Προς το περιεχόμενο

AMD FX8320 + GB 990XA-UD3 [Overclock]

ChimairaX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

APM δεν έχεις γιατί έχεις το παλιό BIOS αλλά οκ αν κλείσεις το Turbo το ίδιο είναι ;)

Offset είναι εκεί που δίνει +0.025 κτλπ δεν σε αφήνει να βάλεις καρφωτο ρεύμα πχ 1.3V αλλά το κάνεις με + -. Δεν το θεωρώ κακό μιας και τα Cnc c1 κτλπ με καρφωτο δεν δουλεύουν.

Οπότε κλείσε Turbo, enable το HPC και βάλε offset 0, άλλαξε και πολλαπλασιαστή χ20 και ρίξε μια δοκιμή.

Α ναι, όντως έτσι ανεβάζω την τάση σε αυτήν την μητρική, δεν έχει κι άλλη επιλογή. Οπότε δοκιμάζω με offset 0.00 να δούμε. Αν και δε νομίζω να γίνει κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

APM δεν έχεις γιατί έχεις το παλιό BIOS αλλά οκ αν κλείσεις το Turbo το ίδιο είναι ;)

Offset είναι εκεί που δίνει +0.025 κτλπ δεν σε αφήνει να βάλεις καρφωτο ρεύμα πχ 1.3V αλλά το κάνεις με + -. Δεν το θεωρώ κακό μιας και τα Cnc c1 κτλπ με καρφωτο δεν δουλεύουν.

Οπότε κλείσε Turbo, enable το HPC και βάλε offset 0, άλλαξε και πολλαπλασιαστή χ20 και ρίξε μια δοκιμή.

To HPC δεν το κλεινεις οταν κανεις οβερκλοκ γιατι ριχνει τη συχνοτητα των πυρηνων ? Btw σε μενα δεν εκανε καμια διαφορα ειτε off ειτε on στα 4ghz

Βάλε φανάκι να φυσά τα vrm, δοκίμασε ποτέ δεν ξέρεις. Ο fallen για να λέει ότι δεν θέλει φαν στα 4.4 κάτι ξέρει μιας και έχει το mobo, όμως τελείως προληπτικά συνιστώ να δοκιμάσεις, δεν έχεις κάτι να χάσεις, αντίστοιχα θα κερδίσεις αν τυχόν πετύχει το εγχείρημα.

• Like 1

Βάλε φανάκι να φυσά τα vrm, δοκίμασε ποτέ δεν ξέρεις. Ο fallen για να λέει ότι δεν θέλει φαν στα 4.4 κάτι ξέρει μιας και έχει το mobo, όμως τελείως προληπτικά συνιστώ να δοκιμάσεις, δεν έχεις κάτι να χάσεις, αντίστοιχα θα κερδίσεις αν τυχόν πετύχει το εγχείρημα.

Δε ξέρω κατά πόσο θα πετύχει το εν λόγω κολπάκι. Το ότι στα 4GHz και χωρίς αύξηση τάσης με LLC στο auto δεν πέτυχε δε μου φαίνεται και τόσο λογικό..

ο τυπος στο απο πανω video δεν εχει πετυχει τις ιδανικες θερμοκρασιες με την Noctua.αντιθετα θα ελεγα οτι ειναι λιγο ανεβασμενες.

κοιτα πως ειναι το cable management μεσα στο κουτι του...δεν υπαρχει.

fda.png

Τι να πω, δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω γιατί να έχεις throttle.

Κάνε ένα κόπο και δες τι ρεύμα σηκώνει και στο BIOS (πρώτη οθόνη κάτω) και στο stress. Οκ είπα ή μητρική δεν είναι Saber αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι για πέταμα, είναι απλά τίμια για αυτά που προσφέρει.

Στην τελική αν δεν βρείς άκρη κάνεις ένα BIOS update και σου στέλνω ένα προφίλ να δοκιμασεις

Ή μόνη υποψία που έχω... είναι ότι παίζει πάνω από 1.4V 1.4250 δίνει auto με Turbo που είναι πολύ. Μου φαίνεται ή λύση που είπα για το προφίλ είναι η καλύτερη.

Μιας και χάθηκα λίγο, δεν πιστεύω να είσαι με μαμά cooler και να βαραει 60αρια έτσι;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update: Τα ίδια κάνει και με τον ανεμιστήρα στα VRM.

Ενώ στο bios δείχνει 1.33V και σε idle το ίδιο, πάλι πέφτει η τάση όταν δίνει load...

Σχετικο βιντεακι

Επεξ/σία από ChimairaX

Οκ το γ@μιεται μου άρεσε ;). Τώρα να υποθέσω προβληματική μητρική;

Το 0.9v πάντως είναι throttle και από όσο είδα στο video είναι από VRM.

Δύο εκδοχές:

1. Ελαττωματικά

2. Δεν κάνει σωστή επαφή.

Μια χαρά ή ιδέα για το video φίλε μου.

Από που είναι αγορασμενη ή μητρική; Εάν είναι από κοντά πάρε το μηχάνημα και πάνε από εκεί.

Αυτό στο κάνει και με defaults να υποθέσω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...