Προς το περιεχόμενο

Αγορα d750 η οχι;


snik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια, αυτην την εποχη ειμαι σε διλημμα, μεχρι στιγμης δουλευω ως φωτογραφος γαμων σε μια εταιρια και δουλευω και σε clubs, bars την νυχτα. Στο μελλον θα με ενδιεφερε να ασχοληθω με φωτογραφισεις-video ξενοδοχειων και να αναλαμβανω τα δικα μου μυστηρια.

 

Μεχρι στιγμης στην κατοχη μου εχω τα εξης:

 

D7000

SB700

Nikon 17-55mm 2.8

Nikon 85mm 1.8

Tokina 11-16mm 2.8

 

Fuji x100 (οπου την ειχα σαν μηχανη δρομου οπου τελευταια δεν προλαβαινω να βγαινω για φωτογραφιες)

 

Ελεγα να προχωρησω στην αγορα μιας d750 που την εχω βρει απο εξω στα 1500 ευρω περιπου και ειτε να δωσω την d7000 και τον 17-55 2.8 η να δωσω την x100 (μιας και δεν εχω πολυ χρονο να την χαρω τελευταια) και τον 17-55 και να κρατησω την d7000 σαν 2ο σωμα. 

 

Ιδανικα εχω στο μυαλο μου να δουλευω στα μυστηρια με 2 σωματα, το ενα με καποιον φακο τυπου 24-70 (σε ff παντα) και στο αλλο να εχω τον 85αρη που στο μελλον ισως γινει καποιος 70-200.

 

Φυσικα υπαρχουν περιορισμοι στο budget αυτην την εποχη, απο αρχες του χρονου θα ειμαι πιο ανετος αλλα με εχει πιασει κατι και θελω να κανω την αναβαθμιση αμεσα. Γενικα κοιταω να αναβαθμισω τον εξοπλισμο μου με γνωμονα την επαγγελματικη χρηση και οχι απλα το να κανω το χομπι μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θεωρω πως η 750 ειναι η καλυτερη dslr που υπαρχει σε γενικες γραμμες

επισης εχει πεσει κατα πολυ η τιμη της, , τη τελευταια βδομαδα καπου ειδα οτι η νικον εκοψε κανα 400ρι επισημα, οποτε αν περιμενεις λιγο ακομα θα τη βρεις ακομα πιο φτηνα.

απο φακους θα ελεγα να κρατησεις τον 85 σιγουρα

και να παρεις και εναν 50ρη, ειναι παμφτηνος.

 

οσο για το ποια να δωσεις, δε ξερω

η 750 ειναι πολυ μικρη για full frame dslr οποτε δεν θα ειναι κανας τραγικος ογκος αν κυκλοφορεις με αυτη και εναν prime.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως και να εχει θα παραμεινει 85αρης, sb700, tokina 11-16 (Μιας και στα 16mm δουλευει κανονικα και σε ff, τουλαχιστον για αρχη). Αυτο για την εκπτωση δεν το ηξερα, αν ειναι ετσι ισως το καθυστερησω 1 μηνα ακομα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Για μένα πουλάς την X100 και τον 17-55 αγοράζεις την d750 και τον 24-70 2.8

 

Αναλαμβάνεις μονος σου γάμους η πηγαινεις σαν 2ος βοηθος? Αν δεν αναλαμβάνεις μονος σου θα σου ελεγα να περιμένεις και να αναβαθμίσεις φακούς πρώτα και μετά σώμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προς το παρον ειμαι σε ενα γραφειο και τραβαω σαν 2ος αλλα επειδη δεν ειμαι τοσο ικανοποιημένος υπαρχουν βλεψεις για να αναλαμβάνω μονος μου μεχρι το επομενο καλοκαιρι.Απο φακους καποιος 24-70 2.8 μαζι με εναν 70-200 νομιζω θα με καλύψει στο 95% των περιπτώσεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τους φακους βλέπεις , τι focal length θα χρησιμοποιεις ειναι αναλογα με το στυλ σου. Εγω τον τηλεφακο τον χρησιμοποιώ συνεχώς , αλλοι πάλι καθόλου..

 

Αμα εχεις 2 σώματα (που ειναι το ιδανικό) θα θές να χρησιμοποιείς την Full Frame Κατα βάση indoor, δηλαδη εκκλησία, σπίτια και γλέντι οποτε μπορεις να την έχεις μονιμα και με εναν 24-70 πάνω και να κουμπώσεις στην D7000 τον 85άρη για να εχεiς focal length τηλεφακού

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σαν βασικος φακος ο τηλεφακος νομιζω θα με περιοριζε μεσα στην εκκλησια, σιγουρα δεν θα μπορουσα να τον εχω σε 1ο σωμα και να τραβαω ως 1ος φωτογραφος μονο με αυτον. Οσο για το 2ο κομματι του μυνηματος σου αυτο ειχα στο μυαλο μου και εγω σαν συνδιασμος d750+24-70 & d7000+85mm για πορτραιτα και πιο δημιουργικες ληψεις... τουλαχιστον μεχρι να παρε την θεση του καποιος 70-200.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Go for it then.. Για τον 24-70 θα ελεγα να ψάξεις να τον βρεις σε λιγο μεταχειρισμένο γιατι βγηκε ο καινούργιος τώρα με stabilizer και λογικά θα τον πουλάνε πολλοι και σε καλή τιμή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω παλι για 24-70 θα προτεινα τον ταμρον, αρκετα πιο φτηνος, λιγο πιο sharp και εχει και vr εδω και χρονια

ο καινουριος 24-70 vr της νικον ειναι χειροτερος σε sharpness...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...