Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, η αλήθεια είναι οτι δεν περίμενα να γίνει πρόταση για intel πλατφόρμα, δε θα ήθελα το νήμα να καταλήξει  σε ένα ακόμα vs, αλλά γιατί;

H αγορά θα γίνει στο εξωτερικό οπότε δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα αν η τιμή στο eshop είναι χειρότερη από το skroutz.

Mε αυτά τα δεδομένα, έχουμε τις εξής επιλογές (οι πιο φτηνές από αυτές που προτάθηκαν)

Mobo: Asus H110M-D-D3 (60€)

CPU: Intel skylake i5-6400 (185€)

GPU: GTX 950 (158€)

Είχε πάρει το μάτι μου ότι οι skylake δεν την πολυπαλεύουν με DDR3 μνήμες οπότε θα πρέπει να πάρω DDR4, που μας ανεβάζει  άλλα 64€...

Μιλάμε δηλαδή για ένα κόστος στα 467€ δυστυχώς πολύ μεγαλύτερο από αυτά που διαθέτουμε :(

Aκόμα και αν πάμε σε υλοποίηση με R7 370 θα γλιτώσουμε μόλις 16 ευρώ που πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει για την πτώση που θα έχουμε σε ποιότητα gaming.

To τροφοδοτικό δεν γνωρίζω τι είναι, θα μάθω λεπτομέρειες. Όντως το έχει μια πενταετία περίπου αλλά είναι 80+ efficiency. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να αλλάξουμε τροφοδοτικό, οι απαιτήσεις του CPU+MoBo είναι πολύ χαμηλότερες ακόμα και από εναν X4 860K; Σίγουρα η GTX 950 είναι η λιγότερο ενεργοβόρα από τις 3 κάρτες που έχουμε βάλει στο μάτι, δε γνωρίζω όμως για τους επεξεργαστές.

Στο συγεκριμενο ποστ ο TS μονος του βγαζει ενα κοστος +65 ευρο που με πωληση της μνημης μιλαμε για ενα 30.Το συστημα ειναι σουπερ και τελευταιας γενιας οποτε αν δεν υπαρχουν προβληματα συμβατοτητας [για μενα αυτο επρεπε να κουβενταιζεται τωρα]το επιπλεον ποσο αξιζει με το παραπανω.Το προβλημα πρωφανος ειναι οτι ουτε τα 400 διαθετει............

Επισης ειναι σιγουρο οτι με AMD θελει τροφοδοτικο και ψήχτρα(η μαμισια ακομα και στοκ κανει σαν αερπλανο) ενω με το λιγοτερο ενεργοβορο συστημα πιθανον να του κατσει το τροφοδοτικο για λιγο ακομα.

Και εγω ενα AMD 8320 εχω στα 4900 καθε μερα και δεν εχω κανενα παραπονο αλλα αν αγοραζα τωρα καινουργιο συστημα σιγουρα θα προτιμουσα να παω στην τελευται γενια και οχι σε επεξεργαστη 4 χρόνον +...

Τα υπολειπα ειναι κουβεντα να γινεται..........

• Like 1
Δημοσ.

Μονο η μανουρα να μπει στην διαδικασια να πουλησει τις DDR3 που αν θελει να τις σπρωξει γρηγορα για να τις παρουν θα ριξει και την τιμη μου αρκει.(Εκτος αν το γουσταρει και αρχιζει και πουλαει παπουτσια,παλιες μπλουζες,κατσαρολικα,νεφρα για να παρει ενα "τιμιο συστημα")

Απο την στιγμη που δεν παιζουν φραγκα και ειναι αυστηρο το ταβανι τι μπαινουμε παλι στο τριπακι δωσε αλλα 20 δωσε αλλα 30 40;

Πως μεταφραζεται η γενικη αποδοση % σε 10ευρα;  2% το 10ευρω;

Ολοι το εχουμε παθει και στο τελος 5 εδω 10 εκει φτασαμε στα +200 ευρο χωρις να το καταλαβουμε.

Casual χρηση με πηγαινει σε Stock ρολογια οποτε και η ψυχτρα αποφευγεται.

Βλεπω γυμνη MicroAtx Mobo και αναγουλιαζω καθε φορα γαμωτο...

Δημοσ.

Στο συγεκριμενο ποστ ο TS μονος του βγαζει ενα κοστος +65 ευρο που με πωληση της μνημης μιλαμε για ενα 30.Το συστημα ειναι σουπερ και τελευταιας γενιας οποτε αν δεν υπαρχουν προβληματα συμβατοτητας [για μενα αυτο επρεπε να κουβενταιζεται τωρα]το επιπλεον ποσο αξιζει με το παραπανω.Το προβλημα πρωφανος ειναι οτι ουτε τα 400 διαθετει............

Επισης ειναι σιγουρο οτι με AMD θελει τροφοδοτικο και ψήχτρα(η μαμισια ακομα και στοκ κανει σαν αερπλανο) ενω με το λιγοτερο ενεργοβορο συστημα πιθανον να του κατσει το τροφοδοτικο για λιγο ακομα.

Και εγω ενα AMD 8320 εχω στα 4900 καθε μερα και δεν εχω κανενα παραπονο αλλα αν αγοραζα τωρα καινουργιο συστημα σιγουρα θα προτιμουσα να παω στην τελευται γενια και οχι σε επεξεργαστη 4 χρόνον +...

Τα υπολειπα ειναι κουβεντα να γινεται..........

σωστός ΑΛΛΑ με την συγκεκριμένη κάρτα τί παιχνίδια θα παίζει???/ δέν σου μιλάω για του χρόνου η σε δύο χρόνια..... η 950 είναι απλά τραγική. τέλος. shadow of mordor, assasins creed, far cry 4, gta 5, trine, cod, witcher όλα αυτά στα hight settings UNPLAYABLE.

να πάρει ο άνθρωπος κάρτα και να ξενερώσει απο την πρώτη μέρα??? ή μήπως πιστεύεις οτι θα είναι σε θέση κάποιος του χρόνου (που φέτος έχει τόσο "σφιχτό" budjet) να πεί δέν μαμιέται θα δώσω 3 κατοστάρικα να πάρω καλή κάρτα γραφικών......

έτσι να είχαμε να λέγαμε λοιπόν. ο άνθρωπος δίνει 350 ευρώ και εμείς να του προτείνουμε επεξεργαστή με κοντά 200και ότι μένει να στριμώξουμε και μιά κάρτα απλά να λέει οτι θα παίζει. σωστή λογική και αυτή.

Δημοσ.

σωστός ΑΛΛΑ με την συγκεκριμένη κάρτα τί παιχνίδια θα παίζει???/ δέν σου μιλάω για του χρόνου η σε δύο χρόνια..... η 950 είναι απλά τραγική. τέλος. shadow of mordor, assasins creed, far cry 4, gta 5, trine, cod, witcher όλα αυτά στα hight settings UNPLAYABLE.

να πάρει ο άνθρωπος κάρτα και να ξενερώσει απο την πρώτη μέρα??? ή μήπως πιστεύεις οτι θα είναι σε θέση κάποιος του χρόνου (που φέτος έχει τόσο "σφιχτό" budjet) να πεί δέν μαμιέται θα δώσω 3 κατοστάρικα να πάρω καλή κάρτα γραφικών......

έτσι να είχαμε να λέγαμε λοιπόν. ο άνθρωπος δίνει 350 ευρώ και εμείς να του προτείνουμε επεξεργαστή με κοντά 200και ότι μένει να στριμώξουμε και μιά κάρτα απλά να λέει οτι θα παίζει. σωστή λογική και αυτή.

Η 950 τραγική. δηλάδή τα 90-95% της 960 είναι τραγικά.

https://www.techpowerup.com/reviews/EVGA/GTX_950_SSC/10.html

https://www.techpowerup.com/reviews/EVGA/GTX_950_SSC/18.html

τυχαίες σελίδες.

Ναι όλοι κυκλοφορούν με 390Χ 8gb και καθημερινό αμάξι audi tt...

• Like 1
Δημοσ.

Η 950 τραγική. δηλάδή τα 95% της 960 είναι τραγικά.

Ναι όλοι κυκλοφορούν με 390Χ 8gb και καθημερινό αμάξι audi tt...

ναί τί δέν καταλαβαίνεις??? του προτίνεις ένα σύστημα με επεξεργαστή που δέν του χρειάζεται και αφού προσπάθησες να τον βάλεις σε περιπέτειες αλλάζοντας πλατφόρμα?!?!?!?!?!?!?! και βγάζοντάς του κουστούμι 150+ τουλάχιστων πάνω απο όσα διαθέτει τώρα προσπαθείς να στριμώξεις επεξεργαστή intel και σώνει και καλά να εξαφανίσει το budjet του σε μητρική επεξεργαστή αφήνοντας ψίχουλα να στριμώξει και μία κάρτα γραφικών οπου ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ REVIEWS στο youtube είναι για μικρές αναλύσεις ή για παλιότερα παιχνίδα ή σε medium settings

ενώ εγώ που του προτείνω κάτι ακριβώς στα μέτρα και στο ποσό που διαθέτει με πολύ καλύτερη κάρτα γραφικών είμαι ο παράλογος!!!

πραγματικά απορώ το συγκεκριμένο πόστ έχει 1000 views δέν μπαίνει κανένας μέσα να δεί τί του λένε του παιδιού???

Δημοσ.

πραγματικά διαβάζεις τί ζητάει ο κόσμος??? ο άνθρωπος είπε ποιό κοντά στα 350!!! έχεις 75 μνμ και προχθές είχες 10. ότι νά'ναι γυρολόγος απο τους λίγους.έτσι??? στο παλικάρι προχθές άν δέν του έλεγα να προσέξει του πρότεινες ψύκτρα 16.6 εκατοστά σε κουτί που πέρνει 13 εκατοστά. μάλλον πρέπει να προσέχεις τί λές γιατί θα πάρεις κανέναν στο λαιμό σου

Μιλάει ο έμπειρος με τα 379.

Εσύ έλεγες για υδρόψυξη των 120 ευρώ σε επεξεργαστή του 2010 Το κουτί δεν το πρόσεξα όπως είπα και στο άλλο thread γιατί το συμπλήρωσε μετά σε edit. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Η φράση 150 πάνω απο το όριο, αναφέρεται στο όριο.

Δημοσ.

άν και δέν είναι επι τις παρούσης κάποιος που έχει επεξεργαστή στα 3,3 και τον δουλεύει oc 4.4 unstable και ζητάει κάτι παραπάνω τί θα πάρει? δεδομένου κιόλλας οτι στο κουτί του δέν χωράει αερόψυξη.? νομίζω όλοι όσοι συμετείχαν στην κουβέντα συμφώνησαν οτι ήταν η καλύτερη επιλογή πράγμα που έκανε και ο θεματοθέτης!

μήν προσπαθείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις. και μόνο που μπήκες στην διαδικασία να προτείνεις skylake/πώληση παλαιών μνημών αγορά καινούριων ddr4 σε budjet 350- ΑΥΣΤΗΡΑ 400 ευρώ σε άνθρωπο που ζήτησε αναβάθμιση για παιχνίδια με MID RANGE ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ τα λέει όλα....

επείδη πολοί βλέποντας το συγκεκριμένο πανυγήρι να σκέφτοντε οτι είμαι amdάκιας θέλω να ξεκαθαρίσω πως απο το 98 που είχα τον πρώτο σταθερό υπολογιστή μέχρι και σήμερα (4770κ) όλοι οι επεξεργαστές μου ήταν και είναι intel.

αυτό πρός αποφυγή παρεξηγήσεων περί φανατισμού. καλώς η κάκώς σε αυτά τα price range η amd είναι μονόδρομος. τα λέγαμε τα λέμε και θα τα λέμε όπως φαίνεται.

το να βάλεις κάποιος έναν i5 4440 με μία η81 η97 μητρική θα ήταν ότι καλύτερο. αλλά αυτά απο μόνα τους δεσμεύουν σχεδόν όλ το ποσό με αποτέλεσμα τα εναπομείναντα χρήματα να φτάνουν για μία απλά budjet κάρτα γραφικών.

ο 6300 όπως ξαναείπα δέν θα τον κρ;ατήσει πουθενά πίσω τον φίλο στο σύστημά του είτε σε προγράμματα είτε σε απλή περιήγηση αλλά ούτε και στα παιχνίδια. και ρωτάω ξανά γιατί να δώσει ένα σκασμό χρήματα για επεξεργαστή intel 180+ ενώ με 100+ κουμπώνει τον 6300 μία σαφώς δυνατότερη κάρτα γραφικών (380) και απολαμβάνει τα παιχνίδια του

επειδή πρόλαβα να δώ το μνμ σου πρίν στο διαγράψουν απο τις προσβολές τις αλεπάλληλες να σου θυμίσω οτι ήμουν ο πρώτος που του είπα οτι άν καταφέρει να αγοράσει απο εξωτερικό έναν 4440 με την ανάλογη μητρική ΑΛΛΑ καί την 380 να πάει ΚΑΡΦΙ. οπότε μήν λές σε παρακαλώ περί φανατισμού. τον οποιονδήποτε και άν ρωτήσεις σε αυτά τα χρήματα καρφί για amd θα σε πάει, όπως είπα και πρίν ευτηχώς ή δυστηχώς

Δημοσ.

επειδή πρόλαβα να δώ το μνμ σου πρίν στο διαγράψουν απο τις προσβολές τις αλεπάλληλες να σου θυμίσω οτι ήμουν ο πρώτος που του είπα οτι άν καταφέρει να αγοράσει απο εξωτερικό έναν 4440 με την ανάλογη μητρική ΑΛΛΑ καί την 380 να πάει ΚΑΡΦΙ. οπότε μήν λές σε παρακαλώ περί φανατισμού. τον οποιονδήποτε και άν ρωτήσεις σε αυτά τα χρήματα καρφί για amd θα σε πάει, όπως είπα και πρίν ευτηχώς ή δυστηχώς

Προσβολές? Παρότρυνση ήτανε.

Haswell είπα και εγώ πριν 2 σελίδες αμα δεν το φτάνει το budget. Αλλά όταν τρώγεσαι για VS και flame war κολάς στο πρώτο ποστ.

Υ.Γ Θα θελα να δω το αποτέλεσμα 6300 και 380 σε τροφοδοτικό 500άρι τόσων ετών.

Για αυτό επιμένω και λέω ότι λέω. Οπως ξαναείπα, ο ts ας κάνει ότι γουστάρει.

Δεν κερδίζεις κάτι με το να μου επιτίθεσαι προσωπικά. Ή μήπως κερδίζεις?

Δημοσ.

Είχαμε παλιά το bottleneck για να δικαιολογήσουν τις ακριβές συνθέσεις σε Casual pcs,μετά μπήκε το OC στην μεση, μετά τα φουρφουρια που κάνουν Βαβούρα,μετά μάθαμε τα 80+ 90+ Gold platinum modular tesla Psus.

Μάγκες αν ήταν έτσι τραγικά που λέτε τα πράγματα το 95% των οικιακών υπολογιστών δεν θα άναβε με την λογική σας.

Casual και 350 και με βαριά καρδιά μέχρι 390 δεν χρειάζεται υπέρ επεξεργαστή τελευταίας γενιάς,ειδικά σε μια μητρική για κλωτσιές μόνο και μόνο για να βάλουμε ότι πιο φτηνό βρηκαμε και να δικαιολογησουμε το κόστος.

Αλήθεια ποτέ ήταν ή τελευταία φορά που δεν σας κάλυψε ένα τροφοδοτικό;

Μη τρομοκρατειτε τον κόσμο επειδή είσαστε psychos

Δημοσ.

το θέμα με το τροφοδοτικό το έθιξα ΚΑΙ αυτό σε προηγούμενο πόστ. απο την στιγμή που δέν θα πειραχτεί ούτε η κάρτα αλλά ούτε και ο επεξεργαστής θα είναι απλά οκ. όμως άν διάβασες τί είχα γράψει-ότι δλδ είτε πάει σε amd είτε σε intel/nvidia θα πρέπει να θέσει ώς προτερεότητα την αγορά ενός καινούριου όχι τόσο μόνο για τα διαθέσιμα watt όσο για την παλαιότητά του.

το σύστημά του in game θα είνα ιστα  400. οπότε με 500άρι με πιστοποίηση νομίζω θα είναι όπως ξαναείπα απλά οκ.

edit. δές αυτό το βίντεο real-life. ο τύπος έχει oc sta 4.7 τον 6300 και δύο sli 660 oc επίσης. το μέγιστο φορτίο ανέρχεται σε 530 και idle 160.

με μιά γρήγορη ματιά σε ξένα φόρουμς σε παραπλήσια θέματα το 500άρι τον καλύπτει αλλά χωρίς oc

Δημοσ.

Bill μαζί σου είμαι αλλά ας κοιτάξουμε τι έχουμε τωρα και το τωρινό budget τα "δεν θα μπουταρει" σχόλια δεν θέλω να βλέπω και τα "πρέπει να πάρεις αφτερμαρκετ ψυχτρα και τροφοδοτικό οπωσδήποτε!!!"

Αν είναι να βάλουμε και τους Ssd στην εξίσωση και τα κάνουμε σαλάτα όλα :)

Δημοσ.

Bill μαζί σου είμαι αλλά ας κοιτάξουμε τι έχουμε τωρα και το τωρινό budget τα "δεν θα μπουταρει" σχόλια δεν θέλω να βλέπω και τα "πρέπει να πάρεις αφτερμαρκετ ψυχτρα και τροφοδοτικό οπωσδήποτε!!!"

Αν είναι να βάλουμε και τους Ssd στην εξίσωση και τα κάνουμε σαλάτα όλα :)

φίλε μου δέν υπάρχει το μαζί μου ή με τον άλλον υπάρχει η λογική της τσέπης και του παίρνω ότι καλύτερο στα χρήματα που διαθέτω. αυτό νομίζω πρέπει να είναι η αρχή του καθενός. ξαναλέω τρίτη φορά οτι καλώς ή κακώς στα χρήματα αυτά η amd είναι μονόδρομος γιατί πέρνεις ότι καλύτερο μπορείς να δώσεις.

η ψύκτρα σωστά λένε οτι δέν είναι στα καλά της αλλά γιά πές μου? των intel είναι??? όλλες λίγο πολύ θα κάνουν θόρυβο αλλά αυτό δέν σημαίνει οτι είναι ανατρεπτικός παράγοντας για την αγορά. πόσο μάλλον όταν δέν θα υπερχρονιστεί ο επεξεργαστής.

και ναί στην κάρτα γραφικών κάλλιο να πήγαινε ακόμη και στην 960 (διαφορές 4-5 fps) παρά στην 950 η οποία κυμαίνεται σε όριο playable-unplayable.

αυτό εξηγώ στον φίλο απο πάνω να καταλάβει. δέν είναι κρίμα να πάρει καινούρια κάρτα και να αρχίζει να ψάχνεται να κατεβάζει φίλτρα και settings?

έτσι την έπαθε και ο ανηψιός μου με την 750ti και τελικά την άλλαξε με μιά 960 (βρηκε σάν δικαιολογία coilwhine και έκανε rma)

Δημοσ.

Τα ειπαμε από την πρώτη σελίδα 380 6300 και μια μητρική που να έχει πάνω από 1 usb και ένα τίμιο SB στα 380€ ακόμα και αν τα πάρει όλα από το κίτρινομαγαζο και θα τελείωνε το θεμα.

Τεσπα τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσε ο benign.

Περαστικά σε όσους συνεχίζουν να postaroun

Δημοσ.

Τα ειπαμε από την πρώτη σελίδα 380 6300 και μια μητρική που να έχει πάνω από 1 usb και ένα τίμιο SB στα 380€ ακόμα και αν τα πάρει όλα από το κίτρινομαγαζο και θα τελείωνε το θεμα.

Τεσπα τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσε ο benign.

Περαστικά σε όσους συνεχίζουν να postaroun

Kαι εγώ το καταλαβαίνω. Σίγουρα είναι καλή και η σύνθεση με Amd, 380, 960 κτλ.

Απλά όταν καταθέτουμε προτάσεις, να κρίνουμε τις προτάσεις και όχι τους ανθρώπους απο πίσω. ποτέ δεν ξέρεις τι ρόλο βαράει πίσω απο την κάθε οθόνη ο άλλος.

Προτείνουμε 2-5-10 συνθέσεις αρχικά στην πορεία κρατάμε τα καλύτερα κομμάτια και καταλήγουμε σε μια σύνθεση που όλοι έχουν προσφέρει απο κάτι.

Αλίμονο έχω δει τον Sheo και τον Adtakhs να το κάνουν αυτό ενώ στην αρχή τρώγονταν σαν εμένα με τον Βασίλη. Δεν θέλω να υπερασπιστώ τους 'lake, δεν έχω μετοχές.

Αυτό που θέλω είναι μια γμενη συνεργασία... Και ας πάρει AMD δεν έχασα κάτι. Αλλά δεν γουστάρω να πρέπει να απολογούμαι στον κάθε άκυρο που μου κάνει προσωπική επίθεση εδώ μέσα. Τόσο άδικο έχω?

Βασίλη ειλικρινά φίλε μου, πάμε να κάνουμε μια σύνθεση στον άνθρωπο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...