Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκιμάζεις με αυτό:

http://blog.atola.com/restoring-factory-hard-drive-capacity/

ή με τα Seatools for DOS (bootable CD), όπου πρέπει να έχει μία επιλογή "Set max disk capacity" ή κάτι αντίστοιχο. Θα τα βρεις εδώ:

http://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/item/seatools-dos-master/

Είναι κάποιο corruption στο firmware του δίσκου, που παίζει να σχετίζεται με κάποιο παλιό bug σε κάποια BIOS της Gigabyte...τρέχα γύρευε!

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις.

Εχω ψαξει ολο το ιντερνετ:το hdd capacity restore δεν δουλευει,μου βγαζει error driver και μου δειχνει κατι ακατανοητα συμβολα(συμβαινει και σε αλλους απο οτι διαβασα στο ιντερνετ),δοκιμασα καθε αχρηστο tool κανενα δεν εκανε τιποτα,δοκιμασα επισης και firmware update  και τι εκπληξη κανενα αποτελεσμα :cry:

Ενα κουλο που παρατηρησα ειναι οτι αν και εχω κανει 2-3 φορες φορματ σε αυτο το δισκο,μου τον δειχνει σαν να εχει μεσα δεδομενα

post-359630-0-95689300-1445971039_thumb.png

Δημοσ.

Ακριβως το ιδιο προβλημα εχω και εγω εδω και ενα μηνα περιπου με εναν WD caviar Black.Τα windows τον βλεπουν 32 mb ενω ειναι 1tb..Δοκιμασα και εγω με το capacity restore και ενω στην αρχη ειχα θεμα με driver problem,οταν καποια στιγμη δουλεψε(δεν θυμαμαι πως)τον δισκο τον βλεπει κλειδωμενο με ATA password οποτε δεν μπορει να κανει τιποτα.Και με το seatools που υπαρχει στο Hirens δεν μπορεσα να κανω κατι.Κατι εχει γινει με το LBA και δεν..Nα σε ρωτησω ομως,Gigabyte εχεις μητρικη?

Δημοσ.

Ακριβως το ιδιο προβλημα εχω και εγω εδω και ενα μηνα περιπου με εναν WD caviar Black.Τα windows τον βλεπουν 32 mb ενω ειναι 1tb..Δοκιμασα και εγω με το capacity restore και ενω στην αρχη ειχα θεμα με driver problem,οταν καποια στιγμη δουλεψε(δεν θυμαμαι πως)τον δισκο τον βλεπει κλειδωμενο με ATA password οποτε δεν μπορει να κανει τιποτα.Και με το seatools που υπαρχει στο Hirens δεν μπορεσα να κανω κατι.Κατι εχει γινει με το LBA και δεν..Nα σε ρωτησω ομως,Gigabyte εχεις μητρικη?

Αρχικα ηταν σε asus μητρικη οταν το εμφανισε,τωρα τον εχω βαλει σε πισι με μητρικη gigabyte

Δημοσ.

Δεν έχω αυτό το δίσκο αλλα από μια γρήγορη αναζήτηση στο google φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι του δίσκου και όχι του υπολογιστή. Δε διορθώνεται ούτε με επαναφορά του bios ούτε και με low format, οπότε η μόνη λύση είναι το RMA. Αναφέρεται επίσης ότι σε λίνουξ εμφανίζεται κανονικά η χωριτικότητα του δίσκου(ακόμη και στο bios) αλλά και στα windows(μετά από επανεκκίνηση από το λίνουξ). Μετά όμως από τερματισμό του υπολογιστή επανέρχεται το πρόβλημα. 

Δημοσ.

Capacity restore δοκίμασες. Seatools δοκίμασες; Αυτή τη διαδικασία, δηλαδή;

Δημοσ.

:D Το ελυσα τελικα το προβλημα,εκανα boot το hirens boot cd και ετρεξα το seagate tool.

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...