Hal9000 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Ο πρώτος φορητός υπολογιστής της Microsoft, το Surface Book, είναι διαθέσιμος από σήμερα αρχικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μπορέσαμε να το δούμε από κοντά. Το Surface Book έκλεψε τις εντυπώσεις στην πρόσφατη παρουσίαση της Microsoft και όχι αδικαιολόγητα αφού όπως διαπιστώσαμε, διαθέτει κορυφαία ποιότητα κατασκευής όπου σε συνδυασμό με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το υβριδικό χαρακτήρα, ίσως να μην είναι υπερβολή ο χαρακτηρισμός που του δίνει η ίδια η εταιρεία, ως «τον καλύτερο φορητή υπολογιστή της αγοράς». Οι διαστάσεις του είναι ικανοποιητικές για ένα φορητό υπολογιστή με οθόνη 13.5 ιντσών και βάρος 1500 γραμμαρίων, ενώ η ίδια η οθόνη είναι εκπληκτική, με ανάλυση 3000 x 2000, 6 εκατομμύρια pixels και πανέμορφα χρώματα. Πάνω στον υπολογιστή υπάρχει η παρουσία δύο USB 3.0 θυρών, μιας Mini display θύρας ενώ περίεργη μπορούμε να κρίνουμε την τοποθέτηση της θύρας των ακουστικών που δε νομίζουμε να βολέψει την πλειονότητα των χρηστών. Ως ένα πραγματικό ultrabook, το Surface Book είναι πολύ καλύτερο κατά την πληκτρολόγηση σε σχέση με το Surface Pro 4 ενώ και το trackpad βρίσκεται θα λέγαμε στα επίπεδα ενός MacBook Pro, με τα Windows 10 Pro να υποστηρίζουν αρκετά gestures. Αυτό που κάνει τη διαφορά στο Surface Book δεν είναι άλλη από την άρθρωση με την οποία ενώνεται η οθόνη με το πληκτρολόγιο, και η οποία επιτρέπει το διαχωρισμό της οθόνης η οποία μετατρέπεται στη συνέχεια σε tablet, ασχέτως αν η Microsoft δεν επιθυμεί να το αποκαλούμε έτσι. Ο διαχωρισμός γίνεται μηχανικά μόλις πατήσουμε ένα ειδικό κουμπί πάνω στο πληκτρολόγιο, με τα Windows 10 να εμφανίζουν σχετικό μήνυμα. Αυτό που κατά την πρώτη επαφή δε μπορέσαμε να δοκιμάσουμε, είναι οι επιδόσεις των μοντέλων που φέρουν κάρτα γραφικών της Nvidia, με ικανοποιητικές επιδόσεις σε παιχνίδια, προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και σχεδιασμού. Ακόμα η συνολική αυτονομία του υπολογιστή σύμφωνα με τη Microsoft κυμαίνεται στις 12 ώρες ενώ ανεξάρτητα ως οθόνη, η αυτονομία πέφτει στις 3 ώρες. Μας άρεσε ακόμα το ανανεωμένο Surface Pen, η ψηφιακή γραφίδα δηλαδή με ευαισθησία 1024 επιπέδων πίεσης, η οποία δουλεύει άψογα με το OneNote για καταγραφή σημειώσεων αλλά και για όσους ασχολούνται με το σχέδιο. Δυστυχώς η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει για την ώρα τα πλάνα της για κυκλοφορία του Surface Book στην Ευρώπη, κάτι που αναμένεται να γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2016. Στην Αμερική, η συσκευή διαίθεται με επεξεργαστές 6ης γενιάς Core i5 και Core i7 της Intel, με μνήμη 8 ή 16 GB και αποθηκευτικό χώρο έως 1TB. Οι τιμές ξεκινάνε από τα $1499. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 ενα αλλο απιστευτο feature που δεν αναφερεται στα reviews ειναι οτι το αποσπωμενο keyboard-βαση ειναι swapable-upgradable,μια και τα specs της gfx δεν ειναι σε ολα τα μοντελα τα ιδιαδλδ θα μπορει καποιος να παρει το φθηνο μοντελο με i5 και στη πορεια αν δει οτι χρειαζεται περισσοτερη gaming power να αναβαθμισει μονο τη καρτα γραφικων με ενα keyboard που προοριζεται για i7επισης τα αποσπωμενα keyboards κατ' αυτο τον τροπο θα ειναι backwards compatible και θα αναβαθμιζονται και με τις επομενες γενιες των Surface Books, οπως ακριβως γινεται και με τα Surface Tablets, που σημαινει οτι θα παραμενει ετσι παντα στην αιχμη της τεχνολογιας αφου η βαση του εκτος απο πληκτρολογιο και touchscreen εμπεριεχει gfx, εξτρα μπαταρια, και διαφορες θυρες, ουσιαστικα μιλαμε και για το πρωτο upgradable on the fly laptop στο κοσμο! 21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hal9000 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 ενα αλλο απιστευτο feature που δεν αναφερεται στα reviews ειναι οτι το αποσπωμενο keyboard-βαση ειναι swapable-upgradable, μια και τα specs της gfx δεν ειναι σε ολα τα μοντελα τα ιδια δλδ θα μπορει καποιος να παρει το φθηνο μοντελο με i5 και στη πορεια αν δει οτι χρειαζεται περισσοτερη gaming power να αναβαθμισει μονο τη καρτα γραφικων με ενα keyboard που προοριζεται για i7 επισης τα αποσπωμενα keyboards κατ' αυτο τον τροπο θα ειναι backwards compatible και θα αναβαθμιζονται και με τις επομενες γενιες των Surface Books, οπως ακριβως γινεται και με τα Surface Tablets, που σημαινει οτι θα παραμενει ετσι παντα στην αιχμη της τεχνολογιας αφου η βαση του εκτος απο πληκτρολογιο και touchscreen εμπεριεχει gfx, εξτρα μπαταρια, και διαφορες θυρες, ουσιαστικα μιλαμε και για το πρωτο upgradable on the fly laptop στο κοσμο! Θεωρητικά όλα αυτά αφού η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορεί ξεχωριστά το πληκτρολόγιο 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hyperspaced Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Εξαιρετικό! Αλλά τα $1499 ΠΟΝΑΝΕ. Άσε που σε 6 μήνες θα έχεις πεταξει 1 χιλιάρικο από το παράθυρο.. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tulipas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Απλα <3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jorgemeto Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 H Microsoft στα καλύτερα της. Μπράβο. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rolexakias2 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 1499$ στην Αμερική,Ευρώπη ποσο θα κοστίζει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Πολύ ωραίο design και hardware. Δυστυχώς λόγω Windows απορρίπτεται απο εμένα. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ktisipos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Απίστευτα πράγματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad_apo Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) xaxaxa. φοβερος. Εγω παντως απο Microsoft Surface Pro 3 παω αμεσα σε Microsoft Surface Book. Οσο για καποιους που δεν μπορουνε τα Windows 10 οπως λενε ακομη γελαω (μεινετε με mac os και πληρωστε τα μαλλιοκεφαλα σας για κατι τιποτα νεο απλα και μονο για να λετε "μου δινει η apple ενα και ΚΑΛΑ νεο λειτουργικο δωρεαν" ΕΛΕΟΣ. Μια απο τα ιδια το ξερετε τι σημαινει?). Για οσους χλευαζουν τα windows 10 και γουσταρουν με φανατισμο linux (χακεραδες μου εσειςςςς) Γελαω περισσοτερο. Δοκιμαστε εστω λιγο το surface pro 3 και μετα κρινεται , γιατι sorry guys αποκλειετε οι περισσοτεροι που κρινεται αρνητικα να εχετε μια επαφη. απλα λετε bla bla (δεν το λεω αλλιως για να μην ακυρωθει το σχολιο). :P Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2015 από billdanos 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 εχει παρει τα σωβρακα απο τον ανταγωνισμο η Microsoft, ευγε. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dagsieboy Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Εγώ που έχω surface pro 3 προτιμώ unix για την δουλειά μου και το χόμπι μου. Ακόμα και στο Surface Pro 3 που το έχω πάντα μαζί μου, έχω VMWare workstation με Linux και Mac OS X. ΄Το κάθε λειτουργικό διαπρέπει αλλού. Αλλά καμιά φορά και από ανάγκη. Δηλαδή xcode πως θα δουλέψω αν δεν έχω OS X? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dagsieboy Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Το πιο εύλογο ερώτημα είναι η dGPU πρώτα απ'όλα τί επιδόσεων είναι εφ'οσον είναι custom και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε, και δεύτερον αν η dGPU θα είναι συμβατή με Premier Pro, Inventor και άλλες CAD εφαρμογές. Αν δεν υπηστηριχτεί τότε κανείς δεν θα τα σκάσει για ultrabook/workstation. ΓΙατί η αλήθεια με τέτοια χαρηκτηριστικά και NVMe σκληρό, είναι workstation Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
el97639 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 αν καταλαβα καλα δηλαδη δεν ειναι ολο το pc στην οθονη , αλλα ουσιαστικα το κομματι με το πληκτολογιο εχει περα απο εξτρα μπαταρια κ ιο πορτς, κ εξωτερικη καρτα γραφικων nvdia? πολυ εξυπνο αν ειναι ετσι βλεπω στο μελλον να αγοραζουμε ενα tablet κ μετα να εχουμε να επιλεξουμε το docking κομματι που θα εχει ολα τα εξτρα σπεκς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rose21 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Υπαρχουν ακομα ανθρωποι που υποστηριζουν linux ? Οσο για το λαπτοπ απλα δεν εχει αντιπαλο. Ο ναντελα ηρθε για να μεινει, παλι καλα που δεν πηρε την θεση ο virus της νοκια ellop. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα