fallen4ngel Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Εχω την ''νεκροψια'' εδω... Εχουμε και λεμε, με -0,0250 στα 4,4 σε 1 ωρα και 10 λεπτα στο prime απετυχε ενας πυρηνας, ανεβαινω στα +0,000 και σε 30 λεπτα ειχα throttle λογω θερμοκρασιας στα vrm. Αρα, το ταβανι της Giagabyte 990FXA ειναι τα 4,3 τα οποια θα προσπαθησω σημερα. Η λογικη λεει οτι δεν αξιζει να παω σε υδροψυξη με αυτην τη μητρικη καθως δεν θα καταφερω και τιποτα. Αρα, η 1) αλλαζω μητρικη πηγαινοντας σε Sabertooth και κοτσαροντας και υδροψυξη με κοστος 180-190 η Saber και 100 η υδροψυξη συνολο καμια 300 ευρω, η 2) περιμενω τη νεα σειρα της amd (zen) αλλα εκει θα χρειαστουμε τουλαχιστον κανενα 500αρικο πιστευω, η 3) παω σε συστημα intel (κανεναν 4790κ?) αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει τετοια αλλαγη με δεδομενο οτι το κοστος καλης μητρικης+cpu+υδροψυξης θα αγγιξει περιπου τα 600 ευρω. Μαλλον προς την πρωτη περιπτωση προσανατολιζομαι καθως πιστευω οτι ο συνδυσαμος κλοκαρισμενος 8350+Sabertooth εχει πολλη ζωη ακομη μεσα του, τουλαχιστον μια 3ετια. Για πειτε καμια γνωμη. Αυτο που λες οτι στα 4.4 εχεις throttle το βρισκω λιγοοοοο απιθανο αλλα και παλι ετσι να ειναι βαζεις ενα ωραιο φουρφουρακι στα VRM και εισαι κομπλε. Βεβαια μπορεις να δεις και το αλλο, την θερμοκρασια που βλεπεις και το ζορι που δινει στα VRM το Prime και το IBT δεν προκειται να την δεις πουθενα οποτε θεωρητικα ακομη και ετσι εισαι κομπλε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KNSM Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Αυτο που λες οτι στα 4.4 εχεις throttle το βρισκω λιγοοοοο απιθανο αλλα και παλι ετσι να ειναι βαζεις ενα ωραιο φουρφουρακι στα VRM και εισαι κομπλε. Βεβαια μπορεις να δεις και το αλλο, την θερμοκρασια που βλεπεις και το ζορι που δινει στα VRM το Prime και το IBT δεν προκειται να την δεις πουθενα οποτε θεωρητικα ακομη και ετσι εισαι κομπλε. Εχω βαλει αλλα ειναι 40mm (μονο πλαγια χωραει μεγαλυτερο και θελει πολυ κοπο/ψαξιμο για να στηριχθει) και μαλλον δεν φτανει,φυσικα βελτιωθηκε λιγο η κατασταση γιατι πριν ειχα throttle με οποιεσδηποτε ρυθμισεις. Θα ψαξω ενα πιο δυνατο γιατι φοβηθηκα τον θορυβο και εβαλα ενα sharkoon low noise. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μπορείς να μου πεις το revision της μητρικής; Έχω μια μικρή υποψία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KNSM Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 KNSM πρεπει να βαλεις ακομη ενα fan στο socket απο πισω. Θα εισαι κομπλε. Απο εκει πιστευω οτι εχεις throttle. Εκει Αετολοφιτη θελει μονταρισμα/κοψιμο η πλευρα του κουτιου που βλεπει στην μητρικη. Μπελαδες... Λογικα αυτα ειναι φτιαγμενα απο λαμαρινα ετσι? Σκεφτομαι να το παω σε κανεναν μαστορα να το κοψει εκει και να βαλει τρυπες σε συγκεκριμενες θεσεις/διαστασεις για τον fan. Fallen rev. 3 ειμαι... I know, δυσκολα τα πραγματα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AETOLOFITIS Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 εννοεις τρυπα πισω απο την μητρηκη ή απο το πισω πλαΪνο καπακι? κατι πρεπει να κανεις. ακομη και σε στοκ ταχυτητες ειχα μονιμα ενα fan απο πισω... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KNSM Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 εννοεις τρυπα πισω απο την μητρηκη ή απο το πισω πλαΪνο καπακι? κατι πρεπει να κανεις. ακομη και σε στοκ ταχυτητες ειχα μονιμα ενα fan απο πισω... Τρυπα στο καπακι του κουτιου που βρισκεται στην πλαινη πλευρα, στην πλευρα της μητρικης εννοω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Εκει Αετολοφιτη θελει μονταρισμα/κοψιμο η πλευρα του κουτιου που βλεπει στην μητρικη. Μπελαδες... Λογικα αυτα ειναι φτιαγμενα απο λαμαρινα ετσι? Σκεφτομαι να το παω σε κανεναν μαστορα να το κοψει εκει και να βαλει τρυπες σε συγκεκριμενες θεσεις/διαστασεις για τον fan. Fallen rev. 3 ειμαι... I know, δυσκολα τα πραγματα... Δυστηχως το rev. 3 ηταν αυτο που φοβομουν εχουν βγαλει πολλα θεματα στα VRM, υπαρχει και μια περιπτωση να εχει στραβωσει η μητρικη στο σημειο εκεινο και να μην κανει σωστη επαφη η ψυκτρα με τα VRM και ασε αυτο υπαρχει βεβαια λυση αλλα θελει πατεντες και δεν ξερω εαν ειναι της ωρας ή πιανουν τα χερια σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KNSM Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δυστηχως το rev. 3 ηταν αυτο που φοβομουν εχουν βγαλει πολλα θεματα στα VRM, υπαρχει και μια περιπτωση να εχει στραβωσει η μητρικη στο σημειο εκεινο και να μην κανει σωστη επαφη η ψυκτρα με τα VRM και ασε αυτο υπαρχει βεβαια λυση αλλα θελει πατεντες και δεν ξερω εαν ειναι της ωρας ή πιανουν τα χερια σου. Μπα, δεν πιανουν τα χερια μου. Ενα ανεμιστηρακι εβαλα στα vrm και μεχρι να βρω τροπο να το στηριξω, ιδρωσα. Γι'αυτο εγραφα στην προηγουμενη σελιδα μηπως να κρατησω κανα φραγκο και να παω σε Sabertooth να τελειωνουμε, πιστευω οτι εχει ζωη ακομα ο κλοκαρισμενος 8350 με την Sabertooth . Με την Gigabyte το ταβανι ειναι τα 4,3. Βεβαια στα 4,4 με -0,0250 απετυχε σε 1 ωρα και 13 λεπτα στο prime οποτε ισως και να μπορουσα να το δουλεψω ετσι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Τι να πω εσυ αποφασιζεις απο οσο ειδα στην 990ΧΑ που ειχα με 8320 επαιζε 4400 με -0.025-0 (το - δεν το ειχα τεσταρει full αλλα ειχε περασει τα βασικα τεστ IBT 10pass και Prime 30λεπτο). Προβλημα με throttle ειχε στα 4800 αλλα ολα καλα με λιγο αερα πανω στα vrm. Μια τελευταια ερωτηση φιλε μου. Η ψυκτρα των VRM ειναι πολυ ζεστη; Σε σημειο δηλαδη να μην μπορεις να αφησεις το χερι σου πανω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KNSM Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Τι να πω εσυ αποφασιζεις απο οσο ειδα στην 990ΧΑ που ειχα με 8320 επαιζε 4400 με -0.025-0 (το - δεν το ειχα τεσταρει full αλλα ειχε περασει τα βασικα τεστ IBT 10pass και Prime 30λεπτο). Προβλημα με throttle ειχε στα 4800 αλλα ολα καλα με λιγο αερα πανω στα vrm. Μια τελευταια ερωτηση φιλε μου. Η ψυκτρα των VRM ειναι πολυ ζεστη; Σε σημειο δηλαδη να μην μπορεις να αφησεις το χερι σου πανω; Μια ερωτηση για το IBT, οταν παταω να ξεκινησει μου πεταει ενα error κατι με linchpack και δεν εχω καταφερει να το κανω ποτε. Δε γνωριζω αν ζεματαει η ψυκτρα, ειναι λιγο δυσκολο να τον ανοιξω οταν δουλευει γιατι ειναι σε πολυ ηλιθιο σημειο. Μεχρι να τον αποσυνδεσω και να τον ανοιξω λογικα θα εχει πεσει η θερμοκρασια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AETOLOFITIS Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 αν θελεις ανοιξε το hwmonitor και οταν τρεχεις το Prime δες τις θερμοκρασιες εκει που λεει cpu (ειναι του socket και οχι του επεξεργαστη, του επεξεργαστη ειναι package.). μεχρι ποσο παει οταν εχεις throttling? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KNSM Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 αν θελεις ανοιξε το hwmonitor και οταν τρεχεις το Prime δες τις θερμοκρασιες εκει που λεει cpu (ειναι του socket και οχι του επεξεργαστη, του επεξεργαστη ειναι package.). μεχρι ποσο παει οταν εχεις throttling? Το γνωριζω αυτο, και επειδη κραταω παντα σημειωσεις μπορω να σου πω με βεβαιοτητα οτι θερμοκρασια του socket δεν ξεπερασε ποτε τους 57 C. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AETOLOFITIS Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 τοτε fan απο πισω δεν χρειαζεσαι... τι γινεται ρε γμτ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KNSM Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ψυχονται σωστα τα vrm, δεν φτανει δηλαδη ο μικρος fan που εβαλα η στραβωσε η μητρικη οπως ανεφερε και ο fallen (με ψαξιμο το βρηκα κι εγω οτι μπορει να συμβει αυτο) και δεν ακουμπαει το heatsink στα vrm. Ενα απο τα δυο η και τα δυο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alldaynews Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Η μητρική είναι για φρισμπι δεν ειναι για oc απλά.Πάνε σε saber να δεις την υγειά σου αργηχέ μου 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα