coffeex Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Υ/Γ Και στον iMac δεν μπορείς να βάλεις εξ. κάρτα; Σε οτιδήποτε έχει thunderbolt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
groot Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Θα πω και εγώ για MAC Pro. Εάν σε παίρνει οικονομικά, επιχείρησέ το. Από εκεί και πέρα... Αποθηκευτικός χώρος: Θα πάρεις ένα Time Capsule και έναν ακόμα εξωτερικό HDD. Με, συνολικά, 400-500€ θα έχεις έναν δικτυακό σκληρό (Time Capsule) με δυνατότητα να συνδέσεις πάνω του όποιον άλλο σκληρό θέλεις (και όσους θέλεις με ένα ενεργό USB HUB) και να τους βλέπεις μέσα στο σπίτι ασύρματα (χωρίς αισθητή καθυστέρηση) αλλά και από όπου στον κόσμο είσαι χωρίς να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ εσύ. Απλά και μόνο επειδή έχεις Apple. Στην δουλειά σου αυτό θα σου δώσει πολύ extra χώρο (και εύκολα upgradable) για να βάζεις finished projects (στα οποία μπορείς να έχεις πρόσβαση από όπου στον κόσμο είσαι και εάν έχεις Η/Υ Apple χωρίς να κάνεις τίποτα επιπλέον). Δεν είναι το icloud storage... είναι οι σκληροί σου. Κανονικότατα. Από εκεί και πέρα, θα ξεχάσεις τα format... αλλά το σημαντικό δεν είναι τόσο το format όσο η διαδικασία επαναφοράς των δεδομένων σου. Π.χ., πριν μερικές μέρες έκανα το πρώτο μου format μετά από 5 χρόνια και επειδή έχει αλλάξει λίγο το file structure (κυρίως σε προγραμματιστικά εργαλεία) του νέου λειτουργικού με αποτέλεσμα να μην είναι όσο καθαρό και tidy το ήθελα. Έκανα erase τον δίσκο, έβαλα το stick με το El Capitan, έκανε install και μετά (στο τελείωμα του setαρίσματος από το install) απλά επέλεξα να μου φέρει τα έγγραφά μου από το back up (που το παίρνει αυτόματα όταν είμαι σπίτι και αρκετά συχνά και ασύρματα). Σε λίγη ώρα ο Η/Υ ήταν όπως τον είχα πριν το format. Mails, documents, photos, όλα εκεί. Είχα την επιλογή να μου φέρει και ό,τι Apps είχα αλλά δεν ήθελα (μιας και αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος για το καθάρισμα που ήθελα να κάνω...). Είχα κάμποσα Apps που ήθελα να βγάλω καιρό αλλά τα έκανα μασούρι... οπότε ευκαιρία ήταν. Σε περιβάλλον επαγγελματικό που έχεις mails που δεν θέλεις να χάσεις, συμβάσεις που θέλεις να είναι πάντα εκεί κτλ... καταλαβαίνεις ότι αυτό σου κερδίζει άγχος, χρόνο και περισσότερη ασφάλεια. Συν ότι (ξαναλέω) πως κανονικά δεν ήθελα format... μία χαρά ήταν ο Η/Υ. Εάν δεν κάνεις το βήμα τώρα, θα είσαι μία ζωή με ένα μηχάνημα το οποίο πρέπει να το προσέχεις... να είσαι εσύ σκλάβος του και όχι αυτό το εργαλείο σου. Κάνε το βήμα και δεν θα χάσεις... Υ.Γ. Φυσικά, όταν θελήσεις να αλλάξεις μοντέλο MAC, δεν θα ξαναστήσεις ένα μηχάνημα. Απλά θα του πεις (στο νέο) "φέρε μου τα δεδομένα μου από αυτό" και θα του δείξεις το παλιό. Όταν τελειώσει η διαδικασία, ο νέος θα έχει ακόμα και την επιφάνεια εργασίας ίδια με τον παλιό. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Σε οτιδήποτε έχει thunderbolt Δεν έχει δηλαδή πλεονέκτημα ο Pro έναντι του iMac στο θέμα "αναβάθμησιμότητα κάρτας". Αν πας σε Pro, πας για να φτάσεις εκεί που δεν φτάνει ο iMac, μεγάλη CPU δηλαδή, 64RAM, την 700άρα κάρτα κλπ. Μιλάμε για 5-6 χιλιάρικα δηλαδή + την οθόνη. Αν υπάρχουν, οκ δεν διαφωνώ. Θα πω και εγώ για MAC Pro. Εάν σε παίρνει οικονομικά, επιχείρησέ το. Από εκεί και πέρα... Αποθηκευτικός χώρος: Θα πάρεις ένα Time Capsule και έναν ακόμα εξωτερικό HDD. Με, συνολικά, 400-500€ θα έχεις έναν δικτυακό σκληρό (Time Capsule) με δυνατότητα να συνδέσεις πάνω του όποιον άλλο σκληρό θέλεις (και όσους θέλεις με ένα ενεργό USB HUB) και να τους βλέπεις μέσα στο σπίτι ασύρματα (χωρίς αισθητή καθυστέρηση) αλλά και από όπου στον κόσμο είσαι χωρίς να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ εσύ. Απλά και μόνο επειδή έχεις Apple. Στην δουλειά σου αυτό θα σου δώσει πολύ extra χώρο (και εύκολα upgradable) για να βάζεις finished projects (στα οποία μπορείς να έχεις πρόσβαση από όπου στον κόσμο είσαι και εάν έχεις Η/Υ Apple χωρίς να κάνεις τίποτα επιπλέον). Δεν είναι το icloud storage... είναι οι σκληροί σου. Κανονικότατα. Από εκεί και πέρα, θα ξεχάσεις τα format... αλλά το σημαντικό δεν είναι τόσο το format όσο η διαδικασία επαναφοράς των δεδομένων σου. Π.χ., πριν μερικές μέρες έκανα το πρώτο μου format μετά από 5 χρόνια και επειδή έχει αλλάξει λίγο το file structure (κυρίως σε προγραμματιστικά εργαλεία) του νέου λειτουργικού με αποτέλεσμα να μην είναι όσο καθαρό και tidy το ήθελα. Έκανα erase τον δίσκο, έβαλα το stick με το El Capitan, έκανε install και μετά (στο τελείωμα του setαρίσματος από το install) απλά επέλεξα να μου φέρει τα έγγραφά μου από το back up (που το παίρνει αυτόματα όταν είμαι σπίτι και αρκετά συχνά και ασύρματα). Σε λίγη ώρα ο Η/Υ ήταν όπως τον είχα πριν το format. Mails, documents, photos, όλα εκεί. Είχα την επιλογή να μου φέρει και ό,τι Apps είχα αλλά δεν ήθελα (μιας και αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος για το καθάρισμα που ήθελα να κάνω...). Είχα κάμποσα Apps που ήθελα να βγάλω καιρό αλλά τα έκανα μασούρι... οπότε ευκαιρία ήταν. Σε περιβάλλον επαγγελματικό που έχεις mails που δεν θέλεις να χάσεις, συμβάσεις που θέλεις να είναι πάντα εκεί κτλ... καταλαβαίνεις ότι αυτό σου κερδίζει άγχος, χρόνο και περισσότερη ασφάλεια. Συν ότι (ξαναλέω) πως κανονικά δεν ήθελα format... μία χαρά ήταν ο Η/Υ. Εάν δεν κάνεις το βήμα τώρα, θα είσαι μία ζωή με ένα μηχάνημα το οποίο πρέπει να το προσέχεις... να είσαι εσύ σκλάβος του και όχι αυτό το εργαλείο σου. Κάνε το βήμα και δεν θα χάσεις... Υ.Γ. Φυσικά, όταν θελήσεις να αλλάξεις μοντέλο MAC, δεν θα ξαναστήσεις ένα μηχάνημα. Απλά θα του πεις (στο νέο) "φέρε μου τα δεδομένα μου από αυτό" και θα του δείξεις το παλιό. Όταν τελειώσει η διαδικασία, ο νέος θα έχει ακόμα και την επιφάνεια εργασίας ίδια με τον παλιό. "Θέλω ένα μηχάνημα για δουλειά (Adobe suite-C4D)" είπε ο άνθρωπος. Οι ασύρματοι δίσκοι δεν έχουν πολλά να του προσφέρουν εκτός αν φτάνουν τα 300MB/sec. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WOLFAS Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστώ για την βοήθεια και τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι ότι έχω σκεφτεί το PRO αλλά δεν έχω τόσα. Γιατί θα πρέπει να βάλω και μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι άρα….Επίσης χθες βρήκα αυτό το video https://www.YouTube.com/watch?v=7H3XV8II4fo που όπως βλέπω ίσως είναι καλύτερη επιλογή ο iMac από τον PRO αυτή την στιγμή. Vagos465: Πολύ σημαντικό αυτό που έγραψες, αφού το pc build που έκανα εγώ είναι κατώτερο από αυτό της υπογραφής σου και μου λες ότι σε Αfter Effects και Premier είδες διαφορά αυτό είναι κάτι θετικό. Thank You ! Grim: Σωστό αυτό με το apple care.Το έχω ψάξει και έχω βρει ότι μέχρι το τέλος του πρώτου χρόνου της εγγύησης μπορώ να κάνω την ανανέωση. Άρα ναι σίγουρα θα το πάρω αλλά είναι κάτι που μπορεί να περιμένει. Thank You ! ChenOnWeb:Κατι τέτοιο με RAID το σκεφτόμουν για το PC Build. Αλλά έχεις δίκιο ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί και στο Ιmac. Σχετικά με το METAL και την Adobe εκεί πρέπει να έχει παιχτεί μεγάλη μαμακια, στο Forum της εταιρείας έχει πέσει κράξιμο ειδικά μετα τις δηλώσεις του υπεύθυνου του After effects. Ελπίζω να σοβαρευτούν και να κάνουν αυτό που πρέπει.Thank You ! Groot: Ωραία ιδέα είναι κάτι που σίγουρα θα κάνω σε περίπτωση που επιλέξω imac! Thank You ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
command Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Στην δουλειά σου αυτό θα σου δώσει πολύ extra χώρο (και εύκολα upgradable) για να βάζεις finished projects (στα οποία μπορείς να έχεις πρόσβαση από όπου στον κόσμο είσαι και εάν έχεις Η/Υ Apple χωρίς να κάνεις τίποτα επιπλέον). Δεν είναι το icloud storage... είναι οι σκληροί σου. Κανονικότατα. Πώς γίνεται αυτό? Μας το εξηγείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
groot Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Έχεις TIme Capsule ή Apple Η/Υ; Πώς γίνεται αυτό? Μας το εξηγείς? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
command Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Έχεις TIme Capsule ή Apple Η/Υ; Macbook pro retina 15 iMac retina 27 οχι όμως time capsule. Εξήγησε ομως τον τροπο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
groot Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Όπως συνδέεσαι από το Macbook σου στον iMac. Ακριβώς το ίδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
command Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Όπως συνδέεσαι από το Macbook σου στον iMac. Ακριβώς το ίδιο. Μα δεν συνδεω το iMac με το Macbook. Το αμίλητο νερό ήπιες. Αφού έγραψες μια σελίδα για να επιχειρηματολογήσεις υπερ του Μac, τώρα απαντάς με γρίφους. Θα το ψαξω στο google 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Μα δεν συνδεω το iMac με το Macbook. Το αμίλητο νερό ήπιες. Αφού έγραψες μια σελίδα για να επιχειρηματολογήσεις υπερ του Μac, τώρα απαντάς με γρίφους. Θα το ψαξω στο google iCloud back to my Mac. Καλύτερα να ψάξεις τον υπολογιστή σου....Δεν ειναι όλα τα router και τα δίκτυα συμβατά με την υπηρεσία , αλλά υπήρχε πολλά χρόνια στα Mac και όσοι δεν την γνωρίζουν προφανώς δεν έχουν ασχοληθεί να ψάξουν λίγο της υπηρεσίες που αγόρασαν μαζί με τον υπολογιστή τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
command Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2015 iCloud back to my Mac. Καλύτερα να ψάξεις τον υπολογιστή σου.... Δεν ειναι όλα τα router και τα δίκτυα συμβατά με την υπηρεσία , αλλά υπήρχε πολλά χρόνια στα Mac και όσοι δεν την γνωρίζουν προφανώς δεν έχουν ασχοληθεί να ψάξουν λίγο της υπηρεσίες που αγόρασαν μαζί με τον υπολογιστή τους. Ωστε αυτό ήταν? Λειτουργεί όμως? θυμαμαι ότι είχα ασχοληθεί πολύ μαζί του στο Leopard πριν 10 χρόνια. Την μία δεν δουλευε, την άλλη δεν συνδεόταν, ήθελε ειδικές ρυθμίσεις στο ραουτερ που στο τέλος το παρατησα και αν θυμαμαι καλά ήθελε και τον 2ο υπολογιστή ανοικτό και οχι sleep. Αρα για το time capsule πρεπει να συνδεθει μεσω btmm. Μακαρι ύστερα από 10 χρονια να παιζει τέλεια και να μου λύσει τα χέρια. Θα ψάξω reviews στο internet, δεν θελω να δωσω 350 για time capsule χωρις να δουλευει η υπηρεσία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2015 Ωστε αυτό ήταν? Λειτουργεί όμως? θυμαμαι ότι είχα ασχοληθεί πολύ μαζί του στο Leopard πριν 10 χρόνια. Την μία δεν δουλευε, την άλλη δεν συνδεόταν, ήθελε ειδικές ρυθμίσεις στο ραουτερ που στο τέλος το παρατησα και αν θυμαμαι καλά ήθελε και τον 2ο υπολογιστή ανοικτό και οχι sleep. Αρα για το time capsule πρεπει να συνδεθει μεσω btmm. Μακαρι ύστερα από 10 χρονια να παιζει τέλεια και να μου λύσει τα χέρια. Θα ψάξω reviews στο internet, δεν θελω να δωσω 350 για time capsule χωρις να δουλευει η υπηρεσία. Λειτουργεί. Αλλά δεν σου εγγυώμαι ότι θα έχεις πρόσβαση από όλα τα δίκτυα. Η υπηρεσία δουλεύει πολλά χρονιά τώρα στα δίκτυα που δίνουν πρόσβαση στα ports που χρειάζονται για να γίνει η σύνδεση. Θα μπορούσε η Apple να πωλούσε περισσότερα timecapsule αν έφτιαχνε την υπηρεσία να έχεις πρόσβαση από τον browser όπως πχ. το pogoplug. Bέβαια θα έχανε απο τις συνδρομές για χώρο στο icloud αλλά θα πωλουσε περισσότερα timecapsule. Aς ελπίσουμε οτι στο μέλλον περισσότεροι χρήστες θα ασχοληθούν με το back to my mac και θα πιέσουν την Apple να το κάνει.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kingjulien11_ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Once you go Mac, you never go back. xD 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα Παρόλο που ο ενδιαφερόμενος είναι "διαβασμένος" εγώ τον καταλαβαίνω γιατί ζητάει γνώμες. Επειδή και οι 2 λύσεις που σκέφτεται είναι ΑΡΙΣΤΕΣ αλλά έχουν διαφορετικά προτερήματα/ελαττώματα. Οταν είσαι διχασμένος ανάμεσα σε 2 άριστες λύσεις από τεχνικής απόψεως , τότε αλλάζεις το ερώτημα. καταρχάς να επισημάνω ότι η τεχνολογία των η/υ πάει σημειωτών και αυτό το μηχάνημα σε 5 χρόνια θα είναι πάλι γρήγορο. εγώ θα ρωτούσα τον εαυτό μου α) Θα τρώγομαι για πειράγματα/αναβαθμίσεις(PC) ή δεν θέλω να το σκαλίζω(MAC) β) Εχω σκοπό να το αλλάξω σε 2-3 χρόνια(PC) ή θα δουλέψει 5-6χρόνια (MAC) και μετά θα το έχω για 2ο ή το πουλάω στο 1/3 της τιμής? γ) Θα είναι φάρμακο για πάσα χρήση και πάσα νόσο(PC) ή θα δουλεύει αυστηρά το λογισμικό της δουλειάς(MAC)? Ανάμεσα σε 2 άριστες λύσεις εγώ θα έκανα αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό μου γιατί το MAC το "παντρεύεσαι" as is ενώ το pc το κάνεις parts και το πουλάς σε 1 εβδομάδα ή το αλλάζεις σαν να είναι transformer. Αν το θες αυστηρά για την δουλειά σου και δεν θες να το σκαλίζεις μάλλον πρέπει να προτιμήσεις MAC. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα