Προς το περιεχόμενο

AMD FX8320 + GB 990XA-UD3 [Overclock]

ChimairaX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χθες το βραδυ, ενω επαιζα κανενα 2ωρο Dark Souls 2 Scholar... το pc εκανε restart ,πρωτη φορα μου συνεβη κατι τετοιο. Καθαρισα το κουτι μεσα και τσεκαρα θερμοκρασιες. Cpu μεχρι 38 (με το παιχνιδι ανοιχτο) και Gpu μεχρι 54 σε 3DMark και Heaven Benchmark (με πιο επιθετικο custom fan profile που εφτιαξα μετα το restart). Το τροφοδοτικο ειναι 2μιση ετων και καλο OCZ Mark II 750w 80 plus silver με εγγυηση 7 ετων, αρα πιθανοτατα ουτε απο το τροφοδ. ειναι. Μηπως,λεω μηηηπως, υπαρχει περιπτωση να ειναι αποτυχημενο το overclock?

Ειμαι στα 4,2 με 1,320 (2 ωρες σε prime τον Νοεμβριο που εκανα τις δοκιμες, κανενα fail στο 2ωρο και θερμοκρασιες πολυ καλες). Μερικες φορες βλεπω στο hwmonitor την συχνοτητα στιγμιαια να φτανει στα 4,29-4,3, αυτο συμβαινει μονο οταν αφησω το pc και αδρανησει απ'οτι εχω καταλαβει. Υπαρχει λοιπον περιπτωση αποτυχημενου overclock?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 543
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο για υπερθέρμανση του socket εξού και το restart. Όταν εμένα ξεπερνούσε τους 75 socket βάραγε restart. Ποια ψύκτρα έχεις ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο για υπερθέρμανση του socket εξού και το restart. Όταν εμένα ξεπερνούσε τους 75 socket βάραγε restart. Ποια ψύκτρα έχεις ;

Την Rajintek Themis. Θα ξαναστρεσαρω στο prime για να δω μηπως ανεβαζει στο socket. Αν και πριν δεν ειχα τετοιο προβλημα, ουτε ειδα ποτε περιεργη θερμοκρασια εκει, συνηθως εχει ιδια θερμοκρασια με τoν cpu. 75 δεν ειδα ουτε με τα ρευματα πολυ ψηλοτερα, οχι στο 1,320 που ειμαι τωρα.

Επεξ/σία από KNSM
  • Like 1

Σε 1 ωρα και 15 λεπτα στο prime blend test οι ανωτερες θερμοκρασιες ηταν: cpu-51, Socket-51, Northbridge-51 και motherboard-30.

Αρα δεν εχουμε εκει προβλημα. Oι θερμοκρασιες ειναι απο το hwmonitor και το hwinfo.

Εχω προβληματιστει απο χθες γιατι ουτε η gpu εχει προβλημα σε stress, ουτε ο επεξεργαστης! Γιατι να κανει restart το σκασμενο!!!!

Το μυαλο μου συνεχιζει να πηγαινει στο τροφοδοτικο αλλα παλι, δυσκολο μου φαινεται. Μηπως υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα ram η στιγμιαιας δυσλειτουργιας της μητρικης?

Εν τω μεταξυ χθες παρηγγειλα 16gb ram. Αυριο θα τις εχω στα χερια μου, οποτε αν υπαρχει θεμα με τις ram θα φανει.

Θα ριξω και ενα σφιξιμο στην ψυκτρα μηπως και εχει κουνηθει αν και θα φαινοταν απο το prime.

Το εχω σε ups οποτε ουτε στο ρευμα μπορω να ριξω το φταιξιμο!

Θα σκασω!!!!!!

• Like 1

Για τα restart έχεις σκεφτεί μήπως φταίει το ups ; Αν είναι καμιά μάπα μπορεί να στην κάνει. Επίσης, εγώ με ares 2400mhz 2x4 δεν έχω κανένα θέμα, βέβαια έχω fm2+, αλλά for the story έχω rev 4.0 μητρική της υπογραφής, τελευταίο rev που σημαίνει όχι και το καλύτερο σε σχέση με τα πρώτα. Θυμάμαι που είχες θέμα, τις 1866 ares δεν στις πήγαινε 1866 αλλά μόνο 1600 τις σήκωνε. Δοκίμασε μόνο με το 16gb kit δίχως τις ares και πες μας αποτελέσματα.

Ups εχω αυτο-->http://www.e-shop.gr/lestar-1966005694-ups-s-1050s-1000va-600w-avr-2xiec-2xsch-usb-p-PER.664213

το οποιο εχω 8 μηνες που το πηρα. Τι να πω. 

Η gigabyte δουλευει (βασικα οι fx το κανουν αυτο αν δεν κανω λαθος) 1866 μονο στις μητρικες που εχουν 2 slot. Σε αυτες που εχουν 4 slot (οπως η δικια μου) δουλευει σε 1600 αν ειναι γεματα τα 2 slot, αν ειναι γεματα και τα 4 τοτε νομιζω οτι τις δουλευει στα 1333.

Γι'αυτο πηρα 2x8 στα 1600 τις G.Skill Ares συγκεκριμενα, ειπα να μην αλλαξω αφου ειμαι ευχαριστημενος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σωστό στους fx είναι 2 σλοτ 1866 και 4 1600 και όχι έτσι όπως το είπες, αλλά έτσι και εξάλλου σιγά την διαφορά, οι 1600αρες είναι το καλύτερο all around.

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
  • Like 3

• 6 μήνες μετά...

Θα επαναφερω λιγο το θεμα για να ρωτησω αν ειναι safe να κανω disable τις ρυθμισεις C1E,C6 και Cool & Quiet η υπαρχει περιπτωση να παρω την Gigabyte μητρικη στο χερι? Κριμα ειναι μια ανασα πριν τους Zen να δωσω χρηματα για μητρικη. Στην επομενη πλατφορμα ΜΟΝΟ Asus βεβαια.

Δεν παίρνεις τίποτα στο χέρι, ωστόσο είναι άσκοπο να κλείσεις το c1e, το cnq και το c6, μιας και δεν δημιουργούν προβλήματα σταθερότητας και γλυτώνεις με αυτά περιττή θερμότητα και κατανάλωση σε idle. Τέτοια θέματα υπήρχαν επί athlon 64, πλέον δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο. Μόνο για όσους παίζουν ψηλά overclock είναι καλό να κλείνουν τα εν λόγω features καλού κακού μόνο στο στρεσάρισμα, μετά το stress τα ανοίγουν κανονικά. Επίσης πάντα κλειστό turbo και apm, το turbo για ευνόητους λόγους και το apm επειδή πολύ απλά μπορεί να προκαλέσει throttling.

Το μόνο asus ισχύει πιο πολύ για am3+ / fm2+, σε intel πλατφόρμες οι gigabyte είναι μια χαρά, απλά τα σκάτωσε με το am3+ socket η gigabyte με τις 990xa / fxa και ειδικότερα με τα rev 3.0. όπου κυκλοφόρησαν πολλά ελαττωματικά κομμάτια, κομμάτια με bugged bios και μεταξύ των ελαττωματικών κομματιών ειδικότερα κομμάτια με μη σωστά κουμπωμένο vrm heatsink με αποτέλεσμα την μη σωστή απαγωγή θερμότητας. Αν και χρησιμοποιεί καλής ποιότητας vrm η gigabyte με τα vrm στις 970a ud3p / 990xa ud3 / 990 fxa ud3 να είναι ίδια και ειδικότερα της εταιρείας vishay, 4+1 power phase με doubler δηλαδή 8+2, κάτι παίζει με ελαττωματικά κομμάτια και είχαν κακή απόδοση.

Απλα δοκιμασα χθες να τον στρεσαρω (επειδη ενεργοποιησα το σταθερο profile 4,3 που ειχα με τα τεστ του Νοεμβριου) και throttlαρε οποτε σκεφτηκα μηπως, επειδη δεν εχω απενεργοποιησει αυτα τα τρια features, o ενοχος βρισκεται καπου εκει. Τοσο καιρο βεβαια δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα πουθενα εκτος απο το απροσδοκητο restart του Φεβρουαριου το οποιο και δεν ξανασυνεβη. To C1e να το κλεισω?

P.S: Κανενας δεν μας εγγυαται οτι η Gigabyte δεν θα τα ξανασκατωσει, οποτε απο εμενα εχει φαει κοκκινη καρτα. Ειδικα οι γελοιοτητες του να σβηνουν μηνυματα με παραπονα για τις 990fxa απο το forum τους ειναι ο πατος της ξεφτιλας.

P.S.2: Απο αυτα που λες λεω να το αφησω ως εχει, ετσι κι αλλιως μολις κανουν να βγουν οι Zen θα δουμε τι ψαρια πιανουν και θα δουμε ισως και καποια μειωση στις τιμες των 6700k που εχω βαλει στο ματι, οπως και καποιους νεους intel. 8 με 10 μηνες ζωης δινω ακομα στην πλατφορμα μου. Εχω ηδη κρατησει τα χρηματα στην ακρη.

• Like 2

Καλού κακού κάνε μια δοκιμή με όλα κλειστά, αν εξακολουθείς να έχεις throttling τότε κατέβασε το oc και άνοιξε πάλι τα power saving. Να θυμάσαι πως οι rev 3.0 fxa είναι οι πιο δύστροπες gigabyte για am3+, πολλά ελαττωματικά κομμάτια και με την gigabyte να κάνει την κορόιδα για το πρόβλημα. Οι συγκεκριμένες μητρικές είναι μυστήριο, ενώ στην πλειοψηφία των κατόχων βγαίνουν σκάρτες και κάνουν throttling και σε στοκ 8350, σε άλλους βγαίνουν άψογες και χτυπάνε 4.8 ghz, έχω διαβάσει το αντίστοιχο thread στο overclock.net και έχω μείνει από την όλη κατάσταση άφωνος όπως και να έχει.

PS, Και εγώ τα ίδια θέματα αντιμετωπίζω με gigabyte fm2+, αλλά τα έλυσα με custom vrm ψυκτράκια και φανάκι, δεν με καίει το ότι έχω throttling μιας και είναι αναμενόμενο για budget unheatsinked μητρική, με καίει το γεγονός ότι η gigabyte μου λέει στα μούτρα μου πως η μητρική δεν θα έπρεπε να έχει τέτοιο θέμα, ενώ κατά βάθος ξέρω και εγώ και η ίδια η εταιρεία πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει :ph34r:.

• Like 1

Κοροιδια και η δικια σου budget περιπτωση και η ''premium'' 990fxa-ud3 των 150 ευρω με ψυκτρες στα vrm που δεν κανουν τη δουλεια τους...

P.S.: Μου αρεσε το Giga(fail)byte στην υπογραφη σου και το υιοθετησα! Χαχα!

• Like 1

Είχα δει περιστατικό στο ίδιο thread που σου λέω σε 990fxa ud3 rev 3.0 με custom χάλκινη ψύκτρα enzotech και φανάκι στα vrm μόνο και μόνο για να σηκώσει 8350 σε στοκ ρολόγια :o. Αν δεις τι παίζει με αυτές τις gigabyte θα τραβάς τα μαλλιά σου, τραγική αντιμετώπιση από το service της εταιρείας και όλα αυτά για να πείσει τους πελάτες της πως μια ημιτελής ως προς τον τεχνικό σχεδιασμό μητρική είναι ένα καλό προϊόν, το ένα rev πίσω από το άλλο βγάζει δίχως να έχει βγάλει κάτι πραγματικά καλό.

Κοροιδια και η δικια σου budget περιπτωση και η ''premium'' 990fxa-ud3 των 150 ευρω με ψυκτρες στα vrm που δεν κανουν τη δουλεια τους...

P.S.: Μου αρεσε το Giga(fail)byte στην υπογραφη σου και το υιοθετησα! Χαχα!

Χαίρομαι που πέρασα το μήνυμα, καλά έκανες ;). Το ενίσχυσα, το fail το έκανα κόκκινο και bold για να χτυπάει καλύτερα :D.
  • Like 1

Μια χαρα τα αρπαξαν τα φραγκα αλλα αντι να βελτιωσουν το μοντελο, αυτοι σε καθε rev εριχναν την ποιοτητα. Γι'αυτο σου λεω, απο εμενα κοκκινη καρτα σε μητρικες Gigabyte. Gpu καλες φτιαχνουν αλλα για να στρωσουν λιγο χαρακτηρα στις mobo πρεπει να πεσουν λιγο οι πωλησεις. Αυτες οι μεγαλες εταιριες μονο στα χρηματα πονανε.

P.S: Δεν καθομαι να βαλω χαλκινες ψυκτρες, να κανω τη δουλεια των τεχνικων δηλαδη. Πληρωνω και απαιτω να δουλευει οπως πρεπει και οχι μετα απο παρεμβασεις δικες μου. Αν ειναι ετσι ας μου την πουλουσαν 60 ευρω να ξερω που παω.

• Like 1

Ούτε δεκάρα δεν θα τους έδινε κανείς αν εξαρχής σου λέγανε θα έχεις throttling :D. Η gigabyte θα είχε κερδίσει πελάτες αν είχε αλλάξει τα προβληματικά rev ή καλύτερα να είχε βγάλει εξαρχής ένα σωστό rev, αλλά επειδή πωλήθηκαν πολλά το να τα άλλαζε όλα θα ήταν ζημία στα κέρδη της εταιρείας, προτίμησε να χαντακώσει τους πελάτες της και να βγάζει έπειτα ημιτελή rev δυστυχώς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...