Προς το περιεχόμενο

αναθάθμιση σε ssd

InspectoR95

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδία. 

Στο επόμενο χρονικό διάστημα ( ενδεχομένως και μεσα στην εβδομαδα ) θα αναβαθμίσω τον σκληρο του mac mini μου σε ssd.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω ( περαν της διαδικασίας αλλαγής που μου είναι γνωστή ) τι πρέπει να κάνω πριν και μετά την αλλγή;

ΥΓ : Τον τωρινό σκληρό, θα τον βγάλω και θα τον κάνω εξωτερικό.

ΥΓ 2 : Μετά από ψάξιμο διάβασα ότι ο ευκολότερος τρόπος είναι μέσω time machine.

ΥΓ 3 : Δεν υπάρχουν αρχεία στον υπολογιστή που φοβάμαι μη χάσω. Δεν θα με πείραζε να έχω ένα μηχάνημα σα να το ανοίγω πρώτη φορά. Να υπάρχει μέσα δηλαδή ότι υπάρχει από τη "μαμά" εταιρεία.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν την αλλαγή μπορώ να κάνω εξωτερικό τον ssd να κάνω το clean install και μετά μόλις περάσω τον ssd να είναι έτοιμο για χρήση σα να τον ανοίγω πρώτη φορά;

Πριν την αλλαγή μπορώ να κάνω εξωτερικό τον ssd να κάνω το clean install και μετά μόλις περάσω τον ssd να είναι έτοιμο για χρήση σα να τον ανοίγω πρώτη φορά;

Ναι.

κάνε τον ssd εξωτερικό αρχικά σε ένα απλό case χρησιμοποίησε ένα πολύ απλό προγραμματάκι super duper! και αντέγραψε τον παλιό εσωτερικό στον εξωτερικό ssd. κάνε την αλλαγή και και είσαι έτοιμος. 

• 4 μήνες μετά...

Έκανα clone σε νέο SSD τον παλιό σκληρό του macbook pro 13" early 2011 αλλά bottάρει μόνο σαν external με αντάπτορα usb. Όταν τον βάζω εσωτερικό δείχνει το φάκελο με το ερωτηματικό. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω; Παίζει να ναι θέμα του εσωτερικού sata cable; Διάβασα σε ξένα sites ότι οι SSD είναι πιο ευαίσθητοι σε προβληματικά sata cables απτους hdd (ο hdd μου bootάρει κανονικά με το ίδιο καλώδιο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ποιο προγραμμα έκανες clone;

Με το disk utility μπαίνοντας στο recovery. Απ'την επιλογή restore. Προτείνεις κανένα αλλο;

EDIT: Δοκίμασα και το Super Duper! με το ίδιο αποτέλεσμα..

Επεξ/σία από werty89

Δοκίμασε με το carbon copy cloner το οποίο σου δίνει και την επιλογή να αντιγράψει και το recovery partition. Κανονικά έπρεπε να σου εχει δουλέψει πάντως...ίσως κάτι παει λάθος με το partition table οταν κανεις το clone γιαυτο και σου μπουτάρει μόνο ως external.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...