Προς το περιεχόμενο

AMD FX8320 + GB 990XA-UD3 [Overclock]

ChimairaX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ναι το throtle  ειναι προβλημα θερμοκρασιων αλλα το vdroop δε ειναι αδυναμια vrm στη συγκεκριμενη σειρα  και η fxa και η xa  εχουν καλη τροφοδοσια (8+2φασεις) να μη μπορουν  να κρατησουν τον 8χχ fx στα 4.3 ;;

εχω γραψει οτι διορθωνετε το vdroop με το llc στη χειροτερη ας ειναι λιγο παραπανω το ρευμα δε χαλασε ο κοσμος!

κατσε να παρω το πακετο και θα μας λυθουν οι αποριες η σε ενα παληκαρι δε θυμαμε ποιος που εχει θεμα σταθεροτητος

Εννοώ αδυναμία των VRM λόγω θερμοκρασίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ξαναλεω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μητρικη που να μην εχει θεμα με θερμοκρασιες στα VRM χωρις να μπει φουρφουρι πανω τους.

Η μονη* που δεν εχω δοκιμασει-δει και οποτε αφηνω εκτος ειναι η Asrock 990FX Extreme9 αν και εκει παλι αμφιβαλω να μην χρειαζεται.

H Extreme4 δινει και φουρφουρι μαζι αλλα δεν κανει διαφορα.

Επισης δεν δινει κανεις σημασια στα ψηλα γραμματα, ενα απο αυτα σε πολλες μητρικες λεει "use a top down cooling solution" μεταφραση δεν νομιζω να θελει ετσι?

Να μην αναφερω οτι μερικοι ανοιγουν site βλεπουν ενα OC 5Ghz και εχουν την απαιτηση να κανουν το ιδιο, στα ιδια site που βλεπεται υπαρχουν και οδηγοι ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ της ψυξης των VRM το οποιο αυτο και μονο ριχνει και την θερμοκρασια socket 5-7C.

Ειναι παρα πολλα δυστηχως και πραγματικα με στεναχωρει το γεγονος να ακουω πηρα την ταδε μητρικη και θα παει τοσο..... τον μεγαλυτερο ρολο παιζει τι κομματι επεξεργαστη εχεις και αμεσως μετα η μητρικη.

Οριστε ενα απλο παραδειγμα διαμαντιου με μητρικη για τα σκουπιδια που ειχα

image_id_1379498.jpeg

*Απο high end μητρικες :-D  τις αλλες δεν χρειαζεται καν να τις δω

Οταν κανει καποιος εδω μεσα 5000+ με 1.304 θα κανω τουμπες και βαλτε και μητρικη τον 1000€

• Like 5

Οριστε ενα απλο παραδειγμα διαμαντιου με μητρικη για τα σκουπιδια που ειχα

*Απο high end μητρικες :-D  τις αλλες δεν χρειαζεται καν να τις δω

Οταν κανει καποιος εδω μεσα 5000+ με 1.304 θα κανω τουμπες και βαλτε και μητρικη τον 1000€

:shock:

Τον επεξεργαστή τον έχεις ακόμα? Αυτός και αν ήταν golden...  :ph34r:

• Like 5

Τωρα αν σου πω τι εγινε δεν θα το πιστευες..... τον ειχα κλεισει σε ατομο Βουδαπεστη που ειμουν για ΠΟΛΥ καλα λεφτα και ζητησα απο τον γιο μου να κανει 1-2 μετρησεις για παραπανω.

Τελευταια μετρηση εβγαλε 5200 στα 5300 με 1.4 ρευμα "πεταξαν" τα VRM.

Μετα απο καιρο οταν πλεον ειμουν πισω δοκιμαστηκε και τελικα ειχε προβλημα, ετσι εφυγε αδοξα ενα πραγματικο διαμαντι.

Οπως βλεπεις ειναι οχι απλο ποστ η Validation τρεχει κανονικα το Maxmem με ολους τους πυρηνες και Chrome κτλπ

• Like 1

Αρα αν καταλαβα καλα fallen4ngel λες να μην ψαχτω για Sabertooth αλλα να βρω εναν τροπο να βαλω fan στα vrm?

Μια χαρα μου φαινεται η ιδεα και πιο οικονομικη!  :-)

Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω καν πως μοιαζουν τα vrm η σε ποιο σημειο βρισκονται ακριβως, ενταξει αυτο λυνεται με το google.Το αλλο προβλημα ειναι πως θα εγκαταστησω τετοιο φουρφουρι? Πωλειται εξειδικευμενο fan για vrm, ειναι ευκολη η τοποθετηση?

Αρα αν καταλαβα καλα fallen4ngel λες να μην ψαχτω για Sabertooth αλλα να βρω εναν τροπο να βαλω fan στα vrm?

Μια χαρα μου φαινεται η ιδεα και πιο οικονομικη!  :-)

Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω καν πως μοιαζουν τα vrm η σε ποιο σημειο βρισκονται ακριβως, ενταξει αυτο λυνεται με το google.Το αλλο προβλημα ειναι πως θα εγκαταστησω τετοιο φουρφουρι? Πωλειται εξειδικευμενο fan για vrm, ειναι ευκολη η τοποθετηση?

attachment.php?attachmentid=118344&d=135

attachment.php?attachmentid=153330&stc=1

350x700px-LL-1f7ace3b_WP_000167.jpeg

2mgmkc9.jpg

http://s14.photobucket.com/user/rejzor/media/BlackBox%203/20121220_202944_zpsaba83253.jpg.html

http://s1129.photobucket.com/user/jykz/media/mod/caseinside1.jpg.html

attachment.php?attachmentid=118345&d=135

• Like 3

Υπαρχει και αλλο ενα μικρο θεμα αλλα εκει θελει και λιγο πατεντα, μπορει και να μην θυμαμαι καλα αλλα η Gigabyte δεν εχει backplate πισω απο τα VRM. Με τις θερμοκρασιες που ανεβαζουν μετα απο καιρο η μητρικη "στραβωνει" ελαχιστα μεν αρκετα ομως για να μην κανει σωστη επαφη η ψυχτρα και τα VRM.

Αλλη λυση ειναι να πας σε αλλαγη με custom που υπαρχουν στο εμποριο εχω πχ ενα HR-02 αν θυμαμαι καλα τον κωδικο του.

Οσο για την Sabetooth δεν ειπα μην πας, απλα ειναι η χρηματικη διαφορα. Εγω προσωπικα θεωρω οτι δινει πολυ καλυτερο ρευμα και πανω απο ολα ΣΤΑΘΕΡΟ σε σχεση με Gigabyte, οπως ειπε και ο Νικος aka Ultraex μικρο το κακο ομως να εισαι λιγο πανω λιγο κατω.

Εαν εχει στοχο πχ ενα 4500 το κανεις με κλειστα ματια και για 24/7 χωρις πολλα πολλα πανω απο 4800 αρχιζουν πολλες φορες τα προβληματα. 

Με τον φιλο ChimairaX μιλησαμε και σε πμ αλλα πανω κατω οτι ηταν να του πω ειναι γραμμενο εδω μεσα, απο την αρχη σχεδον θεωρησα οτι ηταν προβλημα μητρικης γιατι δεν εστρωνε με "safe" ρυθμισεις που του ειχα δωσει.

Δεν βγηκα λαθος οποτε μπορεις να ακολουθησεις τα βηματα του, επισης μπορεις να δεις και τις εντυπωσεις που ειχε σε μια πρωτη επαφη με την Saber.

**** EDIT μπερδεψα την Macho με αυτο http://www.thermalright.com/html/products/mosfet_sink/hr-09%20type2.html

• Like 1

Είμαι σε σκέψη αλλαγής προς intel αλλιως νεράκι και στα vrm στην sabe και τα μυαλά στα κάγκελαααααααααααααααααα

Ναι και αυτο το σεναριο ειναι το καλυτερο, απλα το παλικαρι δεν νομιζω να εχει custom.

Οι περισσοτεροι εχουν AIO ή γομαρια αερα και απο εκει ξεκινουν τα προβλημα μιας και η μητρικες στην ουσια εχουν σχεδιαστει με την λογικη οτι υπαρχει ενα top down cooler να βοηθαει την παθητικη ψυξη στα VRM.

• Like 1

λοιπον το πακετο  ηρθε στηθηκε για το φιλο ολα καλα !!

επαιξα μονο με τη μαμα ψυκτρα του 8320  αυτα  ειναι τα σκορακια με την gigabyte xa 990

o 8320 ειναι στα 4400  με ρευμα  ρυθμισμενο σε offset -0.25 και llc σε ultra high περασε τα παντα χωρις throtle 

επισης να σημειωσω οτι το ρευμα με το turbo εκτος κυμανθηκε κοντα στο 1.32-3 με στοκ τον 8320

και με τις ρυθμισεις μου καπου εκει επαιξα  με αυτο το ρευμα σε γενικες γραμμες στα 4400

απλα λιγο τα cinebench  τσιμπουσαν λιγο παραπανω στα 1.33-4 αλλα σε καμια περιπτωση δε ειχα throtle και φυσικα vdroop λιγο παραπανω πηγαινε το ρευμα ποτε πιο κατω απο αυτο που εβαλα στο βιος

επισης δε χρησιμοποιησα φανακι για να κρυωσω τα vrm

ελπιζω να βοηθησα το φιλο που εψαχνε σταθεροτητα και τα 4.400 ειναι μια χαρα νουμερο δε μπορω παραπανω με αυτη τη ψυκτρα να παω

εγω συνηθως επαιζα 24/7 στα 4.500 χωρις να χρειαζομε κατι παραπανω !!!

σε ρεαλ τιμε τρεχει για να δειτε το αποτελεσμα στα 4400 

post-238528-0-11057600-1447963265_thumb.jpg

post-238528-0-85982000-1447962940_thumb.jpg

post-238528-0-25480200-1447962945_thumb.jpg

post-238528-0-63671000-1447963676_thumb.jpg

• Like 3

Καλά αυτό ήταν σίγουρο Νίκο :) τώρα γιατί έχει throttle ο άλλος... who knows.

Να είναι το APM; Αυτό κλείνει με κλειστό το Turbo από όσο ξέρω, να μην έχει ανοιχτό το HPC;

Τι να πω ας τα πάρει βήμα βήμα από το topic μιας και έχει αρκετό info για τα συγκεκριμένα mb.

Καλά αυτό ήταν σίγουρο Νίκο :) τώρα γιατί έχει throttle ο άλλος... who knows.

Να είναι το APM; Αυτό κλείνει με κλειστό το Turbo από όσο ξέρω, να μην έχει ανοιχτό το HPC;

Τι να πω ας τα πάρει βήμα βήμα από το topic μιας και έχει αρκετό info για τα συγκεκριμένα mb.

δημητρη ακα fall angel ειμουν σιγουρος οτι δε θα ειχε προβλημα η μητρικη ειχα και την xa και την fxa και ειχα παιξει παλια αρκετα καλα σε bench με αποκορυφωμα το μαχ clock που εκανα δεν ειχε πεσει στη αντιληψη μου κατι !!!

ενταξει δε μπορει να συναγωνιστει τα θηρια αλλα για τα χρηματα της και οχι μονο ειναι οκ

θα επανελθω με μεγαλυτερα ρολογια-bench εαν ο φιλος-κατοχος αποφασισει να παρει μια ψυκτρα της προκοπης

• Like 2

Λοιπον παιδια,ειδα τα σχολια χθες και μπριζωθηκα στις 2 η ωρα τη νυχτα να κανω δοκιμη. Εχουμε και λεμε, με LLC High, Vcore -0,025, HPC Enabled (εννοειται το turbo κλειστο) και OC 4,4 δεν ειδα throttling στο πρωτο 20λεπτο στο prime95 που σε ολες τις δοκιμες προεκυπτε καπου εκει, σε 12 με 15 λεπτα για την ακριβεια. Θερμοκρασιες απο 48 εως 52(53 στιγμιαια). Αρα το θεμα ηταν μαλλον στο HPC! Θα το τεσταρω καμια ωρα σημερα με αυτες τις ρυθμισεις.

Still το προβλημα ψυξης των vrm παραμενει, δεν ξερω βεβαια ποσο μπορει να ανεβαζουν οταν η θερμοκρασια του επεξεργαστη και της NorthBridge ειναι στους 49-50-51 βαθμους, παντως διαβασα οτι ειδικα οι 990FXA rev 3 εχουν ιδιαιτερο προβλημα εκει. Ειδα ενα βιντεο στο youtube με εναν τυπο ο οποιος εβαλε τον fan της μαμας ψυκτρας στα vrm, του εδωσε ρευμα με molex, εκανε ενα ''μαγικο'' και εδωσε 7v αντι για 12v μεσω molex ετσι ωστε να μην ειναι σε full speed. Αυτο θελει ψαξιμο οπως και ο τροπος στηριξης του fan σε εκεινο το σημειο το οποιο ειναι λιγο δυσκολο(το σημειο). Αν καταλαβα καλα καλο ειναι να αποφυγω βιδες και να βαλω κατι πλαστικο (π.χ. tie wraps) για να μην εχουμε κανενα τσαφ. Τελοσπαντων, ολα θα γινουν.

Και παλι να σας ευχαριστησω για την βοηθεια γιατι ηθελα εδω και καιρο να κλοκαρω αλλα μου φαινοταν βουνο και δεν ηξερα απο που να ξεκινησω!!!

O μαγικός τρόπος είναι το να συνδέσεις το κόκκινο του φαν με το κίτρινο στο μόλεξ και το μάυρο του φαν με το κόκκινο στο μόλεξ.

Ετσι θα έχεις 12-5=7ν ;)

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...