Pc-Freak Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Γειά σας, ειμαι 10+ χρόνια τρομπετίστας(σε λίγο 11) και τοσο καιρό που παίζω τρομπέτα σε επίπεδο φιλαρμονικής και οχι κατι παραπάνω εχω την εξής απορία... ποιό επιστόμιο bach 'H YAMAHA θα ήταν το καταληλότερο για εμένα αν παραθέσω εμπειρίες απο τα 7c. 11e4, 17b4 .. Aυτό ποy επιζητώ ειναι ενα πιο άνετο επιστόμιο για σαλπίσματα και να μην χαλάνε οι ψηλές νότες... και φυσικά αν εχει πολλές επιλογές θέλω κρίσεις γιατι το ένα, γιατι το αλλο... το 7c ηταν του κουτιού της τρομπέτας, θεωρείτε κλασικο αρχαρίου απο πολλούς αλλα η αλήθεια ειναι οτι είναι ενα αβολο επιστόμιο για τους ελληνες που εχουν κατα μέσο όρο λεπτά χείλη και οχι ογκώδη.. ειναι ζεστο γεματος ηχος στις χαμηλές, αλλα σε κουράζει γρήγορα στις ψηλές... το 11ε4 κάνει τέλεις ψηλες αλλα τα χείλη σου δν είναι ευλιγιστα μεσα με αποτέλεσμα να βγάζεις κενό ηχο σε μεγάλες αλλαγες πχ 1οκταβα και πάνω... το 17β4 ειναι ενα καλο επιστόμιο για μεσαιες και ελαφρώς ψηλές,αλλα παλη ακαμψία στα ελληνικά δεδομένα.. οπότε τι προτείνετε για μενα που εχω λεπτά χείλη και θέλω ψηλές κυυρίως;
tarantules Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Πρίν χρόνια που ήμουν κι εγώ σε φιλαρμονική (σχεδόν 15 χρόνια) , αναγκάστηκα να φτοιάξω μόνος μου στον τόρνο δικό μου περιστόμιο γιατί δεν ήμουν καθόλου ικανοποιημένος με όσα κατά καιρούς είχα δοκιμάσει. Κι εγώ σαν και σένα λεπτά χείλη έχω και κουραζόμουν στις ψηλές. Θυμάμαι παίζαμε σε κάτι περιφορές εικόνας κάτι δύσκολα κομμάτια για 1η τρομπέτα με αρκετές ψηλές και μετά από μιση ώρα κλάταρα.Ευτυχώς υπήρχαν και άλλες 1ες τρομπέτες και με κάλυπταν. Αν έχεις κανένα γνωστό τορναδόρο να σου φτοιάξει στα μέτρα σου θα ήταν το ιδανικό.
Pc-Freak Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Mmmm.. εγώ βασικά την τρομπέτα την πήγα στον τόρνο και μου την είχε ισώσει για ενα 10αρικο αντι να πάρω 800 ευρω μια άλλη.. για επιστόμιο το πρόβλημα είναι οτι δεν γνωρίζω ακριβώς τις επεξηγήσεις τους.. δλδ αν το βαθυ ποτηράκι είναι για αντοχή ή για δυναμη στον αέρα ή για το εύρος που δουλεύει σωστά.. απο θέμα ψηλών δεν έχω θέμα παίζω 2 οκτάβες πάνω απο το πεντάγραμμο αμα χρειαστεί για κανα 5λεπτο με το 7c και κανα 10λεπτο με το 17b4 .. το θέμα είναι να βρώ τι αρμόζει για εμένα ωστε να έχω διαρκεια στα χείλη και να μή γινονται πουρές μετα απο 2 ώρες παιξίματος σε συνθηκες παρέλασης κτλπ... δεν με ενδιαφέρει να ακούγεται καλά παντου.. μόνο στις ψηλες εχω το κόλλημα να είναι γεμάτος ο ήχος.. και warm... το ρεπερτοριο μας εδω στις σέρρες ούτως η άλλος απο τη μέση και πάνω είναι στο πεντάγραμο (απο 2ευτερο σι) οποτε το 7c είναι άχρηστο για όλα εκτός απο 1 κομμάτια... ψάχνω γεμάτο ήχο στις ψηλές και μόνο.. η αντοχή χτίζετε αργά και σταθερά με το ίδιο επιστόμιο αναπτύσοντας την μάσκα του προσώπου...και οταν δεν φυσας τόσο πολύ που σκίζονται τα χείλη εσωτγερικα απο το ζόρι
tarantules Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Ή εγώ έχω χάσει επεισόδια τόσα χρόνια που δεν ασχολούμαι ή έχουν αλλάξει τόσο πολύ οι τιμές...Γιατί 800 ευρώ για επιστόμιο το βρίσκω σουπερ-υπερβολικό ακόμα και αν πούμε οτι είσαι επαγγελματίας τρομπετίστας... Anyway, θυμάμαι όταν το φτοιάχναμε με τον πατέρα μου, πειράζαμε το βάθος στο εσωτερικό αυλάκι του επιστόμιου.Όσο πιο ρηχό τόσο πιο εύκολα έβγαιναν οι ψηλές. Το ξεκινήσαμε από πολύ-πολύ ρηχό και σιγά-σιγά δοκιμάζοντάς το παράλληλα το τρώγαμε εσωτερικά ώσπου βρήκα το κατάλληλο σημείο που με βόλευε. Κάτι αντίστοιχο λογικά θα πρέπει να κάνεις και εσύ ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου. Επίσης, 2 οκτάβες πάνω από το πεντάγραμμο για τρομπέτα είναι υπερβολικό.Καλά τι τραγούδια παίζετε και είναι τόσο ψηλά; Σε επαγγελματική μπάντα παίζεις;
Pc-Freak Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 800 για τρομπέτα είπα.. επιστόμια νταξει μεχρι 300 εχω δεί.. εε κοίτα για την μπάντα όχι σπάνια εχουμε 3-4 νότες πάνω απο το φά στο πεντάγραμο... απλά εγω λέω μπορώ να φτάσω εκεί 2 οκτάβες πάνω με σχεδόν όλα τα επιστόμια.. το θέμα είναι οτι ακούγετε υπερβολικά ψευτικη και γιαυτό ψάχνω κάτι πιο σωστό... ας πούμε εδώ μου είπαν για bach 1/2 να δοκιμάσω αλλα το θέμα είναι οτι στον νακα το αγοράζεις και μετά το δοκιμάζεις... αυτό είναι το θέμα οτι δν ξέρω κατα πόσο θα μου ταιριάζει
The_Prion Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 καλησπερα ασχετο αλλα ειπα να μην ανοιξω αλλο θεμα μιας και τρομπεταρετε εδω, επιλογη τρομπετας για καποιον αρχαριο εχετε να προτεινεται κατι?
chrispap95 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Budget? Αυτές που έχει το Thomann με τη μάρκα του στα ~300-400Ε είναι αξιοπρεπείς για κάποιον αρχάριο. Θα σου πρότεινα να μην πέσεις κάτω από τα 300Ε εκτός κι αν μιλάμε για μεταχειρισμένη που εκεί αλλάζει το πράγμα. Αν δώσεις κι άλλες πληροφορίες μπορώ να σου προτείνω και πιο συγκεκριμένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα