isspro98 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 την επομενη φιλε ντυσου σαν κουτσαβακι. ειναι παντα διαχρονικο………….και respect..
ask Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα, εχω μια ερωτηση για τους Σαλονικεις εδω μεσα. ξερετε που μπορω να παω για τιραντες - παπιγιον στη Θεσσαλονικη;
mindreader Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΠΛΕΙΖΕΡ Δεν εχω καταλαβει ακριβως, ποτε φορας (ανδρας) μπλειζερ. Για περισταση, ας πουμε, ημι-επισημη; Για πιο χαλαρα, αλλα οχι και χυμα; Ή ακομη και για επισημη περισταση (πχ κηδεια, γαμος κλπ), αρκει να ειναι ταιριαστο με την υπολοιπη ενδυση; Πχ μαυρο μπλειζερ με καλο μαυρο τζην, παει; Ποια η διαφορα απο το κλασικο κουστουμι ή το σκετο σακακι; Πειτε περι ανδρικου μπλειζερ.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Στις 31/1/2023 στις 10:05 ΠΜ, mindreader είπε ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΠΛΕΙΖΕΡ Δεν εχω καταλαβει ακριβως, ποτε φορας (ανδρας) μπλειζερ. Για περισταση, ας πουμε, ημι-επισημη; Για πιο χαλαρα, αλλα οχι και χυμα; Ή ακομη και για επισημη περισταση (πχ κηδεια, γαμος κλπ), αρκει να ειναι ταιριαστο με την υπολοιπη ενδυση; Πχ μαυρο μπλειζερ με καλο μαυρο τζην, παει; Ποια η διαφορα απο το κλασικο κουστουμι ή το σκετο σακακι; Πειτε περι ανδρικου μπλειζερ. Τίποτα δεν μπορεί ν' αποδώσει την επισημότητα ενός κοστουμιού. Ένα blazer μπορεί να είναι μονόπετο ή σταυρωτό. Το σταυρωτό (με τέσσερα ή έξι κουμπιά) είναι πιο τυπικό και άκαμπτο. Το πιο ευκολοφόρετο είναι το μονόπετο. Ως ντύσιμο θεωρείται casual, αλλά είναι πιο περιποιημένο και κομψό.
wesker Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Στις 31/1/2023 στις 10:05 ΠΜ, mindreader είπε ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΠΛΕΙΖΕΡ Δεν εχω καταλαβει ακριβως, ποτε φορας (ανδρας) μπλειζερ. Για περισταση, ας πουμε, ημι-επισημη; Για πιο χαλαρα, αλλα οχι και χυμα; Ή ακομη και για επισημη περισταση (πχ κηδεια, γαμος κλπ), αρκει να ειναι ταιριαστο με την υπολοιπη ενδυση; Πχ μαυρο μπλειζερ με καλο μαυρο τζην, παει; Ποια η διαφορα απο το κλασικο κουστουμι ή το σκετο σακακι; Πειτε περι ανδρικου μπλειζερ. Το μπλειζερ δεν μπορεί με τιποτα να αντικαταστήσει ένα κοστούμι για μια επίσημη περίσταση. Ωστόσω αν θέλεις κάτι πιο περιποιημένο απο το casual πας σε smart casual ντυσιμο με μπλειζερ κατά προτείμηση με παντελόνι γκρι ή στο χρώμα της άμμου. Άν δεν σου πάνε τα κοστούμια (ή τα νιώθεις πολύ δήθεν) όπως εγώ μπορείς να συνδυάσεις μπλειζερ με πουκάμισο και ριγέ γραβάτα. 1
mindreader Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Οντως, με κουστουμι νιωθω εντελως εξω απο τα νερα μου. Δεν μπορω να το υφισταμαι αυτο, να νιωθω τοσο αβολα. Πιστευω οτι ενα μπλειζερ ειναι αυτο που λεμε μια χρυση τομη. 4 ώρες πριν, Mrs. Hyde είπε Τίποτα δεν μπορεί ν' αποδώσει την επισημότητα ενός κοστουμιού. Ένα blazer μπορεί να είναι μονόπετο ή σταυρωτό. Το σταυρωτό (με τέσσερα ή έξι κουμπιά) είναι πιο τυπικό και άκαμπτο. Το πιο ευκολοφόρετο είναι το μονόπετο. Ως ντύσιμο θεωρείται casual, αλλά είναι πιο περιποιημένο και κομψό. Χαζη ερωτηση, αλλα τι ειναι το μονοπετο και τι το σταυρωτο; ---- Επισης, ειναι αλλο πραγμα το 'σκετο κουστουμι' και απο κατω αλλο παντελονι (προφανως γινεται προσπαθεια να ταιριαζουν...), και αλλο πραγμα το blazer; Ή μιλαμε εν τελει για το ιδιο πραγμα επι της ουσιας;
InsomniSage Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Συνήθως τα μπλέιζερ έχουν πιο "χαλαρή" κοπή, μπορεί να έχουν λιγότερο "επίσημο" ύφασμα και γενικά είναι λίγο πιο σπορ. Ενα σακάκι από κοστούμι μπορείς συνήθως να το φορέσεις σαν μπλέιζερ (εξαρτάται λίγο από την κοπή και το ύφασμα) αλλά ποτέ με παντελόνι από άλλο κοστούμι. Εάν πας για κοστούμι πρέπει να είναι από ίδιο ύφασμα ακριβώς 1
Moderators stormrain Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 31 λεπτά πριν, InsomniSage είπε αλλά ποτέ με παντελόνι από άλλο κοστούμι. Εάν πας για κοστούμι πρέπει να είναι από ίδιο ύφασμα ακριβώς Γιατι? Δεν συμφωνώ καθόλου. Ενα καφε καμηλο σακακι πχ απο ενα κοστούμι, ταιριαζει αψογα με ενα μπλε παντελονι απο αλλο κοστούμι και το αντίστροφο. Αν παρεις επισης ενα γκρι κοστούμι και 3 πουκαμισα, σιελ, γκρι, ασπρο, κανεις παπαδες στους συνδυασμους.
mindreader Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Το blazer μαλλον ειναι στη φαση, για μενα και για αλλους, "πρεπει να φορεσω κουστουμι μαλλον, αλλα δεν το παω καθολου, κι επειδη ειμαι ετοιμος να φορεσω απλως ενα καλο επισημο μπουφαν, παντελονι - ντυσιμο κλπ, αιντε, ας βαλω το blazer, ως συμβιβασμο, για να μην παω με τα αλλα που προανεφερα...' Οχι οτι ειμαι της αποψης οτι πρεπει να δινεις 'αναφορα' συμφωνα με το τι θελει/πιστευει/αρεσει στον κοσμο... αλλα απο την αλλη δεν μπορει σιγουρα να εισαι και εξωπραγματικος.... Βασικο πολυ επισης, να εισαι ενταξει, να νιωθεις καλα, οταν φορας κατι, και για πολλους απο εμας τα κουστουμια ειναι...δεν το θελω, δεν μ'αρεσει, δεν το παω....αρα...blazer...
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, mindreader είπε Χαζη ερωτηση, αλλα τι ειναι το μονοπετο και τι το σταυρωτο; Δες εδώ https://monopeto.gr/sakakologion/
vs_skg Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Στις 31/1/2023 στις 8:05 ΠΜ, mindreader είπε ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΠΛΕΙΖΕΡ Δεν εχω καταλαβει ακριβως, ποτε φορας (ανδρας) μπλειζερ. Για περισταση, ας πουμε, ημι-επισημη; Για πιο χαλαρα, αλλα οχι και χυμα; Ή ακομη και για επισημη περισταση (πχ κηδεια, γαμος κλπ), αρκει να ειναι ταιριαστο με την υπολοιπη ενδυση; Πχ μαυρο μπλειζερ με καλο μαυρο τζην, παει; Ποια η διαφορα απο το κλασικο κουστουμι ή το σκετο σακακι; Πειτε περι ανδρικου μπλειζερ. Το blazer είναι είδος σακακιού. Διαφέρει από το σακάκι κουστουμιού ως πιο σπορ/χαλαρό κόψιμο, χωρίς δόμηση στους ώμους. Πάει και με τζην και με chinos. Τώρα για το μαύρο τζην μαύρο blazer, ανάλογα τις αποχρώσεις και τις υφές... Το αν φοριέται χαλαρά ή επίσημα, ανάλογα τι τύπος είσαι και τι έχεις στην ντουλάπα σου, άλλος πχ μαξάρει στο μάλλινο sweater από επισημότητα και άλλος φοράει σακάκι 5/7 και εκτός γραφείου. Τυπικά είναι casual ντύσιμο πάντως, αλλά εκτός αν πας στα Όσκαρ ή στην Όπερα δεν νομίζω να σε κακολογησουν πουθενά. 6 ώρες πριν, mindreader είπε Το blazer μαλλον ειναι στη φαση, για μενα και για αλλους, "πρεπει να φορεσω κουστουμι μαλλον, αλλα δεν το παω καθολου, κι επειδη ειμαι ετοιμος να φορεσω απλως ενα καλο επισημο μπουφαν, παντελονι - ντυσιμο κλπ, αιντε, ας βαλω το blazer, ως συμβιβασμο, για να μην παω με τα αλλα που προανεφερα...' Οχι οτι ειμαι της αποψης οτι πρεπει να δινεις 'αναφορα' συμφωνα με το τι θελει/πιστευει/αρεσει στον κοσμο... αλλα απο την αλλη δεν μπορει σιγουρα να εισαι και εξωπραγματικος.... Βασικο πολυ επισης, να εισαι ενταξει, να νιωθεις καλα, οταν φορας κατι, και για πολλους απο εμας τα κουστουμια ειναι...δεν το θελω, δεν μ'αρεσει, δεν το παω....αρα...blazer... Μπορείς να βάλεις σακάκι κουστουμιού χωρίς το παντελόνι του κουστουμιού όμως... 17 ώρες πριν, mindreader είπε Επισης, ειναι αλλο πραγμα το 'σκετο κουστουμι' και απο κατω αλλο παντελονι (προφανως γινεται προσπαθεια να ταιριαζουν...), και αλλο πραγμα το blazer; Ή μιλαμε εν τελει για το ιδιο πραγμα επι της ουσιας Άλλο πράγμα. Κουστούμι είναι παντελόνι-σακάκι (-γιλέκο) πακέτο. Two-piece, three-piece suit. Το από πάνω είναι το suit jacket. Το blazer είναι άλλο jacket, blazer jacket.. Αν βάλεις μαύρο σακάκι καφέ παντελόνι είναι καταχρηστικά "mix&match κουστούμι" 2 1
InsomniSage Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Όποιος ανακατεύει κοστούμια πάνω κ κάτω κάνει ακριβώς πραγματικότητα τον τίτλο του θέματος. Ok, fashion idols και μοντέλα μπορούν (με βοήθεια ειδικών και ραφτων) να το υποστηρίξουν, αλλά προσωπικά οπότε βλέπω κοινό θνητό να επιχειρεί mix and match, για τσαντίρι συζητάμε για διάφορους λόγους και όχι μόνο λόγω χρώματος. 🤣 1
vs_skg Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Να ενημερωθούν οι παρακάτω κύριοι παρακαλώ ότι ο διεθνούς φήμης φορουμίτης από πάνω έχει βγάλει διάγγελμα πως απαγορεύεται το mix&match: https://lanieri.com/blog/en/the-spezzato-an-art-suitable-for-everyone/ https://www.gq.com/story/spezzato-suit-explainer https://kingandallen.co.uk/journal/2020/what-is-spezzato/ https://marcdarcy.co.uk/blogs/news/how-to-mix-match https://www.gentlemansgazette.com/spezzato-how-divide-suit/ https://www.thetrendspotter.net/how-to-wear-separates/ Να ενημερωθούν και οι Ιταλοί να διαγράψουν το spezzato σαν έννοια από την γλώσσα. Υ.Γ. Τι πλάκα έχει όταν εμφανίζεται ο κάθε πουθενάς σαν αυθεντία😂😂
mindreader Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Πως θα ...απελευθερωσω τις ραμενες τσεπες του κουστουμιου ή blazer; Να παρω κανενα ψαλιδι; Εχει πουθενα καμια ακρη; Απο καπου να αρχισω το...ξηλωμα, χωρις να γινει ζημια;
vs_skg Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 14 minutes ago, mindreader said: Πως θα ...απελευθερωσω τις ραμενες τσεπες του κουστουμιου ή blazer; Να παρω κανενα ψαλιδι; Εχει πουθενα καμια ακρη; Απο καπου να αρχισω το...ξηλωμα, χωρις να γινει ζημια; τραβάς απλά, είναι έτσι ραμμένο που δεν θα γίνει ζημιά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα