tinapo Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Με αφορμή την προσφορά του e-shop αγόρασα τον SAMSUNG MZ-75E250B/EU 850 EVO SERIES 250GB Το σύστημά μου αποτελείται από τα παρακάτω: case: Site: HEROICHISUPER MIDI PRO CI-6919 BLACK mobo: Site: GA-P55-USB3 cpu: Intel Core i5 750 @ 2.67GHz Socket 1156 LGA Ψύκτρα: Site: THERMALTAKE ISGC-300 ram: KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G DDR3 8GB (4x2GB) vga: Site: SAPPHIREHD 5670 1GB GDDR5 PCIE psu: Site: CORSAIRHX650 hdd: WD Caviar Black 640 GB SATA II OS: Microsoft Windows 7 64-bit (ultimate sp1) Όταν έκανα την αρχική εγκατάσταση είχα δημιουργήσει ένα image με το acronis που το έχω αποθηκευμένο στο 2ο partition του WD. Αυτό περιέχει τα windows, τους drivers της μητρικής και της VGA. Έχω τα παρακάτω ερωτήματα: Η μητρική μου θα υποστηρίξει τον SSD που είναι SATA 3? Μπορώ να χρησιμοποιήσω το παραπάνω image και να μην κάνω καθαρή εγκατάσταση στον SSD? Τι πρέπει να κάνω σαν προετοιμασία στον SSD? Την ενεργοποίηση AHCI πότε να την κάνω; Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω; Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια ευχαριστώ Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2015 από tinapo
TheELF Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 1 ναι 2 ναι 3 τίποτα 4 αφού επαναφέρεις το Image θα ενεργοποιήσει το ahci μέσου registry http://www.insomnia.gr/topic/512485-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-ahci-%CF%83%CE%B5-windows-7-vista/?view=findpost&p=54183154&hl=%2Bahci+%2Bregistry 5 Καλό θα είναι να κάνεις το restore με εκκινήσιμο μέσο (usb/cd) και τον νέο ssd στην θύρα sata όπου ήταν ο παλιός δίσκος 1
tinapo Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 1 ναι 2 ναι 3 τίποτα 4 αφού επαναφέρεις το Image θα ενεργοποιήσει το ahci μέσου registry http://www.insomnia.gr/topic/512485-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-ahci-%CF%83%CE%B5-windows-7-vista/?view=findpost&p=54183154&hl=%2Bahci+%2Bregistry 5 Καλό θα είναι να κάνεις το restore με εκκινήσιμο μέσο (usb/cd) και τον νέο ssd στην θύρα sata όπου ήταν ο παλιός δίσκος Ευχαριστώ πολύ, νόμιζα πως ήταν δυσκολότερα τα πράγματα Τον δίσκο θα τον δει το σύστημα μόνο του μετά την σύνδεση; Στην μητρική υπάρχουν 6+2 SATA θύρες που περιγράφονται ως εξής στις παρακάτω εικόνες Τον WD τον έχω συνδεδεμένο στη SATA 0 (μια από τις 6). Οι άλλες δύο γιατί είναι;
TheELF Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Εξαρτάτε ποιος έχει τον καλύτερο driver,δεν γνωρίζω,σαν θύρες είναι το ίδιο δεν νομίζω να καταλάβεις καία διαφορά όπου και να τον βάλεις. (όπως είπα βάλτον στην θύρα όπου ήταν ο παλιός δίσκος για να μην έχεις προβλήματα εκκίνησης)
EddieObscurant Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 στον ιντελ controller (που έχει τις 6 sata) βάλε τον ssd θα χεις καλύτερα αποτελεσματα, αν και πάλι θα σε περιοριζει γυρω στα 270mb/s λογω ότι ειναι sata2. Δεν αξίζει πάντως να πάρεις αλλον sata3 controller , καθώς τα 4κ που ειναι σημαντικοτερα για τον ssd θα ναι χαμηλότερα απο τον ιντελ εγκατεστησε απλώς το rapid storage technology για λίγο καλυτερα αποτελεσματα 1
tinapo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Τελικά έκανα καθαρή εγκατάσταση των windows Είχα κάποιο πρόβλημα στην αρχή με τους SATA drivers για να δουν τα windows 7 τον Samsung 850 Evo, μετά την ενεργοποίηση που είχα κάνει του ACHI από το BIOS αλλά τελικά έγινε η εγκατάσταση. Παράπλευρη απώλεια: δεν ξέρω πως τα κατάφερα και έσβησα το κρυφό partition του SSD (~100ΜΒ) που μάλλον είχε μέσα κάποια προγράμματα (?) Αν ξέρει κάποιος τι περιείχε και βασικά αν χρειάζονται για την λειτουργία του δίσκου θα παρακαλούσα να το αναφέρει. Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω τα εξής: 1. Είναι ανάγκη να τρέχει το Samsung Magician? 2. Είναι ανάγκη να τρέχει το Intel Rapid Storage Technology? 3. Στις ρυθμίσεις ενέργειας φορτώθηκε το προφίλ της Samsung που θέλει να μην μπαίνει σε αναστολή ο ΗΥ, μπορώ να το αλλάξω? 4. Αν τελικά δεν χρειάζεται το partition που "καθάρισα" να το συγχωνεύσω στο άλλο? Παρακάτω είναι μερικές εικόνες από τις "επιδόσεις" του δίσκου και θα ήθελα τα σχόλιά σας. Υπενθυμίζω ότι η μητρική είναι SATA II Σας ευχαριστώ
TheELF Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Παράπλευρη απώλεια: δεν ξέρω πως τα κατάφερα και έσβησα το κρυφό partition του SSD (~100ΜΒ) που μάλλον είχε μέσα κάποια προγράμματα (?) Αν ξέρει κάποιος τι περιείχε και βασικά αν χρειάζονται για την λειτουργία του δίσκου θα παρακαλούσα να το αναφέρει. Κρατάει της ρυθμίσεις εκκίνησης,αν σου ξεκινάει κανονικά έχουν γραφτεί αυτά τα αρχεία σε άλλο διαμέρισμα. Μπορείς να το συγχωνεύσεις αλλά υπάρχει κίνδυνος μετά να μπερδευτεί το σύστημα και να μην ξέρει από που να ξεκινήσει αφού πέρα από τα αρχεία λογικά σε αυτό είναι και το mbr αν είναι το πρώτο διαμέρισμα. 1. όχι 2. νομίζω μόνο αν έχεις raid αλλά δεν είμαι σίγουρος. 3. μπορείς από το magician να αλλάξεις το προφίλ
tinapo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Κρατάει της ρυθμίσεις εκκίνησης,αν σου ξεκινάει κανονικά έχουν γραφτεί αυτά τα αρχεία σε άλλο διαμέρισμα. Μπορείς να το συγχωνεύσεις αλλά υπάρχει κίνδυνος μετά να μπερδευτεί το σύστημα και να μην ξέρει από που να ξεκινήσει αφού πέρα από τα αρχεία λογικά σε αυτό είναι και το mbr αν είναι το πρώτο διαμέρισμα. 1. όχι 2. νομίζω μόνο αν έχεις raid αλλά δεν είμαι σίγουρος. 3. μπορείς από το magician να αλλάξεις το προφίλ Δεν νομίζω να έγραψε κάτι η εγκατάσταση σ' αυτό το partition, να περιγράψω τι έγινε: Στην πρώτη απόπειρα εγκατάστασης τα win7 δεν είδαν τον SSD σωστά και δεν έγινε η εγκατάσταση-κόλλησε Στην 2η προσπάθεια φόρτωσα τους drivers της μητρικής και στο σημείο που σε ρωτάει που θα γίνει η εγκατάσταση εμφάνισε τα 2 partitions, τότε πιστεύοντας ότι το μικρό partition είναι από την 1η απόπειρα το διέγραψα πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση οπότε δεν ήταν και ενεργό όταν έγινε η εγκατάσταση, την ενεργοποίησή του την έκανα μετά μέσα από τη διαχείριση δίσκων, και δείχνει άδειο, περιέχει τους φακέλλους $RECYCLE.BIN και System Volume Information. Δεν με πειράζει να το αφήσω όπως είναι, απλώς δεν ξέρω τι ήταν γραμμένο εκεί Για τις επιδόσεις του δίσκου τι λέτε; Ευχαριστώ
TheELF Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δεν νομίζω να έγραψε κάτι η εγκατάσταση σ' αυτό το partition Ναι εγώ σου είπα ότι κανονικά εκεί παν και γράφονται αυτά. Εσένα δεν έγινε κανονικά για αυτό και δεν υπάρχουν αρχεία,γράφτηκαν στο ίδιο διαμέρισμα με τα windows ή αν έχεις και άλλον δίσκο πάνω μπορεί να γράφτηκαν εκεί τα αρχεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα