Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά!

Από χτες,καθώς έπαιζα Battlefield άρχισε ανά στιγμές να τρεμοπαίζει η εικόνα! Κάτι σαν artifacts με κόκκινες και πράσινες γραμμές. Σήμερα παρατήρησα ότι το κάνει και στα windows,όταν κάνω scroll μία σελίδα στον firefox,όταν κλίνω ένα παράθυρο ή και σε άσχετες στιγμές!!

Στα windows δεν βγαζει γραμμές,απλά τρεμοπαίζει η οθόνη! Στο battlefield βγαζει και γραμμές.

Έχουμε καμία ιδέα τι μπορεί να είναι? gpu,cpu,psu??

Επεξ/σία από Tribal21
Δημοσ.

Έκανα update τους drivers,έστρωσε αλλά μόλις έκανα reboot ξανά πάλι τα ίδια!

Οπότε το έψαξα λίγο και είδα ότι το ρολόι μνήμης της gpu μένει καρφωμένο τέρμα στα 1250,δεν πάει idle! Όταν πήρα την κάρτα(είναι η ΟC) είχα κάποια τέτοια κωλύματα αλλά όχι στα win,μόνο σε κάποια παιχνίδια. Οπότε χαμήλωσα τα ρολόγια(από 1250 της μνήμης στα 1125 και από 1100 της gpu στα 1050) και έφτιαξε! 2,5 χρόνια περίπου δεν είχα κανένα πρόβλημα.  Τώρα παρότι το έχω στα 1125 αυτό πάει 1250 και μένει εκεί!! Επίσης από όσο είδα αυτό το κάνει με το facebook! Αν κλήσω to facebook ή τον firefox το ρολόι πέφτει. Φαντάζομαι το ίδιο γίνετε και όταν παίζω,θα το τσεκάρω και αυτό!!

Τι είναι αυτό τώρα? Πρόβλημα Hardware ή software?

Έκανα τσεκ για ιούς και δεν βρήκε τίποτα.

Δημοσ.

παίζει να είναι και driver bug.

Δοκίμασε παλαιότερους drivers με καθάρισμα με DDU.

Πάντως για OC κάρτα έχει τσιμπημένα ρολόγια για 7770.Η δικιά μου της msi είχε 1000 core και 1125μνήμη.Παραπάνω δεν πήγαινε ουτε 5MHz.

Επίσης επειδή κάτι τέτοιες βλακειούλες είχα παρατηρήσει και γώ ενα διάστημα με την 7770,κόκκινα pixel-ακια σε ακυρες στιγμές ακόμα και στα windows,τελικά είχε ψιλοξεκουμπώσει το DVI πανω απ την οθόνη,τσέκαρε το!

Δημοσ.

Όντως έχει τσιμπημένα ρολόγια γιαυτό και τα έχω κατεβάσει! 

Δοκίμασα και in game,τα ρολόγια έμειναν εκεί που τους είχα πει εγώ(1050-1125) αλλά πάλι έκανε κωλύματα μέχρι που μου πέταξε μία γκρι οθόνη και μετά κράσαρε το παιχνίδι,μου έβγαλε αυτό το μήνυμα: DSC_0183_zpssu1ddlny.jpg

και κράσαρε τελείως και το pc.

To dvi είναι οκ,είναι το πρώτο που κοίταξα. Επίσης από θερμοκρασίες είμαι οκ. Έκανα και τσεκ με το Furmark και δεν είχα κάποιο πρόβλημα!

Θα ξαναβάλω τους παλιούς drivers με καθάρισμα DDU,όπως είπες.

Δημοσ.

Ξαναπέρασα τους παλιούς drivers με καθάρισμα DDU αλλά τίποτα! Κωλύματα στα παιχνίδια και στα windows! 

Τώρα έχει αρχίσει να μου βγάζει γκρι οθόνες και στα windows,στα καλά καθούμενα! Καμιά φορά μετά την γκρι οθόνη μεγαλώνει ο κέρσορας του ποντικιού,γίνετε 5πλάσιος!!

Όταν έκανα τεστ με το furmark δεν μου έκανε κάποιο κώλυμα αλλά ακουγόταν ένα σσσσ από τον πύργο,μάλλον από την gpu.

Μπορώ να κάνω κάτι άλλο? Πάω για άλλη κάρτα? Παιδιά plz αν ξέρετε κάτι βοηθήστε γιατί μου είναι δύσκολο οικονομικά να πάω για άλλη κάρτα!

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

να αλλάξεις την πάστα για αρχή (στην κάρτα γραφικών ) και μετά να την φλασάρεις με ένα σωστό firmware bios, όλα αυτά αν δεν έχει εγγύηση ,αν έχει απλά πίσω στο μαγαζί.

εγώ προσωπικά αλλάζω τουλαχιστον μιά φορά τον χρόνο πάστα σε κάρτα γραφικών και επεξεργαστή, μετά απο κάθε χρόνο καθημερινής χρήσης η πάστα γίνεται μπετόν αρμέ.είναι ένας ευκολος τρόπος για περισσότερα χρόνια καλής λειτουργίας του pc.

Υ.Γ. τσέκαρε οτι το ανεμιστηράκι στην κάρτα γραφικών γυρνάει σωστά,μήπως τα έφτυσε ή κανενα καλώδιο απο το τροφοδοτικό το μαγκώνει.

μπορεί να έχεις κολλήσει κανένα trojan για bit coin και να δουλέυει στο full συνέχεια η κάρτα και γιαυτό να είναι κολλημένα τα ρολόγια στο max.

το malwarebyte ειναι το best πρόγραμμα για trojan και malwares και μην ξεχνάς μετά απο κάθε καθαρισμό απο ιούς,trojan,malwares να διαγράφεις και την επαναφορά συστήματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...