Προς το περιεχόμενο

AMD FX8320 + GB 990XA-UD3 [Overclock]

ChimairaX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 543
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Από asrock οι μόνες που αξίζουν ποιοτικά είναι η 990fx extreme 4 η οποία έχει σταματήσει να πωλείται, η 990fx fatal1ty killer και φυσικά η 990fx extreme 9. Οι φθηνότερες asrock τύπου 970 fatal1ty performance την οποία την είχε και φίλος και ζεσταίνονταν σαν σόμπα τα vrm με στοκ 8320 αλλά και η 990fx extreme 6 καθώς και οι φθηνές asrock δεν αξίζουν τόσο, έχουν μέτριας ποιότητας vrm που υπερθερμαίνονται και προκαλούν throttling. Το ίδιο ισχύει και για τις msi της φθηνές, μόνο οι 990fxa gd65 και οι 990fxa gd80 αξίζουν από όλα τα μοντέλα που έχει αλλά και πάλι με επιφύλαξη η gd65 μιας και δεν είμαι σίγουρος, οι υπόλοιπες msi φοράνε κάκιστης ποιότητας vrm. 

Η gd65 ειναι δοκιμασμενη και ειναι για τα μπαζα.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και οι 2 καλες ειναι.

το μονο που καταλογιζω στο rev 2 της sabertooth ειναι οτι επαψε να σου δινει την δυνατοτητα να ξεκλειδωνεις πυρηνες.κατι το οποιο ειχε το rev 1.

την asrock δεν την εχω δοκιμασει.αλλα λογικα κλοκαρει εξισου καλα.

αλλα μεταξυ των 2 εαν με εβαζες να επιλεξω και ηταν στην ιδια τιμη παλι saberooth θα επελεγα προσωπικα γιατι εκανε το overclock τοσο μα τοσο απλο ακομη και σε ψηλα ρευματα και ρολογια.

οτι εβαζες στο bios αυτο επαιρνες ακριβως χωρις θερμοκρασιες και χωρις φοβο για να σπασει.

εαν κανει τα ιδια και η extreme 9 τοτε μπραβο τους που εφτιαξαν μια τοσο καλη μητρικη.αλλα οπως και να εχει το θεμα της εγγυησης δεν μπορεις να το παραβλεψεις.

• Like 3

ωραια...οταν μπει ο heatspreader θα βγαλουμε αλλες 10 σελιδες σχετικα με το "β διαλογης". Μ αρεσει που δεν θελετε τα offtopic... παλιο trollακια!!! :-D :-D :-D :-D

nick0lis φωτιες αναβεις!!! :-D :-D :-D :-D

Εντάξει βρε παιδιά, αλλά πρέπει να γράφουμε εδώ ότι έχουμε δει, διαβάσει, γνωρίζουμε. Μόνο τα γένια μας θα ευλογούμε;

Κοίτα εγώ είπα για προ2009. Για μετά μια χαρά είναι, ειδικά οι OC formula, τις έχω βάλει στο μάτι.

Σωστά, εγώ δεν θυμόμουν την χρονολογία

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν μιας και πραγματικά το θέμα εξαντλήθηκε δεν μπήκα καν στον κόπο να διαβάσω τις 2 τελευταίες σελίδες.
Φιλικά heatspreader μάλλον τρολαρεις αλλά όλα καλά.
Απλά να δώσω απάντηση σε μια ανακρίβεια, όχι δεν έχουν όλες doubler και όχι σε καμία περίπτωση τα αναλογικά VRM των Asrock είναι ανώτερα από τα ψηφιακά της Sabertooth.
Εάν θέλεις να πιστεύεις κάτι τέτοιο κανένα πρόβλημα αλλά τα ποστ σεντόνια νομίζω δεν χρειάζεται να τα διαβάζουμε όλοι...
Ήρθες σε ένα θέμα, έκανες hijack μας είπες όλους ψεύτες μέχρι να μας δείξεις μια φωτογραφία και εγώ δεν ξέρω από που να έχει αυτά που λες δεν γίνεται και μετά να αρπάζεται με κάτι άλλο.
Οβερ εντ άουτ που λέμε στο χωριό μου.

Επεξ/σία από SPANK
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά να δώσω απάντηση σε μια ανακρίβεια, όχι δεν έχουν όλες doubler και όχι σε καμία περίπτωση τα αναλογικά VRM των Asrock είναι ανώτερα από τα ψηφιακά της Sabertooth.

The voltage regulator is controlled by a CHIL8328 integrated circuit using a digital design, which is superior to the analog (a.k.a. “hybrid”) design usually seen on motherboards from ASRock.

http://www.hardwaresecrets.com/asrock-990fx-extreme9-motherboard/6/#TXaD50Sjv2oXARAC.99

http://www.hardwaresecrets.com/datasheets/pb-chl8326.pdf

6-phase & 8-phase dual output PWM Controller

Phases are flexibly assigned between Loops 1 & 2
The CHL8326/8 are dual-loop digital multi-phase buck controllers

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/csd87350q5d.pdf

Και επειδή αναφέρθηκε πριν ότι μετά από ASUS και Gigabyte θέλει πολύ διάβασμα για να μην κάνεις λάθος αγορά.

http://www.thelab.gr/topic/73061-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-chokes-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-asus/

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, αλλά όταν μιλάμε για ποιότητα ASUS, να τα ξέρουμε όλα. :)

Επεξ/σία από Heatspreader

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Τελικα σημερα αποφασισα να κανω και το small test του prime για καμια ωριτσα, ετσι για να ειμαι ακομα πιο σιγουρος. Θυμιζω οτι ειμαι στα 4,2 (χωρις throttle με 2 ωρες στο blend) με -0,050 vcore (περιπου 1,320) με turbo disabled, hpc enabled κτλ. Σε 5 λεπτακια throttle!!! Gigabyte σε μισω!!!!!!!!

• Like 1

1.32ν μου φαίνεται πολύ για 4.2ghz.

Κατέβασε το ρεύμα 1.26-1.28

Στο 1,26-1,28 μου πεταει BSOD, το εχω δοκιμασει.

Γενικα το ειχα λιωσει επι ενα μηνα σχεδον μεχρι να βρω που πρεπει να ειμαι.

Μπορει να ειναι και θεμα μητρικης, δεν ξερω...  αναθεμα και αν μπορει να δωσει σταθερο ρευμα αυτο το σκουπιδι της Gigabyte!

Αν δεν περιμεναμε τους Zen ειλικρινα θα ειχα παρει Sabertooth χθες!!!

λοιπον το πακετο  ηρθε στηθηκε για το φιλο ολα καλα !!

επαιξα μονο με τη μαμα ψυκτρα του 8320  αυτα  ειναι τα σκορακια με την gigabyte xa 990

o 8320 ειναι στα 4400  με ρευμα  ρυθμισμενο σε offset -0.25 και llc σε ultra high περασε τα παντα χωρις throtle 

επισης να σημειωσω οτι το ρευμα με το turbo εκτος κυμανθηκε κοντα στο 1.32-3 με στοκ τον 8320

και με τις ρυθμισεις μου καπου εκει επαιξα  με αυτο το ρευμα σε γενικες γραμμες στα 4400

απλα λιγο τα cinebench  τσιμπουσαν λιγο παραπανω στα 1.33-4 αλλα σε καμια περιπτωση δε ειχα throtle και φυσικα vdroop λιγο παραπανω πηγαινε το ρευμα ποτε πιο κατω απο αυτο που εβαλα στο βιος

επισης δε χρησιμοποιησα φανακι για να κρυωσω τα vrm

ελπιζω να βοηθησα το φιλο που εψαχνε σταθεροτητα και τα 4.400 ειναι μια χαρα νουμερο δε μπορω παραπανω με αυτη τη ψυκτρα να παω

εγω συνηθως επαιζα 24/7 στα 4.500 χωρις να χρειαζομε κατι παραπανω !!!

σε ρεαλ τιμε τρεχει για να δειτε το αποτελεσμα στα 4400 

attachicon.gifScreenshot_1.jpg

attachicon.gifScreenshot_3.jpg

attachicon.gifScreenshot_4.jpg

attachicon.gifScreenshot_2.jpg

να σε ρωτησω κατι? λες πως με o .c. δn exeis throttling..συμφωνα ομως με τν 1η φωτο δειχνει πως  o cpu απο το max συχνοτητα πεφτει στα 1.4

αυτο δλδ δν ειναι throttling?γτ εχω ακριβως το ιδιο cpu/mobo και ειτε ειναι ολα στοκ ειτε ειναι o.c. ολα εχω αυξομειωση συχνοτητας κ τασης...

να σε ρωτησω κατι? λες πως με o .c. δn exeis throttling..συμφωνα ομως με τν 1η φωτο δειχνει πως  o cpu απο το max συχνοτητα πεφτει στα 1.4

αυτο δλδ δν ειναι throttling?γτ εχω ακριβως το ιδιο cpu/mobo και ειτε ειναι ολα στοκ ειτε ειναι o.c. ολα εχω αυξομειωση συχνοτητας κ τασης...

αδελφε  το minimum που βλεπεις στο πρωτο σκορ στο cinebench ειναι το εξης που καποια στιγμη το προγραμα  καταγραφη  τι εχει κανει ο επεξεργαστης σε idle!  απο και περα την ωρα που τρεχει το bench ειναι real time  100% και καταγραφη τι κανει εκεινη τη στιγμη (current)

τωρα απο κει και περα το σκορ σε μεγεθος τα λεει ολα 

επισης ειναι η δευτερη μητρικη που ασχολουμε καθως την ειχα και προσωπικα αρκετο καιρο και δε ειχα θεμα  ακομα και σε μεγαλυτερα ρολογια !!

• Like 2

μαλιστα...εμενα σε στοκ ολα ενω η mobo δν εχει πιασει πανω απο 50βαθμους,μου αυξομειωνει συχνοτητα και ταση...και οταν πειραζω συχνοτητες κλεινω και ολα τα reduce power (turbo mode etc) μετα τους 60βαθμους στην μιτρικη αυξομειονονται ολα παλι :(

δηλαδη ουτε σε στοκ δεν εχω σταθερες τιμες..

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Έχει πλάκα που έπεσε στα χέρια μου μόλις τώρα ένας FX 8320.

Έστησα ένα νέο σύστημα με FX8320, Asrock Etreme 3 R2.0 και 8GB RAM και τελικά η μητρική ήταν DOA. Είπα για την ιστορία να δοκιμάσω το CPU στο δικό μου σύστημα μήπως 1% ήταν DOA το CPU μιας και δοκίμασα, άλλες δύο κάρτες γραφικών, άλλες RAM και άλλο τροφοδοτικό.

Έβαλα το CPU χωρίς να κάνω το BIOS Default και έπαιξα στα 4.4GHz, όσο είχα και το δικό μου. (Πίστευα ότι από τη στιγμή που ξεκουμπώνεται ο CPU, θα γίνει Reset το BIOS αλλά δεν έγινε).
Με την ίδια τάση το έβαλα 4.7GHz και πάγωσε στο Prime.
Εντάξει είπα μην το παρακάνω. Ας το πάω στα 4.6GHz. Τίποτα, τα ίδια. Πάγωσε.
Ακριβώς ίδια συμπεριφορά με τον δικό μου 8320. Μέχρι στιγμής ότι CPU έχει πέσει στα χέρια μου έχει ακριβώς ίδια συμπεριφορά. Ούτε 100Mhz διαφορά. Τόσο σε συζητήσεις με φίλους λοιπόν, όσο και από πραγματική δική μου εμπειρία, αυτό είναι το πόρισμα.
:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...