Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βοηθάω ένα φίλο να κάνει μια αναβάθμιση. Το μπάτζετ μικρό οπότε κοιτάμε για τη καλύτερη δυνατή απόδοση σε βάθος χρόνου για αυτά τα λεφτά, ελληνιστί VfM.

Πάμε στη φόρμα:

Ποσό που διαθέτουμε : 350-399 ευρώ αυστηρά

Χρήση υπολογιστή : Casual

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: το πιο βαρύ θα είναι το Photoshop

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη: Οχι, έχει μια LG23κάτι (1920x1080)

Κομμάτια που θέλουμε: Επεξεργαστή, μητρική, κάρτα γραφικών

Κομμάτια που έχουμε: Οθόνη, πληκτρολόγιο, κουτί, μνήμη (2x4GB DDR3), σκληρός δίσκος, τροφοδοτικό (500W).

Εχω καταλήξει σε δύο συνδυασμούς, έναν με FX6300 και έναν άλλον με Χ4 860K τα οποία θα κληθούν να σηκώσουν μια mid range κάρτα γραφικών.

Συνοπτικά:

CPU: FX 6300 ή X4 860K (δε γνωρίζω ποια η διαφορά με αυτόν ώστε να δικαιολογεί την τιμή :s )

Mobo: Gigabyte 970A-UD3P ή Gigabyte GA-F2A88X-D3H

GPU: Eίμαι ανάμεσα στις GTX 950, GTX 960, R9 380, ενώ αν δεν μας πάρει το μπάτζετ θα πέσουμε αναγκαστικά στην R7 370.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη επιλογή ανάμεσα στα δύο builds; Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή (ειδικά αν μας ρίξει το κόστος κρατώντας επιδόσεις) καλοπροαίρετη :-)

ΥΓ: Μπορώ να παραγγείλω από τα διάφορα άμαζον οπότε έβαλα τις καλύτερες τιμές που παίζουν αυτή τη στιγμή για κάθε προϊόν.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με 350-400€ budget βάζεις και i5 και είσαι ωραίος και άνετος για πολύ καιρό.

https://www.skroutz.gr/s/4857199/Intel-Core-i5-4460-Box.html?from=catspan190€

https://www.skroutz.gr/s/5491640/Asrock-H97-Anniversary.html 75€

https://www.skroutz.gr/s/7105912/MSI-Radeon-R7-370-2GB-OC-R7-370-2GD5T-OC.html155€

Βγαίνει λίγο παραπάνω 420€ αλλά τα αξίζει.

• Like 4
Δημοσ.

Βοηθάω ένα φίλο να κάνει μια αναβάθμιση. Το μπάτζετ μικρό οπότε κοιτάμε για τη καλύτερη δυνατή απόδοση σε βάθος χρόνου για αυτά τα λεφτά, ελληνιστί VfM.

Πάμε στη φόρμα:

Χρήση υπολογιστή : Casual

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: το πιο βαρύ θα είναι το Photoshop

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη: Οχι, έχει μια LG23κάτι (1920x1080)

Κομμάτια που θέλουμε: Επεξεργαστή, μητρική, κάρτα γραφικών

Κομμάτια που έχουμε: Οθόνη, πληκτρολόγιο, κουτί, μνήμη (2x4GB DDR3), σκληρός δίσκος, τροφοδοτικό (500W).

Εχω καταλήξει σε δύο συνδυασμούς, έναν με FX6300 και έναν άλλον με Χ4 860K τα οποία θα κληθούν να σηκώσουν μια mid range κάρτα γραφικών.

Συνοπτικά:

CPU: FX 6300 ή X4 860K (δε γνωρίζω ποια η διαφορά με αυτόν ώστε να δικαιολογεί την τιμή :s )

Mobo: Gigabyte 970A-UD3P ή Gigabyte GA-F2A88X-D3H

GPU: Eίμαι ανάμεσα στις GTX 950, GTX 960, R9 380, ενώ αν δεν μας πάρει το μπάτζετ θα πέσουμε αναγκαστικά στην R7 370.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη επιλογή ανάμεσα στα δύο builds; Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή (ειδικά αν μας ρίξει το κόστος κρατώντας επιδόσεις) καλοπροαίρετη :-)

ΥΓ: Μπορώ να παραγγείλω από τα διάφορα άμαζον οπότε έβαλα τις καλύτερες τιμές που παίζουν αυτή τη στιγμή για κάθε προϊόν.

Τροφοδοτικο ποιο εχει?Γιατι ειναι κριμα να εχει καποιο της κακιας ωρας η πανω απο 6-7 χρονια μετριας ποιοτητας και να παρει ολοκαινουργιο υλικο και να του δημιουργησει προβλημα.Καταλαβαινω απολυτα την οικονομικη δυσκολια αλλα σε καποια πραγματα συμβιβασμος απλα δεν γινεται. :)

• Like 2
Δημοσ.

Ναι, θέλουμε και τροφοδοτικό να ξέρουμε.

Απο μένα κάτι τέτοιο.

mobo http://www.e-shop.gr/mitriki-asus-h110m-d-d3-retail-p-PER.524432 ή http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-b150m-hdv-retail-p-PER.528883 65-75 euro

cpu  http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i5-6400-270ghz-lga1151-box-p-PER.558500 ή http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i5-6500-320ghz-lga1151-box-p-PER.558499 214-239 euro

Ram http://www.e-shop.gr/ram-kingston-hx421c14fb-8-8gb-ddr4-2133mhz-hyperx-fury-p-PER.557304 56 euro

Gpu http://www.skroutz.gr/s/7374057/EVGA-Geforce-GTX950-2GB-Superclocked-02G-P4-2951-KR.html ή http://www.skroutz.gr/s/7413972/Gainward-GeForce-GTX950-2GB-3514.html 160-170euro

Πουλάτε λογικά την ddr3 και βγαίνει μέσες άκρες εντός budget. Αξίζει να πάτε σε νέα πλατφόρμα! ;)

Η πρόταση απο κιτρινομάγαζο, αν μπει αποσπασματικά απο skroutz θα πέσει κανα 30άρι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, η αλήθεια είναι οτι δεν περίμενα να γίνει πρόταση για intel πλατφόρμα, δε θα ήθελα το νήμα να καταλήξει  σε ένα ακόμα vs, αλλά γιατί;

H αγορά θα γίνει στο εξωτερικό οπότε δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα αν η τιμή στο eshop είναι χειρότερη από το skroutz.

Mε αυτά τα δεδομένα, έχουμε τις εξής επιλογές (οι πιο φτηνές από αυτές που προτάθηκαν)

Mobo: Asus H110M-D-D3 (60€)

CPU: Intel skylake i5-6400 (185€)

GPU: GTX 950 (158€)

Είχε πάρει το μάτι μου ότι οι skylake δεν την πολυπαλεύουν με DDR3 μνήμες οπότε θα πρέπει να πάρω DDR4, που μας ανεβάζει  άλλα 64€...

Μιλάμε δηλαδή για ένα κόστος στα 467€ δυστυχώς πολύ μεγαλύτερο από αυτά που διαθέτουμε :(

Aκόμα και αν πάμε σε υλοποίηση με R7 370 θα γλιτώσουμε μόλις 16 ευρώ που πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει για την πτώση που θα έχουμε σε ποιότητα gaming.

To τροφοδοτικό δεν γνωρίζω τι είναι, θα μάθω λεπτομέρειες. Όντως το έχει μια πενταετία περίπου αλλά είναι 80+ efficiency. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να αλλάξουμε τροφοδοτικό, οι απαιτήσεις του CPU+MoBo είναι πολύ χαμηλότερες ακόμα και από εναν X4 860K; Σίγουρα η GTX 950 είναι η λιγότερο ενεργοβόρα από τις 3 κάρτες που έχουμε βάλει στο μάτι, δε γνωρίζω όμως για τους επεξεργαστές.

• Like 1
Δημοσ.

αν πας σε skylake πας και σε ddr4 μνήμες. Πουλάς τις ddr3, και καλύπτεις μέρος των εξόδων.
μη μπεις στη διαδικασία να ψάξεις μητρική 1151 με ddr3 μνήμες, πολλά ακούγονται.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ καλοί και δυνατοί οι I5 αλλά vfm δεν τους λες και ιδίως αφού δεν θα μπει vga που να τον αξιοποιήσει δεν λέει να δώσεις τόσα λεφτά για το τίποτα.

Εναλλακτικές για τους x4 860/fx-6300 είναι ο g3258 που με βασική μητρική και την δικιά του ψήκτρα πάει τουλάχιστον στα ~4,1 και I3-4170 (ή αντίστοιχος skylake) που στο gaming είναι δυνατότεροι των amd αλλά χάνουν αλλού.

Δημοσ.

ρε παιδιά ο άνθρωπος έχει ΑΥΣΤΗΡΑ 400 ευρώ budjet και του λέτε να πάει σε skylake??? σοβαρά τώρα??

αδερφέ βάλε πάνω έναν 4440 ή 4460 μιά απλή motherboard και ρίξε τα υπόλοιπα σε κάρτα γραφικών. τί να τον κάνεις τον skylake (αφού όπως λές δέν θα χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα) και θα βάλεις πάνω την 950 που του χρόνου θα τα παίζει τα παιχνίδια σε mediumγιατί θα χαροπαλεύει??

πάς καρφωτός είτε για 960 ή για ρ9 380. μήν ακούω άλλα περίεργα σήμερα. σίγουρα δυνατότερη και σίγουρα ποιό futureproof. KANENAΣ επεξεργαστής δέν θα στην κρατήσει πίσω (380) ακόμη και με έναν 6300 των 100 ευρώ και μιά mobo των 70 και μιά 380 (ΚΑΡΤΑΡΑ) βγαίνεις στα 365 και τα ρέστα στην τσέπη σου να βγάλεις βόλτα το κορίτσι

edit. άν ψωνίσεις απο εξωτερικό μάλλον θα χωρέσεις έναν 4440 ή 4460 μαζί με την 380

• Like 1
Δημοσ.

ρε παιδιά ο άνθρωπος έχει ΑΥΣΤΗΡΑ 400 ευρώ budjet και του λέτε να πάει σε skylake??? σοβαρά τώρα??

αδερφέ βάλε πάνω έναν 4440 ή 4460 μιά απλή motherboard και ρίξε τα υπόλοιπα σε κάρτα γραφικών. τί να τον κάνεις τον skylake (αφού όπως λές δέν θα χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα) και θα βάλεις πάνω την 950 που του χρόνου θα τα παίζει τα παιχνίδια σε mediumγιατί θα χαροπαλεύει??

πάς καρφωτός είτε για 960 ή για ρ9 380. μήν ακούω άλλα περίεργα σήμερα. σίγουρα δυνατότερη και σίγουρα ποιό futureproof. KANENAΣ επεξεργαστής δέν θα στην κρατήσει πίσω (380) ακόμη και με έναν 6300 των 100 ευρώ και μιά mobo των 70 και μιά 380 (ΚΑΡΤΑΡΑ) βγαίνεις στα 365 και τα ρέστα στην τσέπη σου να βγάλεις βόλτα το κορίτσι

απλά αν πάει σε skylake, που δεν είναι η καλύτερη λύση του, να μην παει σε ddr3 μνήμες.

Δημοσ.

απλά αν πάει σε skylake, που δεν είναι η καλύτερη λύση του, να μην παει σε ddr3 μνήμες.

βρέ φίλε μου σοβαρά μιλάτε τώρα?? ο φθηνότερος skylake κοστίζει όσο το ΜΙΣΟ του Budjet!!! και θέλει και καμιά 100 ευρώ mobo. με τα υπόλοιπα 100 ευρώ ποιά κάρτα γραφικών θα αγοράσει??? καλά το ζώ αυτό που γίνεται σήμερα???? δέν υπάρχει ένας διαχειρηστής να βάλει την τάξη???

• Like 1
Δημοσ.

βρέ φίλε μου σοβαρά μιλάτε τώρα?? ο φθηνότερος skylake κοστίζει όσο το ΜΙΣΟ του Budjet!!! και θέλει και καμιά 100 ευρώ mobo. με τα υπόλοιπα 100 ευρώ ποιά κάρτα γραφικών θα αγοράσει??? καλά το ζώ αυτό που γίνεται σήμερα???? δέν υπάρχει ένας διαχειρηστής να βάλει την τάξη???

εγώ σοβαρά μιλαω. Δεν είπα να παει σε skylake, διάβασε προσεκτικά, είπα πως αν πάει, να μην κοιτάξει να κρατήσει τις ddr3 μνήμες του. Έχεις αντίθετη άποψη σε αυτό;

Δημοσ.

εγώ σοβαρά μιλαω. Δεν είπα να παει σε skylake, διάβασε προσεκτικά, είπα πως αν πάει, να μην κοιτάξει να κρατήσει τις ddr3 μνήμες του. Έχεις αντίθετη άποψη σε αυτό;

δέν υπάρχει θέμα αντίθετης απόψεως! υπάρχει θέμα οικονομικό καθώς πολύ απλά δέν βγαίνει κάτι τε΄τοιο στα χρήματα που διαθέτει ο φίλος και άν ακόμη ανέβενε στο ποσό πάλι θα ήταν άσχημο build μιάς και δέν θα χριαζόταν κάπου τέτοιο επεξεργαστή και απλά θα "συμβιβαζόταν" με μία low-mid range κάρτα γραφικών η οποία μετά απο δύο χρόνια θα ήθελε αλλαγή!

εδώ μέσα προσπαθούμε να βοηθήσουμε εντελώς αλτρουιστικά περιμένοντας ίσως μόνο ένα πραγματικό ευχαριστώ όχι κάποιον να αγοράσει το καλ΄΄υτερο, αλλά ότι έχει ακριβώς ανάγκη!!! ή το καλύτερο για το ποσό που διαθέτει είτε είναι μία τηλεόραση είτε ένας υπολογιστής είτε απλά ένα πληκτρολόγιο.

προτάσεις σε budjet των 400 ΕΥΡΏ ΑΥΣΤΗΡΆ δείχνουν αμάθεια επιπολαιότητα και γενικά ασχετοσύνη!

άς βγεί κάποιος να μου πεί οτι έχω λάθος στα λεγόμενά μου και θα του ζητήσω συγνώμμη.

Δημοσ.

δέν υπάρχει θέμα αντίθετης απόψεως! υπάρχει θέμα οικονομικό καθώς πολύ απλά δέν βγαίνει κάτι τε΄τοιο στα χρήματα που διαθέτει ο φίλος και άν ακόμη ανέβενε στο ποσό πάλι θα ήταν άσχημο build μιάς και δέν θα χριαζόταν κάπου τέτοιο επεξεργαστή και απλά θα "συμβιβαζόταν" με μία low-mid range κάρτα γραφικών η οποία μετά απο δύο χρόνια θα ήθελε αλλαγή!

εδώ μέσα προσπαθούμε να βοηθήσουμε εντελώς αλτρουιστικά περιμένοντας ίσως μόνο ένα πραγματικό ευχαριστώ όχι κάποιον να αγοράσει το καλ΄΄υτερο, αλλά ότι έχει ακριβώς ανάγκη!!! ή το καλύτερο για το ποσό που διαθέτει είτε είναι μία τηλεόραση είτε ένας υπολογιστής είτε απλά ένα πληκτρολόγιο.

προτάσεις σε budjet των 400 ΕΥΡΏ ΑΥΣΤΗΡΆ δείχνουν αμάθεια επιπολαιότητα και γενικά ασχετοσύνη!

άς βγεί κάποιος να μου πεί οτι έχω λάθος στα λεγόμενά μου και θα του ζητήσω συγνώμμη.

Εχεις δικιο οτι γινονται τετοιες βλακειες αλλα σε επιασε κριση και ξεσπασες στον Rumpel που ο ανθρωπος δεν ειπε αυτο που λες.Απλα του εκανε μια προειδοποιηση να μην κανει λαθος. :devil:

• Like 5
Δημοσ.

Οριστε μια συνθεση κατα 1/3 ακριβοτερη αλλα σπαιρνει :) 

Αυτα με τρελαινουν και αλλαξα την υπογραφη μου :) 

R9 380 και απο εμενα με εναν 6300 και οποια mobo σε βολευει

Δημοσ.

Εχεις δικιο οτι γινονται τετοιες βλακειες αλλα σε επιασε κριση και ξεσπασες στον Rumpel που ο ανθρωπος δεν ειπε αυτο που λες.Απλα του εκανε μια προειδοποιηση να μην κανει λαθος. :devil:

όχι όχι !!! καμία σχέση! δέν ξέσπασα σε κανέναν! ούτε κάν! απλά βλέπω κάποια πράγματα και δέν αντέχω να μήν τα σχολιάσω όχι για να περάσει το δικό μου! αλλά το δίκιο και το συμφέρον του εκάστοτε ανθρώπου που ζητάει βοήθεια στο φόρουμ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...