Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδία. Εδώ και 2 χρόνια έχω ενα mac mini  late 2012. Λειτουργεί άψογα αλλά τελευταία μάλλον ζητάει ένα "σπρωξιμο".

Σκέφτομαι να βάλω 16gb ram και έναν ssd. Σύνολο θα μου βγει γυρω στα 200 ευρώ.

Πρώτη ερώτηση είναι αν αξίζει να το κάνω. Για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα θα είμαι με τον ίδιο υπολογιστή. Δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου για παιχνίδια. Έχω κονσόλα. Ταινίες, μουσική, ιντερνετ, φωτογραφία.

Δεύτερη ερώτηση, να ξηλώσω εντελώς στον σκληρό και να βάλω έναν ssd ή να πάρω κάτι "αξεσουαρ" που επιτρέπουν χρήση και του ήδη υπάρχοντος σκληρού και ενός ssd; 

Τρίτη και τελευταία ερώτηση, υπάρχει κάποιος που να μπορεί να κάνει την εγκατάσταση του σκληρού; Γιατί όσο σχετικός και να είμαι, δεν εμπιστεύομαι τα χέρια μου. Χρειάζεται και τίποτα backup λογισμικών κλπ; Αν ναι, πώς γίνεται;

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να το κάνεις οπωσδήποτε. Θα δεις μεγάλη διαφορά στην απόδοση.

Το καλύτερο ειναι να πάρεις και το κιτ της owc http://eshop.macsales.com/item/OWC/DIYIMM11D2/ εάν βέβαια έχεις τη δυνατότητα.

Με αυτόν τον τροπο κρατάς τον μαμά δίσκο και βάζεις και τον ssd που επιθυμείς.

Οδηγός για την αλλαγή του δίσκου εδω https://www.ifixit.com/Guide/Mac+Mini+Late+2012+Hard+Drive+Replacement/11716

Δεν ειναι κάτι δύσκολο, αρκεί να έχεις τα εργαλεία και την απαραίτητη υπομονή

• Like 1
Δημοσ.

αυτό το kit ελεγα να παρω.. το βρηκα σε σκρουτζομαγαζο.. λιγο ακριβουτσικο βεβαια.. δεν θα ηταν καλυτερα ομως να εχω το λογισμικο στον ssd και όλα τα εξτρα στον μαμα σκληρό; 

Δημοσ.

Προσωπικά, επειδή έχω κάνει αυτήν την εγχείρηση στο MacMini, έχω λειτουργικό και όλα τα προγράμματα στον SSD και στον δίσκο μαμά, το time machine και τα downloads μου καθώς και κάποια άλλα προσωρινά αρχεία για να μην καταπονώ τον SSD με άχρηστα read-write

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδία. Εδώ και 2 χρόνια έχω ενα mac mini  late 2012. Λειτουργεί άψογα αλλά τελευταία μάλλον ζητάει ένα "σπρωξιμο".

Σκέφτομαι να βάλω 16gb ram και έναν ssd. Σύνολο θα μου βγει γυρω στα 200 ευρώ.

Πρώτη ερώτηση είναι αν αξίζει να το κάνω. Για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα θα είμαι με τον ίδιο υπολογιστή. Δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου για παιχνίδια. Έχω κονσόλα. Ταινίες, μουσική, ιντερνετ, φωτογραφία.

Δεύτερη ερώτηση, να ξηλώσω εντελώς στον σκληρό και να βάλω έναν ssd ή να πάρω κάτι "αξεσουαρ" που επιτρέπουν χρήση και του ήδη υπάρχοντος σκληρού και ενός ssd; 

Τρίτη και τελευταία ερώτηση, υπάρχει κάποιος που να μπορεί να κάνει την εγκατάσταση του σκληρού; Γιατί όσο σχετικός και να είμαι, δεν εμπιστεύομαι τα χέρια μου. Χρειάζεται και τίποτα backup λογισμικών κλπ; Αν ναι, πώς γίνεται;

1. Αξίζει και με το παραπάνω. Θα ευχαριστηθείς τα χρήματά σου ακόμα περισσότερο.

2. Άσε τον hdd και βάλε πρόσθετο τον ssd. Νομίζω έχει θέση και για 2 σωστά;

3. Καλύτερα από ειδικό να γίνει. Στο istorm π.χ. πιστεύω κάνουν τέτοιες αναβαθμίσεις. Αλλά ακόμα και να μην κάνουν, πήγαινε στον τεχνικό της γειτονιάς σου. 

Δημοσ.

1. Αξίζει και με το παραπάνω. Θα ευχαριστηθείς τα χρήματά σου ακόμα περισσότερο.

2. Άσε τον hdd και βάλε πρόσθετο τον ssd. Νομίζω έχει θέση και για 2 σωστά;

3. Καλύτερα από ειδικό να γίνει. Στο istorm π.χ. πιστεύω κάνουν τέτοιες αναβαθμίσεις. Αλλά ακόμα και να μην κάνουν, πήγαινε στον τεχνικό της γειτονιάς σου. 

Δεν έχει θέση. Πρέπει να πάρω ένα εξτρα εξάρτημα που κοστίζει 50 ευρώ για να χωράνε 2. Αν και σκεφτόμουν να ξηλώσω εντελώς τον hdd και να τον κανω εξωτερικό, θα μου ήταν πολύ χρησιμος και να εχω μεσα απλά το ssd για το λογισμικό και ότι πρόγραμμα χρησιμοποιώ τακτικά.

Δεν ξέρω κατά πόσο επίσημοι αντιπρόσωποι της apple θα έκαναν τετοιες "αναβαθμίσεις". Και τους τεχνικούς της γειτονιάς δεν τους πολυεμπιστεύομαι. πιο πολύ εμπιστεύομαι τα δικά μου χέρια παρά τα δικά τους.

Δημοσ.

Η αλλαγή του SSD είναι πολύ εύκολη διαδικασία. Βήμα βήμα από το video tutorial, με λίγη προσοχή, και είσαι έτοιμος. Επίσης πρόσεξε πως το μέγιστο μνήμης που αναφέρει η Apple για το μηχάνημά σου ειναι τα 8GB. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι έχουν σετάρει 16άρα μνήμη αλλά το ταβάνι που δίνει η ίδια η Apple ενδεχόμενως να υπάρχει για κάποιο λόγο. Επιςης τα 8GB σου φτάνουν για την χρήση που ανέφερες

Εκτός αν έχεις το "δυνατό" μοντέλο που όντως πάει μέχρι 16GB

Δημοσ.

MacMini late 2012 i7. Έχω βάλει 16GB RAM και με doubler kit 1TB HDD + 128GB SSD ως Fusion drive.

Το μηχανηματάκι ειναι σφαίρα. Προχώρα κανονικά, άνετα θα το κρατήσεις για τα επόμενα 2-4 χρόνια.

Δημοσ.

Τι προτείνετε; 16GB ram και έναν 250αρη SSD Samsung Pro; 

Ή 8GB και εναν 500άρη SSD Samsung Evo;

Πίστεψέ με, τα 250 γίγα θα σου είναι ΥΠΕΡ αρεκτά. Εξ' άλλου θα κρατήσεις και τον hdd σωστά;

Προτείνω την πρώτη επιλογή σου.

Δημοσ.

ναι.. λεω να τον κρατησω να τον κανω εξωτερικο σκληρο.. και να αποθηκευω τα παντα ολα εκει.. εκτος απο λογισμικο και προγραμματα που χρησιμοποιω συχνα που θα τα βαλω στον ssd.

Δημοσ.

ναι.. λεω να τον κρατησω να τον κανω εξωτερικο σκληρο.. και να αποθηκευω τα παντα ολα εκει.. εκτος απο λογισμικο και προγραμματα που χρησιμοποιω συχνα που θα τα βαλω στον ssd.

οπότε μάλλον η καλύτερη επιλογή σου θα ήταν η πρώτη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...