WaterQueen Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα, Κατέβασα την αναβάθμιση των Windows 10 και πραγματικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από αυτά. Όμως πρόσφατα ανακάλυψα ότι αναγνωρίζει και χρησιμοποιεί μόνο τα 8GB από τα 12GB μνήμης που διαθέτω. Επίσης το BIOS αναγνωρίζει μόνο τα 4... Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να δω αν έχω πρόβλημα υλικού. Έτσι, κατέβασα το Speccy, το οποίο αναγνωρίζει επιτυχώς και τα 6 slot μνήμης που έχει η μητρική μου (Rampage II Extreme ) Μετά βεβαιώθηκα ότι έχω την τελευταία έκδοση του BIOS και ότι δεν εκκρεμούν αναβαθμίσεις του λειτουργικού. Τώρα στέρεψα από ιδέες... Οπότε ζητώ τη βοήθειά σας Update: Εμ... Μόλις ανακάλυψα ότι τώρα τα Windows αναγνωρίζουν τα 4GB... Μέχρι χτες αναγνώριζαν τα 8... To Speccy όμως εξακολουθεί να βλέπει και τα 6 slot κανονικά... :S
0verc0me Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Θα πρεπει να γραψεις τα 64bit. Tα 32bit υποστηριζουν/εμφανιζουν μεχρι 4gb ram. 1
WaterQueen Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Τα 64 έχω... Sry Ξέχασα να το γράψω πιο πάνω...
Xristaras12 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 ψάξε στο bios για μια επιλογή memory remap και ενεργοποίησέ την.
Occultist Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Αν δε λειτουργήσουν όσα έχουν ήδη προταθεί, δοκίμασε να προχωρήσεις σε clear cmos από τη μητρική και αμέσως μετά load optimized defaults + save, στο BIOS. Βοηθούνται αρκετά configurations να "ξεκολλήσουν", έτσι...
WaterQueen Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Καλημέρα, Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, αλλά δυστυχώς άκρη δεν έβγαλα. Όχι μόνο αυτό, αλλά καταρχήν remap δεν βρήκα πουθενά στις επιλογές του Bios, και κατά δεύτερον, όταν δοκίμασα το clear cmos και έβγαλα τις μνήμες και τις επανατοποθέτησα, δεν άνοιγε καθόλου ο υπολογιστής. Έπαιρνε ρεύμα κανονικά, άνοιγαν όλα τα φωτάκια της μητρικής, αλλά ο επεξεργαστής δεν ξεκινούσε με τίποτα. Μετά από ατέλειωτες ώρες καψίματος, βιδώματος και ξεβιδώματος, και ψαξίματος στο google, αφαίρεσα από τη μητρική το 1 chip του Bios και το άφησα να λειτουργήσει με το 2ο. Και έτσι ευτυχώς άνοιξε πάλι ο υπολογιστής. Όμως και πάλι για μνήμη αναγνωρίζει τα 8 GB (τουλάχιστον δεν είναι 4... ) και όχι τα 12...
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Αν υποθεσουμε οτι το software -εν προκειμενω τα Windows 10- προκαλει ζητηματα, conflicts, προβληματα, whateverστο hardware, εννοειται οτι: ξεφορτωνεσαι μεχρι νεωτερας το software που τα δημιουργει, εαν αυτο ειναι ο φταιχτης..
WaterQueen Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Κοίτα μέχρι τώρα δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα ούτε με τα update, ούτε με την αναγνώριση συσκευών, ούτε με τα προγράμματα... Επιπλέον είναι απίστευτα σταθερά και γρήγορα και μέχρι τώρα δεν μου έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, παρ όλο που έχω "παλιό" εξοπλισμό (Rampage II Extreme Μητρική, i7 1ης Γενιάς Extreme επεξεργαστή). Γι' αυτό το ψάχνω τόσο πολύ, αλλά αν δεν γίνεται τπτ... Αναγκαστικά θα γυρίσω στα 7...
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μια χαρουλα ειναι το hardware σου, τουλαχιστον σε επιπεδο specs! Απο 'κει και περα, ειμαι λιγο"επιφυλακτικος" στο πως & ποσο μπορουν(?!) τα Windows να..'κοκομπλοκαρουν' το hardware Καταλαβαινω πως χρονικως, γινεται ο συνδυασμος τους στην αντιληψη σου:"αφου εβαλα τα 10αρια, εμαμηθηκε το Συμπαν", αλλα φταινε πραγματι αυτα?Δε μπορω να το αποκλεισω. Βασικα επιστρεφοντας W7 => θα φανει ενοχος(αν τα 10 μπουρδελοποιουν ολαταπαντα, δοκιμασε πως καθονται τα W8.1)
WaterQueen Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Βασικά θα εγκαταστήσω Win 7 σε δεύτερο HDD για να δω αν εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ολόκληρη η μνήμη. Γιατί μετά το update του Bios και όλα όσα ακολούθησαν, όταν βάζω μνήμες σε 2 συγκεκριμένα slot, το pc δεν ανάβει καθόλου, χωρίς όμως να κάνει bip code. Που σημαίνει ότι τις αναγνωρίζει αλλά δεν δουλεύουν... Ή δεν ξέρω κι εγώ τι... :s
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Παντως αν λειτουργικο συστημα (οχι ιος!) οντως εμπλεκεται και...μαμαει bios, αυτο τοτε αξιζει κανονικη αναφορα στη Microsoft Για τις μνημες πρεπει να τις δοκιμασεις κι αλλου αν το μπορεις,η εστω να τεσταρεις την κατασταση τους τωρα, με Memtest
WaterQueen Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δεν φταίνε τα dimάκια... Τα slot της μητρικής δεν τις αναγνωρίζουν... Τουλάχιστον όσο τρέχουν τα 10...
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Τα slot της μητρικής δεν τις αναγνωρίζουν... Τουλάχιστον όσο τρέχουν τα 10... Αφησε καταρχην στην ακρη, το τι γινεται / κανει το λειτουργικο, στο bios ειναι το θεμα: τι παιζει => προτου φορτωσουν W10..
WaterQueen Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μια απ τα ίδια.. Δεν τα αναγνωρίζει... :s
Insignificant Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δεν έχει να κάνει το λειτουργικό αν δεν περνάς καν την bios startup screen. Αυτή πρέπει να την περνάς και χωρίς καν σκληρό πάνω Κάποιο hw είναι στα τελευταία του ή κάνει conflict (αν έχεις πχ 2 σετ μνήμες από άλλους κατασκευαστές ή αν δεν είναι συμβατές με την μητρική) Για αρχή δοκίμασε το pc με ένα dimmακι την φορά να δεις αν δουλεύει. Ύστερα πέρνεις ένα dimm που ξέρεις ότι δουλεύει και το περνάς από κάθε slot. Ύστερα memtest86 κανα 8ωρο για κάθε dimm. Αν και για να λες δεν έκανε beep καθόλου σε κάποια τεστ περισσότερο την μητρική βλέπω να είναι στα τελευταία της (με την προϋπόθεση ότι το είναι ok το PSU και σωστά συνδεδεμένο με την μητρική)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα