Προς το περιεχόμενο

AMD FX8320 + GB 990XA-UD3 [Overclock]

ChimairaX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν λοιπόν έχουμε και λέμε:

1. Αυτά τα κάνει ΜΟΝΟ εάν τροφοδοτήσω τον επεξεργαστή με 8pin καλώδιο. Με 4 pin οι συχνότητες πιάνονται κανονικά, οι θερμοκρασίες ανεβάινουν κανονικά και ούτω καθεξής. Βέβαια το 0.9V throttle το κάνει επίσης κανονικά.

2. Με μαμά ρυθμίσεις κάνει μόνο τραμπάλα από 1.2V σε 1.3V κλπ. Δεν κάνει το throttle των 0.9V.
3. Αγορασμένη από e-shop.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 543
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπόν λοιπόν έχουμε και λέμε:

1. Αυτά τα κάνει ΜΟΝΟ εάν τροφοδοτήσω τον επεξεργαστή με 8pin καλώδιο. Με 4 pin οι συχνότητες πιάνονται κανονικά, οι θερμοκρασίες ανεβάινουν κανονικά και ούτω καθεξής. Βέβαια το 0.9V throttle το κάνει επίσης κανονικά.

2. Με μαμά ρυθμίσεις κάνει μόνο τραμπάλα από 1.2V σε 1.3V κλπ. Δεν κάνει το throttle των 0.9V.

3. Αγορασμένη από e-shop.

power plan στα windows τι εχεις;

power plan στα windows τι εχεις;

Με κλειστό Cnc δεν έχει :D

Τώρα μανισιο δεν το κάνει.... και eshop.

Δύσκολα τα πράγματα :(

Σαν τελική λύση ριξευ το τελευταίο BIOS (beta) και κάνε πάλι μια δοκιμή.

Εγώ πάντως το τελευταίο έχω πάνω, βέβαια δεν είχα πρόβλημα με το άλλο αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Βάλε BIOS κάνε ένα clear με τα jumper μπες μέσα load default σώσε και μπες ξανά κάνε την ρύθμιση που είχες στο video.

Στο τελευταίο θα σου ανοίξει ακόμη μια ρύθμιση APM αυτό disabled

Τα έκανα όλα αυτά και guess what... Τα ίδια. Βάζω το χέρι μου στο heater του vrm και μπορώ να κάτσω έτσι για όλη μου την ζωή (εννοώ δεν υπάρχει υπερθέρμανση εκεί)

Πραγματική σύγχυση έχει καταντήσει αυτός ο υπολογιστής. Σαν κάτι να μου μπλοκάρει τον cpu για να μην ξεπεράσει τους 40 βαθμούς ένα πράμα. Το έκανα ξανά με 4pin και κάνει το ίδιο που κάνει και με τα 8!!! Δηλαδή το παλιό "κόλπο" πάει.

Μήπως είναι software issue; Και από που να το κονόμησε άραγε; Βαριέμαι κιόλας να κάθομαι να περνάω win7 αλλά μάλλον θα το κάνω...

Όλες οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές, και στο δωμάτιο κάνει ψύχρα (απ το κουτί μπαίνει και βγαίνει κρύος αέρας)

μου εκανε ακριβως το ιδιο στην 990fxa ud3 που ειχα και ηταν μια ρυθμιση. νομιζω το power managment APM κλεισε ολα τα Power saving Και ψαξε καλα. εχει ακομη μια ρυθμιση. απλα εχει περασει ενας χρονος απο τοτε που το ειχα δει και δεν θυμαμαι πως το ελεγαν.

Το BIOS που φοράει δεν έχει ξεχωριστά την ρύθμιση APM κλείνει στην ουσία μαζί με το Turbo.

Αλλά ακόμη και APM να είχε ανοιχτό στα 4000 δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό, όταν ρίχνει στα 0.9V είναι καθαρά θέμα VRM. Το APM κόβει λίγο όχι όλους τους πυρήνες και όχι στα 1400.

fallen μου εκανε ακριβως το ιδιο πραγμα ιδιο αφου ειχα ριξει ωρες ψαξιμο για το τι μπορει να φταιει και σε εμενα πηγαινε μια 0.9 και μετα κανονικα και συχνοτητα ιδια με αυτη του βιντεο... τελικα εκανα disable σε 1 μονο ρυθμιση (μετα απο 2 μερες δοκιμων) και εστρωσε.

Οπως εγραψα η δικια μου μητρηκη ηταν η fxa ud3 και δεν ειχε καν uefi bios ειχε απο τα παλια bios ηταν rev 1.. Οποτε σιγουρα δεν ειναι το ιδιο πραγμα γι αυτο δεν επιμενω .

fallen μου εκανε ακριβως το ιδιο πραγμα ιδιο αφου ειχα ριξει ωρες ψαξιμο για το τι μπορει να φταιει και σε εμενα πηγαινε μια 0.9 και μετα κανονικα και συχνοτητα ιδια με αυτη του βιντεο... τελικα εκανα disable σε 1 μονο ρυθμιση (μετα απο 2 μερες δοκιμων) και εστρωσε.

Οπως εγραψα η δικια μου μητρηκη ηταν η fxa ud3 και δεν ειχε καν uefi bios ειχε απο τα παλια bios ηταν rev 1.. Οποτε σιγουρα δεν ειναι το ιδιο πραγμα γι αυτο δεν επιμενω .

Ναι βρε, δεν απάντησα για να στην πω ;) Μπορεί καμία φορά να γράφω περίεργα και ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγηται.

Ότι γνώριζα για την συγκεκριμένη μητρική τα έστειλα σε pm στον φίλο αλλά άκρη δεν βγήκε.

Υπάρχει πάντα ή πιθανότητα αστοχίας υλικού βέβαια αλλά άντε να σου αλλάξουν κάτι γιατί δεν κάνει OC. Δύσκολο έως απίθανο.

• Like 1

Όπως είπε και ο φίλος έχουμε μιλήσει με PM, και χθες έκανα μια πιο "προχωρημένη" έρευνα στην μητρική και ανακάλυψα ότι έχει μπει χέρι στα VRM (δείτε το 1ο σετ από δεξιά).

b4zret.jpg

Οπότε κάθε απόπειρα για overclock πάει στα τάρταρα.

• Like 1

Την έστειλες για rma χθες κιόλας, ο ένοχος εβρέθη. Έλεος έχει χυθεί το υγρό από τα 8 δεξιά vrm  :o.

Και το 2ο από τα κάτω δεξιά είναι κολλημένο με την τεχνική "πύργος της Πίζας"

• Like 1

Μεταχειρισμένη την είχες αγοράσει ; Αν όχι και την αγόρασες καινούρια, πες από ποιο μαγαζί την πήρες και αν έχεις εγγύηση ακόμα.

Από e-shop.gr είναι, έχει εγγύηση ακόμα φυσικά, αλλά τι τους λέω; "Έβγαλα το heatsink και είδα αυτό που είδα";

Να μου πούνε τι δουλειά έχεις να βγάλεις εσύ το heatsink; 

Πες οτι πηγες να ακουμπησεις τη μητρικη καπου εκει κοντα για να συνδεσεις καποιο καλωδιο (αν εχει τιποτα) και επειδη καηκες ειπες να ριξεις μια ματια.Αλλα και παλι θα βγαλουν εσενα φταιχτη, δε βγαζεις ακρη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...