Προς το περιεχόμενο

AMD FX8320 + GB 990XA-UD3 [Overclock]

ChimairaX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 543
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η sabertooth κουβαλά ποιότητα κατασκευής στην πλακέτα, στα vrm, στα chokes και στους πυκνωτές που η extreme 9 θα ζήλευε

Αυτό από που προκύπτει;

, κλοκάρει πολύ καλύτερα από extreme 9 όλους τους amd am3/am3+ και μάλιστα δεν υστερεί από μια crosshair v formula z στον τομέα του oc

Καταρχάς οι μητρικές πλέον λόγω των ξεκλείδωτων επεξεργαστών κλοκάρουν με τον πολλαπλασιαστή. Όταν λοιπόν λες πολύ καλύτερα, πόσο καλύτερα, από που και έως που και για ποιον λόγο;

Δεν νομίζεις ότι πρέπει να δώσεις ξεκάθαρα στοιχεία αντί να επιμένεις σαν κακομαθημένο παιδάκι για κάτι που δεν ισχύει;

Asrock Extreme 9

post-115429-0-65236300-1450266234_thumb.png

Asus Sabertooth R2.0

post-115429-0-19110900-1450266246_thumb.jpg

έχει ναι μεν λίγο χειρότερη κάρτα ήχου και δικτύου από την extreme 9

Μόνο χειρότερη κάρτα ήχου και δικτύου έχει;

Τα υπόλοιπα 4 σημεία που σου επισήμανα;

Εν πάση περιπτώσει, φαίνεσαι ανεκτικός στο να απουσιάζουν πραγματικά Features από ένα High End mobo τα οποία είναι μετρήσιμα, αλλά ταυτόχρονα προσπαθείς να επιβάλεις τη γνώμη σου με θεωρίες που δεν μπορείς φυσικά να αποδείξεις μιλώντας για ποιότητα κατασκευής. Κοίταξε λοιπόν να γίνεις σαφής και να αφήσεις την δημιουργική ασάφεια για άλλους.

, ωστόσο όλα αυτά που πλασάρει η asrock ως κάτι είναι περισσότερο marketing ενώ στην sabertooth έχουν ουσία αυτά που προβάλλει ως μοναδικά features η asus και δεν είναι να είχαμε να λέγαμε.

Θα έλεγα πως το Marketing της Asrock είναι κακό αντίθετα με αυτό της Asus, ειδικά αν υπολογίσω και δεχτώ πως οι περισσότεροι προτιμούν την Sabertooth από την Extreme 9.

Αυτό ξεκινάει από το πολλά υποσχόμενο όνομα που έχει δώσει η Asus στη μητρική της, "Sabertooth". Αντίθετα η Asrock έχει ένα τυπικό όνομα και στο Site έναν Ασιάτη που μοιάζει να βρίσκεται σπίτι του παρουσιάζοντας μας μερικά τα Features της Extreme 9.

Παρόλα αυτά, μπορείς να μας πεις ποια είναι αυτά τα Features που είναι "να είχαμε να λέγαμε", γιατί δεν φαίνεται να απαντάς στα έξη (6) σημεία που σου βρήκα με μια ματιά.

Καλή και η extreme 9, αλλά συγνώμη, όταν υπάρχει καλύτερη επιλογή με λιγότερα χρήματα είναι κρίμα να αφήσει κάποιος στην άκρη την θρυλική sabertooth που εδώ και χρόνια αποτελεί σταθερή αξία σε amd πλατφόρμες που προορίζονται για oc χάρη στην ποιότητά της και στις δυνατότητες στο oc.

Μα δεν είναι καλύτερη επιλογή. Θυμάμαι πως όταν πήγα για RMA την Crosshair V Formula, είχα ξεκαθαρίσει στο κατάστημα να μην μου φέρουν την Sabertooth και να μου φέρουν την Extreme 9 πληρώνοντας την όποια διαφορά.

Οπότε με λίγα λόγια η ASUS και πιο συγκεκριμένα η Sabertooth μητρικές έχουν πατεντάρει την ποιότητα κατασκευής που κανένας άλλος κατασκευαστής δεν μπορεί να έχει.

Η asrock από την άλλη είναι καλή δεν λέω, όμως σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει ότι η sabertooth, είναι πιο πολύ marketing ξαναλέω η όλη υπόθεση, 12+2 power phase με doubler chips, 2450 ram oc και μπλά μπλά, λες και η sabertooth θα κολώσει με 2400 mhz μνήμες ή oc γενικότερα. Αν η asrock πραγματικά απέδιδε όπως πλασάρεται τότε τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά. Τέλος από εμένα εδώ, από εκεί και πέρα δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω μιας και είναι χάσιμο χρόνου και το θέμα φυσικά θα κλειδωθεί αφού πήρε τέτοια τροπή προς την κατρακύλα.

Αυτό με τα Doubler Chips που το λες συνέχεια, τι θέλεις να πεις ακριβώς; Σαφώς και έχει Doublers. Δεν μπορείς να έχεις περισσότερες φάσεις από 8 έτσι και αλλιώς με την σημερινή τεχνολογία. Οτιδήποτε παραπάνω από 8 φάσεις γίνεται συνήθως κατά αυτόν τον τρόπο και όχι με διπλό PWM.

Σου είπα τη συχνότητα που αναφέρει ο κατασκευαστής στο Site του για τις RAM. Παρόλα αυτά για την μισή χωρητικότητα μνήμης που μπορεί να δεχτεί από την Extreme 9 τι έχεις να πεις;

Φυσικά και πήρε τροπή προς κατρακύλα. Πώς μπορείς να αναφέρεσαι τόσο εύκολα για το ποια μητρική είναι καλύτερη όταν μιλάμε για High End μητρικές με τόση σιγουριά λέγοντας πως

"Και η extreme 9 άνετα τον πάει ψηλότερα και ας μην κλοκάρει σαν sabertooth";

Πήρες και τις δύο μητρικές στα χέρια σου και έβγαλες συμπέρασμα; Προφανώς όχι. Αναπαράγεις τον όρο του Fanboy.

Προσωπικά δεν λέω ότι η Extreme 9 κλοκάρει περισσότερo. Πιστεύω ότι αν πάρεις 5 Sabertooth και 5 Extreme 9, θα κλοκάρουν σχεδόν το ίδιο στα όρια του στατιστικού λάθους μιας και δεν μιλάμε πλέον για Overclock μέσω FSB.

Λοιπόν επειδή το θέμα έχει εκτροχιαστεί και κάναμε την τρίχα τριχιά, δεν θα καταλάβεις ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο μητρικών.

Αυτά ως προς το θέμα.

Κρίνω σκόπιμο όμως να βελτιώσεις το υφάκι σου HTSPDR

Καταλήξαμε να λέμε ποια είναι πιο γρήγορη η ferrari ή η lamborgnini...  :-(  Δεν έχει νόημα...

Το θέμα εκτροχιάστηκε επειδή δεν έχετε μάθει όπως προκύπτει να κάνετε διάλογο και λυπάμαι γι' αυτό. Πρέπει να λέμε σε όλα ναι δηλαδή; Δεν είδα κανέναν να εξηγεί στον Mult1C0r3Cpu και στον alldaynews, από πριν πως όταν πρόκειται για τέτοια μοντέλα μητρικών οι διαφορές σε θέματα Overclockability είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Τώρα όμως λες για Ferrari και Lamborgnini.

Το "υφάκι" μου είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται καμία βελτίωση.

Αυτό να το πεις στον alldaynews και στον Mult1C0r3Cpu. Ο πρώτος γράφει όπως μπορείς να δεις παρακάτω και ο δεύτερος συνεχίζει να επιμένει χωρίς στοιχεία.

Ρε φίλε τράβα διάβασε τι λένε για την saber σε όλα τα soket και άσε τι λέει κάποιος που έφτασε στα 5,6 ένα fx .Αυτ'ος μπορεί να λέει μπαρούφες.Εδώ εσύ δεν ανεβάζεις το ρεύμα στον επεξεργαστή λες και θα φύγει κανένας κόκκος σιλικόνης και μιλάς για την sabertooth.Kαι φυσικά θα κλειδώσει το θέμα γιατι το έχεις κάνει το τρόλ του αιώνα με αυτά που λές.Προφανώς εσύ βγάζεις λάθος τους 9 στους 10 που έχουν saber.Δεκτό αλλα τεκμηριωσέ το όχι με λόγια

Το Α και το Ω στο oc είναι στο τι κομμάτι θα πέσεις.Τώρα από εκεί και πέρα εγώ ένα θα πω,ότι ο σκύλος βρίσκεται με 5 χρόνια εγγύηση (καλυτερη ποιότητα υλικών και μεγαλύτερη αξιοπιστία) έναντι της extreme9 και των καλύτερων features που διαθέτει.Στο oc τα πάνε εξίσου καλά και οι δύο αφου μιλάμε για μητρικές που βρίσκονται στην ίδια κλάση.Λίγο πάνω η μία - λίγο η άλλη στο τέλος στα ίδια βρίσκονται...Από εκεί και πέρα εκεί που ξεφεύγει το πράγμα είναι στην ποιότητα κατασκευής εξού και η τεράστια διαφορά στις εγγυήση.

Από την αρχή είπα ότι τα κομμάτια δεν έχουν σημαντική διαφορά μεταξύ τους, εκτός από ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Εγώ αυτό που θέλω να μάθω και δεν έχει απαντηθεί σε τόσες σελίδες εδώ και δεν είναι καθόλου ρητορική η ερώτηση, είναι αν η AMD κάνει binning στα CPU της και τη Quality Control έχει τελικά.

Γιατί ένας 8xxx που στα 5Ghz παίζει με λιγότερο από 1.5V, δεν έγινε FX9590;

Η εγγύηση δεν αντανακλά απαραίτητα την ποιότητα κατασκευής. Η μικρότερη εγγύηση όμως σίγουρα αποτελεί μειονέκτημα περισσότερο κιόλας ως αξία μεταπώλησης.

Πιστεύω ότι είναι περισσότερο θέμα πολιτικής της εταιρίας το θέμα της εγγύησης.

Βλέπεις κινητά Android και TurboX των 100€ με δύο χρόνια εγγύηση έναντι ενός χρόνου που δίνει η Apple για 1000€ συσκευή. Εδώ πρόκειται για προκλητική συμπεριφορά από την Apple και επειδή πλασάρει την ποιότητα κατασκευής της, μπορείς να το θέσεις ως επιχείρημα που παρόλα αυτά δεν στέκει απόλυτα.

Αντικρούοντας το θέμα της εγγύησης σχετικά με την ποιότητα κατασκευής, μπορώ να βάλω στην εξίσωση την τιμή των δύο μητρικών.

Η Asrock Extreme 9 κοστίζει 214€ και η Asus Sabertooth R2.0 κοστίζει 179€ και έχει και το Brandname της ASUS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Fanboy δεν είμαι μιας και αν ήμουν δεν θα είχα πρώτον gigabyte μητρική και δεύτερον υποστηρίζω την επιλογή μου ακράδαντα για μητρική σε αυτό το socket, όπως και εσύ απορρίπτεις το γεγονός ότι οι fx δεν κλοκάρουν πάνω από το στοκ ρεύμα κλπ για δικούς σου λόγους και φυσικά γράφω γενικευμένα την άποψή μου, η εκτενής ανάλυση σε κάτι ενώ είναι αυτονόητη ως γνωστόν είναι κουραστική μιας και όσοι συμμετέχουμε σε αυτή την συζήτηση έχουμε κάποιες γνώσεις στον τομέα του oc, χωρίς να σημαίνει ότι τα ξέρουμε και όλα :). Είπαμε καλές είναι και οι δύο, η saber είναι απλώς πιο συμφέρουσα επιλογή στα λεφτά της, αυτό. Από εκεί και πέρα τι παραπάνω να κάτσω να αναλύσω, θα γίνω κουραστικός μέχρι αηδίας, για πράγματα που όποιος είχε am3+ πλατφόρμα τα γνωρίζει 10 φορές καλύτερα από εμένα, είναι απλό.

• Like 1

η saber είναι απλώς πιο συμφέρουσα επιλογή στα λεφτά της, αυτό.

Στέκει και θα μπορούσα να πω πως συμφωνώ παράλληλα. :)

εσύ απορρίπτεις το γεγονός ότι οι fx δεν κλοκάρουν πάνω από το στοκ ρεύμα κλπ για δικούς σου λόγους και φυσικά γράφω γενικευμένα την άποψή μου

Δεν είπα ακριβώς αυτό.

Στο προηγούμενο Post το έθεσα πιο ξεκάθαρα σχετικά με το binning.

• Like 1

Anyway το θέμα είναι πως σε μέσες άκρες βγάλαμε άκρη κατά μία έννοια , εσύ επέμενες υπερβολικά για το κλοκάρισμα και εγώ στο μήνυμά μου για την saber εκφράστηκα πολύ απότομα χωρίς λόγο, τέλος εδώ και ειρηνική συζήτηση έπειτα, κρίμα να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα για κάτι τέτοιο ενώ άρχισε να αποκτά ένα ενδιαφέρον πριν το γεμίσουμε με μάχες e-penis :P.

Εγώ πάντως με την 990XA-UD3 ήμουν στα 4.5Ghz με 1.284vcore και τον 8320. Μάλλον καλό κομμάτι. Καλύτερα να εστιάζετε σε αυτό πρώτα και μετά στα υπόλοιπα. Όπως και να'χει πάντως και η ASUS αλλά και η Asrock είναι πολύ αξιόλογες μητρικές και σίγουρα οι καλύτερες (κατά τη γνώμη μου) για το ΑΜ3+.

Από asrock οι μόνες που αξίζουν ποιοτικά είναι η 990fx extreme 4 η οποία έχει σταματήσει να πωλείται, η 990fx fatal1ty killer και φυσικά η 990fx extreme 9. Οι φθηνότερες asrock τύπου 970 fatal1ty performance την οποία την είχε και φίλος και ζεσταίνονταν σαν σόμπα τα vrm με στοκ 8320 αλλά και η 990fx extreme 6 καθώς και οι φθηνές asrock δεν αξίζουν τόσο, έχουν μέτριας ποιότητας vrm που υπερθερμαίνονται και προκαλούν throttling. Το ίδιο ισχύει και για τις msi της φθηνές, μόνο οι 990fxa gd65 και οι 990fxa gd80 αξίζουν από όλα τα μοντέλα που έχει αλλά και πάλι με επιφύλαξη η gd65 μιας και δεν είμαι σίγουρος, οι υπόλοιπες msi φοράνε κάκιστης ποιότητας vrm. 

Ούτε καν Νικολή, αυτό δεν ισχύει και απορώ που το άκουσες :P. H asrock ήταν θυγατρική της asus από το 2002 μέχρι το 2010 και έπειτα αποσπάστηκε από την asus. Από το 2010 μέχρι σήμερα η asrock είναι μέλος της pegatron. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ :

https://en.wikipedia.org/wiki/ASRock

οκ. τα ιταλικά φουρουμ έτσι έλεγαν την περίοδο που ήταν θυγατρική της asus

Mέχρι το 2009, μέχρι τις 775 δηλαδή, ναι ήταν ψιλομάπα και 2ης διαλογής. Μετά σταδιακά έφτιαξε πολύ, ειδικά απο το 1155 και μετά ;)

• Like 1

Mέχρι το 2009, μέχρι τις 775 δηλαδή, ναι ήταν ψιλομάπα και 2ης διαλογής. Μετά σταδιακά έφτιαξε πολύ, ειδικά απο το 1155 και μετά ;)

Αυτό για το δεύτερης διαλογής δεν το ήξερα, Νικολή είχες δίκιο τελικά :).

Καλά θυμόμουν λοιπόν για το β-διαλογής.

Πάντως άπαξ και απομακρυνθείς απο άσους και γιγαμπαιτ, θέλει πολύ διάβασμα για να μην κανείς λάθος αγορά

• Like 1

ωραια...οταν μπει ο heatspreader θα βγαλουμε αλλες 10 σελιδες σχετικα με το "β διαλογης". Μ αρεσει που δεν θελετε τα offtopic... παλιο trollακια!!! :-D :-D :-D :-D

nick0lis φωτιες αναβεις!!! :-D :-D :-D :-D

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...