Προς το περιεχόμενο

AMD FX8320 + GB 990XA-UD3 [Overclock]

ChimairaX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισης,σε ολα τα τεστ υπαρχει throttling, απο 4,3 οι πυρηνες πεφτουν στιγμιαια σε 1,4  

τι εννοεις πεφτει   η συχνοτητα ;;  οταν δε χρειαζετε ισχυς  και εχεις ενεργοποιησει τα saves στο βιος ναι καλα κανει και πεφτει η συχνοτητα  και το ρευμα σε ολους ετσι κανει

Ποια features πρεπει να απενεργοποιησω για να μην το κανει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και μεσα στα win γινετε αμα βαλεις μεσα στη παροχη ενεργειας  υψηλες επιδοσεις

εχω παιξει και με την χα και την φχα και δε ειχα throtle ποτε στο παρελθον 

απο αυριο-μεθαυριο θα εχω μια χα και εναν 8320 για λογαριασμο φιλου και θα γραψω σχετικα με ρυθμισεις γιατι τα εχω ξεχασει

με την xa κατεχω τη 2η θεση με μαχ κλοκ 370

και επαιζα με 2 χ 760 πανω

http://hwbot.org/submission/2548929_ultraex2005_reference_clock_990xa_ud3_369.98_mhz

post-238528-0-27767100-1447870645_thumb.jpg

και μεσα στα win γινετε αμα βαλεις μεσα στη παροχη ενεργειας  υψηλες επιδοσεις

εχω παιξει και με την χα και την φχα και δε ειχα throtle ποτε στο παρελθον 

απο αυριο-μεθαυριο θα εχω μια χα και εναν 8320 για λογαριασμο φιλου και θα γραψω σχετικα με ρυθμισεις γιατι τα εχω ξεχασει

με την xa κατεχω τη 2η θεση με μαχ κλοκ 370

και επαιζα με 2 χ 760 πανω

http://hwbot.org/submission/2548929_ultraex2005_reference_clock_990xa_ud3_369.98_mhz

attachicon.gifΚαταγραφή.JPG

Βασικά άμα κλείσει το cool and quiet αυτό στα windows είναι άχρηστο. Το παίρνει πάνω της η μητρική.

Επειδή τα είχα δοκιμάσει όλα και το vdroop δεν το απέφευγα με οποιαδήποτε ρύθμιση, πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα ψύξης του VRM και ψιλοαναπόφευκτο..

• Like 1

Βασικά άμα κλείσει το cool and quiet αυτό στα windows είναι άχρηστο. Το παίρνει πάνω της η μητρική.

Επειδή τα είχα δοκιμάσει όλα και το vdroop δεν το απέφευγα με οποιαδήποτε ρύθμιση, πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα ψύξης του VRM και ψιλοαναπόφευκτο..

το ξερω οτι το  cool and quiet  το παιρνει πανω του απλα μεσα στο win (υψηλες επιδοσεις)το βγαζεις- βαζεις χωρις να κανεις boot ξανα !!

τωρα οσο αφορα το vdroop  εχω την εντυπωση οτι ειναι αλλα πραγμα και αλλο το throtle  απο θερμοκρασιες

αλλα περισοτερα οταν παρω αυτο το πακετο cpu mobo και αρχιζω τις benchορυθμισεις !!!!!!!! για τα 5.0 !!!!!

STAY TUNED !!!!!!

• Like 1

Το αλλαξα σε υψηλες επιδοσεις μεσω win αλλα μου ξαναεκανε τα ιδια. ultraex οταν εχεις στα χερια σου το πακετο ποσταρε λιγο εδω να δουμε αν μπορει να γινει κατι μεσω bios

Σε Sabertooth πως ψυχεται η μητρικη και δεν εχει vdroop?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αλλαξα σε υψηλες επιδοσεις μεσω win αλλα μου ξαναεκανε τα ιδια. ultraex οταν εχεις στα χερια σου το πακετο ποσταρε λιγο εδω να δουμε αν μπορει να γινει κατι μεσω bios

Σε Sabertooth πως ψυχεται η μητρικη και δεν εχει vdroop?

αδελφε μη μπερδευεις το vdroop με το throtle ειναι εντελως  ανομοια  πραγματα (σαν ορος ετσι) !!

λοιπον πως να στο  εξηγησω  η προσπαθεια της μητρικης μεσω του βιος -τροφοδοτικου  και της τροφοδοσιας της (8 φασεις -10 φασεις) κλπ  να δωσει το ρευμα που απαιτει καθε φορα η cpu για να δουλευει σταθερα  πχ στα 4.5

πχ το απολυτο ειναι αν βαζεις 1.35 στο  βιος να σου δινει 1.35 σε load  μεα στα win

αλλα δε συμβαινει αυτο παντα υπαρχουν περιπτωσεις που σου δινει παραπανω και  φυσικα  παρακακατω ρευμα απο αυτο που εχεις βαλει στο βιος

στο λιγο παραπανω εισαι οκ δε σου κρασαρει  αλλα.... ..... αν ειναι πολυ περισσοτερο απο  αυτο  που θες εχουμε αυξημενες θερμοκρασιες

και αν εισαι και στο οριο να εχεις και throtle να ριχνει συχνοτητα (ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ  ΑΥΤΟ) ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΣΚΟΡ ΠΧ CINEBENCH 11.5

πχ ας πουμε οτι  η cpu σου στα  4.5  εχεις βρει(ΨΑΞΙΜΟ) οτι με 1.35 σε load  εισαι καρασταθερος  και περνας τα παντα ολα

και η μητρικη σου σε load σου δινει max 1.34 (εδω φυσικα εχουμε και crash  1-2  πυρηνες η και σε ολους)  ενω βαζεις 1.35 αυτο λεγετε vdroop

για αυτο οι κατασκευαστες εχουν ορισει διαφορα κολπακια οπως το llc με επιπεδα  πχ minimum /medium/high very high κλπ  για να προσαρμοσεις  το ρευμα σου  αναλογα τις απαιτησεις της cpu καθε φορα και αναλογα τη συχνοτητα ( ΕΔΩ ΘΑ ΣΤΑΘΩ )δε αποδιδουν ολες οι μητρικες το ιδιο καλα το llc  και αλλες δε το εχουν καν στο βιος  οποτε θα κοιταξεις σε πιο  επιπεδο  θα εισαι πιο κοντα (συνηθως στο προτελευταιο επιπεδο) στο 1.35 η στο 135.5 κλπ για να εισαι σταθερος ( επισης  σε μια asrock που ειχα  με το llc disable εδεινε  πιο κοντα ρευμα σε αυτο που ηθελα !!!!!!!!!!!

τωρα απο κει και περα θα πρεπει να ζυγισεις τις επιλογες σου και να πραξεις αναλογα δηλαδη να βρεις τη χρυση τομη αναμεσα στις ρυθμισεις σου τη ψυξη που εχεις και το τι μπορει να κανει η εκαστοτε μητρικη και το cpu σου σε θεματα oc τιποτα δε ειναι ιδιο  ακομα και σε ιδιες μητρικες 

αδελφε  ρυθμισεις με σκρινακια με τα παντα ολα θα σου βαλω οταν  με το καλο αρχιζω να κλοκαρω !!

πιστευω θα τη βρουμε την ακρη !!!  

σορρυ για το σεντονι  ειναι δυσκολο να το γραψεις με 2 λογια οταν μπορεις να το πεις με 2 λεξεις !!

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 2

αδελφε μη μπερδευεις το vdroop με το throtle ειναι εντελως  ανομοια  πραγματα (σαν ορος ετσι) !!

Βασικά throttle δεν είναι όταν η απόδοση πέφτει λόγω υψηλής θερμοκρασίας του cpu (και ό,τι συνεπάγεται με τον CPU τον ίδιο) και vdroop όταν πέφτει η τάση λόγω αδυναμίας του VRM; Αν και δεν είμαι σίγουρος γι αυτό -  κάπου το είχα δει απλά.

Εριξα μια ψακτικη σημερα βρηκα αυτο http://www.overclock.net/t/1023100/official-gigabyte-ga-990fxa-series-owners-thread-club/4990στο τελευταιο post ο τυπος λεει οτι αυτο που πεφτουν τα ρολογια απο 4,0 σε 1,4 ειναι προβλημα harware και συγκεκριμενα ψυξης του VRM. Εχω εγγυηση απο το eshop ακομα 7-8 μηνες, αν την παω πισω και ζητησω rma επειδη throtlαρει χωρις λογο θα καταφερω τιποτα η θα αρνηθουν? Σκεφτομαι να παω κι εγω σε Sabertooth γιατι δεν αξιζει να βαλω υδροψυξη σε αυτην τη μητρικη, παλι τα ιδια θα κανει απ'οτι φαινεται.

P.S: η ειρωνια ειναι οτι οταν την πηρα διαβαζα οτι κανει ΦΟΒΕΡΟ ζευγαρι με τον 8350! Δεν πειραζει,αν δεν παθεις δεν θα μαθεις...

Εριξα μια ψακτικη σημερα βρηκα αυτο http://www.overclock.net/t/1023100/official-gigabyte-ga-990fxa-series-owners-thread-club/4990στο τελευταιο post ο τυπος λεει οτι αυτο που πεφτουν τα ρολογια απο 4,0 σε 1,4 ειναι προβλημα harware και συγκεκριμενα ψυξης του VRM. Εχω εγγυηση απο το eshop ακομα 7-8 μηνες, αν την παω πισω και ζητησω rma επειδη throtlαρει χωρις λογο θα καταφερω τιποτα η θα αρνηθουν? Σκεφτομαι να παω κι εγω σε Sabertooth γιατι δεν αξιζει να βαλω υδροψυξη σε αυτην τη μητρικη, παλι τα ιδια θα κανει απ'οτι φαινεται.

P.S: η ειρωνια ειναι οτι οταν την πηρα διαβαζα οτι κανει ΦΟΒΕΡΟ ζευγαρι με τον 8350! Δεν πειραζει,αν δεν παθεις δεν θα μαθεις...

Πάμε παρέα με την παλιά μου μητρική για να μας εξυπηρετήσουν πιο σίγουρα; :P

Κι εγώ θα πάω την παλιά μου για τον ίδιο λόγο, ωστόσο δε ξέρω εάν αυτό το "θροτλάρει χωρίς λόγο" να είναι αιτία να βρούμε και οι δύο άκρη...

Δεν έχουν σχέση οι δύο μητρικές στην δικιά σου είχε μπει χέρι, σίγουρα θα βγεί εκτός εγγύησης αν ανοίξουν να δουν τον κακό χαμό. Το ότι δεν έγινε από σένα δεν έχει και καμία σημασία από την στιγμή που δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Όσο για την άλλη τι να πω μια από τα ίδια, είναι εντός μιας και παίζει μια χαρά. Εγγύηση δεν υπάρχει για OC.

Να μην ξεχνάμε ότι ακόμη και ή sabertooth θέλει ανεμιστήρα στα VRM, ή αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα μητρική που να μην θέλει.

Όπως και από πίσω εάν μιλάμε για συχνότητες κοντά στα 5GHz

Εριξα μια ψακτικη σημερα βρηκα αυτο http://www.overclock.net/t/1023100/official-gigabyte-ga-990fxa-series-owners-thread-club/4990στο τελευταιο post ο τυπος λεει οτι αυτο που πεφτουν τα ρολογια απο 4,0 σε 1,4 ειναι προβλημα harware και συγκεκριμενα ψυξης του VRM. Εχω εγγυηση απο το eshop ακομα 7-8 μηνες, αν την παω πισω και ζητησω rma επειδη throtlαρει χωρις λογο θα καταφερω τιποτα η θα αρνηθουν? Σκεφτομαι να παω κι εγω σε Sabertooth γιατι δεν αξιζει να βαλω υδροψυξη σε αυτην τη μητρικη, παλι τα ιδια θα κανει απ'οτι φαινεται.

Throttle κάνει και από CPU και από vrm. Το vdroop είναι εντελώς διαφορετικού θέμα το οποίο λύνει εύκολα το LLC

• Like 2

Βασικά throttle δεν είναι όταν η απόδοση πέφτει λόγω υψηλής θερμοκρασίας του cpu (και ό,τι συνεπάγεται με τον CPU τον ίδιο) και vdroop όταν πέφτει η τάση λόγω αδυναμίας του VRM; Αν και δεν είμαι σίγουρος γι αυτό -  κάπου το είχα δει απλά.

ναι το throtle  ειναι προβλημα θερμοκρασιων αλλα το vdroop δε ειναι αδυναμια vrm στη συγκεκριμενη σειρα  και η fxa και η xa  εχουν καλη τροφοδοσια (8+2φασεις) να μη μπορουν  να κρατησουν τον 8χχ fx στα 4.3 ;;

εχω γραψει οτι διορθωνετε το vdroop με το llc στη χειροτερη ας ειναι λιγο παραπανω το ρευμα δε χαλασε ο κοσμος!

κατσε να παρω το πακετο και θα μας λυθουν οι αποριες η σε ενα παληκαρι δε θυμαμε ποιος που εχει θεμα σταθεροτητος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...