Προς το περιεχόμενο

Shuttle DS57U Review

chiderboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η έλευση των επεξεργαστών Intel Core 5ης γενιάς είναι εδώ και αρκετό καιρό γεγονός και η Shuttle, μια εταιρεία με βαρύ όνομα στο χώρο των Mini PCs και barebones, δε θα μπορούσε να μην παρουσιάσει τις δικές τις υλοποιήσεις που πάντα καταφέρνουν να κερδίζουν τις εντυπώσεις μας με το πλήθος χαρακτηριστικών, την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την προσοχή στη λεπτομέρεια που συνήθως προσφέρουν. Μια από αυτές τις υλοποιήσεις αποτελεί και το Shuttle DS57U το οποίο θα δοκιμάσουμε εκτενώς στα πλαίσια της σημερινής παρουσίασης.

To DS57U αποτελεί στην ουσία τον αντικαταστάτη των DS47 και DS437 και προσφέρει πληθώρα εισόδων-εξόδων, εντελώς αθόρυβη (fanless) λειτουργία και πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση σε ένα πολύ μικρό πακέτο.

Ο ενσωματωμένος Celeron 3205U από τη σειρά Broadwell της Intel προσφέρει επαρκείς επιδόσεις για βασική χρήση και αναπαραγωγή πολυμέσων υψηλής πιστότητας με ενεργειακή κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 15 W, κάτι που κάνει εύκολα δυνατή την ψύξη του χωρίς την ανάγκη ανεμιστήρων και επομένως την εντελώς αθόρυβη λειτουργία του. Σε ένα κουτί όγκου μόλις 1,3 λίτρων, το DS57U προσφέρει γκάμα θυρών εισόδου-εξόδου εφάμιλλη με υπολογιστή κανονικού μεγέθους ενώ οι αυξημένες δυνατότητες δικτύωσης με δύο θύρες Gigabit ethernet σε συνδυασμό με ενσωματωμένο προσαρμογέα ασύρματου δικτύου εκπλήσσουν ευχάριστα.

Αν και το DS57U δεν μπορεί να καλύψει ανάγκες όπου απαιτείται υψηλή επεξεργαστική ισχύς, αφού δε σχεδιάστηκε για αυτό, είναι ιδανικό για εφαρμογές πολυμέσων σε βιομηχανικό επίπεδο ή στο σαλόνι σας, εφαρμογές γραφείου και πλοήγησης στο διαδίκτυο ενώ εύκολα μπορεί να εκτελέσει και καθήκοντα εξυπηρετητή (server) χαμηλών απαιτήσεων σε βάση αδιάκοπης λειτουργίας αν οι ανάγκες το απαιτούν.

front.jpg

Επιπλέον το μικρό του μέγεθός, η ανθεκτική κατασκευή του και η fanless λειτουργία του το κάνουν ιδανικό για χρήση σε μέρη όπου ο χώρος και η ευκολία τοποθέτησης είναι περιορισμένα ή επικρατούν δύσκολες συνθήκες, όπως ή ύπαρξη σκόνης, που θα έκανε απαραίτητη την πολύ τακτική συντήρηση ενός συστήματος με ενεργή ψύξη.

Link.png Site: Shuttle DS57U Review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είδα το "Celeron" και σταμάτησα να διαβάζω

Κάθε υπολογιστής έχει συγκεκριμένο σκοπό και λειτουργία, δεν είναι όλοι για να παίζουμε LoL και Crysis. Το άρθρο περιγράφει για ποιες εργασίες προορίζεται, ίσως έπρεπε να διαβάζει μερικές γραμμές παρακάτω.

• Like 7

Μόνο εγώ πιστεύω ότι η τιμή 226€ δεν είναι "αρκετά καλή για τις δυνατότητες και αυτά που προσφέρει";
Μπορεί κάποιος να μου αιτιολογήσει αυτό το κόστος;

• Like 3

Εγώ έχω να πω απλά πως παλαιότερα τα barebones ήταν πολύ μα πολύ πιο δυναμικά και επεκτάσιμα.

Καθαρά από περιέργεια, με δεδομένη τη δουλειά για την οποία προορίζεται ένα τέτοιο μηχανάκι τι ακριβώς πιστεύεις πως λείπει ;

• Like 1

Και είπες να ξεκινήσεις να γράφεις.Εγώ θα σου πρότεινα να σταματήσεις και αυτό. 

+1 ο celeron ειναι πολυ καλος επεξεργαστης, δεν ξερω τη εχουν παθει ολοι για τα 20 ευρο (αντε 50) που κανει ειναι αξιοπρεπες.

Μόνο εγώ πιστεύω ότι η τιμή 226€ δεν είναι "αρκετά καλή για τις δυνατότητες και αυτά που προσφέρει";

Μπορεί κάποιος να μου αιτιολογήσει αυτό το κόστος;

Οι δυνατότητες που προσφέρει είναι αξιόλογες. Αλλά την τιμή του δεν θα τη χαρακτήριζα «αρκετά καλή».

Δεν διάβασα τίποτα σχετικά με το shuttle αλλά μόνο και μόνο το γεγονός ότι για να πάρεις εναν μέτριο επεξεργαστή σκας 150-200€ και εδώ παίρνεις ολόκληρο σύστημα με 230€ (όσο χάλια και να είναι σίγουρα είναι πολύ πιο χρήσιμο απο έναν σκέτο επεξεργαστή που απο μόνος του -αν δεν του αγοράσεις μητρική τροφοδοτικό κτλ- δεν κάνει απολύτως τίποτα)

οπότε δεν καταλαβαίνω καθόλου τις ενστάσεις σας.

• Like 1

Γιατι καποιος να προτιμήσει αυτο απο το Intel NUC NUC5CPYH (celeron n3050) στα 150€ ; Στο http://cpuboss.com/cpus/Intel-Celeron-N3050-vs-Intel-Celeron-3205Uβλεπω τον n3050 καλυτερο

Τα χαρακτηριστικά ενός συστήματος δεν σταματάνε στο τι επεξεργαστή έχει. Και το συγκεκριμένο σας πληροφορώ με έναν απλό SSD των 60€ έχει πολύ καλύτερη απόκριση από ένα laptop με i5 και απλό σκληρό δίσκο. Για το μέσο χρήστη που δεν μπορεί να δει τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου μηχανήματος και γιατί αξίζει 80 € περισσότερο από το Βrix προφανώς και δεν αξίζει. Εγώ πάντως άνετα θα έδινα τη διαφορά.. Στο Brix δε θα βρεις ούτε διπλή Gigabit, ούτε σειριακές, ούτε ένα κάρο USB, ουτε VESA mount ούτε αλλά πολλά. Γενικά πολύ πιο μελετημένο και ποιοτικό μηχάνημα το DS57U. Μη ξεχνάμε το ένα απευθύνεται σε απλούς χρήστες και το άλλο κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες. Ο Celeron 3205U επίσης είναι ειδικά σε single threaded εφαρμογές και γραφικά σαφώς ανώτερος από τον J1900 (To XS35V4 που υπάρχει στις συγκρίσεις έχει J1900 )

• Like 1

Γιατι καποιος να προτιμήσει αυτο απο το Intel NUC NUC5CPYH (celeron n3050) στα 150€ ; Στο http://cpuboss.com/cpus/Intel-Celeron-N3050-vs-Intel-Celeron-3205Uβλεπω τον n3050 καλυτερο

Ο 3205U είναι τουλάχιστον 50% ταχύτερος, με πολύ περισσότερα σετ εντολών και πολύ καλύτερες επιδόσεις σε γραφικά. Αναλογικά τις επιδόσεις μόνο επεξεργαστή να πάρεις 150€ x 150% = 225€...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...