Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω το εν λόγω ρούτερ και έχω βάλει έναν σκληρό WD USB 3.0 4ΤΒ πάνω και βλέπω τις ταινιούλες μου μια χαρά μέσω δικτύου σε πολλές συσκευές. Οι θύρες του ρούτερ είναι usb 2.0 βέβαια, αλλά μικρό το κακό. Για όσους δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο, έχει gigabit ethernet. Αν και το δίκτυό μου είναι 100mbit, γιατί μεσολαβούν κάποια switch 100άρια, μέχρι να αγοράσω gigabit, τραβάω χύμα καλώδιο από το pc μου μέχρι το router, βγάζω και ότι άλλο υπάρχει πάνω για να μην επηρεάζει την ταχύτητα, και περιμένω να δω μεταφορές δεδομένων gigabit.

Αμ δε! Από το pc μου στον σκληρό περνάνε τα δεδομένα με 4-6 mb/s, και από τον σκληρό στο pc με 8-9. Έψαξα στο google, βρήκα κάποια πράγματα αλλά τίποτα δεν βοήθησε. Δεν γίνεται να βγάζω τον σκληρό συνέχεια από το router και να τον συνδέω στο pc για να κάνω τέτοια πράγματα. Όταν το κάνω μεταφέρει με 100mb/s, αλλά δεν είναι δουλειά αυτή. Το καλώδιο που χρησιμοποιώ από pc σε router είναι cat6, και έβαλα και ένα cat5e, μήπως δω διαφορά αν ήταν το 6άρι κακής ποιότητας. Αλλά τίποτα. Το 5e είναι homemade. Το 6άρι όμως είναι εργοστασιακό. Είναι 15 μέτρα. Η motherboard είναι η ASRock H97 Perfomance με Intel Gigabit Lan.

Το ψάχνω δυο μέρες τώρα και επειδή δεν φημίζομαι για την υπομονή μου, θα τα πετάξω όλα στο τέλος. Όποια βοήθεια θα είναι σωτήρια. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Περιορισμοι στο hardware (router), για τους οποιους δυστυχως δεν μπορεις να κανεις κατι.

Δες την εικονα παρακατω, γινεται χρηση του iPerf για να μετρηθει το bandwidth.

Στο πανω παραθυρο τρεχει ο server (στο router).

Στο κατω παραθυρο τρεχει ο client (στο PC).

Δεξια οι ιδιοτητες της συνδεσης απλα για επιβεβαιωση οτι το δικτυο ειναι gigabit.

Τα αποτελεσματα τα βλεπεις και μονος σου...

a2Hhu8E.png

---

Δημοσ.

Κατάλαβα. Αν είναι δυνατόν όμως... Τουλάχιστον δεν με περιορίζει στο streaming. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου φίλε μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...