Pseudonumo Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα! Λοιπόν, έχω windows 7 64-bit. Πάω με το Acronis και κάνω resize ώστε να αφήσω 15gb ελεύθερα, για να βάλω linux. Πετυχαίνει. Αποφασίζω ότι χρειάζομαι ακόμα 5gb,οπότε κάνω το ίδιο. Αποτυχία, βγάζει κάτι error. Τώρα δεν μπουτάρουν τα windows, αλλά με πάει σε startup repair που δεν κάνει τίποτα. Επίσης δεν έχω backup. Μπήκα με puppy linux live cd και τα αρχεία μου είναι ακόμα εκεί. Κατέβασα στα puppy το testdisk, αλλά δεν κατάφερα κάτι, εκτός το ότι σε κάποια φάση πμου έβγαλε "MTF files are bad". Καμιά ιδέα?πώς το ξεπερνάω?Ίσως να μη χρησιμοποιήσα σωστά το testdisk? Είμαι στα τυφλά εντελώς κι ένα βήμα να αγοράσω εξωτερικό σκληρό, να πάρω τα αρχεία μου και format.
jgeorgiou Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 όταν κάνουμε resize σε σκληρό δίσκο κάνουμε DEFRAG πριν. Μπορεί να έχουμε το ελεύθερο χώρο αλλά τα αρχεία διασκορπίζονται σε διάφορα σημεία του δίσκου και αν είμαστε άτυχοι το resize δεν βρίσκει ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ κενό χώρο και γίνεται "άτσαλά". Αλλωστε ΣΙΓΟΥΡΑ σε προειδοποίησε για τον κίνδυνο και δεν του έδωσες σημασία. Αν έχουν χτυπήσει αρχεία συστήματος και το windows repair μέσα από το Windows cd δεν στο επαναφέρει τότε πιθανώς η ποιο "ανώδυνη" λύση είναι αυτή που έχεις ήδη σκεφτεί.
Pseudonumo Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Ειχα κανει defrag 1 φορα με το προγραμμα των windows και ξανα με 3d party και μετα chkdsk, καθως και καθαρισμα με ccleaner. Τη δευτερη φορα που απηχε 5 λεπτα απ την πρωτη θεωρησα οτι δεν χρειαζεται.<br>Θα προσπαθησω να στειλω φωτο σε λιγο. ορίστε κάποιες φωτο. Ο sda2 φαίνεται mounted επειδή έχω κάνει save τις ρυθμίσεις των puppy linux εκεί. Επίσης σε κάποιο σημείου πο δεν φαίνεται, γράφει windows cannot run disk checkig on this volume because it is write-protected. Αλλού φαίνεται "F parametre not specified". Όμως, στο diskpart δεν φαίνεται να είναι read only κάποιο partition. Με προβληματίζει και αυτό. Ψάχνοντας για παρόμοια προβλήματα, δεν βρήκα κάποια λύση που να δουλεύει και σε εμένα.
EddieObscurant Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 όπως καταλαβες δεν ήταν και ό,τι πιο έξυπνο να κάνεις resize partition χωρίς να χεις παρει backup , απο κει και πέρα bootαρε με το cd/usb των windows και κάνε chkdsk /f /x και τα δυο διαμερισματα (πχ chkdsk c: /f /x στο γραφω γιατι βλεπω οτι εχεις κανει καποια λαθη στη συνταξη σε καποια φώτο). Βεβαιώσου ότι c , d κλπ ειναι τα σωστα διαμερισματα Απο κει και περα αν παλι δεν μπαινει στα windows δοκίμασε 1) bootrec /fixboot αν παλι τπτ 2) bootrec /fixmbr αν παλι τπτ 3) bootrec /rebuildbcd
Pseudonumo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Τα 3 τελευταια τα εχω κανει, αλλα τιποτα . chkdsk θα ξανακανω και θα γραψω!
Pseudonumo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δεν έδωσε λύση το chkdsk! Το rebuildbcd βγαζει Successfuly scanned windows installations. Total identified windows installations: 0 . The operation completed successfuly.Το chkdsk διορθωσε καποια λαθη στο partition d (οχι το system reserved), αλλα τιποτα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα