p@ulos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Γεια σας, εχω το modem ADB P.RG AV4202N από την cyta και εχω και το banana pi r1 στο οποίο θα βάλω openwrt και θα δουλεύει σαν router και αυτο που δίνει η cyta θέλω να δουλεύει μόνο σαν modem. Πως θα υλοποιήσω αυτο το δικτυο, πρέπει το modem να το γυρίσω σε bridge mode, τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω;
jkoukos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Θα πρέπει να το ζητήσεις από την Cyta. Το φτιάχνουν αυτοί, έτσι ώστε να συνεχίζει να δουλεύει η τηλεφωνία χωρίς πρόβλημα.
p@ulos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δεν υπάρχει τηλέφωνο πάνω στο router. Αφού ζητήσω από την cyta να βάλουν το modem σε bridge mode μπορεί κάποιο μέλος να με βοηθήσει να συνεχίσω για τις ρυθμίσεις στο openwrt;
jkoukos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Θα σου πρότεινα πρώτα να ετοιμάσεις το Raspberry με το OpenWRT ώστε να είναι έτοιμο να δουλέψει και να έχεις απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αφού το εγκαταστήσεις και ανάλογα την διανομή, θα πρέπει να κάνεις τις πρώτες ρυθμίσεις ώστε να έχει σύνδεση με το modem. Φρόντισε μόνο το εσωτερικό δίκτυο να έχει άλλο υποδίκτυο από του modem, για να δουλεύουν όλα σωστά. Δες κάποιες αρχικές ρυθμίσεις εδώ, αλλά υπάρχει αναλυτικό Wiki και πληθώρα οδηγιών στο διαδίκτυο. Φυσικά μπορείς να κάνεις κι εδώ οποιαδήποτε ερώτηση.
p@ulos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 λοιπον προσβαση στο web interface εχω μονο οταν συνδεσω το banana pi απο μια θυρα lan σε μια θυρα lan του modem. Για να μπω στω web interface του modem δινω 192.168.1.1 και για να μπω στο web interface του openwrt δινω 192.168.1.3. Δεν θα επρεπε να εχω προσβαση στο web interface του openwrt συνδεοντας κατευθειαν το pc σε μια θυρα lan του banana pi(openwrt)?
jkoukos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Όλα τα router δεν επιτρέπουν την σύνδεση από τη WAN θύρα για λόγους ασφάλειας. WAN θύρα είναι αυτή που παίρνουμε σύνδεση. Στα κανονικά router είναι 1 από τις 5 θύρες δικτύου και ονομάζεται WAN, ενώ στα DSL modem/router είναι η θύρα (συνήθως RJ11) που συνδέεται η τηλεφωνική γραμμή. Συνήθως λοιπόν όταν έχουμε κάποιο router πίσω από ένα modem (bridged) εκτός τις σύνδεσης LAN>WAN βάζουμε ακόμη ένα καλώδιο δικτύου μεταξύ των 2 συσκευών (LAN>LAN) κι έτσι έχουμε πρόσβαση από παντού.
p@ulos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Ωραια αυτο που καταλαβαινω ειναι η εξης συνδεσιμολογια? lan(modem)>wan(router) lan(modem)>lan(router) lan(router)>pc Και περνω τηλ να μου γυρισουν το modem σε bridge mode?
jkoukos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Ναι, για τις συνδεσμολογίες. Οι διευθύνσεις σε κάθε δίκτυο (modem και router) πρέπει να είναι σε διαφορετικό υποδίκτυο. Π.χ. αφήνεις το modem σε 192.168.1.0/24 και βάζεις του router σε 192.168.10.0/24 (ή όποιο άλλο θέλεις). Στο Gargoyle που έχω δεν χρειάζεται να έχουμε συνδεδεμένο και 2ο καλώδιο (LAN>LAN). Μπορούμε μέσω script να ρυθμίσουμε κατάλληλα τον router. Στο OpenWRT βλέπω υπάρχουν διάφοροι τρόποι (π.χ. ένας εδώ).
p@ulos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ας ειναι και με lan>lan δεν με πειραζει οσο ειναι αρχη ακομα. Πως το αλλαζω αυτο στο router? εκανα αυτη τη συνδεσμολογια αλλα απο το pc δεν εχω προσβαση σε κανενα web interface. Πηρα τηλ και τους ειπα να το γυρισουν σε bridge mode και ειπαν θα με παρουν τηλ οταν το κανουν. μηπως δεν εχω σε κανενα web interface προσβαση επειδη ακομα δεν το γυρισαν σε bridge mode? Τωρα μονο απο το wifi του modem εχω προσβαση στα δυο web interface και στο internet. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2015 από p@ulos
loic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Φιλικη συμβουλη: Καλο θα ειναι να εξοικειωθεις με την κονσολα και να μην εξαρτασαι απο το webif για ολα. Δεν θα την αποφυγεις ετσι κι'αλλιως την κονσολα, αργα ή γρηγορα. On-topic: Την IP του OpenWrt, την αλλαξες ωστε να ειναι σε αλλο υποδικτυο? Βαλε καλωδιο απο το pc σου στο OpenWrt και... Πας Network ---> Interfaces ---> κανεις edit το LAN και αλλαζεις την IP απο 192.168.1.3* σε 192.168.2.1 π.χ Κανεις reboot, και κανονικα με την συνδεσμολογια που εχεις γραψει και ο ιδιος, θα πρεπει να βλεπεις και τις δυο συσκευες. Προσοχη για το edit του LAN, δεν πειραζεις τιποτε αλλο γιατι αν "χαλασει" το αρχειο το οποιο βρισκεται πισω απο τις ρυθμισεις αυτες (το /etc/config/network δηλαδη απο κονσολα), θα χαθει τελειως η προσβαση και θα πρεπει να κανεις το router, reset. Και το reset πολλες φορες δεν ειναι απλο για να γινει. *Αυτη την IP εγραψες οτι εχεις δωσει στο OpenWrt.
p@ulos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 το εκανα αλλα εξακολουθω να μην εχω προσβαση στα web interface οταν συνδεομαι απο openwrt στο pc μονο απο το wifi του modem, παραθετω και μια εικονα να δειτε τη ρυθμισεις εχω. Tελικα απο 192.168.1.3 εγινε 192.168.1.2(εκανα ρεσταρτ το modem) το αλλαξα μεσα απο το openwrt 192.168.2.1 αλλα τιποτα https://www.dropbox.com/s/058dcznnhbeg33j/Capture.PNG?dl=0
jkoukos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Αν κάνεις χρήση της λύσης μόνο των 2 καλωδίων (και όχι τις ρυθμίσεις στο OpenWRT) θα πρέπει η κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου να έχει ταυτόχρονα 2 σταθερές διευθύνσεις, από μία για κάθε υποδίκτυο. Δεν το έγραψα προηγούμενα διότι θεωρούσα λογικό κάποιος, που θέλει να ασχοληθεί με το OpenWRT, να γνωρίζει τι χρειάζεται για να συνδεθεί σε 2 διαφορετικά υποδίκτυα από τον ίδιο υπολογιστή.
p@ulos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 δεν με ενδιαφερει το web interface του modem ας εχω μονο προσβαση στο openwrt, οπως εχω πει για καποιο λογο δεν εχω προσβαση στο web interface του openwrt συνδεοντας κατευθειαν το pc πανω στο router(openwrt). Τη δεν κανω σωστα? εχω σπαση το κεφαλι μου Αν κάνεις χρήση της λύσης μόνο των 2 καλωδίων (και όχι τις ρυθμίσεις στο OpenWRT) θα πρέπει η κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου να έχει ταυτόχρονα 2 σταθερές διευθύνσεις, από μία για κάθε υποδίκτυο. Δεν το έγραψα προηγούμενα διότι θεωρούσα λογικό κάποιος, που θέλει να ασχοληθεί με το OpenWRT, να γνωρίζει τι χρειάζεται για να συνδεθεί σε 2 διαφορετικά υποδίκτυα από τον ίδιο υπολογιστή.
jkoukos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Το πιθανότερο να έχεις διεύθυνση στον υπολογιστή σε διαφορετικό υποδίκτυο απ' ότι έχει ο router με το OpenWRT.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα