Perambulator Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο, ο οποίος υπάγεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το μπέικον, το ζαμπόν και το σαλάμι χαρακτηρίστηκαν ως τρόφιμα που προκαλούν καρκίνο. Ανήκουν στην κατηγορία των επεξεργασμένων κρεάτων, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο ως καρκινογενής για τους ανθρώπους, εφόσον, σύμφωνα με επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, προκαλούν καρκίνο του παχέος εντέρου. Έχοντας ως βάση παραπάνω από 800 επιστημονικές μελέτες επί του θέματος, ο ΔΟΕΚ εντόπισε αιτιακή σχέση ανάμεσα στο επεξεργασμένο κρέας(παστό, αλατισμένο, καπνιστό ή γενικά επεξεργασμένο προκειμένου να βελτιωθεί η γεύση ή να συντηρείται για περισσότερο καιρό) και στην εμφάνιση καρκίνου σε άτομα που το καταναλώνουν. Ο ΔΟΕΚ εξέτασε επίσης και την περίπτωση του κόκκινου κρέατος, χωρίς όμως να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα με βεβαιότητα. Περιορίστηκε απλά σε δήλωση ότι το κόκκινο κρέας μπορεί να είναι καρκινογενές για τους ανθρώπους. Η εν λόγω δήλωση βασίζεται σε περιορισμένα στοιχεία, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις βιομηχανίες κρεάτων. Η Betsy Booren του Ινστιτούτου κρέατος της Βόρειας Αμερικής δήλωσε στον Guardian ότι ο ΔΟΕΚ χειρίστηκε τα δεδομένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύψουν τα αποτελέσματα που ήθελε. Ακόμη, πολλοί δηλώνουν ότι η παχυσαρκία και η έλλειψη άσκησης είναι περισσότερο επικίνδυνοι παράγοντες από ότι η κατανάλωση κρέατος. Όπως και να έχει, η ανακοίνωση αυτή ενισχύει τις εκστρατείες για μείωση της κατανάλωσης κρέατος. Site: TheVerge
Δημοφιλής ανάρτηση ChimairaX Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Τι βλέπει ένας χορτοφάγος: τα επεξεργασμένα κρέατα προκαλούν καρκίνο Τι βλέπει ένας παμφάγος: Η εν λόγω δήλωση βασίζεται σε περιορισμένα στοιχεία, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις βιομηχανίες κρεάτων. 65
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Οτιδηποτε επεξεργασμενο προφανως βλαπτει, αλλο λιγο αλλο πολυ.
Bspus Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Ειναι δυο διαφορετκες ειδησεις. Μια για το επεξεργασμενο κρεας γενικως. Αναφερει ζαμπον, μπεικον σαλαμι που προερχονται απο κοκκινο κρεας αλλα οχι γαλοπουλα πχ που μπορει να ειναι επισης επεξεργασμενη. Δεν ξερω αν το κανουν εσκεμμενα. Και η αλλη ειδηση ειναι για το κοκκινο κρεας γενικως, ασχετα απο επεξεργασια. Και ειναι η ειδηση που αναφερει οτι εχει περιορισμενα στοιχεια 5
palawiaris Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Εδώ και χρόνια είναι κομμένα αυτά. Κάπου αν θυμάμαι καλά ένας ή πολλοί κιόλας προτείνανε εδώ το μπέικον σαν υγιεινή διατροφή. :)
D4rkshadow Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Αν ειναι να φυγουμε ας φυγουμε τουλαχιστον απο φαγητο και ποτο,ε και σεξ. 14
gRim Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Σημαντική είδηση (αν και όλοι ξέραμε ότι καλό ήταν να αποφεύγουμε αλλαντικά κτλ για πολλούς λόγους) αλλά τι σχέση έχει με τεχνολογία; 11
sk8harddiefast Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Όπως και να έχει, η ανακοίνωση αυτή ενισχύει τις εκστρατείες για μείωση της κατανάλωσης κρέατος. Ο ανθρωπος εδω και 30000 χρονια που υπαρχει, απο την εποχη που ηταν στις σπηλιες, ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΑΣ!!!! Το ψησιμο εφευρεθηκε 5 λεπτα απο τοτε που ο ανθρωπος ανακαλυψε την φωτια!!! Δεν μπορεις να ζησεις χωρις κρεας γιατι εχεις πλαστει απο την φυση να τρεφεσαι με κρεας. Το οτι θα παρω το ποιο σαπιο κρεας, θα του πεταξω 50 χημικα και θα το κανω να μυριζει παπρικα, ντοματα και βασιλικο και θα διατηρειται στο ψυγειο 2 χρονια, δεν μου προκαλει αισθηση οτι παθαινεις καρκινο. Λογικο αφου αυτο που τρως στο τελος απο την πολυ επεξεργασια, ειναι ποιο πολυ πλαστικο παρα κρεας. Ο καρκινος εχει μια πολυ απλη λογικη. Ενα κυτταρο, λογο καπνισματος, κακης διατροφης, περιβαλλοντος και δεν ξερω και εγω τι αλλο, θα φαει φρικη, θα χαλασει η λογικη σειρα στο dna και απλα θα μετατραπει απο κανονικο σε καρκινικο κυτταρο. Σαν να πετας σε ενα προσωπο βιτριολι. Απλα θα παραμορφωθει. θα αλλοιωθει, θα χαλασει. Απλα στις μερες μας, ο τροπος ζωης επιτρεπει να δεχομαστε πολλα χημικα και γιαυτο και ο καρκινος εχει θεριεψει. 26
adtakhs Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δεν πέφτω από τα σύνεφα .... Το παριζάκι που τρώτε κάθε ημέρα είναι το ΔΕΡΜΑ των χοιρινών το οποίο έχει υποστεί διάλυση (με χημικό διαλύτη) ώστε να γίνει πάστα (λευκός πολτός) Μετά γίνεται παριζάκι .... Ολα μα όλα έχουν μέσα του χημικά για να συντηρούνται περισσότερο από την μούμια του Τουτανχαμόν .... Πως να μην πάθεις καρκίνο.... 15
badweed Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Ο ανθρωπος εδω και 30000 χρονια που υπαρχει, απο την εποχη που ηταν στις σπηλιες, ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΑΣ!!!! Το ψησιμο εφευρεθηκε 5 λεπτα απο τοτε που ο ανθρωπος ανακαλυψε την φωτια!!! Δεν μπορεις να ζησεις χωρις κρεας γιατι εχεις πλαστει απο την φυση να τρεφεσαι με κρεας. Το οτι θα παρω το ποιο σαπιο κρεας, θα του πεταξω 50 χημικα και θα το κανω να μυριζει παπρικα, ντοματα και βασιλικο και θα διατηρειται στο ψυγειο 2 χρονια, δεν μου προκαλει αισθηση οτι παθαινεις καρκινο. Λογικο αφου αυτο που τρως στο τελος απο την πολυ επεξεργασια, ειναι ποιο πολυ πλαστικο παρα κρεας δεν ετρωγε καθε μερα κρεας .τα τελευταια 50 -60 χρονια συμβαινει αυτο με το κρεας να ειναι σχεδον σε καθε γευμα παρων . 5
xpera_x Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μα ούτε ένας να μην έχει βγάλει πόρισμα ποιά συνωμοσία κρύβεται πίσω;... lol
Mr_Proper Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 "εντόπισε αιτιακή σχέση" we need more like you btw ειχα αποφασήσει να παραγγείλω γύρους... διάβασα το θέμα, τώρα θα παραγγείλω γύρους.... 29
Προτεινόμενες αναρτήσεις