johnniac Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα , Λίγο πολύ είναι γνωστό το πρόβλημα αυτό σε όλους. Για να μην μπώ σε λεπτομέρειες το μηχάνημά μου φοράει 2Χ4GB μνήμες RAM και του πρόσθεσα άλλες 2x2GB στο σύνολο 12GB. Η μητρική μου είναι η MSI 990fxa- gd65. Δεν βρίσκω κάπου στα ΒΙΟS το memory remmaping όπως διάβασα ότι πρέπει να κάνω. Εν τέλη εκανα format αλλά συνεχίζει να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Εάν γνωρίζει κάποιος την λύση θα χαιρόμουν να την ακούσω. Ευχαριστώ.
lion2486 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Έχεις βάλει τις ίδιες στα ίδια χρώματα της μητρικής; Έχεις το τελευταίο bios update? Δοκίμασες Bios reset? 1
johnniac Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Στα ίδια slot είναι.. Όσον αφορά update & reset.. Δεν έκανα.. Για το update στις πληροφορίες δεν έχει κάποια ενημέρωση για RAM... Anyway θα ενημερώσω. Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση.
blitzNikos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Έκανες ένα clear cmos με τζαμπεράκι ή βγάζωντας-βάζοντας τη μπαταρία? Έκανες από bios κάποιου είδους αυτόματη επαναφορά "βέλτιστων ρυθμίσεων" Ποιές είναι οι μνήμες? Είναι ίδια τα δύο ζευγάρια σε ειδικότερα χαρακτηριστικά? Λειτουργούν default στο ίδιο voltage? Σε τι συχνότητες τις λειτουργείς?
johnniac Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Εκανα clr cmos αλλά και αναβαθμιση στα bios αλλά crashare... είχα backup και τωρα κομπλέ. το ενα ζευγαρι ειναιCorsair Vengeance 8GB DDR3-1600MHz και το αλλο Kingston HyperX Limited Edition DDR3-1600 4GB. και τα δύο ζευγαρια δουλεύουν στα ιδια χαρακτηριστικά.Max bandwidth PC3-10700H (667 MHz). Στα 1600mhz
blitzNikos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Νομίζω ότι οι Corsair Vengeance λειτουργούν default στα 1,5 volt ενώ οι Kingston HyperX Limited Edition στα 1,65 volt... Η διαφορά στο voltage δημιουργεί σχεδόν πάντα προβλήματα... Δοκίμασε να τις ρυθμίσεις όλες από το bios στα 1333 Mhz, στο 1,5 volt με cl9.
johnniac Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Έγινε η αλλαγή στη συχνότητα όπως είπες αλλά εξακολουθώ να έχω το ίδιο πρόβλημα.
duffyduck Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Παρατηρησα οτι: 1) To BIOS απο την αρχη βλεπει ολη την RAM, και δεν χρειαζονται περεταιρω ρυθμισεις για αυτο. Λογικα το BIOS θα πρεπει αυτοματα να λειτουγει τις μνημες στα 1333MHz με 9-9-9-24 (ή 9-9-9-27) στα 1.5V Τα XMP profile πρεπει να το εχεις απενεργοποιημενο, ή ασ'το στο auto. 2) Εχεις ενεργοποιημενο το IOMMU Mode ? 3) Δεν μας λες καλυτερα τι σου δειχνει το Speccy: https://www.piriform.com/speccy Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2015 από duffyduck
johnniac Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 το bios βλεπει ολες τισ μνημες.. το xmp ειναι απενεργοποιημενο.. το iommu mode τι ειναι?? στέλνω τα αποτελεσματα του speccy.. αλλα δν βγάλεις καποια ακρη γιατι φαινετε να λειτουργουν ολα οκ κατα τα λεγομενα του.. επισης εβγαλα , εβαλα παλι τις μνημες... και τώρα λεει 12giga (5,95usable). Ουσιαστικα ειναι σαν να αναγνωρίζει την μια 4αρα και την 2αρα.. https://www.dropbox.com/s/egib3eygpsufii1/JOHNNIAC.txt?dl=0
duffyduck Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Δηλ. τωρα εχεις στα δυο μαυρα slots τις Corsair και στα δυο μπλε τις Kingston αφου τα δυο μαυρα slots ειναι οι DIMM1, DIMM2 υποδοχες και τα δυο μπλε ειναι DIMM3, DIMM4 (συμφωνα με το manual) Βαλε στα δυο μαυρα slots τις Kingston και στα δυο μπλε τις Corsair. Λογικα στο αυτοματο το BIOS θα βαλει τις μνημες στα 1333MHz, 1.5V και 9-9-9-24 και το Command Rate 2T. Ρυθμισε την συχνοτητα της RAM χειροκινητα στα 1333MHz (=2x666.7 MHz), ολα τα αλλα ασ'τα στο auto. Οταν το BIOS σου λεει 12giga (5,95usable) αυτο σημαινει οτι βλεπει ολη την μνημη, αλλα για καποιο λογο ενα μερος της δεσμευεται και δεν ειναι ολη αξιοποιησιμη. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2015 από duffyduck
johnniac Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Αυτό ηταν που με προβληματιζε αλλα οντως στα μαυρα η corsair & μπλε Kingston.Τις έκανα τραμπα οπως ειπες και πλεον βλέπω πως, απο τα 12gb έχω 11,2 usable.. Καλη προοδος.. Προφανως θαθελα 12gb .. Να υποθέσω δν γνωρίζεις για πιο λογο δεν ειναι ολη αξιοποιησιμη.. Επισης εαν τις γυρισω παλι στα 1600MHz θα έχω το ίδιο θέμα? Σε ευχαριστω για τα 3gb που μου εδωσες..
duffyduck Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μην τις βαλεις στα 1600MHz γιατι δεν ειναι συμβατες μεταξυ τους, και στην χειροτερη περιπτωση μπορει να τις καψεις. Και γω 12GB εχω στα 1333MHz με 9-9-9-24 και 1.5V. Σ'εμενα τις εβαλε αυτοματα το BIOS στα 1333MHz, δεν χρειαστηκε να το αλλαξω χειροκινητα. Σχετικα με τα MHz της RAM: Αν δεν χρησιμοποιεις την ενσωματωμενη στον επεξεργαστη gpu, τοτε ειτε 1333MHz ειτε 1600MHz, δεν θα δεις διαφορα. Εσυ δεν εχεις ενσωματωμενη, αλλα εχεις ξεχωριστη καρτα γραφικων, οποτε δεν σε νοιαζει. Και εγω εχω ξεχωριστη καρτα γραφικων οποτε λιγο με ενοιαξε αν ειμαι στα 1600MHz ή 1333MHz. Ψαξε στο διαδικτυο για σχετικες πληροφοριες. Δεν υπαρχει διαφορα στις επιδοσεις.
johnniac Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Σε ευχαριστώ φίλε. Οσον αφορα το γεγονός οτι αξιοποιεί τα 11,2 Gb αυτό λες να μην με απασχολήσει και τοσο? Υπάρχει περίπτωση να φταιει ο χρονισμος? edit:: Με uncheck to maximum memory έχω πλεον 12Gb..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα