Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εξακολουθω να πιστευω πως δεν υπάρχει κανενας ανταγωνισμος. αν εχεις 3 ευρω ισως τα δωσεις για ενα παιχνιδι στο κινητο, αν σου περισσευουν ομως 30, προφανως και το βαθος που εχει ενας οποιοσδηποτε τιτλος κονσολας ειναι πολλαπλασιο απο το βαθος του καλυτερου παιχνιδιου σε κινητο. αυτο το αρθρο για εμενα τα λεει ολα. ο σημαντικοτερος παραγοντας που θεωρω το mobile gaming αθλιο, ειναι το οτι βασιζεται στα δαχτυλα για χειρισμο. αυτο σημαινει πως δεν θα δεις ποτέ απαιτητικα παιχνιδια, δεν θα δεις ποτέ ενα ninja gaiden, ένα hotline miami που θα σε βαλει να παρεις A+ σε ολες τις πιστες, ένα Uncharted που θα σε βαλει να το τερματισεις σε Crushing mode, ένα Super Meat Boy που παιζει με τα χιλιοστα ακριβειας. τα παιχνιδια στα κινητα δεν θα εξασκησουν ποτέ τις ικανοτητες σου γιατι ξερουν πως με οθονη αφης δεν υπαρχουν ικανοτητες (ή εστω, οι ικανοτητες που μπορεις να αποκτησεις βασιζονται σε πολυ συγκεκριμενα στυλ παιχνιδιων), και εκει βασιζεται η επιτυχια τους, στο οτι ειναι για ολους. κουνα λιγο το κινητο αριστερα δεξια, συρε λιγο το δαχτυλο σου, και αν χασεις κ λιγη παραπανω υγεια δεν τρεχει τιποτα, με 1 ευρω αγοραζεις 100 health packs. 

το μονο ειδος παιχνιδιου που θεωρω πως δεν επιρρεαζεται απο την οθονη αφης (οχι ιδιαιτερα τουλαχιστον) ειναι τα point & click adventures οπου ετσι και αλλιως εκει χρειαζεται παρατηρητικότητα και σκέψη και η προοδος σου στο παιχνιδι δεν εχει να κανει με τον χειρισμο (τι να κανεις κλικ  με το ποντικι, τι με το δαχτυλο). καποια puzzle επισης σε κινητο νιωθουν σαν στο σπιτι τους αλλα μεχρι εκει για εμενα, ολα τα αλλα ειδη ειναι εντελως ακαταλληλα. (αλήθεια έχει προσεξει κανενας πως οι περισσοτεροι μεγαλοι τιτλοι στα κινητα ειναι adventure, strategy και puzzle; και αν τολμησουν να βγαλουν μεγαλο τιτλο απο αλλη κατηγορια, θα εχει αυτοματισμους σε όλα μεσα, αν ειναι platform θα πηδαει μονος του ο χαρακτηρας οταν πλησιαζεις εναν γκρεμο, αν ειναι racing θα επιταχυνει και φρεναρει το αμαξι μονο του (!!!!!), αν είναι beat em up... μπα δεν θα ειναι!)

Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε τίποτα δυστοιχός φίλε μου.Έχω την τύχη να έχω περάσει απο πολλές handheld μεταξύ Classic GB,Pocket,Color,Advance,DS Lite,3DS,Gamegear,PSP.Σχεδόν έπερνα κάθε νέα της nintendo.πήρα την πρώτη της Sony και με ανταλλαγή είχα και ένα gamegear εποχές 99.

Δεν θα πω πολλά γιατί βαριέμαι,απλά ψάξε καλύτερα τα παιχνίδια σε αντρο και ios γιατί δεν είναι μόνο το temple run και το candycrush,angry birds που βλέπεις στην αρχική σελίδα του μαρκετ λόγω δημοτικότητας.όσο για τον χειρισμό θα έλεγα το ίδιο ψάξε απλά.

• Like 1
Δημοσ.

Το PS VITA θα μείνει συλλεκτικό. Και μόνο για το Persona 4 golden αξίζει. Το iphone/ipad χωρίς κοντρόλερ καταστρέφουν όλα τα παιχνίδια που έχουν παραδοσιακό χειρισμό. Ναι, τα clash of clans, angry birds και τύπου temple run είναι καλά αλλά ως εκεί. Κανονικό Mario δεν μπορείς να παίξεις, ούτε Fifa, ούτε fps, ούτε diablo. Τα turned-based rpg θα μπορούσαν να δουλέψουν τέλεια με σωστή δουλειά αλλά οι μεταφορές που γίνονται ούτε για αυτό δεν είναι ικανές. Με άλλα λόγια.ο χειρισμός είναι προβληματικός και μέχρι να βγαλει η ίδια η apple κάποιο αξεσουάρ της προκοπής η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι χάλια.

• Like 3
Δημοσ.

Το PS VITA θα μείνει συλλεκτικό. Και μόνο για το Persona 4 golden αξίζει. Το iphone/ipad χωρίς κοντρόλερ καταστρέφουν όλα τα παιχνίδια που έχουν παραδοσιακό χειρισμό. Ναι, τα clash of clans, angry birds και τύπου temple run είναι καλά αλλά ως εκεί. Κανονικό Mario δεν μπορείς να παίξεις, ούτε Fifa, ούτε fps, ούτε diablo. Τα turned-based rpg θα μπορούσαν να δουλέψουν τέλεια με σωστή δουλειά αλλά οι μεταφορές που γίνονται ούτε για αυτό δεν είναι ικανές. Με άλλα λόγια.ο χειρισμός είναι προβληματικός και μέχρι να βγαλει η ίδια η apple κάποιο αξεσουάρ της προκοπής η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι χάλια.

Διαβασε την προηγούμενη σελίδα το ποστ μου που γράφω μερικά καλά παιχνίδια δοκίμασε μερικα και πες μου για τον χειρισμό τους. Όλα είναι optimized για αφή και δεν θα μπορούσαν να παιχτουν σε ps vita.

Επίσης και τα 3 τα Cut the rope εχουν 4 ευρώ. Λιγότερο από έναν καφέ που πίνουμε σε ένα απόγευμα. Και τα 3 μαζί θα σε δώσουν τουλάχιστον 20 ώρες ευχαριστου gameplay με γριφους και πανεμορφα γραφικά. Πες μου με 4 ευρώ τι περνεις σε άλλη handheld συσκευή.

Δημοσ.

Top 10 εισπράξεων παιχνιδιών για το iPhone 2015 Αυγ. Αμέρικα.

http://www.statista.com/statistics/263988/top-grossing-mobile-ios-gaming-apps-ranked-by-daily-revenue/

Νομίζω όλα είναι freemium*

Αν προσέξατε το γράφημα ο 10 στο top ten στην λίστα έβγαλε κάτι περισσότερο απο 100.000$. ο πρώτος 1.300.000$ την ημέρα.

Σύμφωνα με το αρκετά έγκυρο kotaku ένα μέσο ΑΑΑ game κοστίζει για να φτιαχτεί απο 15.000.000$ έως 60.000.000$ εκατομμύρια δολάρια ουτε τα τσιγάρα τους δεν θα έβγαζαν δηλαδή. Κάτω απο 100.000$ ημερησίως δεδομένου ότι το τοπ 10 του statista είναι έγκυρο και για αμφίβολο διάστημα χωρίς in game purchases.

http://kotaku.com/how-much-does-it-cost-to-make-a-big-video-game-1501413649

Συμπέρασμα: Αν είσαι developer φτιάξε freemium για να κονομήσεις αλλιώς πας άκλαφτος, κάνε και κάνα port αρπαχτή απο κονσόλα η pc μπας και φιλοτιμηθεί κανένας να το αγοράσει.

* της Κυριακής χαράς και της Δευτέρας λύπης.

Δημοσ.

Δεν το βλέπω να περπατάει το θέμα εγώ. Το κλασσικό gaming θα παραμείνει ως έχει ακόμα και αν περάσει κάποια κρίση. Το να κάνουν πλήση εγγεφάλου στον κόσμο για το fremium δεν βοηθάει κανέναν και μάλιστα κάνει και τεράστιο κακό γενικότερα. Πιστεύω είναι θέμα χρόνου να περάσει η μόδα και να επαναφέρουμε την "τάξη" στο πως πρέπει να παίζονται και πως πρέπει να πωλούνται τα "σωστά" παιχνίδια. 

Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Και εγώ είμαι απαιτητικός. Για αυτό και αγοράζω καλά παιχνίδια στο κινητό μου που θα μου προσφέρουν πολλές ώρες διασκέδασης. Όταν θέλω να παίξω στην 55αρα θα ανοίξω την τηλεόραση. Μια χαρά πανεμορφα και έξυπνα είναι και τα παιχνίδια στο κινητό(ανω των 5" έτσι με καλή αφή και καλές κάρτες γραφικών).

Νομίζω δεν διαφωνούμε στην ουσία. Ο πολύς κόσμος καλύπτεται (ή θα καλύπτεται) με παιχνίδια κινητού αφού δεν δίνει στο mobile gaming την ίδια σημασία που δίνει στο gaming σε pc ή κονσόλα. Κάποιοι που δεν καλύπτονται από τα παιχνίδια στα κινητά θα προτιμούν φορητές κονσόλες, αυτοί που θέλουν το maximum σε κάθε μορφή gaming με το οποίο ασχολούνται

• Like 2
Δημοσ.

Δεν κανείς ούτε για παιδικό πάρτυ.

Επιχειρήματα: μηδέν

Ουσία: μηδέν

Νόημα: μηδέν

Facts: μηδέν

Συνεισφορά στο διάλογο: Μηδέν

Με λίγα λόγια, εσύ αγαπητέ φίλε κάνεις για παιδικό πάρτι. Για σοβαρή συζήτηση με ανταλλαγή επιχειρημάτων μεταξύ ενηλίκων δεν κάνεις.

το mobile gaming δεν αντικαθιστα τις handheld console..ειναι απλα υποκαταστατο.δεν συγκρινεται ο χειρισμος και τα περισσοτερα games με τα games σε κινητα..επαιζα στο ps vita uncharted και ενιωθα λες και ειχα ενα ps3 στα χερια μου..δεν σε γεμιζει το mobile gaming στα κινητα αν εισαι σοβαρος gamer

εξακολουθω να πιστευω πως δεν υπάρχει κανενας ανταγωνισμος. αν εχεις 3 ευρω ισως τα δωσεις για ενα παιχνιδι στο κινητο, αν σου περισσευουν ομως 30, προφανως και το βαθος που εχει ενας οποιοσδηποτε τιτλος κονσολας ειναι πολλαπλασιο απο το βαθος του καλυτερου παιχνιδιου σε κινητο.

Οι δυο πλατφόρμες φυσικά λειτουργούν ανταγωνιστικά, έστω και αν αυτό είναι μονόπλευρο εις βάρος των κονσολών, δηλαδή οι κονσόλες χάνουν πελάτες (και χρήμα, πολύ χρήμα), που βλέπουν ότι δεν είναι απαραίτητο να πάρουν κονσόλα διότι βολεύονται με smartphone ή tablet, ενώ τα smartphone πουλάνε έτσι ή αλλιώς, δεν χάνουν πελάτες που δεν θα πάρουν κινητό προκειμένου να πάρουν ένα κάποιο nintento.

Και ο λόγος που λειτουργούν ανταγωνιστικά είναι ότι παρόλο που δεν συγκρίνονται στο αποτέλεσμα, το κοινό που απευθύνονται είναι το ίδιο, και το οποίο κοινό δέκα χρόνια πριν που ήθελε να παίξει κάποιο παιχνίδι εκτός σπιτιού, η μόνη του επιλογή ήταν κάποια φορητή κονσόλα, καθώς το mobile gaming τότε περιοριζόταν στα τζαβάκια και στο φιδάκι. Σήμερα αυτό δεν είναι η μόνη του επιλογή, με αποτέλεσμα όλο αυτό το κοινό να είναι χαμένο κομμάτι της πίτας για τις εταιρείες που φτιάχνουν κονσόλες, το οποίο μάλιστα χάθηκε και οριστικά. Το αποτέλεσμα είναι ότι απευθύνονται σήμερα σε αναλογικά μικρότερο, δραματικά μικρότερο κοινό από ό,τι παλαιότερα, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται με επιχειρηματικούς όρους. Λιγότερη ανάπτυξη, λιγότερες επενδύσεις, λιγότεροι τίτλοι και ανανεώσεις αυτών και φυσικά λιγότερες κονσόλες και hardware αναβαθμίσεις σ' αυτές. Αν δεν υπήρχαν τα smartphone το PS Vita σήμερα θα έσπερνε, κι όχι επειδή θα ήταν φοβερό (ακόμα κι αν όντως ήταν), αλλά επειδή θα ήταν ολιγοπώλιο. Αντί αυτού παρασιτοζωεί μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας.

Μπορεί να φαντασεί κανείς μία Sony και μία Nintento να απευθύνονται σε ένα κοινό 1,5 δισεκατομμυρίων; Ακόμα και νεκροί (Sega, Atari κτλ) θα ανασταίνονταν για να βγάλουν καινούριες κονσόλες. Αντί αυτού προτίμησαν το μόνο μοντέλο που ήξεραν μια ζωή, κλειστά συστήματα και συστηματικό άρμεγμα των λίγων φανατικών, απευθυνόμενο σε κοινό λίγων δεκάδων εκατομμυρίων.

αυτο το αρθρο για εμενα τα λεει ολα.

Αυτό το άρθρο είναι ο ορισμός της μονόπλευρης παρουσίασης, γραμμένο από φάνμπόις απευθυνόμενο σε φάνμποις.

Σαν να μπαίνεις σε σελίδα του ολυμπιακού και να διαβάζεις άρθρο «τι άχρηστη ομάδα που είναι ο παναθηναϊκός» ή σε σελίδα της Κόκα Κόλα που θα λέει τι γαμάτο αναψυκτικό που είναι η Κόκα-Κόλα.

Διαβασε την προηγούμενη σελίδα το ποστ μου που γράφω μερικά καλά παιχνίδια δοκίμασε μερικα και πες μου για τον χειρισμό τους. Όλα είναι optimized για αφή και δεν θα μπορούσαν να παιχτουν σε ps vita.

Επίσης και τα 3 τα Cut the rope εχουν 4 ευρώ. Λιγότερο από έναν καφέ που πίνουμε σε ένα απόγευμα. Και τα 3 μαζί θα σε δώσουν τουλάχιστον 20 ώρες ευχαριστου gameplay με γριφους και πανεμορφα γραφικά. Πες μου με 4 ευρώ τι περνεις σε άλλη handheld συσκευή.

Εγώ με το Bubble Worlds κόλλησα για 3 μήνες. Απλούστατο παιχνίδι στην σύλληψη, που όμως μου κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι να μαζέψω όλα τα αστεράκια σε όλες τις πίστες. Δεν κοστίζει καν 4 ευρώ, είναι εντελώς δωρεάν, δεν έχει αγορές μέσα στο παιχνίδι, δεν έχει διαφημίσεις και το έπαιξα σε συσκευή που ήδη είχα. Εφόσον δεν θέλω κάτι παραπάνω, είναι απολύτως λογικό να μην σκεφτώ καν να δαπανήσω τεράστια ποσά για να πάρω καινούρια συσκευή και επιπλέον ποσά για παιχνίδια. Το αντίθετο θα ήταν παράλογο. Πρέπει να απολογηθώ επειδή κάνω την δουλειά μου κι έχω το ίδιο αποτέλεσμα με πολύ λιγότερα χρήματα; Εννοείται πως όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...