Προς το περιεχόμενο

AMD FX8320 + GB 990XA-UD3 [Overclock]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο fallen είχε ένα χρυσό κομμάτι 8320 που έπιανε τα 5 με 1.32. Κάπου εδώ το είχε ποστάρει, περίπου πριν 3 βδομάδες.

Σωστός!

Οπότε διόρθωση, 5.15GHZ με 1.304V

Αν ισχύει αξίζει πολλά περισσότερα και από 9590! :)

Δημοσ.

Ο fallen είχε ένα χρυσό κομμάτι 8320 που έπιανε τα 5 με 1.32. Κάπου εδώ το είχε ποστάρει, περίπου πριν 3 βδομάδες.

8120 ηταν και παιζει να παραηταν χρυσο αν ηταν και σταθερό σε αυτές τις συχνότητες/volt

Επιβεβαιώνω και εγώ οτι αναφέρθηκε παραπανω περί διάφορες στα κομμάτια σε θερμοκρασίες. Εγώ είδα τρομακτικές διάφορες ανάμεσα σε 8350 , 9370, και 8370 στα ίδια volt.
  • Like 2
Δημοσ.

Επιβεβαιώνω και εγώ οτι αναφέρθηκε παραπανω περί διάφορες στα κομμάτια σε θερμοκρασίες. Εγώ είδα τρομακτικές διάφορες ανάμεσα σε 8350 , 9370, και 8370 στα ίδια volt.

Δεν διαφώνησα σε αυτό.

Διαφωνώ ίδιοι κωδικοί να έχουν τόσο μεγάλες αποκλείσεις. Εξαιρέσεις και godlen κομμάτια σίγουρα υπάρχουν.

Έκανα μια έρευνα και με βρήκα... Αν είναι να απογειωθούμε δεν μου λέει κάτι παιδιά.

http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/?p=52744332

index.php?app=core&module=attach&section

index.php?app=core&module=attach&section

• Like 1
Δημοσ.

Όχι μόνο... Και το ss δεν είναι απλά validation έτρεξε και validation, maxmemm και άνοιξε και chrome για να ποσταρω.

Το κομμάτι ήταν συμφωνημένο για πώληση αλλά μιας και έπαθε ζημιά από την μητρική που τίναξε πέταλα πήγε στην εγγύηση δυστυχώς.

Υπάρχουν μερικά κομμάτια έτσι 1/1000 αλλά οκ κατά τα άλλα δεν λέω... βλέπω και εγώ μερικά νούμερα λίγο περίεργα που και που, βέβαια μπορεί και οπότε δεν δίνω σημασία.

Από εκεί και πέρα εάν κάποιος δείξει ψεύτικα MHz ή θερμοκρασία κτλπ μόνο τον εαυτό του κοροϊδεύει και χαλάει γενικά το φόρουμ.

• Like 6
Δημοσ.

Εγώ εξακολουθώ να μην έχω καταλάβει, ο 8320 σου heatspreader αν δεν ανεβαίνει πάνω από τα 4.4 και θέλει ντε και καλά 1.4v ή αν εσύ δεν θες να πέσεις κάτω από το 1.4v ενώ μπορείς να είσαι stable με λιγότερο ρεύμα. Απλά θέλω να σου πω πως με λιγότερα volt είσαι σταθερός σε αυτά τα ghz αν ισχύει το δεύτερο, το λες και μόνος σου πως δεν θες να ζορίζεις το τσιπ με επιπλέον ghz, ωστόσο το κάνεις έμμεσα με περισσότερα volts, μην είσαι αγύριστο κεφάλι για κάτι που είναι εφικτό, φιλικά πάντα :). Αν τρέξεις blend με 1.344v στα 4.4 θα είσαι stable, επειδή είδα το σκορ που έβγαλες στα 5 ghz με 1.528v στο cb ότι ήταν σχετικά χαμηλό, κρίνω πως με 1.5v θα είσαι ταβάνι stable στα 4.8, άρα στα 4.4 θα είσαι με το ρεύμα που λέω. Το τσιπ μου που είναι σάπιο στο bining σε σχέση με fx έχει τα 4.4 με αυτό το ρεύμα, δεν θα τα έχει το δικό σου ; Φιλικά πάντα ξανά λέω για να το τονίσω, δεν πάω να σε κοντράρω, με λιγότερα volts θα ζορίζεις ακόμα λιγότερο το τσιπ σου, τώρα απλά έχεις αυξημένη κατανάλωση στα 4.4 χωρίς λόγο. Και μην επιμένεις για το στοκ, το στοκ ειδικά με το turbo core ανοιχτό είναι πάντα καράανεβασμένο για λόγους σταθερότητας του κομματιού από μητρική σε μητρική, να υπάρχει δηλαδή μία εξορισμού από το εργοστάσιο σχετικά υψηλή τιμή ρεύματος έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα του επεξεργαστή σε πλήρες φορτίο και γενικότερα στην όλη λειτουργία του ;). Τώρα από εκεί και πέρα αν έχεις κολλήσει σε αυτό με το στοκ τότε πάσο, εγώ απλά είπα πως έχει το πράγμα με τους fx και τα ρεύματα.

• Like 3
Δημοσ.

Mε μόνο 56 βαθμούς έχεις μια χαρά θερμοκρασιακά τσιπάκι ;)

Με ΑΙΟ και 5ghz τι περίμενες, ησυχία?

Μια χαρά, αλλά σταθερό δεν είναι.

Απλά πέρασε ένα 3Dmark και ένα Cinebench.

Όχι μόνο... Και το ss δεν είναι απλά validation έτρεξε και validation, maxmemm και άνοιξε και chrome για να ποσταρω.

Το κομμάτι ήταν συμφωνημένο για πώληση αλλά μιας και έπαθε ζημιά από την μητρική που τίναξε πέταλα πήγε στην εγγύηση δυστυχώς.

Υπάρχουν μερικά κομμάτια έτσι 1/1000 αλλά οκ κατά τα άλλα δεν λέω... βλέπω και εγώ μερικά νούμερα λίγο περίεργα που και που, βέβαια μπορεί και οπότε δεν δίνω σημασία.

Από εκεί και πέρα εάν κάποιος δείξει ψεύτικα MHz ή θερμοκρασία κτλπ μόνο τον εαυτό του κοροϊδεύει και χαλάει γενικά το φόρουμ.

Όσο τυχερός ήσουν με το κομμάτι που σου έκατσε, άλλο τόσο άτυχος ήσουν με το να σου χαλάσει το CPU. Πολύ σπάνιο να χαλάσει CPU.

Εγώ εξακολουθώ να μην έχω καταλάβει, ο 8320 σου heatspreader αν δεν ανεβαίνει πάνω από τα 4.4 και θέλει ντε και καλά 1.4v ή αν εσύ δεν θες να πέσεις κάτω από το 1.4v ενώ μπορείς να είσαι stable με λιγότερο ρεύμα.

Ήμουν με λιγότερη τάση και πίστευα ότι είμαι Stable για 3-4 μήνες. Το σύστημα εμφάνιζε αστάθειες σε πολύ μικρά πράγματα. Για παράδειγμα πάρα πολύ αραιά κράσαρε ο Chrome. Ακόμα πιο σπάνια είχα BSOD. Κάποιες φορές πέρναγε Prime για 20 λεπτά, κάποιες άλλες σε δευτερόλεπτα έβγαζε σφάλμα το Prime.

Στα 5Ghz όπως είπα παραπάνω, δεν είναι Stable το σύστημα. Απλά πέρασε 2 Benchamarks.

Απλά θέλω να σου πω πως με λιγότερα volt είσαι σταθερός σε αυτά τα ghz αν ισχύει το δεύτερο, το λες και μόνος σου πως δεν θες να ζορίζεις το τσιπ με επιπλέον ghz, ωστόσο το κάνεις έμμεσα με περισσότερα volts, μην είσαι αγύριστο κεφάλι για κάτι που είναι εφικτό, φιλικά πάντα :). Αν τρέξεις blend με 1.344v στα 4.4 θα είσαι stable,

Όταν είμαι σταθερός σε μία συγκεκριμένη τάση, το μόνο που κάνω είναι να δώσω από το BIOS ακόμα ένα μικρό βήμα παραπάνω για ακόμα περισσότερη σιγουριά.

επειδή είδα το σκορ που έβγαλες στα 5 ghz με 1.528v στο cb ότι ήταν σχετικά χαμηλό, κρίνω πως με 1.5v θα είσαι ταβάνι stable στα 4.8, άρα στα 4.4 θα είσαι με το ρεύμα που λέω.

Τι σχέση έχει το Score με την τάση;

Το τσιπ μου που είναι σάπιο στο bining σε σχέση με fx έχει τα 4.4 με αυτό το ρεύμα, δεν θα τα έχει το δικό σου ; Φιλικά πάντα ξανά λέω για να το τονίσω, δεν πάω να σε κοντράρω, με λιγότερα volts θα ζορίζεις ακόμα λιγότερο το τσιπ σου, τώρα απλά έχεις αυξημένη κατανάλωση στα 4.4 χωρίς λόγο. Και μην επιμένεις για το στοκ, το στοκ ειδικά με το turbo core ανοιχτό είναι πάντα καράανεβασμένο για λόγους σταθερότητας του κομματιού από μητρική σε μητρική, να υπάρχει δηλαδή μία εξορισμού από το εργοστάσιο σχετικά υψηλή τιμή ρεύματος έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα του επεξεργαστή σε πλήρες φορτίο και γενικότερα στην όλη λειτουργία του ;). Τώρα από εκεί και πέρα αν έχεις κολλήσει σε αυτό με το στοκ τότε πάσο, εγώ απλά είπα πως έχει το πράγμα με τους fx και τα ρεύματα.

Ήδη είμαι κάτω από το όριο της τάσης που αναφέρει ο κατασκευαστής ότι πρέπει να εφαρμόζεται, με παραπάνω συχνότητα μάλιστα.

Αλλά σου ξαναλέω, δεν είναι πως δεν το έχω δοκιμάσει, δεν είναι Stable κάτω από αυτήν την τάση και με αυτή τη συχνότητα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το LLC. Μπορεί εσύ να δίνεις χαμηλή τάση και να νομίζεις ότι αυτή η τάση εφαρμόζεται, αλλά ανάλογα πως έχεις ρυθμίσει το LLC, η τάση που βλέπεις (στο CPUZ για παράδειγμα), είναι διαφορετική.

AMD FX 8320 Specs

post-115429-0-09454700-1449935486_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Heatspreader απλά μου είχε διαφύγει το γεγονός ότι δεν ήσουν stable με λιγότερο από 1.4v στα 4.4, δεν είπα ότι είσαι στο όριο ρεύματος του κατασκευαστή σε καμία περίπτωση, απλά νόμιζα πως ήσουν stable με λιγότερο ρεύμα και επέμενα, λάθος μου. Αυτό που είπα για τα 5 ghz και ότι θα είχες τα 4.8 με 1.5v, εννούσα τέρμα χοντρικά αν στα 5 ghz ήθελες τόσο ρεύμα για ένα run ότι στα 4.8 θα ήθελες τόσο για να είσαι stable, αλλά για να θες 1.4v για σταθερότητα στα 4.4 τότε σου έτυχε κούφιο κομμάτι :P.

• Like 1
Δημοσ.

αυτος ο 8350 φιλου μου που με 1.535 volt βγαζει ολα τα bench στα 5295 πως σου φαινεται Multi????

Παράδεισος απλά, από τα καλύτερα κομμάτια ;). Πάνω σε ποια mobo γίνονται οι δοκιμές και με τι ψύξη ; 

Δημοσ.

sabertooth με nepton 280 fan στα vrm και socket. το παλικαρι μετα τις χθεσινες δοκιμες σκεφτεται να παει σε custom ωστε να μπορει να το δουλευει μονιμα στα 5. λογικα ειναι σταθερος με κατω απο 1.5 ρευμα αλλα δεν το εχουμε δοκιμασει σε stress γιατι δεν εχουμε ψυξη.

αν δεν τα δωσει τελικα μιας και πανω απο 4.7 τι να τα κανει θα του αγορασω εναν αλλο και θα κρατησω αυτο το τερας για εμενα.

post-122185-0-16954700-1449944748_thumb.jpg

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...