jkoukos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Π.χ., το modem/router έχει διεύθυνση 192.168.1.1 και το OpenWRT έχει διεύθυνση 192.168.2.1. O υπολογιστής σου παίρνει διεύθυνση από το OpenWRT, άρα μπορεί να μπαίνει στο μενού του. Αυτά σε κανονική λειτουργία modem (bridge mode) και router (OpenWRT). Αν δεν έχει γυρίσει το modem της Cyta σε bridge mode, παίρνεις διεύθυνση από αυτό, οπότε είναι απόλυτα λογικό να μην μπορείς να μπεις στο menu του OpenWRT. Γράψε ακριβώς πως έχουν τα πράγματα (συνδεσμολογία, ρυθμίσεις κλπ) και ποιες διευθύνσεις έχουν οι συσκευές.
p@ulos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Η 192.168.2.1 δεν ισχύει γιατί ξανά πέρασα το openwrt στο banana pi. Λοιπόν έχει γυρίσει το modem σε bridge mode. Η συνδεσμολογια μου έχει ως εξής lan modem>wan openwrt, lan modem>lan openwrt, lan openwrt>pc. Λοιπόν από default το modem έχει διεύθυνση 192.168.1.1 και το openwrt για banana pi απ ότι εχω δει στο νετ και αυτο έχει 192.168.1.1. Τωρα με bridge mode και με αυτή τη συνδεσμολογία δεν εχω σε κανένα web interface πρόσβαση αν υποθέσουμε βέβαια πως του openwrt ειναι 192.168.1.1.
jkoukos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Αν έχουν και οι 2 συσκευές την ίδια διεύθυνση (192.168.1.1) κάτι δεν έχεις κάνει σωστά και είναι φυσικό να μην γνωρίζει ο υπολογιστής που θα συνδεθεί. Στο είπα εξαρχής. Πρώτα θα ρυθμίσεις το OpenWRT και μετά θα το συνδέσεις με το modem. Αφού το Modem έχει διεύθυνση 192.168.2.1, θα ορίσεις στο OpenWRT διεύθυνση LAN την 192.168.1.1. Στην θύρα WAN θα ορίσεις τα στοιχεία κλήσης ΡΡΡ και να παίρνει ΙΡ αυτόματα.
p@ulos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Εντάξει το έφτιαξα αυτο με τις διευθύνσεις. Τωρα στην καρτέλα wan κάνω edit επιλέγω ppp και βάζω username και pass που μου έχει δώσει ο πάροχος αλλά έχει ακόμα μια επιλογή modem device όπου επέλεξα την πρώτη επιλογή αλλά δεν εχω internet. https://www.dropbox.com/s/0v3qrozxa6qfgwg/Photo%203-11-15%2C%2016%2010%2028.jpg?dl=0
loic Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Αυτο το "Modem device", πρωτη φορα το βλεπω σαν επιλογη, προφανως ειναι "device specific" και αφορα τη δικη σου συσκευη. Αν θυμαμαι καλα απο τα παλια χρονια που ειχαμε σειριακα modems στο linux, το ttyS* αφορα τετοιου ειδους συνδεσεις, οποτε και δεν εχει καμια σχεση με *DSL. Anyway, θα φτιαξεις ενα WAN interface με PPPoE σαν πρωτοκολλο και τα username/password της Cyta. Εφοσον εχεις ρυθμισει το modem και ειναι σε bridge mode με καταχωρημενα τα VPI και VCI και εχεις επισης κανει τη συνδεσμολογια σωστα, θα γινει η συνδεση κανονικα.
p@ulos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Τι επιλέγω στο cover the following interface? https://www.dropbox.com/s/dj1slw8gbla1ht6/Photo%203-11-15%2C%2017%2004%2031.jpg?dl=0
loic Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Και αυτο επισης το βλεπω πρωτη φορα. Δοκιμασε να επιλεξεις το eth0.2 (wan6), δεν ειμαι σιγουρος ομως... Αν επιλεξεις καποιο απο αυτα, σου βγαινει μετα επιπροσθετη επιλογη για να βαλεις username/password?
p@ulos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Ναι τα έβαλα και πήρα κανονικά ip από τον πάροχο αλλά δεν εχω internet
loic Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Πρεπει να κανεις χρηση τερματικου για να δεις τι γινεται. Τρεχεις την εντολη logread σε ενα τερματικο και κανεις copy-paste τα αποτελεσματα εδω, σε quote για να διαβαζεται ευκολα. Αν θες, αφαιρεσε και την IP σου για λογους ιδιωτικοτητας, ειναι αυτη που την γραφει ως "local IP address". IPv6 δε νομιζω να παιζει στη cyta για να αφαιρεσεις και την IPv6 διευθυνση. Μπορεις να μην κανεις paste ολο το log, με ενδιαφερει μονο οτι γινεται -ακριβως πριν και μετα- τη συνδεση και αφου εχεις παρει IP. Τρεξε επισης και την εντολη cat /tmp/resolv.conf.auto και ποσταρε τα αποτελεσματα. Αν κανεις ping openwrt.org , παιρνεις απαντηση? Κανε και αυτο, paste εδω.
p@ulos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας, τελικα ηταν μια ρυθμισει στο firewall.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα