Προς το περιεχόμενο

Ο Πολεμος της Τροιας!!!Trailer inside

epote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

posted αρχικα απο τον χρηστη andr3as

Αν κατάλαβα καλά σχεδόν κανένας δεν το πήρε χαμπάρι ότι σε λίγο καιρό θα πήξουμε στην ελλήνικη ιστορία και μυθολογία...

Ήδη τελείωσαν τα γυρίσματα του TROY (BRAD PITT,ORLANDO BLOOM,PETER O'TOOL.......)

Για να μην τα πολυλέω πηγένετε εδώ και τα λέμε........... ΜΑΙΟ!!!!!!

http://troymovie.warnerbros.com

Α...!!! Περιμένω σχόλια....Εμένα πάντως με εντυπωσίασε...

Απλώς ελπίζω να μην σκοτώσουν την Ιστορία και τον Όμηρο.....

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συμπαθητική φαίνεται μπορώ να πώ

-----------==========SPOILERS==========-----------

Ο Αχιλλέας σκοτώνεται από βέλος στην αχίλλειο πτέρνα του και στο τέλος

οι Αχαιοί καταφέρνουν να μπουν με την βοήθεια του Δούρειου Ίππου... :)

Σας ξενέρωσα ε? Ήθελα να κάνω ένα ηλίθιο post γιατί μόλις 300άρισα...Κάθε 100 κάνω κ ένα ηλίθιο....

-----------==========END SPOILERS==========-----------

Πάντως πέρα από την πλάκα φαίνεται εντυπωσιακή, ειδικά η σκηνή με τις τριήρεις στην αρχή μου άρεσε πολύ..

Δημοσ.
Ο Αχιλλέας σκοτώνεται από βέλος στην αχίλλειο πτέρνα του και στο τέλος

βασικα η φτερνα του ηταν δικια του αρα λεγοταν απλα η φτερνα του και οχι αχηλειος πτερνα. Πχ δεν αναφερόμαστε στο grigario χερι του griga αλλα στο χερι του griga:D:D

Πάντως πέρα από την πλάκα φαίνεται εντυπωσιακή, ειδικά η σκηνή με τις τριήρεις στην αρχή μου άρεσε πολύ..

υπερβολικη ομως ρε γμτ, ειχαν εκει δεκα καραβια και πηγαν οχι οσα δειχνει:P

Δημοσ.

Μου φαίνεται ότι ακόμα και ο moderator έχει όρεξη να το ξαναμαλ....με το θέμα..Δεν θα σου απαντήσω όμως epote διότι αν μπουν και τα υπόλοιπα μπουμπούκια του Insomnia στο θέμα θα πάει κ αυτό για κλείδωμα από το epotio χέρι του epote και θα ανοίξουμε τρίτο topic και το grigio (και όχι grigario) χέρι μου θα το τρώει πάλι να γράψει spoilers....

Ρε δεν με κάνετε ένα ban για κανά 2 μέρες,γιατί αντί να διαβάζω για το master κάθομαι όλη μέρα και διαβάζω posts στο Ιnsomnia?? :D

Δημοσ.

Pantws re paidia, kai apo tin perilipsi pou diavasa kai apo to videaki mou fainetai polu Hollywood. Ola peristrefontai gyrw apo tin xipasmeno kai egwkentriko Axillea,gomenes pane ki erxontai,apo Odyssea,Ainia,Aianta kai ta loipa oute kouventa,apo Theous oute na to sizitame(megali malakia, 50% tis Iliadas itan oi Theoi,o rolos tous kai ti symvolizoun oi kiniseis tous).Genika pirane tin Iliada kai tin kanane allo ena polemiko paramythi me enswmatwmeno love story kai yferpwn politiko background.Makari na vgw pseftis alla ...."vlepw to kako na plisiazei me draskelies"

Δημοσ.

Και βέβαια, αν δε μας φτάσει μιά δόση Χόλυγουντ με το Troy, έρχονται 2-3 Μεγαλέξανδροι με ολίγη από Λεωνίδα. Φαίνεται ότι ξαφνικά το Χόλυγουντ ανακάλυψε την Ελλάδα και θα έχουμε θέματα γιά συζήτηση γιά αρκετό καιρό ακόμη.

Δημοσ.

pantos den lete pali kala pou den tous evale na erxonte apo tin "makedonia" ?

kai to tomb raider eftixos den eipe oti o alexandros itan apo makedonia (asxeto an eipe oti ksanagirise piso:P)

Δημοσ.

Pantws re paidia, kai apo tin perilipsi pou diavasa kai apo to videaki mou fainetai polu Hollywood. Ola peristrefontai gyrw apo tin xipasmeno kai egwkentriko Axillea,gomenes pane ki erxontai,apo Odyssea,Ainia,Aianta kai ta loipa oute kouventa,apo Theous oute na to sizitame(megali malakia, 50% tis Iliadas itan oi Theoi,o rolos tous kai ti symvolizoun oi kiniseis tous).Genika pirane tin Iliada kai tin kanane allo ena polemiko paramythi me enswmatwmeno love story kai yferpwn politiko background.Makari na vgw pseftis alla ...."vlepw to kako na plisiazei me draskelies"

την ιλιαδα? καλε που βλεπεις ιλιαδα εκει?:P

φορ δε ρεκορντ στην ιλιαδα δεν υπαρχει ουτε βελος, ουτε φτερνες, ουτε αλογα με τρουπιες κοιλιες ουτε τιποτα, η ιλιαδα αρχιζει οταν ο αγαμεμνονας δεν θελησε να δωσει την χρυσιηδα στον πατερα της και τσατιστικε ο αχιλεας (που ηταν καργα μαμοθρευτος και αθανατος βεβαια) οποτε σταματισς να πολεμαει, και τελειωνει οταν ο αχιλεας κσετσατιζεται και επιστρεφει στο πριαμο τον εκτορα

Δημοσ.

Epote eisai sigouros?????Tha me xanakaneis na trexw sta sxolika vivlia..Katse re sy,alliws ta thymomoun apo to sxoleio(Tin skini pou ton sernei me to arma tou apexw tin exei sigoura,min mou peis den tin exei giati tha ginoume apo dyo forum posters)

Oso gia tin paremvoli twn Thewn den thelw saxlamares,to thymamai poly kala kai gia ton Ari kai tin Afroditi pou itan me tous Trwes kai tin Athina pou itan me ta dika mas ta paidia :P

Δημοσ.

ναι ρε!

κοιτα πως εχουν τα πραγματα.

παει ο πατερας της χρυσιηδας (δεν θυμαμαι ονομα) και παρακαλαει τον αγαμεμνονα να του δωσει πισω τη κορη του που ειχε παρει ως λαφυρα.

Αυτος του λεει παρε μου τα @@ οχι τη κορη, οποτε ο μπαμπας που ειχε μεγαλες ακρες (ηταν ιερεας του απολλονα) στεναχωριεται. Βλεπει ο απολλων την μιζερια του κατεβαινει απο τον ολυμπτο με μια φαρετρα βελη και σκωτωνει πρωτα τα σκυλια και μετα τους ανθρωπους με λοιμο.

ο αχιλλεας ψηλιαστικε τι παιζει και λεει στον αγαμεμνονα "μαγκα τι στο πεος κανουμε εδω μου εχεις φαει ολα τα πρωτοπαλικαρα γιατι γουσταρεις το ποπουλη της πιτσιρικας? Δωστηνα πισω να ησηχασουμε" απαντα ο αγαμεμνονας "αμα τη δωσω θα μου δωσεις εσυ το δικο σου μωρο που εχεις απο λαφυρα"

-τι λε ρε χλεχλε που θα στη δωσω, καθεσαι αραχτος και ξυνεις τα @@ σου ολη μερα και μεις πηδιομαστε να πολεμαμε, κανενας στατιωτης δεν σε εχει νοιωσει στο πλευρο του

-δε μου γ@μιεσαι ρε φλουφλη. Λεει ο Αγαμεμνονας

δινουν την χρυσηιδα, και παιρνει τη σκλαβα του αχιλλεα ο οποιος φυσικα μουλαρωνει και λεει "τσιμπιστε ενα @@ μαλακες δε πολεμαω!"

το παιρνει ειδηση ο εκτορας αυτο που ηταν πολυ γαμαος πολεμισταρας οτι ο αθανατος ο χλεμπουρας δεν πολεμαει και ξεκινα και γ@μει και δερνει τους ελληνες.

ομως μια μερα ο πατροκλος ο παλικαρας λεει στον φιλο του αχιλλεα "ρε τσιφτη σε πιανω που εχεις τσατιστει αλλα δεν μπορω να βλεπω τους συμπολεμιστες μας να σφαζονται. Δωσε μου την πανοπλια σου να βγω εγω να πολεμισω"

ε με τα πολλα του τη δινει βγαινει εξω τον βλεπει ο εκτορας με την πανοπλια και τον κανει φετες νομιζοντας οτι ειναι ο αχιλλεας.

ερε πονο ο αχιλλεας που του φαγανε το φιλο, χυμαει κοβει στα δυο τον εκτορα τον φορτωνει στο αρμα και τον παει 2 βολτιτσες.

ο πριαμος στο εντομεταξυ που για χαρη του τζιτζιφρικου του γιοκα του παρη εχασε τον εκτορα (τον αλλο του γιο) καταστεναχωριμενος λεει στον αχιλλεα "ρε φιλαρακο, δωσε μου το παιδι μου να το θαψω τουλαχιστο"

αναγνωριζοντας ο αχιλλεας την τιμη και την δοξα του εκτορα και το θαρος του πριαμου του τον δινει (καλα με δυο γυροβολιες στο αρμα χρεπι θα ειχε γινει) και εκει τελειωνει η ιλιαδα

Δημοσ.

Nai re epote,symfwnw gia tin istoria pou les,tin thymomoun polly kala (episis thymamai oti kati paizei me to onoma Vrisiida-pou einai alli apo tin Xrisiida-isws itan to sklavaki tou Axillea) apla re sy enw thymamai pws ontws arxizei apo to 10o etos tou polemou, eixa tin etnypwsi pws i Iliada synexizotan kai meta pou ton epistrefei. Ton Doureio Ippo kai ta resta an den kanw lathos ta perigrafei sto mellon o Odysseas se kapoion stin Odysseia,opote kai egw exw tin entypwsi oti i katalipsi tis Troias den einai stin Iliada.P.x. i istoria tis Kassandras, o Aiantas,o Ainias(pou meta egine allo epos,i Ainiada), oi paremvasis tou Ari,tis Athinas,ti Iras...ti na sou pw,isws ekeini tin periodo diavaza tosa gia to thema pou ta exw mplexei sto kefali mou

Δημοσ.

τα ειπα πολυ πολυ επιγραμματικα δεν θυμαμαι λεπτομεριες.

για παραδειγμα για τους θεους που λες μαλλον εκει θα ειναι οπως τα λες (πχ η γυναικα του εκτορα νομιζω του ελεγε να ΜΗΝ παει στην μαχη γιατι φοβοταν για τη ζωη του και αυτος νομιζοντας οτι ειχε σκωτωσει τον αχιλλεα πηγε, και θαρω πως της το ειχε πει ο αρης να μην τον αφησει να παει)

τα περι δουρειου ιππου δεν θυμαμαι αν αναφερονται ΚΑΝ και στην οδυσσεια η απλα ανηκουν σε αλλες μυθοπλασιες μαζι με τον θανατο του αχιλλεα, αλλα δεν βαζω το χερι μου στη φωτια.

ο πατερας μου ειναι ψιλοειδικος, οποτε οταν μπορεσω θα τον ρωτησω

Δημοσ.

Ο Όμηρος δίνει αρκετά καλά το πως χωρίστηκαν οι Θεοί. Μην ξεχνάτε άλλωστε τη σκηνή, όπου ο Διας έχει δώσει εντολή στους Θεούς να μη βοηθήσουν τους Αχαιούς, για να φανεί ακόμα πιο έντονα η έλλειψη του Αχιλλέα και έχουμε τον Απόλλωνα, τον παπΆρη και τη Μονικ....εεεε την Αφροδίτη να βοηθούν τους Τρώες.

Η Ήρα, Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά έχουν φάει τα λυσσακά τους απο τη ζήλια και η Αθηνά πάει και παρακαλάει το Δια να την αφήσει να πάει να βοηθήσει τους Αχαιούς γιατί κινδυνεύουν να χάσουν το ματσάκι. Κάπου εκεί έχουμε τα αριστεία Αγαμέμνονα και κυρίως Διομήδη.

Επίσης αν θυμάμαι καλά στην Ιλιάδα έχουμε και την περιγραφή της σκηνής όπου ο Αχιλλέας λέει στον Πρίαμο ότι ορκίστηκε να επιστρέψει το νεκρό Έκτορα, μόνο αν του δωθεί το βάρος του νεκρού σε χρυσάφι και πολύτιμα αντικείμενα(και ενώ έχει λίγο ακόμα για να ισορροπήσει δε βρίσκουν τίποτα άλλο και η Ανδρομάχη δίνει το χρυσό της βραχιόλι(I think)).

Δημοσ.

Ναι η Θέτιδα, η οποία ήταν θεά κατώτερης τάξεως(Νηρηίδα αν θυμάμαι καλά, αλλά και πάλι παίζεται) και η οποία απολάμβανε την εκτίμηση όλων των Θεών. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι πάλευαν όλοι οι μεγάλοι Θεοι για το ποιος θα τη φυστικώσει και τελικά επειδή δεν έβγαλαν άκρη, την έδωσαν στον Πηλέα. Στο γάμο τους έγινε και το σκηνικό με το "μήλο για την ομορφότερη" και απο κει άρχισε το κωλοχανείο με την Τροία

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...