Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.

Έκανα σήμερα (καθαρή) εγκατάσταση τα Windows 10 & αντιμετωπίζω ένα παράξενο πρόβλημα, που φαντάζομαι πως είναι θέμα ρύθμισης.

Το PC μου είχε προεγκατεστημένα Vista όταν το πήρα. Στη συνέχεια έχω περάσει και Windows 7 και Windows 8. Πάντα μετά την εγκατάσταση των drivers και των updates, κατέβαζα τα High Definition Drivers της Realtek, κι εμφανιζόταν κάτω δεξιά δίπλα στο ρολόι το πορτοκαλί εικονίδιο με τον ήχο (το πρόγραμμα της Realtek ήταν προεγκατεστημένο εξαρχής με τα Vista και διαχειριζόταν πιο σωστά τον ήχο, απ'ότι τα windows). Από'κει επέλεγα 5.1 ήχο, εκτελούσα και το test στα ηχεία μου, ακουγόταν ο ήχος στο αντίστοιχο ηχείο της απεικόνισης και τέλος.

Με τα Windows 10 τα πράγματα είναι λίγο... μπερδεμένα! Ενώ έχει αναγνωριστεί κανονικά η κάρτα ήχου, οι drivers της Realtek είναι συμβατοί με τα 10άρια, βγαίνει "μπερδεμένος" ο ήχος! Στο test αρχικά δεν ακουγόταν τα 2 πίσω ηχεία. Ύστερα έβγαλα και έβαλα ξανά τα καλώδια στον πύργο, άλλαξα τις επιλογές που μου πετούσε το πρόγραμμα για το πιο ηχείο συνδέθηκε και... χειροτέρεψαν τα πράγματα. Πλέον ενώ μου δείχνει στο test πχ τα 2 πίσω ηχεία, ο ήχος ακούγεται από το κεντρικό ηχείο και το δεξί ή από το αριστερό και το woofer!

Στον πύργο συνδέονται 3 καλώδια. Ένα πορτοκαλί, ένα σιέλ κι ένα μαύρο. Δεν ξέρω ποιο αντιστοιχεί σε ποια ηχεία και όποιες επιλογές κι αν έχω αλλάξει, ο ήχος συνεχίζει να ακούγεται από λάθος ηχεία. Τι μπορώ να κάνω? Πως μπορώ να διαχειριστώ τις εξόδους ήχου και να τις ορίσω από ποιο ηχείο θέλω/πρέπει ν'ακούγεται ο ήχος?

Δημοσ.

Κατ' αρχάς υποθέτω ότι κατέβασες drivers από τη Realtek, σωστά;

Τη ρύθμιση της realtek στην ανοίγει κανονικά (κόκκινο ηχειάκι); Αν δεν τη βλέπεις, δοκίμασε το μικρό βελάκι προς τα επάνω, πάλι κοντά στο ρολόι

Τα καλώδια λογικά είναι:

Σιέλ: Μπροστά δεξί - αριστερό

Μαύρο: Τα αντίστοιχα πίσω

Πορτοκαλί: Κεντρικό - Subwoofer

Λογικά τα jacks είναι remappable, δοκίμασε για αρχή να βάλεις το σιέλ στο πράσινο της realtek και να κάνεις ένα τεστ με τα ηχεία σε στερεοφωνική ρύθμιση, από το μπλιμπλίκι της realtek. Κατόπιν βάλε ένα - ένα τα άλλα στα αντίστοιχα χρώματα, γύρνα το σε 5.1 και ξαναδοκίμασε. Τέλος, τι μητρική έχεις;

Δημοσ.

Με έσωσες!! Σ'ευχαριστώ πολύ!! :-)
Έκανα ακριβώς ό,τι μου είπες και ο ήχος έστρωσε.
Για τη μητρική δυστυχώς... δεν έχω ιδέα. ​​

Δημοσ.

Ε, καλά! Αφού λύθηκε το πρόβλημα, δεν πειράζει! Καλή ακρόαση! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...