44RR11 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σας, γραφω κυριως για να μοιρασω αυτο που κανω και για να μαθω κατι απο την κοινοτητα εδω. Ξερω οτι πολλοι δεν γουσταρουν επενδυση σε παλια πισι αλλα πηρα εναν xeon x5470, τροποποιησα τη μητρικη asus p5q3 να δεχεται 771 και το bios, πηρα ψυκτρα argon ar03, ειχα μια gtx 570, gskill 4x4gb 1333 τα συναρμολογισα και μπορω να πω πολυ ευκολα παει 4ghz με θερμοκρασια idle 39-41c και με prime να τρεχει 65-69c σε ενα ψιλομικρο κουτι, αλλα εχω gentle typhoons ap30 Εχω το ενα typhoon να τραβαει απτην ψυκτρα και αφησα το μανισιο να φυσαει. Το αλλο typhoon το εβαλα μπροστα στο κουτι να κανει ροη. Πηρα ενα kingston ssd 256gb και αν εξαιρεσεις τα ~10" που καθυστερει στο bios ανοιγει πολυ γρηγορα ~15"3d mark κανει 3777 στο gaming τεστ. https://drive.google.com/open?id=0B3cz3CGNBzJ7YXJuaVp3YThvODA Στη φωτογραφια φαινεται η δουλεια που εκανα βγαζοντας ολες τις θηκες για τους σκληρους κατω δεξια, μην ρωτατε πως τα εκοψα.. Μετα απο αυτο λοιπον, υπαρχει επιτελους καλη ροη αερα. Τωρα idle ειναι 36 με ανοιχτο το καπακι απτην πισω πλευρα της μητρικης. Και λεω εγω τωρα ο μαλακας παμε να το δωσουμε λιγο ακομα.. Κλεινω κ το καπακι παω bios αλλαζα εκει πειραζα μια 4.3 μια 4.15 δεν ξεκινουσε, μετα στα 4.5 εφτανε στο login και ετρωγε μπλε οθονη.. Το παω πισω στα σταθερα settings μπαινω κ τωρα ειναι idle στα 41-42 λεω μαλλον απο πριν ειναι ζεστος, το αφηνω λιγο αλλα εμεινε εκει.. Σκευτομαι να επενδυσω μερικα λευτα ακομα, αυτες ειναι μερικες επιλογες μου: Gtx 970 Samsung sm951 256gb m2-pci express adapter Custom watercooling Ram ισως 2 κομματια για να παει στα 1600? Νεο κουτι Ειμαι ανοιχτος σε συμβουλες και σε κραξιμο !Ευχαριστω Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2015 από 44RR11 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Φωτό δεν φαίνονται. Εγώ όμως εγκρίνω! Eχω τον Χ5470 τέρμα πουσαρισμένο σε ... δεν λέω θα καρφωθώ. 24/7 ανάλογα το κομμάτι παίζει σε 4.2-4.4 με κάτω απο 1.3 Για την 970 δεν γνωρίζω, εγώ έχω αντίστοιχη της σε SLI με παλιότερες κάρτες και τις γεμίζει άνετα. Την GTX590 πάντως την πήγαινε μια χαρά Μην βάλεις pciexpress SSD γιατί μετά θα τρέχει σε Χ8 η θύρα της κάρτας και θα έχεις σίγουρο bottleneck. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
44RR11 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) μπορει να σβηστει αυτο Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2015 από 44RR11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Ρε μάστορα στην κάρτα γιατί δεν δίνεις 6πινο? Το P45 δεν βλέπει 8άρια dimmακια οπότε τσάμπα η αλλαγή! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
44RR11 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Χαχα εχεις δικιο φιλε, μετα τη συναρμολογηση, ξεχασα το 6πινο κ επαιρνα μαυρο restart. Το ειδα σχετικα γρηγορα μετα Απο τοτε που εβαλα 16GB, καταλαβα ποσο μεγαλο οβερκιλλ εκανα, νομιζω δεν εχει περασει ποτε τα 8 χρησιμοποιημενα, αλλα δεν εχω δοκιμασει βαρια 1080 βιντεακια στο εντιτ. * Μια μερα ανοιχτος κ οι θερμοκρασιες εχουν ως εξης: system 35c cores:38-40c μετα απο μιση ωρα prime ενας πυρηνας εφτασε μεγιστο 73c αλλα γενικα ηταν 61-69c λεω να δοκιμασω να αφησω ανοιχτο το καπακι πισω απτη μητρικη... Υπαρχει και ενα δευτερο σεναριο η/υ, να παραδεχτω πως αυτο το πισι εφτασε στα τερματα και να αρχισω να χtιζω ενα καινουριο. Εαν το κανω αυτο θα παω για amd fx 8350 ή καποιον ιντελ Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Υπόψην οι ΧΕΟΝ διαβάζουν 15 βαθμούς μεγαλύτερη θερμοκρασία γιατί έχουνε θερμικό όριο τους 85 αντί για 100! Και ο σένσορας μετράει distance to tjmax Το ΑIDA το βλέπει σωστά! Ε ναι έφτασε τέρματα αλλά αντέχει. Η μητρική έχει δυο 16άρες (Χ8 αλλά ποιος νοιάζεται) οπότε σηκώνει και SLI με DifferentSli Μόνο αν βγάλει κάτι καλό με ΖΕΝ γιατί σε FX μια απο τα ίδια θα είσαι. Μόνο Multythreading κερδίζεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
44RR11 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Υπόψην οι ΧΕΟΝ διαβάζουν 15 βαθμούς μεγαλύτερη θερμοκρασία γιατί έχουνε θερμικό όριο τους 85 αντί για 100! Και ο σένσορας μετράει distance to tjmax Το ΑIDA το βλέπει σωστά! Ε ναι έφτασε τέρματα αλλά αντέχει. Η μητρική έχει δυο 16άρες (Χ8 αλλά ποιος νοιάζεται) οπότε σηκώνει και SLI με DifferentSli Μόνο αν βγάλει κάτι καλό με ΖΕΝ γιατί σε FX μια απο τα ίδια θα είσαι. Μόνο Multythreading κερδίζεις. Χμμ ενδιαφερον, θα τεσταρω το AIDA. Η μητρικη εχει 2 16ρες αλλα υποστιριζει μονο crossfire με 8x + 8x. αυτο σιγουρα σημαινει πως το pci ssd θα κανει Bottleneck? Υποτιθεται τρεχει 4x αυτο. Καλησπερα κ παλι, ηθελα να ενημερωσω για τις τελευταιες ρυθμισεις που βαζω κ μπουταρει: 440 x 10, 1,30v, gtlref κ κατι αλλες ρυθμισεις ανεβαζω απειροελαχιστα. Μπουταρει αλλα κρασαρει το openhardwaremonitor κ οταν ξεκινησω το intel burn test μπλε οθονη... Εβαλα το aida, δεν ειδα τιποτα για θερμοκρασιες πουθενα, αλλα εχω την free extreme εκδοση.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Χμμ ενδιαφερον, θα τεσταρω το AIDA. Η μητρικη εχει 2 16ρες αλλα υποστιριζει μονο crossfire με 8x + 8x. αυτο σιγουρα σημαινει πως το pci ssd θα κανει Bottleneck? Υποτιθεται τρεχει 4x αυτο. Καλησπερα κ παλι, ηθελα να ενημερωσω για τις τελευταιες ρυθμισεις που βαζω κ μπουταρει: 440 x 10, 1,30v, gtlref κ κατι αλλες ρυθμισεις ανεβαζω απειροελαχιστα. Μπουταρει αλλα κρασαρει το openhardwaremonitor κ οταν ξεκινησω το intel burn test μπλε οθονη... Εβαλα το aida, δεν ειδα τιποτα για θερμοκρασιες πουθενα, αλλα εχω την free extreme εκδοση.. Πήγαινε στο txt του Hardware monitor και βάλε στο TJMAX τιμή αντί για 100.0 την 85.0 Κάνε μεταφορά σε άλλο φάκελο ακι μετά πάλι πίσω γιατί αλλιώς δεν σε αφήνει να το αλλάξεις. Ναι με την κάρτα απλά χωρίζει τα lanes η μητρική σε 16+0 & 8+8. Απο τα 8 δεύτερα μπορείς να έχεις και μόνο 4, δηλαδή x8&x4 αλλά όχι x16&x4... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα