Angelcrow Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Καλημέρα σε όλους, ενδιαφερόμαι για την αγορά ενός NAS για το σπίτι το οποίο να καλύπτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: 1)Ταυτόχρονη πρόσβαση από δύο άτομα στους ακόλουθους τύπους αρχείων α)Μουσική (mp3, flac) β)Φωτογραφίες γ)Αρχεία Word,Excel, PDF δ)Ταινίες σπάνια έως καθόλου αλλά θα θέλαμε να υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους 2)Torrent Client downloading δεν είναι απαραίτητο αλλά δεν θα μας χαλούσε αν υπάρχει η δυνατότητα 3)Αθόρυβο 4)Μικρή Κατανάλωση 6)Υποστήριξη DLNA Server 7)Υποστήριξη Ελληνικής Γλώσσας 8)Πρόσβαση αρχείων εκτός σπιτιού και συγρονισμός αρχείων εκτός δικτύου σπιτιού 9)Printer Server 10Backup η Συγχρονισμός αρχείων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο 11)Συμβατό με Windows PC, Windows Phone & Tablet, Android Phone & Tablet &, Linux OpenELEC Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι προτεραιότητα η φυσική ασφάλεια των αρχείων που θα είναι αποθηκευμένα σε αυτό το NAS αλλά μας ενδιαφέρει να υποστηρίζει σύνδεση με εξωτερικό σκληρό δίσκο και αυτόματο όσο γίνεται backup σε αυτό (Nas to External HDD Backup or Sync) Το budjet ειναι το ανώτερο 200 ευρώ για έτοιμη ή DIY Διαθέσιμο Hardware α) 2x1TB Western Digital Green SATA 2 σε άριστη κατάσταση ο ένας με 32 Mb cache και ο άλλος με 64 οι οποιοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσωρινά ως δίσκος του Νas ή ως Backup σκληρός δίσκος β)Θήκη Εξωτερικού σκληρού δίσκου που υποστηρίζει 1ΤΒ. Δεν είμαι διατεθημένος να εξαντλήσω όλο το ποσό...Αν μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου με πενήντα ευρώ θα ήμουν επίσης ευχαριστημένος. Επίσης αν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο Modem Router που να υποστηρίζει όλα τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας και να υποστηρίζει και εξωτερικό σκληρό δίσκο και να τα κάνει όλα αυτά θα ήταν επίσης μία καλοδεχούμενη λύση. Τώρα έχω forthnet στο σπίτι και παίζει να πάω σε Vodaphone ή Cosmote με αντίστοιχο πακέτο τηλεόρασης και αυτή η λύση ίσως να μην είναι και η πιο σωστή μελλοντικά Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.
tarantules Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δες το Zyxel NSA325 το οποίο κάνει αν όχι όλα, πολλά από αυτά που ζητάς και είναι και φτηνό.Κάπου στο 100άρικο. Έχω το προηγούμενο μοντέλο NSA320 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Εαν θες να πας σε κάτι ποιο επώνυμο με περισσότερη παραμετροποιησιμότητα πας σε Synology κυρίως που έχουν δώσει έμφαση στο software.
christaras1990 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Πηρα πριν 1 μηνα το nsa325v2 που προταθηκε παραπανω και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος...κανει ολα οσα ζητας( δεν εχω δοκιμασει το 9 και το 10 αλλα υπαρχουν μεσα στο μενου σαν επιλογες). Επισης δεν ειμαι σιγουρος αν υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους μεσω dlna. Αν θελεις το δοκιμαζω και σου λεω.
speedman_26 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Εγω θα πρότεινα να κοιτάξεις προς synology
Angelcrow Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Το zyxel nsa 325 ver 2 δεν είναι άσχημο από θέμα χαρακτηριστικών. Για synology μπορώ να πάρω το φτηνότερο one bay μοντελο ds115j το οποίο δεν έχει time frame shutdown και έχει χειρότερο επεξεργαστή. Από θέμα δίσκων να βάλω τον ένα ή τους δύο wd green μετά από πέρασμα patch για το spindown ή να πάω σε wd red απλούς 1χ1ΤΒ ή 2χ1tb
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα