Προς το περιεχόμενο

AMD FX8320 + GB 990XA-UD3 [Overclock]

ChimairaX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι για να μην κάνει μπουκάλι-πώμα

Δεν υπάρχει Bottleneck όταν μιλάμε για σύγχρονους υψηλής απόδοσης CPU.

Δεν μιλάμε για παλιές πλατφόρμες.

Ότι κάρτα θέλει μπορεί να βάλει.

Σε έναν Intel i7 6700 ενδεχομένως να υπάρχει μια διαφορά ως προς την απόδοση σε σχέση με έναν i5 4690. Δεν σημαίνει ότι ο δεύτερος "κόβει" την κάρτα γραφικών. Σημαίνει ότι απλά αποδίδει καλύτερα γενικότερα.

Το Bottleneck το χρησιμοποιείτε όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε λάθος.

Σε 4 χρόνια αν δοκιμάσουμε την τότε πλατφόρμα με μία κάρτα γραφικών αυτής της γενιάς θα αποδώσει καλύτερα. Δεν σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια είχαμε Bottleneck.

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εισαι οκ τοτε την 660 ο 8350 σου την εχει ανετα. απλα αν πας σε κατι καλυτερο τοτε θα χρειαστεις oc.

Fallen αν βαλει αλλο thermal pad στα VRM λες να γινει δουλεια?

Εάν έχει "αρπάξει" όχι, θέλει οπωσδήποτε backplate στα VRM.

Έλα να μια καλή μητρική και για το κόστος μιας λαμαρινας την χάλασαν. Για αυτό είπα αν πιάνουν τα χέρια του.

Δεν υπάρχει Bottleneck όταν μιλάμε για σύγχρονους υψηλής απόδοσης CPU.

Δεν μιλάμε για παλιές πλατφόρμες.

Ότι κάρτα θέλει μπορεί να βάλει.

Σε έναν Intel i7 6700 ενδεχομένως να υπάρχει μια διαφορά ως προς την απόδοση σε σχέση με έναν i5 4690. Δεν σημαίνει ότι ο δεύτερος "κόβει" την κάρτα γραφικών. Σημαίνει ότι απλά αποδίδει καλύτερα γενικότερα.

Το Bottleneck το χρησιμοποιείτε όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε λάθος.

Σε 4 χρόνια αν δοκιμάσουμε την τότε πλατφόρμα με μία κάρτα γραφικών αυτής της γενιάς θα αποδώσει καλύτερα. Δεν σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια είχαμε Bottleneck.

Και ναι και όχι :) Το bottleneck άρχισε από τα fanboys και φυσικά δεν υπάρχει, παράδειγμα Arma 2 με 8350 και κάρτα 580 εβγαζα 50-70fps με αλλαγή κάρτας ανέβηκαν, με την αλλαγή σε 4770 και την 580 πάλι έπεσαν αλλά πάλι ήταν λίγο περισσότερα και το ίδιο σενάριο με το που μπήκε δυνατότερη. Τελικά με τον 4690 και την 290χ έχω τα καλύτερα fps τι να πώ δηλαδή ότι ο 8350 και ο 4770 έριχναν μπουκάλι; ;)

Μεχρι και η asrock fatality εχει backplate...αξιζει μια προσπαθεια παντως. οσο για το bottleneck πιστευω οτι υπαρχει. Η ακομη καλυτερα εγω ειχα στο battlefield 4 που παιζω. Και δεν ειμαι fanboy μιας και ειχα 8370.σε αλλα παιχνιδια δεν ξερω τι γινεται...

Πρεπει να αφαιρεθει ολοκληρη η μητρικη για να μπει backplate η μπαινει ανοιγοντας μονο το κουτι απο την πλευρα της μητρικης? Να την βγαλω ολοκληρη το αποκλειω γιατι δεν το εχω ξανακανει και δεν ξερω καν απο που να ξεκινησω. Αλλο να βαζεις κανενα fan η καμια gpu και αλλο να βγαλεις ολοκληρη την μητρικη... Αυτο θελει τεχνικο. Σα να μου λεει καποιος να λυσω την μηχανη του αυτοκινητου, αμα δεν εχεις ιδεα δεν ξεκινας να το κανεις βλεποντας μονο βιντεο απο το youtube!  :P

με πολυ υπομονη και προσοχη καθως και με ενα δυο Βιντεο ξεκινησα εγω παντως. με τους τεχνικους μονο χρηματα θα δινεις...ασε που αν τους πεις για backplate στα Vrm θα σε κοιταζουν σαν εξωγηινο....

Λιγοι αξιζουν.Μου ειχαν παρει 70ευρω για αλλαγη κουτιου και cable managment και ηταν απαραδεχτο... τα εκανα μονος μου και το ευχαριστηθηκα. απο τοτε δεν αφηνω κανενα  γνωστο να παει σε τεχνικους.

• Like 3

Λίγοι τεχνικοί υπάρχουν που είναι μερακλήδες και γνώστες και ξέρουν τι να σου δώσουν και όχι να σε κλέψουν, ωστόσο η πλειοψηφία των τεχνικών είναι για κλάμματα, δεν ξέρουν καν να στήνουν σωστά ένα pc είτε ξέρουν αλλά βαριούνται, δεν έχουν ιδέα από επιδόσεις του hardware, νέου και παλαιότερου και έχουν ένα μαγαζάκι στο οποίο πουλάνε κινεζιές για καλά και επώνυμα προϊόντα πανάκριβα. Εγώ απορώ πως υπάρχει κόσμος που τους προτιμά κάτι τέτοιους  :wacko:. Αρκετά off βγήκαμε όμως από το θέμα και είναι κρίμα να κλειδώσει από μια τέτοια αιτία.

• Like 1

Παλικαρια ειμαστε σταθεροι στα 4,3 με 2 ωρες στο prime. Ανωτερες θερμοκρασιες cpu-->55, socket-->54, NB-->53 με τον μεσο ορο να ειναι 2 με 3 βαθμους χαμηλοτερα. Vcore στο -0,0250 (απο 1,356 εως 1,380) , HPC enabled και το LLC στο High. Μονο σε μια φαση εκανε ενα ελαφρυ throttle και επεσε στο 4,0.

Εστω κι ετσι κατι ειναι!  :-D

Θα ψαξω και ενα σταθερο oc στα 4,2 ετσι ωστε να μην δουλευω καθολου σε stock γιατι το ρευμα φτανει το 1,42 και ειναι λαλακια!

post-337586-0-38276900-1449597852_thumb.jpg

• Like 2

Μεχρι και η asrock fatality εχει backplate...αξιζει μια προσπαθεια παντως. οσο για το bottleneck πιστευω οτι υπαρχει. Η ακομη καλυτερα εγω ειχα στο battlefield 4 που παιζω. Και δεν ειμαι fanboy μιας και ειχα 8370.σε αλλα παιχνιδια δεν ξερω τι γινεται...

Δηλαδή πχ με 280χ έβγαζε 100fps και με 290χ πάλι 100; Εάν ναι που δεν το πιστεύω τότε είχες :) αλλά το θεωρώ από δύσκολο έως απίθανο!!!

κουβεντα κανουμε  σιγα το πραμα...

αλλη καρτα δεν ειχα δοκιμασει απλα σε συγκριση 4.0 με 4.5 ειχε αρκετη διαφορα απο τα 4.5 και μετα πιστευω οτι δεν ειχα.

ξαναλεω οτι λεμε για το battlefield 4.

Φυσικά και κάνουμε κουβέντα τρελέ :)

Απλά λέω πως μπορεί κανείς να δει το μπουκάλι, μιας και το έχουν κάνει καραμέλα μερικοί :D

• Like 1

Μιας που το αρχίσαμε για τα μπουκάλια,

Θα σας κάνω μια μικρή εξομολόγηση αφού δεν έχει πολύ κόσμο εδώ.

Στο fallout 4 με όλα τέρμα ο ΧΕΟΝ ανοίγει σαμπάνια σε χαμηλές αναλύσεις 1280Χ1024 (ας μην το δεί ο Mill, καλύτερα) με τις δύο 470. Παίζουν κάπου 70-85%. Ελπίζω σε 1080p που λογικά θα πάω να μην είναι έτσι.  :ph34r:  :P

• Like 2

Μήπως υπάρχει μπέρδεμα με το Scaling και το Bottleneck;

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει σε τι ποσοστό χρησιμοποιείται η κάρτα γραφικών με το CPU.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...