Προς το περιεχόμενο

AMD FX8320 + GB 990XA-UD3 [Overclock]

ChimairaX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

κατσε τωρα ανεβαζω σε λιγο 4.4 με 1,29 να τρεξω κανα prime κανα 15 λεπτο και ενα bench απο cpu-z

http://i.imgur.com/wsHjotr.jpg

4.4GHz με 1.29V;;;;

Ποτς γένεν αυτό;

15 λεπτά είναι πολύς λίγος χρόνος... Δεν ξέρω σε τι κομμάτι έπεσες, αλλά κανονικά πρέπει να το αφήσεις 2 ώρες για να μην ξεγελιέσαι με αυταπάτες. Στο λέω αυτό γιατί κι εγώ έκανα τις δοκιμές μου για λίγο χρόνο και ήταν όλα οκ, αλλά μόλις το άφησα παραπάνω τσουπ, να τα τα σφάλματα.

Δοκίμασε και το Intel Burn Test και πες μας πόσα gflop βγάζει. (με την ρύθμιση Standard)

Επίσης 35 βαθμοί για stress test μ'αυτην την ψύκτρα μου φαίνονται λίγοι. Δε ξέρω...

Εγώ κατάφερα να πετύχω σταθερά 100% 4.7GHΖ με το σετ της υπογραφής μου, και η ψύκτρα μαζί με όλες τις μοντιές με τα ανεμιστηράκια μου πήγαν κανα 100άρικο. Τώρα με τα κρύα δεν μου σηκώνει πάνω από 57 βαθμούς, αλλά όσο έκανα τα τεστ όταν το "τελειοποίησα" που είχε ακόμα ζέστη ήμουν οριακός 60-62 βαθμούς.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά 1 ώρα blend και μία ώρα small fft's στο prime95 για διασφάλιση σταθερότητας, το ibt δεν είναι και το καλύτερο για fx, τυχόν ατέλειες που δεν φαίνονται στο ibt θα φανούν στο prime.

Βασικά 1 ώρα blend και μία ώρα small fft's στο prime95 για διασφάλιση σταθερότητας, το ibt δεν είναι και το καλύτερο για fx, τυχόν ατέλειες που δεν φαίνονται στο ibt θα φανούν στο prime.

Το ibt το ανέφερα να μας πει το σκορ, γιατί θυμάμαι ότι με την παλιά μου μητρική ναι μεν δεν κράσαρε με υψηλή συχνότητα - χαμηλά volt (γνωστή η κατάληξη, παρόν ήσουν όταν είχα τα προβλήματα :D ), αλλά τα σκορ του ibt ήταν αστεία γεμάτα αυταπάτη!

http://i.imgur.com/1q1f7T0.jpg

30 λεπτα δεν εχω χρονο να τον βαλω 1 ωρα. 

απλα τωρα με 1.30 γιατι δεν αποθηκευσα τις ρυθμησεις εχτες.

αν ειχε προβλημα ειμαι σιγουρος θα το εβγαζε και στο cinebench και στο IBT.

Heatspreader απλά μου είχε διαφύγει το γεγονός ότι δεν ήσουν stable με λιγότερο από 1.4v στα 4.4, δεν είπα ότι είσαι στο όριο ρεύματος του κατασκευαστή σε καμία περίπτωση, απλά νόμιζα πως ήσουν stable με λιγότερο ρεύμα και επέμενα, λάθος μου. Αυτό που είπα για τα 5 ghz και ότι θα είχες τα 4.8 με 1.5v, εννούσα τέρμα χοντρικά αν στα 5 ghz ήθελες τόσο ρεύμα για ένα run ότι στα 4.8 θα ήθελες τόσο για να είσαι stable, αλλά για να θες 1.4v για σταθερότητα στα 4.4 τότε σου έτυχε κούφιο κομμάτι :P.

Το κομμάτι είναι κανονικό. Συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής.

Τώρα παιδιά πως εσείς ανεβάζετε συχνότητα κάνοντας undervolt, δεν ξέρω. Είναι φαίνεται νέα τεχνική του Overclocking αυτή. :)

Όταν ο άλλος λέει 1.3V 4.4GHz, με συγχωρείτε πολύ, αλλά δεν το πιστεύω. Μακάρι όποιος το κάνει να το χαίρεται, αλλά νομίζω πως έχω το δικαίωμα να μην πιστεύω κάτι τέτοιο, έχοντας δει τόσα χρόνια στα Fora κάρτες γραφικών να έχουν λιώσει στο OC και σε κάθε παιχνίδι να ψάχνουν να βρουν ρολόγια για να είναι Stable με θερμοκρασίες εξαιρετικά χαμηλές με κάποιον παράξενο τρόπο, επεξεργαστές να βαράνε τρελές συχνότητες με τη σειρά τους με πάλι χαμηλές θερμοκρασίες.

Εδώ θυμάμαι που όταν είχα την Custom υδρόψυξη κάποιοι με αέρα είχαν χαμηλότερες θερμοκρασίες. 

Τελείως φιλικά, απλά λέω ότι προσωπικά δεν το πιστεύω και εξηγώ τους λόγους τόσο σε αυτό το Post όσο και προηγουμένως.

Αστειευόμενος το είπα περισσότερο δεν θέλω να ξεκινήσω προσωπική αντιπαράθεση :)

Απλά όλα είναι σχετικά ;)

Νομίζω ότι όλη η υπόθεση της ψύξης παίζει στο εξής...πόσο γρήγορα έρχεται κρύος αέρας στο μηχάνημα...και τι μέγεθος έχουν οι ψύκτρες. Στη μεταφορά θερμότητας το θερμικό φορτίο είναι ανάλογο της διαφοράς θερμοκρασίας και της επιφάνειας εναλλαγής (όταν μιλάμε για εναλλάκτες). Π.χ. αν το ψυγείο στο αυτοκίνητο ήταν το διπλάσιο θα λειτουργούσε και σε ψηλότερες θερμοκρασίες...αλλά δεν είναι βολικό....οπότε το μέγεθός του είναι το μικρότερο δυνατό για λογική χρήση. Ομοίως οι ψήκτρες στον υπολογιστή και τα fan έχουν μια άλφα απόδοση, επειδή δεν μπορούν τα μεν να αυξήσουν την επιφάνεια και τα fan να αυξήσουν τις στροφές, και η οποία απόδοση μάλλον πέφτει με το χρόνο...αν δηλαδή βρομίσει η ψήκτρα τότε η βρώμα δρα ως μονωτικό άρα χειροτερεύει, Σε κάθε περίπτωση αν μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία δωματίου τότε θα είχαμε καλύτερη εναλλαγή ,αφού το ΔΤ (διαφορά θερμοκρασίας) είναι ανάλογη του φορτίου μεταφοράς! Άρα παίζει ρόλο να είναι ο υπολογιστής σε κρύο δωμάτιο! Ή αν έχουμε μια πλαστική σωλήνα να ρίχνουμε το χειμώνα κρύο αέρα (με κάποιο fan..). Άρα δυο είναι τα σημεία εδώ, να έχουμε καλύτερη ψήκτρα και να έχουμε πιο κρύο περιβάλλον!

Συγχώρα με αλλά για volt λέμε.

Αν και κατα γενικές γραμμές σωστά είναι. (Αν και το μεγαλύτερο ψυγείο σημαίνει μικρότερες θερμοκρασίες όχι μεγαλύτερες.)

• Like 1

Εγώ με το σαπάκι μου τον a8 6600k έχω τα 4.4 με 1.344v super stable, όταν βρω χρόνο και βάλω και φανάκι στα vrm θα τρέξω ένα stress test 2ωρο prime να δεις heatspreader ότι είναι stable ;). Εγώ έχω έναν μέτριο apu σε overclockability, ωστόσο είμαι ψείρας με την σταθερότητα και αφότου κλοκάρω αφήνω τουλάχιστον 2ωρο prime95 blend κυρίως μιας και στο δικό μου μηχάνημα στον ίδιο χρόνο το small fft's δεν μου βγάζει ατέλειες/ Το prime θα δείξει ατέλειες που άλλα προγράμματα για stress δεν θα δείξουν, πχ aida64, amd overdrive stress test, ibt αλλά φυσικά ζορίζει περισσότερο τον επεξεργαστή και το prime είναι καλό να αποφεύγεται στους intel για τον λόγο ότι ανεβάζει τραγικά ψηλά τις θερμοκρασίες, ενώ στους amd οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν μέχρι ένα σημείο και φυσικά πρέπει να είναι εντός του θερμικού ορίου ανάλογα με το τσιπ. Να δες μια φωτογραφία δίωρου blend στα 4.3 με 1.308v, την έχω ξαναανεβάσει την φώτο, αλλά την ξαναανεβάζω για να δεις :

post-297338-0-94123800-1450022871_thumb.png

post-297338-0-44830400-1450022887_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...