giannis22k Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Αγορασα την KINGSTON KVR13N9S8/4 4GB DDR3 1333MHZ σε μητρικη Asus P5G41T-M LX2/GB/LPT.Υπαρχει και μια μνημη στα 2 gb οποτε ειπα να τις συνδυασω και τις 2.Το προβλημα μου ειναι αφου τις εριξα στα 800mhz μεσα στα windows και στα bios βλεπει μονο 2gb.Mε το Cpuid τις βλεπει και τις 2.Το λειτουργικο ειναι win7 64bit.Επισης ενεργοποιησα και το memory remap
Mitzelos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 έχεις δοκιμάσει να κάνεις αναβάθμιση του bios;
giannis22k Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Ακομα και εκει προσπαθησα και δεν εβγαλα ακρη.Θελω να πω οτι κατεβασα το bios το εκανα αντιγραφη στον c: ετρεξα μεσα στο bios το asus ez flash και μολις τρεχω το αρχειο βγαζει ενα σφαλμα κατι για id failed και block failed και δε ξεκιναει η αναβαθμιση. rom id in the file is incompatible with existing bios
Bender83 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Γραψε τι μνημη ειναι η παλια. Δοκιμασες τη καινουρια μονη της?Δες και αυτο το θεμα: http://www.insomnia.gr/topic/586183-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-ram-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-bootarei/
giannis22k Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μονη της την δοκιμασα και διχνει μαυρη οθονη.Η παλια ειναι ΚVR1333D3S8N9/2G Ξαναδοκιμασα να κανω update το bios αλλα βγαζει το σφαλμα παλι
Bender83 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Τι εννοεις οτι εριξες την συχνοτητα στα 800? Την εριξες στα 800 η εχεις κανει οβερκλοκ την 1333 στα 1600 (DDR)? Αν οντως η πρωτη μνημη ειναι στα 800 σημαινει οτι ειναι αρκετα παλια. Αρα δες τις προδιαγραφες του ΜΟΒΟ σου. Μπορει να εχεις το ιδιο προβλημα με το θεμα που σου προτεινα. Η παλια εχει τσιπακια και απο τις δυο πλευρες? Η καινουρια εχει την ιδια διαταξη? Το βολταζ ειναι ιδιο και στα δυο στικακια? Διαβασε το λινκ νομιζω θα σε βοηθησει.
giannis22k Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Λοιπον η πρωτη μνημη ειναι pc-10600 δηλ 1333mhz οπου θα δουλεψει σε αυτη την ταχυτητα μονο με overclocking οπως και η κανουργια που πηρα.Και η δυο ειναι στα 1.5volt single sided .Οταν εβαλα την καινουργια μαζι με την παλια δεν εκανε post ο υπολογιστης,Την εβγαλα μπηκα στο bios και εβαλα manual τις ταχυτητες των μνημων.Ειχε 1333,1066,800.Απο οσο θυμαμαι στα 1066 παλι δεν δουλευαν μαζι οποτε τις εβαλα στα 800mhz.Οι προδιαγραφες τις μητρικης λενε ddr3 800/1006/1333 overclocking
Mitzelos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 για το update του bios δε δουλευει με EZ Flash 2 αν ειναι σε NTFs.αυτο προσεξε και να ξερεις ακριβως το μοντελο της μητρικης σου
giannis22k Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Παρατηρω οτι ενω γραφω ακριβως το μοντελο στην σελιδα της asus ναι μεν βγαζει σε φωτογραφια την μητρικη αλλα δεν ειναι ιδια με αυτη που υπαρχει στο pc.
Bender83 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Και στο Google images ειναι διαφορετικη? Μπορει στην Asus να εχουν φορτωσει λαθος εικονες. Πανω στην μητρικη γραφει το μοντελο. Δες απο εκει ( σε περιπτωση που δεν το εχεις κανει ) Το οτι και οι μνημες ειναι single sided μπορει να ειναι το προβλημα. Επειδη ειναι παλια η μητρικη υπαρχει περιπτωση να μη διαβαζει σωστα τα τσιπακια. Δηλαδη να ειναι 8Χ512 και να ηθελες 16Χ256 (double sided). Ολα αυτα τα λεμε με την προυποθεση οτι η μνημη ειναι δοκιμασμενη και λειτουργικη.
giannis22k Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Βγαζει αυτην που εχει η asus αλλα και αυτη που εχω εγω http://shara.od.ua/sites/default/files/images/592371_v01_b.jpg Παρατηρησα οτι στην asus τελικα δεν εχει το μοντελο μου π.χ εμενα ειναι p5g41-m lx2/gb/lpt ενω στην asus βγαζει μονο την p5g41-m lx/gb/lpt Τελικα εγω εκαν καποιο λαθος στο μοντελο.Δεν υπαρχει νεοτερο bios απο αυτο που φοραει.Υπαρχει περιπτωση να την δεχτουν πισω και να παρω αλλη?
Bender83 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Αυτο ειναι πολυ παραξενο. Η μητρικη σου παντως ειναι χειροτερη απο αυτην που δειχνει η Αsus στο site. Λεπιπουνε καποια πραγματακια στο VRM, ενα heatsink στο chipset της μητρικης, τα sata ειναι διαφορετικα. Πραγματικα ειναι πολυ εντυπωσιακο. Την μητρικη την ειχες αγορασει εσυ καινουρια? Κανε ενα κοπο και στειλε τους ενα μειλ με τη φωτο. Την μνημη αν την εχεις παρει καινουρια μπορεις να την αλλαξεις. Δες αν μπορεις να παρεις double sided αυτη την φορα.
giannis22k Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Αυτη που δειχνει η asus στην φωτο ειναι η p5g41t-m lx ενω η δικια μου ειναι η p5g41t-m lx2/gb/lpt .Δεν ειναι δικος μου ο υπολογιστης για να σου πω ποτε την πηρα.Την πηγα πισω 30 ευρω θα μου την παρει 25 ευρω πισω.Θα παραγγειλω μια 2gb για να ειμαι σιγουρος.Τι λετε? Kαι κατι που διαβαζω στο manual the memory does bot support dimms made up of 256 mbits chip or less.Aφου λεει μεχρι 8gb υποστηριζει πως θα γινει να συνδυασω 8gb
Pc-Freak Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Νομίζω πως το θέμα είναι καθαρά στο οτι πρόσθεσες καινούργιο μέλος hardware και δεν πέρασες φρέσκα windows... μπορεί να λέω και χαζομάρα αλλα αποτι θυμάμαι οτιδήποτε καινουργιο και να προσθέσεις στην μητρική πάνω για να έχει ενα σωστό περιβάλλον το harware θέλει φρέσκα windows ston |sklhro disko... αλλά επειδή μπορεί να έχω και αδικο, δοκίμασε να ξανανοίξεις τον υπολογιστή με την παλιά ραμ μονη της... αμα ανοίγει κανονικά δεν είναι μονο θέμα ασυμβατότητας αλλα και πως τις εβαλες στην μητρική (πχ δες για dual channel πως πρεπει να μπούνε.. δεν την κοπανάς σε οτι νανε σλοτ και μετα ελπίζεις να δουλέψει.. και επίσης.. εκτος απο επεξεργαστές ξέον και αλλους που υποστηρίζουν τριπλού καναλιού ταχύτητες κτλπ, οι περισσότεροι επεξεργαστές υποστηρίζουν 2πλό κανάλι.. πες λίγο τι cpu εχεις... και η μητρική σου λεει αναλογα αν εχεις τωρα με 4 υποδοχές ή 2 οτι το διπλό κανάλι μπαίνει τοποθετόντας τις ραμ στισ θέσεις 1 , 3 (οπως την βλέπεισ στο κουτί απο αριστερα το 1,2 απο δεξια το 3,4)συνήθως αυτες που εχουν 4 υποδοχές εχουν 2χρώματα.. τις βάζεις στο ίδιο χρώμα.. απο την αλλη είδα και φωτογραφίες της μητρικής σου και δεινχει 2 γαλαζια πλαίσαι μόνο.. οπότε παλι τις βαζες και τις 2 και ειναι σε dual channel.. μετα απο format κτλπ.... μην σε κάψω κιόλας ρώτα καναν ακόμη
giannis22k Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Καρχην σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου.Επειδη γνωριζω πραγματα και εγω θα διαφωνισω απολυτα στο θεμα με τα "φρεσκα windows"(φιλικα παντα).Απο την στιγμη που δεν την διαβαζει στα bios δεν υπαρχει περιπτωση να την δουν τα windows,εκτος και αν πεφτω τοσο εξω και εχει τυχει αυτο σε κανεναν.Η μητρικη εχει 2 slots.Οπως και να τις εβαλα δεν εβλεπε την δευτερη (την καινουργια).Τελικα την γυρισα πισω απο εκει που την πηρα βεβαια με μια πτωση της τιμης της,οπου πηγα και το pc εκει για να δκιμασουν μνημες οπου θα ταιριαζαν δηλαδη αυτο που ηθελα 2gb (η παλια που ειχα)+4gb επιπλεον.Εβαλαν τελικα μια samsung στα 1600mhz οπου φυσικα και επεσε στην ταχυτητα της παλιας στα 1333mhz.Kαι εδω ειναι η εκπληξη ,αφου ειδα οτι η samsung ειναι double sided οπως.Oποτε ολα καλα πλεον.Αυτο που θελω να ρωτησω τι εννοει στο manual της μητρικης memory does bot support dimms made up of 256 mbits chip or less.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα