ChimairaX Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Καλημέρα στην παρέα, Ανοίγω αυτό το θέμα για να μου λύσετε την εξής απορία:Έχω ανεβάσει τον FX8320 στα 4.4GHz με ένα πολύ legimate overclock. Το overclock που έχω κάνει έχει ως εξής:- Vcore: +0.05v- Κλειστό turbocore - 200MHz επιπλέον overclock σε NB (χωρίς άυξηση της τάσης) - LLC: High Και κάτι άλλα τα οποία δε τα θυμάμαι τώρα. Το θέμα μου είναι το εξής:Ενώ σε prime95 και σε benchmarks o cpu σκίζει, σηκώνει max 60oc σε full load για μισή ώρα, όταν παίζω το αναθεματισμένο το GTA V (μόνο εκεί) τα fps drops είναι ελεεινά, και η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 50 βαθμούς. Πως διορθώνεται αυτό; Ανοίγω το AMD Overdrive και ρίχνω την τάση του cpu στα 1.25V. Το παιχνίδι εκεί τρέχει νεράκι. Έλα όμως που τα 4.4GHz στα 1.25V είναι σαν να βάζεις να κάνουν έρωτα ένας Αφρικάνος με μια Ιαπωνέζα. Φυσικά το σύστημα "γκρεμίζεται" κάποια στιγμή και πετάει bsod.Δοκίμασα: Μείωση του vcore τμηματικά 0.025, 0.000, -0.025, 0.050, το fps drop παραμένει, εξακολουθεί να λύνεται με το κόλπο του overdrive. Μείωση του overclock σε 4.2GHz, τα ίδια. Αλλαγή του LLC σε όλα τα πιθανά (regular, high, ultra κλπ) τα ίδια. Ε λοιπόν τι συμβαίνει επιτέλους; Έχω την εντύπωση ότι αυτή η μητρική δεν κρατάει σταθερό το vcore σε υψηλά νούμερα ως αποτέλεσμα να κάνει throttle. Ρίχτε μου καμιά άλλη ιδέα να τσεκάρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Τι ψυκτρα χρησιμοποιεις? Επισης κλεισε απο τις ρυθμισεις για power saving (c1, c6 states, apm, CnQ κλπ) Επισης οταν λες +0,05 εννοεις απο το στοκ? Νομιζω πως ειναι λιγο για 4.4 .. Και το prime95 για μιση ωρα δε σου εγγυαται stable overclock.Δοκιμασε και intel burn test.Εμενα το prime95 τρεχει μια χαρα καμια ωρα και στο IBΤ τρωω bsod στο 5λεπτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChimairaX Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Τι ψυκτρα χρησιμοποιεις? Επισης κλεισε απο τις ρυθμισεις για power saving (c1, c6 states, apm, CnQ κλπ) Επισης οταν λες +0,05 εννοεις απο το στοκ? Νομιζω πως ειναι λιγο για 4.4 .. Και το prime95 για μιση ωρα δε σου εγγυαται stable overclock.Δοκιμασε και intel burn test.Εμενα το prime95 τρεχει μια χαρα καμια ωρα και στο IBΤ τρωω bsod στο 5λεπτο. Είναι η υδρόψυξη της Coolermaster Seidon 120V Rev 2. Και τα υπόλοιπα που είπες τα έχω κλειστά εκτός από το CnQ. Δεν έχω θέματα με θερμοκρασίες. Με στοκ vcore είμαι στα 1.33V, συνεπώς άμα βάλω 5 παραπάνω θα έρθει στα 1.39V. Το ανέβασα 0.075V, αλλά μου πήγε στα 1.44V και φοβήθηκα να το αφήσω. Θα δοκιμάσω και το toolάκι της intel να δω τι θα γίνει. Αλλά μου κάνει εντύπωση στο ότι στα 1.25V το παιχνίδι πάει καλά, ενώ με περισσότερη τάση, κάτι το... "ζορίζει"... ΥΓ: Έχω ακριβώς τα ίδια πράματα με εσένα εκτός από την μητρική (cpu, ram, gpu, psu) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Είναι η υδρόψυξη της Coolermaster Seidon 120V Rev 2. Και τα υπόλοιπα που είπες τα έχω κλειστά εκτός από το CnQ. Δεν έχω θέματα με θερμοκρασίες. Με στοκ vcore είμαι στα 1.33V, συνεπώς άμα βάλω 5 παραπάνω θα έρθει στα 1.39V. Το ανέβασα 0.075V, αλλά μου πήγε στα 1.44V και φοβήθηκα να το αφήσω. Θα δοκιμάσω και το toolάκι της intel να δω τι θα γίνει. Αλλά μου κάνει εντύπωση στο ότι στα 1.25V το παιχνίδι πάει καλά, ενώ με περισσότερη τάση, κάτι το... "ζορίζει"... 1.55 είναι το όριο τάσης,δεν έχεις φόβο. Εδώ εμένα το turbo έδινε 1,435 σε stock clocks. προσωπικά για τέτοια συχνότητα θα δοκίμαζα 1.4V και μετά θα έπεφτα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Συμφωνω με τον Χρηστο.Βαλε 1.4 και δες αν εισαι σταθερος και με καλες θερμοκρασιες και αν εισαι, ξεκινα να πεφτεις σιγα-σιγα. Ποιο τροφοδοτικο εχεις ? Btw, το intel burn test τρεξτο στο Very High 10 τεστ (νομιζω 10 δινει default ουτως η αλλως).Κλεισε και CnQ για να εισαι σιγουρος.Το LLC βαλτο στο high και αν δεις οτι εισαι unstable δοκιμασε και στο very high 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChimairaX Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Συμφωνω με τον Χρηστο.Βαλε 1.4 και δες αν εισαι σταθερος και με καλες θερμοκρασιες και αν εισαι, ξεκινα να πεφτεις σιγα-σιγα. Ποιο τροφοδοτικο εχεις ? Thermaltake Smart SE 630W https://www.skroutz.gr/s/3048825/Thermaltake-Smart-SE-630W.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Χμμ..δε ξερω αν ειναι αξιοπιστο για να σηκωσει 8320 με ψηλο voltage..περιμενε να το δει και καποιος αλλος που εχει εμπειρια με το συγκεκριμενο τροφοδοτικο για σιγουρα παντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 τι κάρτα γραφικών έχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChimairaX Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 τι κάρτα γραφικών έχεις? GTX760. Η καρτούλα μια χαρά είναι. Και δεν το κάνει μόνο στα high settings. Το κάνει παντού. Ανανέωσα την υπογραφή μου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Στο ρωτησε για να δουμε αν ειναι καμια ενεργοβορα καρτα.Αν ηταν, ισως ειχες προβλημα με το τροφοδοτικο αλλα με 760 δε νομιζω. Δοκιμασε με 1.4 ρευμα τα stress test.Αν τα περασεις δες και στο gta μετα, δε νομιζω να χεις θεμα. Αυτο το AMD overdrive ειναι καλο ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 πράγματι ρώτησα για κάρτα γραφικών να δω την ΜΑΧ καταναλωση στο συγκεκριμένο παιχνίδι η επικοινωνία VGA-CPU δουλεύει στο κόκκινο. ξέρει κανείς ποια άλλα chips επηρεάζονται από τα volt που ρυθμιζουμε στον επεξεργαστή? μάλλον το κόλλημα είναι throttling από κάποιο δευτερεύον chipακι που ζεσταίνεται υπερβολικά! π.χ. στα VRM έχεις την παθητική ψύξη της "μαμας"? το κουτί σου έχει επαρκή αερισμό να μπαίνει συνέχεια φρέσκος-κρύος αέρας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Η 990xa ud3 θέλει fan στα mosfet για τα 4.4 ghz για να μην έχεις throttling. Το smart σε είναι άψογο ποιοτικά και υπέρ αρκεί για το setup του ανθρώπου. Βασικό, τρέξε το prime95 σε blend για τουλάχιστον 1 ώρα και άσε και 10 λεπτά επιπλέον για σιγουριά, η μισή ώρα δεν αρκεί, σου το λέει άνθρωπος που έχει φάει ώρες με το prime να βγάλει άκρη και το blend σε αυτό τον χρόνο θα σου δείξει error που το small fft's απλά θα τα αγνοήσει, παρόλο που ζορίζει πιο πολύ τον cpu, δεν ξέρω πως γίνεται αυτό. Έλεγξε τις θερμοκρασίες σου σε full load με speedfan καλύτερα, είναι πιο αξιόπιστο για amd. Επίσης δες και το thermal margin με το amd overdrive. Δοκίμασε για αρχή για τα 4.2 με στοκ ρεύμα και ανεβαίνεις έπειτα στα 4.4. Αν είναι για τα 4.4 δοκίμασε με 1.35v, πιστεύω θα τα έχεις άνετα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Είναι η υδρόψυξη της Coolermaster Seidon 120V Rev 2. Και τα υπόλοιπα που είπες τα έχω κλειστά εκτός από το CnQ. Δεν έχω θέματα με θερμοκρασίες. Με στοκ vcore είμαι στα 1.33V, συνεπώς άμα βάλω 5 παραπάνω θα έρθει στα 1.39V. Το ανέβασα 0.075V, αλλά μου πήγε στα 1.44V και φοβήθηκα να το αφήσω. Θα δοκιμάσω και το toolάκι της intel να δω τι θα γίνει. Αλλά μου κάνει εντύπωση στο ότι στα 1.25V το παιχνίδι πάει καλά, ενώ με περισσότερη τάση, κάτι το... "ζορίζει"... ΥΓ: Έχω ακριβώς τα ίδια πράματα με εσένα εκτός από την μητρική (cpu, ram, gpu, psu) Αλλο τι δινει η μητρικη στο auto,αλλο τι δινει οταν βαλεις manual και offset,καμια σχεση.Το 1.25ν ειναι τρομερα λιγο για τα 4.4Ghz,εκτος και αν πετυχες 8320 αστερι.Για αυτη τη συχνοτητα,λιγο δυσκολο να παιξεις 100% stable με κατω απο 1.4ν.Δωσε offset ωστε να βλεπεις περιπου 1.4ν απο bios,με το llc στο high θα εισαι λιγο πανω απο 1.4ν στα windows και μολις στρεσαρεις θα πεφτεις ελαχιστα κατω απο 1.4ν.Αν δεν εισαι σταθερος,δωσε λιγο ακομα.Βαλε apm off και hpc on,λογικα θα εξαφανισει τα drops αλλα θα παιζεις με μεγαλυτερες θερμοκρασιες.Αν παλί βλεπεις drops,μαλλον κανει throttling η μητρικη σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Η 990xa ud3 θέλει fan στα mosfet για τα 4.4 ghz για να μην έχεις throttling. Το smart σε είναι άψογο ποιοτικά και υπέρ αρκεί για το setup του ανθρώπου. Βασικό, τρέξε το prime95 σε blend για τουλάχιστον 1 ώρα και άσε και 10 λεπτά επιπλέον για σιγουριά, η μισή ώρα δεν αρκεί, σου το λέει άνθρωπος που έχει φάει ώρες με το prime να βγάλει άκρη και το blend σε αυτό τον χρόνο θα σου δείξει error που το small fft's απλά θα τα αγνοήσει, παρόλο που ζορίζει πιο πολύ τον cpu, δεν ξέρω πως γίνεται αυτό. Έλεγξε τις θερμοκρασίες σου σε full load με speedfan καλύτερα, είναι πιο αξιόπιστο για amd. Επίσης δες και το thermal margin με το amd overdrive. Δοκίμασε για αρχή για τα 4.2 με στοκ ρεύμα και ανεβαίνεις έπειτα στα 4.4. Αν είναι για τα 4.4 δοκίμασε με 1.35v, πιστεύω θα τα έχεις άνετα. Δεν θέλει τίποτα για 4400. Την έχω και κάτι ξέρω,Φουρφουρι από 4700 και πάνω θέλει. Βασικά ποιά έκδοση έχεις 1, 3.0,3,1; Ποιό BIOS; Το τελευταίο beta έχει κάποια θέματα πχ δεν αλλάζει συχνότητα στο NB με πολλαπλασιαστή. Επίσης το LLC τους είναι λίγο ότι κουκουρουκου. Ότι ρύθμιση και να βάλεις πάνω κάτω στο χαβα του είναι αλλά τουλάχιστον δουλεύει και δεν ρίχνει το ρεύμα. Προσωπικά μέχρι 4900 πάω χωρίς φανακι από πίσω και χωρίς throttle από εκεί και πάνω θέλει φανακι στο socket, για απλά τεστ (όχι stress) φτάνεις και 5100 χωρίς. Δυστυχώς αν και ή μητρική δεν έχει θέμα από ρεύματα λόγο της μεγάλης αύξησης του LLC δεν μπορείς να βρείς σταθερό προφίλ πχ για 5GHz. Το 1.47 πχ στο stress θα στο πάει 1.55-1.56 ναι μεν δεν σκάει αλλά είναι άσκοπα πολύ το ρεύμα, εάν κατεβεις πάλι ένα κλικ ρίχνει ταυτόχρονα και το LLC και δεν είσαι σταθερός. Anyway καμία 3-4 μέρες το έψαξα λίγο και με το προηγούμενο BIOS ίσα που το έβαλα και έκανα μια μέτρηση. Σαν μητρική πάντως στα λεφτά της και μέχρι 4800 δεν έχει αντίπαλο. Στα 4200 πάντως μιας και διάβασα για 1.4 είναι υπερβολικά πολύ. 1.428 παίζω 4800 (4770 γιατί παίζω και λίγο FSB). Σε AIDA64 νορμαλ ρεύμα αλλά prime ανεβάζει 1.5-151. Αυτό με το LLC να ρίχνει έστω και ελάχιστα από ότι βλέπεις BIOS ή CPUZ δεν υπάρχει στην συγκεκριμένη όποια ρύθμιση και να βάλεις, αν καταφέρει να ρίξει κάποιος το ρεύμα του κάνω δώρο την μητρική 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChimairaX Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δοκίμασα τα παραπάνω και επιπρόσθετους συνδυασμούς. Το παιχνίδι τον χαβά του παίδες... Φτιάχνει μόνο άμα του βάλω 1.25V στο Overdrive Ανέβασα τάσεις, έριξα τάσεις, άλλαξα LLC, τα ίδια κάνει πάλι... Μου φαίνεται ότι η μητρική δε μπορεί να κάνει ένα OC της προκοπής... Στα τεστ που έκανα πέφτει η τάση... Από 1.44V πήγαινε 0.98V στιγμιαία και επανέρχεται, και λογικό είναι να το κάνει και μέσα στο παιχνίδι αυτό συνουσιάζοντάς μου την εμπειρία.. Τα νεύρα μου... Έχω την rev 3. Να κοιτάξω για κανα bios update (άμα υπάρχει) ; Θα σώσει τίποτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα