Προς το περιεχόμενο

KRK ROKIT 8 G2 vs G3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια

Ειχα τα KRK ROKIT 5 G3 και τα εδωσα για οικονομικους λογους.! Τωρα θελω να ξαναγυρισω στα KRK αλλα στα 8αρια.. Λογω του οτι μιξαρω στο σπιτι και θελω καλο μπασο κτλπ..! 

Βρηκα σε πολυ καλη τιμη τα 8αρια G2 γιαυτο και θελω γνωμες για αυτα..! 

Δημοσ.

Έχω διαβάσει ότι η σειρά g3 έχει κάποιες βελτιώσεις σε σχέση με τη G2

Εμένα προσωπικά τα krk δεν μου κάθονται καθόλου καλά στ'αυτιά ειδικά για mixing.Μιλάω για τη σειρά rokit καθως η vxt είναι σε άλλο επίπεδο.

Πάντως τα 8ιντσα αν δεν έχεις διαμορφωμένο χώρο και είσαι και σε λίγα τ.μ είναι overkill δεν τα συνιστώ.
Να ξέρεις οτι για το πόσο καλά μπορεί να αποδώσει ένα ηχειο τις χαμηλές δεν έχει να κάνει μόνο με τις ιντσες, παίζουν πολλά ρόλο.

Εγώ έχω τα jbl lsr305 και για τα λεφτά τους είναι απίστευτα.Υπάρχουν και τα lsr308 για 8" woofer μπορείς να τα τσεκάρεις, όπως και τα yamaha hs8.
Αν και ξαναλέω αν δεν έχεις διαμορφωμένο χώρο καλύτερα πήγαινε σε 5" η 6".
Kαι κάτι άλλο σημαντικό, αν είναι να τα έχεις πολύ κοντά σε τοίχο προτίμησε ηχεία που έχουν το bass reflex μπροστά και όχι πίσω.

Δημοσ.

Έχω διαβάσει ότι η σειρά g3 έχει κάποιες βελτιώσεις σε σχέση με τη G2

Εμένα προσωπικά τα krk δεν μου κάθονται καθόλου καλά στ'αυτιά ειδικά για mixing.Μιλάω για τη σειρά rokit καθως η vxt είναι σε άλλο επίπεδο.

Πάντως τα 8ιντσα αν δεν έχεις διαμορφωμένο χώρο και είσαι και σε λίγα τ.μ είναι overkill δεν τα συνιστώ.

Να ξέρεις οτι για το πόσο καλά μπορεί να αποδώσει ένα ηχειο τις χαμηλές δεν έχει να κάνει μόνο με τις ιντσες, παίζουν πολλά ρόλο.

Εγώ έχω τα jbl lsr305 και για τα λεφτά τους είναι απίστευτα.Υπάρχουν και τα lsr308 για 8" woofer μπορείς να τα τσεκάρεις, όπως και τα yamaha hs8.

Αν και ξαναλέω αν δεν έχεις διαμορφωμένο χώρο καλύτερα πήγαινε σε 5" η 6".

Kαι κάτι άλλο σημαντικό, αν είναι να τα έχεις πολύ κοντά σε τοίχο προτίμησε ηχεία που έχουν το bass reflex μπροστά και όχι πίσω.

Ευχαριστω για την απαντηση σου! Τα VXT ομως θελοουν αλλο μπατζετ που αυτην την στιγμη δεν μπορω να το διαθεσω..! Τα Yamaha ειχα σκεφτει να τα παρω λοιπον..! Γενικα οταν πρωτοπηρα τα ΚΡΚ ημουν αναμεσα σε JBL LSR και τα ΗS7..!  

Ο χωρος μου ειναι μεγαλος δλδ τα ηχεια απο τον ηχο που βλεπουν απεχουν 3+ μετρα! Kαι σιγα σιγα θα τον διαμορφωσω καταλληλα.. 

Οσο για το bass reflex ναι το ψαξει ;)

Σκεφτομαι για τα JBL να σου πω την αληθεια..! Και για τα 8αρια που ψαχνω εχουν την καλυτερη τιμη απ'ολα!

Εσυ τι ειδους χρηση τους κανεις? 

Ευχαριστω! 

Δημοσ.

τα G3 ειναι καλυτερα επειδη εχουν knobs για τα bass απο πισω (vital κατεμε). Το προβλημα ειναι οτι ειναι rokit ειναι πολυ bass-y για αρκετα ειδη μουσικης και γιαυτο τα αποφευγουν αρκετοι.

• Like 1
Δημοσ.

τα G3 ειναι καλυτερα επειδη εχουν knobs για τα bass απο πισω (vital κατεμε). Το προβλημα ειναι οτι ειναι rokit ειναι πολυ bass-y για αρκετα ειδη μουσικης και γιαυτο τα αποφευγουν αρκετοι.

Κοιτα διαβασα καποια πραγματα και κατεληξα στα  HS7..!  Πολλοι γραφουν οτι τα yamaha εχουν καλες mid range συχνοτητες που βγαζουν.. αν και τα κρκ εχουν και αυτα αλλα πλεονεκτηματα! Γραφουν επισης οτι τα HS8 οτι ειναι καλα αρκετα αλλα για το δωματιο μου ΙΣΩΣ να ειναι υπερβολικα..!  

Εγω το ντεκ μου το εχω  κολλητα στον τοιχο! Εγω ενω παιζω κοιταω τοιχο ,δλδ τα  ηχεια κοιτανε εμενα ! Ο τοιχος που βρισκεται απεναντι απο τα ηχεια απεχει απο αυτα 3++ μετρα! 

Aν ειναι μια χαρα για το δωματιο μου θα παρω τα 8αρια και στην παροδο του χρονου ενα woofer!

To δωματιο θα μονωθει καποια στιγμη με ειδικο υλικο καποια στιγμη(αυτο με τις λακουβιτσες )

Να υπενθυμισω οτι τα χρειαζομαι για μιξη στο σπιτι ! ΔΛΔ κανω πρακτικη στο Djing! 

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση σου! Τα VXT ομως θελοουν αλλο μπατζετ που αυτην την στιγμη δεν μπορω να το διαθεσω..! Τα Yamaha ειχα σκεφτει να τα παρω λοιπον..! Γενικα οταν πρωτοπηρα τα ΚΡΚ ημουν αναμεσα σε JBL LSR και τα ΗS7..!  

Ο χωρος μου ειναι μεγαλος δλδ τα ηχεια απο τον ηχο που βλεπουν απεχουν 3+ μετρα! Kαι σιγα σιγα θα τον διαμορφωσω καταλληλα.. 

Οσο για το bass reflex ναι το ψαξει ;)

Σκεφτομαι για τα JBL να σου πω την αληθεια..! Και για τα 8αρια που ψαχνω εχουν την καλυτερη τιμη απ'ολα!

Εσυ τι ειδους χρηση τους κανεις? 

Ευχαριστω! 

Εγώ κυρίως για παραγωγές,mixing,mastering σε Deep house-nu disco-tropical-electro.Δεν ασχολούμαι τόσο με το Djing.

Τα ηχεία σύμφωνα με κάποιες βασικές προδιαγραφές πρέπει να απέχουν από τους πίσω,μπροστά και πλαϊνούς τοίχους το λιγότερο 1.5 μέτρο.

Απλά σκέψου τα όλα αυτά σαν μια αλυσίδα.

Ένας ακουστικά διαμορφωμένος χώρος δεν απαιτεί μόνο αυγοθήκες η ρικοφόν, απαιτεί τις κατάλληλες επεμβάσεις στο χώρο μετά απ τις κατάλληλες μετρήσεις με τα κατάλληλα υλικά :-D

Το πιο διαδεδομένο diy υλικό πάντως για ηχοαπορρόφηση είναι τα πάνελ πετροβάμβακα ντυμένα με ύφασμα και κυρίως τοποθετούνται στις γωνίες όπου κάνουν παρτυ οι χαμηλές.

Το bass reflex βοηθάει να είναι μπροστά όταν η πίσω όψη των ηχείων είναι πολύ κοντά στον τοίχο.

Για τα jbl που έχω εγώ τα 5αρια δλδ έχω να πω ότι είναι πάρα πολύ ισορροπημένα,πολύ καλή απόδοση του χαμηλού τέλους παρά το μικρο μέγεθός τους(σ'αυτό παίζει ρόλο οτί τα έχω και σε μικρό χώρο).Γενικά πλέον τα χω μάθει και δύσκολα θα μου βγάλουν λάθη σε μια μίξη.Νομίζω μέχρι 700 ευρώ δεν βρίσκεις καλύτερα.Βέβαια σε σχέση με κάτι focal,genelec,dynaudio,adam που κάνουν 1-1.5 χιλιάρικο και πάνω δεν συγκρίνονται.

Τα lsr308,τα yamaha και τα krk απλά τα έχω ακούσει δεν τα έχω δουλέψει οπότε δεν έχω σαφή άποψη.

Τσέκαρε και αυτό

Δημοσ.

Όπως είπα και πιο πάνω είναι μια αλυσίδα.

Παρ'όλ'αυτά εξαρτάται και για ποια δουλειά τα θες τα ηχεία,αν τα θες απλα για Djing πάρε τα rokit τα 8αρια να γουστάρεις κιόλας αν τα θες για mixing δλδ ένα flat ισορροπημένο monitor η άποψη μου είναι πως δεν κάνουν.

Στο δια ταυτα αν έχεις μεγάλο χώρο οπως λες και έχεις σκοπό να τον διαμορφώσεις ακουστικά κάπως και στο εύρος τιμών που αναφέρεσαι προτείνω η τα jbl lsr308 η τα yamaha hs80m.

Δημοσ.

Όπως είπα και πιο πάνω είναι μια αλυσίδα.

Παρ'όλ'αυτά εξαρτάται και για ποια δουλειά τα θες τα ηχεία,αν τα θες απλα για Djing πάρε τα rokit τα 8αρια να γουστάρεις κιόλας αν τα θες για mixing δλδ ένα flat ισορροπημένο monitor η άποψη μου είναι πως δεν κάνουν.

Στο δια ταυτα αν έχεις μεγάλο χώρο οπως λες και έχεις σκοπό να τον διαμορφώσεις ακουστικά κάπως και στο εύρος τιμών που αναφέρεσαι προτείνω η τα jbl lsr308 η τα yamaha hs80m.

Ναι το mixing που ειπα ειναι λαθος διατυπωση..! Αλλα στην ουσια και εγω mixing κανω χεχε! Και εγω εκει θα κινηθω...! Και σιγα σιγα θα παω στον χωρο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...