Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω μια οθόνη lg flatron εδώ και 5-6 χρόνια. Το τελευταιο χρονο δουλεύω με δυο οθόνες και αυτή είναι η πιο παλιά. Εχθες εκεί που καθόμουν στο υπολογιστη ξαφνικα η lg που ανέφεραν μαύρισε... Το λαμπάκι δούλευε κανονικά του ρεύματος. Υπήρχε μια μικρή μυρωδιά σαν να κάηκε κάτι. Όταν την έπιασαν να δω τι παιζει ηταν αρκετά ζέστη σε ενα σημείο. Έχω την υποψία πως αν είμαι τυχερος κάηκε κανένας πυκνωτής. Αν είμαι άτυχος κάτι πιο σοβαρό. Ρεύμα νομιζω περνάει απο την οθόνη διότι αν την έχω ανοιχτή ζεστενετε στο συγκεκριμενο σημείο που την ακουμπησα.

Τι προτεινετε να κάνω; Ο μάστορας φαντάζομαι θα πάρει αρκετά... Αν ασχοληθει. Καμμία λύση " φτιαξτο μόνος σου";; Συμβουλες;

Δημοσ.

Αν είναι πυκνωτής κι αν μπορείς να "παίξεις" λίγο με κολλητήρι, η δουλειά είναι αρκετά απλή. Ανοίγεις την οθόνη (λογικά κουμπωτή είναι από πίσω) αποσυνδέεις τα καλωδιάκια των λαμπών και τσεκάρεις την πλακέτα της τροφοδοσίας. Αν δεις εμφανή σημάδια καψίματος, τότε προχωράς ή σε αντικαταστάσεις στοιχείων, ή αν φαίνεται πολύ μπελαλίδικο, ψάχνεις με τον κωδικό της πλακέτας σε κανένα e-bay κ.λπ για αντικατάσταση ολόκληρης.

Εν τούτοις, κάνε μία καλή έρευνα και στις αγγελίες του insomnia, γιατί μπορεί να βρεις μεταχειρισμένη οθονούλα πιο συμφέρουσα από την παραπάνω διαδικασία.

Επίσης: ΠΡΟΣΟΧΗ  αν ανοίξεις οθόνη! Παίζουν μεγάλες τάσεις και το φορτίο που μπορεί να κρατήσει ένας πυκνωτής μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο...οπότε φρόντισε να έχεις αποσυνδέσει καλώδια ρεύματος και αν μπορείς να έχεις αποφορτίσει πυκνωτές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...