Προς το περιεχόμενο

Netbook με Lubuntu : Οδηγός για μετατροπή σε home server;


Dr41k

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

έχω ένα netbook (Samsung NP-NF310 τουλάχιστον 3 χρόνια παλιό), στο οποίο πολύ πρόσφατα έδωσα μια νέα "πνοή", περνόντας Lubuntu και χρησιμοποιώντας το σαν HTPC στο σαλόνι μου για να βλέπω ταινίες. Θα ήθελα όμως να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα, και να το μετατρέψω σε ένα πολύ αδύναμο μεν, αλλά ικανό server για βασικές λειτουργίες (file sharing και backup με χρήση εξωτερικών δίσκων εγκατεστημένων σε ένα hdd enclosure που έχω), χωρίς να αλλάξω την τωρινή του λειτουργικότητα.

Η πρώτη μου ερώτηση είναι κάπως off-topic, αλλά θα ήθελα μια γενική άποψη για το κατά πόσον θα είναι σωστή αυτή η επιλογή (προφανώς το στήσιμο ενός dedicated server πάντα θα είναι καλύτερο). Πιστεύετε ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων (δεν είχα ποτέ μου home server στο παρελθόν); 

Η κύρια μου ερώτηση όμως αφορά την εύρεση ενός οδηγού για την προσθήκη home server δυνατοτήτων στο υπάρχον λειτουργικό σύστημα (Lubuntu desktop) που τρέχει το μηχάνημα.

 

Περαιτέρω προτάσεις και συμβουλές σχετικά με το θέμα είναι παραπάνω από επιθυμητές!

Ευχαριστώ! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τρέχω openwrt server σε netbook του γυμνασίου. Μέχρι τώρα εχει κανει της παναγίας τα ματια (torrent, dlna, sdr, tftp, file server, τώρα λέω να το κάνω και καταγραφικό). Σου προτείνω να του βάλεις δυο γιγα μνήμη, έναν μεγάλο σκληρο και να του περάσεις openwrt.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το file sharing μπορεις να βαλεις μια samba και να μοιραζεις σε pc με windows οτι εχεις.

Μπορεις επισης να το κανεις torrent client, βαζοντας qbittorrent ή transmission, ενεργοποιοντας το web interface και να το ελεγχεις απο καποιο αλλο pc του δικτυου.

Μπορεις να το κανεις dlna σερβερ και να streamαρεις αρχεια βιντεο ή ηχου σε αλλες dlna-compatible συσκευες, πχ σε καποια smart tv.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...