jgeorgiou Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 να κάνω μια ερώτηση λίγο αφελή γιατί παίρνετε έναν επεξεργαστή ΑΡΓΟ δίνετε λεφτά για ψύξη πολλά και προσπαθήτε με πολύ κοπο-έξοδα να φτάσετε την ταχύτητα του Ι5 και δεν παίρνετε κατευθείαν τον Ι5 που πολύ φθηνότερα και άκοπα θα σας δώσει την μεγάλη ταχύτητα? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChimairaX Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 να κάνω μια ερώτηση λίγο αφελή γιατί παίρνετε έναν επεξεργαστή ΑΡΓΟ δίνετε λεφτά για ψύξη πολλά και προσπαθήτε με πολύ κοπο-έξοδα να φτάσετε την ταχύτητα του Ι5 και δεν παίρνετε κατευθείαν τον Ι5 που πολύ φθηνότερα και άκοπα θα σας δώσει την μεγάλη ταχύτητα? Αρχικά δεν είναι αργός. Και έχει πολλές προοπτικές χάρη στο εύκολο overclock που μπορεί να του κάνει κανείς. Μπορεί να τρέξει άνετα το GTA V σε high, απλά εγώ θέλω very high που μπορώ με ένα OC να το καταφέρω. Την χρονιά που τον πήρα, ο αντίστοιχος i5 (και δεν αναφέρομαι σε single core performance γιατί εξαρχής ήξερα ότι η intel υπερισχύει σε αυτό) είχε 2-3 φορές μεγαλύτερη τιμή. 130€ ο CPU + 40 ψύκτρα μετά από ενάμιση χρόνο = 170€. Δεν θα άλλαζα ψύκτρα, μια χαρά ήταν και η παλιά μου (που είχα στον παλιό μου intel) απλά βρήκα σε προσφορά αυτήν την υδρόψυξη και την πήρα. Αυτήν την στιγμή στο να πάω σε 4460 για παράδειγμα είναι σπατάλη και δεν αξίζει τον κόπο. Το μόνο λογικό είναι να πάω σε skylake και 6600k συμφωνώ είναι επένδυση, αλλά πρέπει να αλλάξω και μητρική, και RAM οπότε αλλάζω εμμέσως σύστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Εγω ειχα vdroop (αυτο που επεφτε η ταση under load) οταν ειχα το LLC disabled.Βεβαια εγω δεν εχω επιλογη για να βαλω το LLC high ultra κλπ, εχει μονο enable-disable-auto. Επισης τo cpu spread spectrum μου προκαλουσε καποια θεματα αν το αφηνα στο auto.Εχεις δοκιμασει να ανεβασεις καθολου NB Voltage ? Θα το δοκιμασω και γω γιατι πανω απο 4 δεν παιρνω σταθερο OC, αν και νομιζω οτι φταιει η μητρικη μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChimairaX Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Εγω ειχα vdroop (αυτο που επεφτε η ταση under load) οταν ειχα το LLC disabled.Βεβαια εγω δεν εχω επιλογη για να βαλω το LLC high ultra κλπ, εχει μονο enable-disable-auto. Επισης τo cpu spread spectrum μου προκαλουσε καποια θεματα αν το αφηνα στο auto.Εχεις δοκιμασει να ανεβασεις καθολου NB Voltage ? Θα το δοκιμασω και γω γιατι πανω απο 4 δεν παιρνω σταθερο OC, αν και νομιζω οτι φταιει η μητρικη μου. Όχι δε το δοκίμασα. Αλλά χωρίς προστασία δε θέλω να το ρισκάρω μιας και δεν είμαι κανας χθεσινός overclocker. Παρήγγειλα ανεμιστηράκια τώρα, έχω ήδη 6 μέσα, αλλά πήρα καλύτερα. Θα βάλω και στο VRM ένα με την ευκαιρία και βλέπουμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 να κάνω μια ερώτηση λίγο αφελή γιατί παίρνετε έναν επεξεργαστή ΑΡΓΟ δίνετε λεφτά για ψύξη πολλά και προσπαθήτε με πολύ κοπο-έξοδα να φτάσετε την ταχύτητα του Ι5 και δεν παίρνετε κατευθείαν τον Ι5 που πολύ φθηνότερα και άκοπα θα σας δώσει την μεγάλη ταχύτητα? Γιατί εγω πιθανότατα σε 5χρονια θα βρίσκω μητρική που να δέχεται τον 6300 κουτάτη και με εγγύηση,αυτός με τον i5 είτε θα πάρει καμια ξεσκισμενη είτε θα πάει σε αναβάθμιση. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Όχι δε το δοκίμασα. Αλλά χωρίς προστασία δε θέλω να το ρισκάρω μιας και δεν είμαι κανας χθεσινός overclocker. Παρήγγειλα ανεμιστηράκια τώρα, έχω ήδη 6 μέσα, αλλά πήρα καλύτερα. Θα βάλω και στο VRM ένα με την ευκαιρία και βλέπουμε... Εμενα παλι που περναει IBT στο very high 2 φορες και 30 λεπτα στο prime χωρις προβλημα αλλα lockarei οταν μπαινω να παιξω tichu στο dod τι να πω??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Το 0.98 είναι throttle από την στιγμή που είπες ότι έχεις κλειστά τα πάντα από Cnc κτλπ. Με πόσο ρεύμα παίζεις; Άσε το overdrive, χωρίς πείραγμα εκεί πόσο ρεύμα έχεις σε idle και πόσο σε stress; Εγω ειχα vdroop (αυτο που επεφτε η ταση under load) οταν ειχα το LLC disabled.Βεβαια εγω δεν εχω επιλογη για να βαλω το LLC high ultra κλπ, εχει μονο enable-disable-auto. Επισης τo cpu spread spectrum μου προκαλουσε καποια θεματα αν το αφηνα στο auto.Εχεις δοκιμασει να ανεβασεις καθολου NB Voltage ? Θα το δοκιμασω και γω γιατι πανω απο 4 δεν παιρνω σταθερο OC, αν και νομιζω οτι φταιει η μητρικη μου. Asrock; Extreme3 ή 4; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Το 0.98 είναι throttle από την στιγμή που είπες ότι έχεις κλειστά τα πάντα από Cnc κτλπ. Με πόσο ρεύμα παίζεις; Άσε το overdrive, χωρίς πείραγμα εκεί πόσο ρεύμα έχεις σε idle και πόσο σε stress; Asrock; Extreme3 ή 4; Asus m5a97 r2.0. Θα δοκιμασω και ενα memtest σε περιπτωση που φταινε οι ram.Αν δεν ειναι ουτε αυτο, ειναι πολυ φολα η μητρικη γιατι ουτε και το ανεβασμα σε CPU/NB voltage με βοηθησε. Εχω δει παντως να εχουν και 4.3 σταθερο στη μητρικη μου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 να κάνω μια ερώτηση λίγο αφελή γιατί παίρνετε έναν επεξεργαστή ΑΡΓΟ δίνετε λεφτά για ψύξη πολλά και προσπαθήτε με πολύ κοπο-έξοδα να φτάσετε την ταχύτητα του Ι5 και δεν παίρνετε κατευθείαν τον Ι5 που πολύ φθηνότερα και άκοπα θα σας δώσει την μεγάλη ταχύτητα? Αργός σε σχέση με ποιόν φίλε μου; Και για τι κοστούμι μιλάμε; Εγώ με 8320 και 4690Κ δεν βλέπω τις διαφορές, το έχω πει πολλές φορές άντε άλλη μια. Προσωπικά δεν έχω βρει τραγικές διαφορές ανάμεσα στα 2 CPU, πόσο μάλλον να δικαιολογήσουν την διαφορά κόστους. Εάν πάμε τώρα και σε 6600Κ πάει πολύ μακρυά ή βαλίτσα. Μην τα λέμε όπως θέλουμε για να δικαιολογήσουμε Α) την αγορά μας και Β) τον φανμποισμο μας. Ελπίζω να σε κάλυψε ή απάντηση μου, σε διαφορετική περίπτωση να στο πω διαφορετικά ακόμη και στο cinebench (που ευνοεί τα Intel) ο αρκετα ακριβότερος i5 χάνει με καλή διαφορά, κάνω κάπου λάθος; Εγω ειχα vdroop (αυτο που επεφτε η ταση under load) οταν ειχα το LLC disabled.Βεβαια εγω δεν εχω επιλογη για να βαλω το LLC high ultra κλπ, εχει μονο enable-disable-auto. Επισης τo cpu spread spectrum μου προκαλουσε καποια θεματα αν το αφηνα στο auto.Εχεις δοκιμασει να ανεβασεις καθολου NB Voltage ? Θα το δοκιμασω και γω γιατι πανω απο 4 δεν παιρνω σταθερο OC, αν και νομιζω οτι φταιει η μητρικη μου. Λογικό δεν είναι να σε ρίχνει με disable φίλε μου; Αυτή είναι ή δουλειά του LLC.την συγκεκριμένη μητρική δεν την ξέρω δυστυχώς για να βοηθήσω. Σε asrock πάντως που θυμάμαι ήταν ανάποδα το LLC, εάν έχεις ακόμη πρόβλημα δοκίμασε auto και enable ένα από τα δύο σίγουρα θα κάνουν αυτό που πρέπει. Τώρα το πόσο καλά είναι θέμα της Asus μιας και δεν έχει σκάλες αλλά λογικά θα δίνει αρκετό για να σε ανεβάσει. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Αργός σε σχέση με ποιόν φίλε μου; Και για τι κοστούμι μιλάμε; Εγώ με 8320 και 4690Κ δεν βλέπω τις διαφορές, το έχω πει πολλές φορές άντε άλλη μια. Προσωπικά δεν έχω βρει τραγικές διαφορές ανάμεσα στα 2 CPU, πόσο μάλλον να δικαιολογήσουν την διαφορά κόστους. Εάν πάμε τώρα και σε 6600Κ πάει πολύ μακρυά ή βαλίτσα. Μην τα λέμε όπως θέλουμε για να δικαιολογήσουμε Α) την αγορά μας και Β) τον φανμποισμο μας. Ελπίζω να σε κάλυψε ή απάντηση μου, σε διαφορετική περίπτωση να στο πω διαφορετικά ακόμη και στο cinebench (που ευνοεί τα Intel) ο αρκετα ακριβότερος i5 χάνει με καλή διαφορά, κάνω κάπου λάθος; Λογικό δεν είναι να σε ρίχνει με disable φίλε μου; Αυτή είναι ή δουλειά του LLC.την συγκεκριμένη μητρική δεν την ξέρω δυστυχώς για να βοηθήσω. Σε asrock πάντως που θυμάμαι ήταν ανάποδα το LLC, εάν έχεις ακόμη πρόβλημα δοκίμασε auto και enable ένα από τα δύο σίγουρα θα κάνουν αυτό που πρέπει. Τώρα το πόσο καλά είναι θέμα της Asus μιας και δεν έχει σκάλες αλλά λογικά θα δίνει αρκετό για να σε ανεβάσει. Ναι το εχω enable και ειναι κομπλε απο θεμα vdroop, στα υπολοιπα εχουμε θεμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChimairaX Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 1. Είμαι Καραγκιόζης. Άνοιξα την μητρική να ξεσκονίσω και διαπίστωσα ότι είχα βάλει μόνο το 4pin για την τροφοδοσία του επεξεργαστή και όχι και το άλλο 4άρι. 2. Έβαλα και το άλλο 4άρι (τώρα δηλαδή έχω 8pin στον cpu) και διαπίστωσα ότι άλλαξαν εντελώς τα δεδομένα. Τώρα το θέμα μου δεν είναι μόνο τα drops. Το θέμα μου είναι ότι με οποιαδήποτε ρύθμιση του LLC, οποιαδήποτε τάση στο vcore, ενώ σε IDLE είμαι 1.40V, μόλις βάζω prime95 η τάση πέφτει στα 1.20V, και πέρα από αυτό πέφτει και στιγμιαία στα 0.90V. Εννοείται ότι με ρήμαξε στα bsod και στα errors. Το τραγικό της υπόθεσης; Οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή δεν ξεπερνάνε τους 40 βαθμούς, και το ίδιο ισχύει και για το VRM. Όλες οι θερμοκρασίες της μητρικής είναι υπό του 40.Πραγματικά πετάω λευκή πετσέτα, ή δε το χω ή έχω ελαττωματική μητρική, δε ξέρω τι σκατά... Τα έβγαλα όλα, τα έβαλα στοκ, και για να παίξω φυσιολογικά GTA V τα φτιάχνω από το overdrive και κάνω την δουλειά μου (χθες ας πούμε 3 ώρες συνεχόμενα είχα 90% 60 fps και δεν έπεσαν κάτω από 55) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Σε αλλα φορουμ που ειχαν το ιδιο θεμα παντως λεγαν οτι ειναι thermal throttling απο τα VRM.Δε νομιζω να φαινονται σε καποιο προγραμμα για θερμοκρασιες, διοτι μπορει να μην εχουν sensors.Και μενα λεει μητρικη 25 βαθμοι αλλα αν ακουμπησω τα vrm οταν ανεβαζω voltage καιγομαι. Εφοσον εχεις τα παντα απο cool n quiet και power saving off τοτε το μονο που σε ριχνει θα πρεπε να ειναι το LLC.Παιξε με ολα τα settings και δες αν εχεις διαφορα.Ξεκινα απο auto, regular κλπ.Enable/disable HPC επισης κ δες αν εχεις αλλαγες. NB/HT speed ποσο τα εχεις? Επισης το vcore το αλλαζεις manually η offset ? Κανε και κανα update τo BIOS.Επισης βαλε maximum performance.Σε μενα αυτο που εριχνε το voltage ηταν το LLC και το APM παντως. Ριξε μια ματια και σε Site: το βιντεο.Βεβαια αυτος εχει FXA αλλα λογικα θα εχετε τα ιδια settings στο BIOS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μόνο offset μπορεί να δώσει. Το LLC άστο Auto, APM disabled, HPC enabled και κλείσε το Turbo. Τα VRM δεν έχουν δυστυχώς sensor οπότε δεν βλέπεις θερμοκρασία εκεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChimairaX Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μόνο offset μπορεί να δώσει. Το LLC άστο Auto, APM disabled, HPC enabled και κλείσε το Turbo. Τα VRM δεν έχουν δυστυχώς sensor οπότε δεν βλέπεις θερμοκρασία εκεί. Δυστυχώς η μητρική που έχω δεν έχει επιλογή για APM. Επίσης έχω μέσα το τελευταίο bios firmware. Έχει βγει κι ένα beta αλλά δε το διακινδυνεύω. Noob question: Περιορισμένες γνώσεις. Το offset τι είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 APM δεν έχεις γιατί έχεις το παλιό BIOS αλλά οκ αν κλείσεις το Turbo το ίδιο είναι Offset είναι εκεί που δίνει +0.025 κτλπ δεν σε αφήνει να βάλεις καρφωτο ρεύμα πχ 1.3V αλλά το κάνεις με + -. Δεν το θεωρώ κακό μιας και τα Cnc c1 κτλπ με καρφωτο δεν δουλεύουν. Οπότε κλείσε Turbo, enable το HPC και βάλε offset 0, άλλαξε και πολλαπλασιαστή χ20 και ρίξε μια δοκιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα