Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Θα χρειαστώ τη βοήθειά σας επειδή είμαι πρωτάρης με το θέμα.

Θέλω να επιτύχω την ασύρματη ζεύξη δυο LAN για μεταφορά αρχείων. Πάνω σε κάθε router είναι συνδεδεμένο ενα dongle το οποίο προσφέρει πρόσβαση σε 3G/4G mobile internet, (συνδρομή σε ετερία κινητής τηλεφωνίας). post-365285-0-54651100-1446032835_thumb.png

Το πρόβημα μου είναι πως δεν ξέρω τι ακρηβώς πρέπει να ρυθμίσω (configuration) στα δυο router για να πετύχω την ζεύξη. Εννοώ τις advanced ρυθμίσεις του router. post-365285-0-79831300-1446032901_thumb.png  post-365285-0-25583100-1446032928_thumb.png

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Ασυρματη ζευξη μεταξυ 2 δικτυων, μονο με WDS και υπο προυποθεσεις (οπως ιδιος κατασκευαστης και πολλες φορες και ιδιο μοντελο). Δε νομιζω να υποστηριζουν WDS τα συγκεκριμενα D-Link.

Επισης θα μπορουσε το ενα router να συνδεθει ως client στο δευτερο, αλλα και αυτο μαλλον απουσιαζει σαν χαρακτηριστικο απο τα συγκεκριμενα routers, το βρισκουμε συνηθως σε Access Points.

Δημοσ.

Γεια... 

1. To project αφορά το thesis μου, και instructor μου έθεσε αυτό ως πρωτο βήμα, άρα γίνεται.  
  2. Ο πάροχος mobile/internet είναι ο ίδιος και στα δυο δίκτυα , επίσης ίδια είναι τα routers και τα dongles.
  3. Λογικά το router που θα στέλνει data θα είναι ο server και το router που θα λαμβάνει ο client.

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω σωστά έχεις 2 ξεχωριστά σημεία (router με LAN 1 και wifi/ethernet cable προς κάποιο PC 1 και WAN 1 με πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω 3G/4G, router με LAN 2 και wifi/ethernet cable προς κάποιο PC 2 και WAN 2 με πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω 3G/4G αντίστοιχα) και θές το PC1 του LAN 1 να μιλήσει - αλλάξει αρχεία με το PC2 του LAN 2 (μέσω ιντερνετ που παρέχεται μέσω 3G/4G) ?

-- Άνοιξε τις αντίστοιχες πόρτες (port forwarding / virtual server της αντίστοιχης εφαρμογής, πχ FTP TCP PORT 21, SSH TCP 22, etc) σε κάθε πλευρά (για να μπορείς να έχεις server/client ρόλους την ιδια στιγμή για το κάθε PC που θα ξεκινάει ή δέχετε τις συνδέσεις.

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω σωστά έχεις 2 ξεχωριστά σημεία (router με LAN 1 και wifi/ethernet cable προς κάποιο PC 1 και WAN 1 με πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω 3G/4G, router με LAN 2 και wifi/ethernet cable προς κάποιο PC 2 και WAN 2 με πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω 3G/4G αντίστοιχα) και θές το PC1 του LAN 1 να μιλήσει - αλλάξει αρχεία με το PC2 του LAN 2 (μέσω ιντερνετ που παρέχεται μέσω 3G/4G) ?

-- Άνοιξε τις αντίστοιχες πόρτες (port forwarding / virtual server της αντίστοιχης εφαρμογής, πχ FTP TCP PORT 21, SSH TCP 22, etc) σε κάθε πλευρά (για να μπορείς να έχεις server/client ρόλους την ιδια στιγμή για το κάθε PC που θα ξεκινάει ή δέχετε τις συνδέσεις.

Να επισημάνω οτι πρέπει να γνωρίζει τις ιπες που σε περίπτωση που δεν ειναι στατικές θα χανει καθε τοσο την σύνδεση

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Στο internet connection type υπάρχουν 6 επιλογές, όπως : Static IP, Dynamic, 3G ktlp.... post-365285-0-42308700-1446113653_thumb.png

Εγώ εφ όσον θέλω να χρησιμοποιήσω το 3G, πως γίνετε να έχω  ταυτόχρονα και Static IP ?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Η στατική IP χρειάζετε στην πλευρά του LAN στο PC που θα τρέχει μια υπηρεσία (πχ FTP service) για να μπορέσει να φτιαχτεί το port forwarding mapping σε modem/router, έτσι ώστε να μπορεί να προωθηθεί ένα request που έχει φτάσει στην wan public ip address του modem/router για την X ή Ψ υπηρεσία (έστω FTP για να το συνδέσουμε με τα παραπάνω). Η πλευρά του WAN σε modem/router με την public ip address δεν είναι πρόβλημα απο την στιγμή που υπάρχει εδώ και κάμποσα χρόνια το Dynamic DNS service.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...