makisvisual Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Γεια σας παιδιά...είμαι τέρμα αρχάριος στον προγραμματισμό...διαβάζοντας ένα βιβλίο javascript που έχω έκατσα και προσπάθησα να κάνω ένα δικό μου script στο οποίο δημιουργώ: 1 αντικείμενο pet και ένα στιγμιότυπο του με όνομα Loukia, και θέλω όταν πατάω το κουμπί pet properties να μου εμφανίζει ότι περιέχεται μέσα στην μέθοδο showInfo. ο κώδικας είναι ο παρακάτω: <!DOCTYPE html> <html> <head> <title>object oriented programming</title> <script> pet = new Object(); function pet() { this.animal = ""; this.name = ""; this.setAnimal=function(newAnimal) { this.animal=newAnimal; } this.setName =function(newName) { this.name= newName; } this.info('THIS PET IS'+ this.animal + 'AND THE NAME OF THIS PET IS'+ this.name); this.showInfo = function() { alert(this.info); } } var Loukia = new pet(); Loukia.setAnimal('cat'); Loukia.setName=('Loykia'); Loukia.showInfo(); </script> </head> <body> <input type="button" value="pet properties" onclick="Loukia.showInfo()" /> </body> </html> τα προβλήματα που μου εμφανίζει αρχικά είναι τα εξής: 1)TypeError: Loukia is undefined 2)Επισης σαν σφάλμα σημείων διακοπής μου εμφανίζει το: pet { αυτά...παιδια δεν εχω ιδέα τι κάνω λάθος γιατι οπως σας είπα τωρα μαθαίνω και δεν καθολου πειρα.περιμένω τα φώτα σας
defacer Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Στα γρήγορα με το μάτι pet = new Object(); αυτό τι νόημα έχει; this.info('THIS PET IS'+ this.animal + 'AND THE NAME OF THIS PET IS'+ this.name); Αυτό πάλι; Καλείς μια method "info" η οποία δεν υπάρχει. Ακόμα κι αν υπήρχε, τη στιγμή που την καλείς τα this.animal και this.name είναι και τα δύο κενά. Loukia.setName=('Loykia'); Το ίσον σου ξέφυγε; 1
alou Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δεν είναι και η καλύτερη ιδέα (βασικά είναι ηλίθια ιδέα) να ξεκινήσεις να μαθαίνεις OO concepts σε javascript ή javascript με OO patterns, ιμχο διάλεξε τι θες από τα δυο και κάνε άλλα πράγματα. Και επειδή είδα τον τίτλο, φρίκαρα. 1
makisvisual Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Στα γρήγορα με το μάτι pet = new Object(); αυτό τι νόημα έχει; this.info('THIS PET IS'+ this.animal + 'AND THE NAME OF THIS PET IS'+ this.name); Αυτό πάλι; Καλείς μια method "info" η οποία δεν υπάρχει. Ακόμα κι αν υπήρχε, τη στιγμή που την καλείς τα this.animal και this.name είναι και τα δύο κενά. Loukia.setName=('Loykia'); Το ίσον σου ξέφυγε; Ευχαριστώ για την απάντηση..το διόρθωσα και ολα τρέχουν μια χαρά τωρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα