Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι μου με τα ειρωνικά σχόλια του τύπου "καθήστε στα παλιά λειτουργικά σας και αφήστε μας εμάς στην πρόοδό μας". Καλοπροαίρετα και χωρίς να θέλω να "την πω" σε κανέναν απλά σκεφτήτε το παρακάτω:

Δε νομίζω κανένας να θέλει να μείνει σε λειτουργικό 6ετίας ή 10ετίας, ούτε κανένας λέει ότι τα 10 είναι μια μ...κία και μισή. Αντίθετα είναι πολύ καλό λειτουργικό που όμως θέλει ακόμα δουλειά. Πολλοί από εμάς δε χρησιμοποιούν τον υπολογιστή μόνο για σερφάρισμα, παιχνίδια κτλ, αλλά και επαγγελματικά. Όταν λοιπόν εγώ προσωπικά έχω ένα λειτουργικό για το γραφείο μου με ενδιαφέρει πρώτα απ'όλα να είναι "βράχος" για να μπορώ να στηρίζομαι σε αυτό. Τι να το κάνω να έχω το ολοκαίνουριο λειτουργικό όταν έχω ένα πελάτη μπροστά μου και δε μπορώ να τον εξυπηρετήσω γιατί το μηχάνημα ξαφνικά αποφασίζει να κάνει τα δικά του.

Εννοείται ότι θέλω να έχω το καινούριο λειτουργικό όχι επειδή είναι trendy αλλά επειδή είναι μελετημένο καλύτερα σε πάρα πολλά σημεία, αλλά - πως να το κάνουμε - πρέπει το μηχάνημα και το λειτουργικό να δουλεύει για εμάς και όχι εμείς για αυτό προσπαθώντας να λύσουμε τα προβλήματά του και να αποφύγουμε τα bugs.

Είμαι σίγουρος ότι με το χρόνο όλα αυτά θα λυθούν. Άλλωστε και τα ΧΡ που όλοι οι "παλιοί" τα εκθειάζουν, έγιναν "σοβαρό" λειτουργικό μετά το SP3. Αυτό λέω: ότι τα 10 έχουν σοβαρές προοπτικές να γίνουν ένα από τα διαμάντια της Microsoft αλλά προς το παρόν δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη κυρίως για κάποιον που δεν τα χρησιμοποιεί μόνο χομπίστικα.

Πάντα φιλικά.

• Like 2
Δημοσ.

Φίλοι μου με τα ειρωνικά σχόλια του τύπου "καθήστε στα παλιά λειτουργικά σας και αφήστε μας εμάς στην πρόοδό μας". Καλοπροαίρετα και χωρίς να θέλω να "την πω" σε κανέναν απλά σκεφτήτε το παρακάτω:

Δε νομίζω κανένας να θέλει να μείνει σε λειτουργικό 6ετίας ή 10ετίας, ούτε κανένας λέει ότι τα 10 είναι μια μ...κία και μισή. Αντίθετα είναι πολύ καλό λειτουργικό που όμως θέλει ακόμα δουλειά. Πολλοί από εμάς δε χρησιμοποιούν τον υπολογιστή μόνο για σερφάρισμα, παιχνίδια κτλ, αλλά και επαγγελματικά. Όταν λοιπόν εγώ προσωπικά έχω ένα λειτουργικό για το γραφείο μου με ενδιαφέρει πρώτα απ'όλα να είναι "βράχος" για να μπορώ να στηρίζομαι σε αυτό. Τι να το κάνω να έχω το ολοκαίνουριο λειτουργικό όταν έχω ένα πελάτη μπροστά μου και δε μπορώ να τον εξυπηρετήσω γιατί το μηχάνημα ξαφνικά αποφασίζει να κάνει τα δικά του.

Εννοείται ότι θέλω να έχω το καινούριο λειτουργικό όχι επειδή είναι trendy αλλά επειδή είναι μελετημένο καλύτερα σε πάρα πολλά σημεία, αλλά - πως να το κάνουμε - πρέπει το μηχάνημα και το λειτουργικό να δουλεύει για εμάς και όχι εμείς για αυτό προσπαθώντας να λύσουμε τα προβλήματά του και να αποφύγουμε τα bugs.

Είμαι σίγουρος ότι με το χρόνο όλα αυτά θα λυθούν. Άλλωστε και τα ΧΡ που όλοι οι "παλιοί" τα εκθειάζουν, έγιναν "σοβαρό" λειτουργικό μετά το SP3. Αυτό λέω: ότι τα 10 έχουν σοβαρές προοπτικές να γίνουν ένα από τα διαμάντια της Microsoft αλλά προς το παρόν δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη κυρίως για κάποιον που δεν τα χρησιμοποιεί μόνο χομπίστικα.

Πάντα φιλικά.

Διαφωνώ εν μέρει με την άποψη σου για τα Windows 10.

Συμφωνώ απόλυτα με το πνεύμα του σχολίου σου.

Αλλά ειλικρινά δε νομίζω να πιστεύεις πως, όσοι λένε ότι θα μείνουν στα XP, έχουν μποστά τους καθημερινά έναν πελάτη και φοβούνται την αξιοπιστία των 10.

Ούτε βεβαίως πως όσοι λένε (μεταξύ αυτών και εγώ -το τεκμηρίωσα νωρίτερα σε σχόλιο-) ότι τους αρέσουν τα 10, το μόνο που κάνουν είναι να μπαίνουν στο insomnia.

Ο καθένας έχει μια άποψη, και η δική μου είναι ότι δεν έχει ξαναϋπάρξει τόσο σταθερό λειτουργικό όσο τα 10 τους πολύ πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του.

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε Coul, εννοείται πως δεν υποστηρίζω πως ΟΛΟΙ όσοι έχουν τα 10 απλά σερφάρουν και παίζουν παιχνίδια ή ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες έχουν XP. Στατιστικά όμως η πλειοψηφία αυτό ακριβώς κάνει.

Κι εγώ δεν είμαι των άκρων και συμφωνώ μαζί σου ότι τα 10 είναι το καλύτερο ΑΡΧΙΚΟ λειτουργικό που έχει παρουσιάσει η Microsoft (την οποία παρεπιπτόντως παρακολουθώ από τα Windows 95). Μήπως όμως έχουμε συνηθίσει να μας παρουσιάζει πολύ προβληματικά αρχικά λειτουργικά και τώρα που έβγαλε κάτι λίγο καλύτερο από το μέσο όρο της μας εντυπωσιάζει; Για να το θέσω αλλιώς: Το 2ο μου μηχάνημα είναι ένας iMac 27" του 2009 ο οποίος δεν παρουσίασε ΠΟΤΕ το παραμικρό κόλλημα με οποιαδήποτε έκδοση του MacOS κι αν του είχα πάνω. Δεν θέλω να βγω εκτός θέματος ανοίγοντας αντιπαράθεση Mac vs PC, απλά δίνω ένα παράδειγμα του πραγματικά σταθερού και αξιόπιστου λειτουργικού. Η μόνη φορά που κάτι έχει κολλήσει σε αυτόν είναι -μάντεψε- το Office της Microsoft (τυχαίο; δε νομίζω) όπου και πάλι σε καμμία περίπτωση δεν έκανε ασταθές όλο το σύστημα.

Ναι, τα windows 10 είναι το γρηγορότερο λειτουργικό που υπάρχει (επαναλαμβάνω, εκκίνηση σε 6" δεν έχω δει ποτέ και πουθενά). Ναι, είναι βελτιωμένο στα σημεία επιτρέποντάς σου να βρεις ότι θες με δυο κινήσεις αντί να ψάχνεις στους λαβυρίνθους του λειτουργικού. Ναι, έχει παντρέψει τέλεια τα καλύτερα στοιχεία της εργονομίας των 7 και της αισθητικής των 8 (εμένα προσωπικά μου αρέσουν πάρα πολύ). Ναι, έχουν σαφώς μικρότερη ανάγκη για anivirus (όχι μηδενική, αλλά πολύ μικρότερη). Τα χρησιμοποιώ στο σπίτι μου; Βεβαίως! Τα χρησιμοποιώ όμως στο γραφείο μου; Με τίποτα! Και εδώ είναι ο αντίλογός μου. Ότι παρόλα τα θετικά τους στοιχεία, δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη και σταθερότητα. Την πρώτη μέρα που τα εγκατέστησα στο γραφείο κάθε μισή ώρα έκανα restart γιατί κάτι γινόταν και το σύστημα γινόταν ασταθές. Είχα τον Chrome γιατί ο Edge κρέμμαγε συνεχώς και από αυτόν έμπαινα και στο μαιλ μου γιατι ο client των 10 δεν έχει δουλέψει ποτέ σωστά. Στο σπίτι κόντεψα να χάσω ένα φάκελο με καμμιά 200ριά φωτογραφίες από διακοπές που τις αντέγραφα για backup όταν έσυρα και 2ο φάκελο να μπει στη σειρά για αντιγραφή.

Δεν το απορρίπτω σαν λειτουργικό. Σε καναδυό χρόνια θα είναι από τα δυνατότερα εργαλεία που υπάρχουν. Πρέπει να περάσουν όμως οι παιδικές ασθένειές τους, οπότε... λίγο υπομονή.

Δημοσ.

Tasman, 
μάλλον σχεδόν συμφωνούμε.

Εννοείται πως ένα UNIX λειτουργικό, χτισμένο για συγκεκριμένο αριθμό συνδυασμών υλικού είναι καλύτερο πιο σταθερό από ένα λειτουργικό που προσπαθεί να δουλέψει πάνω σε σχεδόν κάθε πιθανό συνδυασμό.

Η διαχρονική διαμάχη σταθερότητας-συμβατότητας.

Όσο για το μέιλ και τον edge: Είναι οι πιο ανέτοιμες (beta! για να λέμε την αλήθεια) εφαρμογές που προσπαθεί να μας πείσει να χρησιμοποιούμε default. Μεγάλο λάθος της, αλλά τα Windows 7 πχ δεν είχαν κάτι καλύτερο να επιδείξουν σε αυτό το πεδίο.

Κλείνοντας δεν πιστεύω πως όλες οι εταιρείες πρέπει να χρησιμοποιούν εδώ και τώρα τα 10 (σου γράφω από Windows 7 Enterprise στo γραφείο) αλλά μην τα θεωρούμε ούτε θαύμα ούτε σκουπίδι. Για μένα είναι απλά ένα πολύ καλό βήμα μπροστά.

ΥΓ. Δεν βγαίνουμε εκτός θέματος αν αναφερθούμε στα Mac. Θα βγαίναμε αν το πρώτο σχόλιο μας ήταν "Βάψτε μπλε τα Win PC (βλέπε bsod :P ), πετάξτε τα στη θάλασσα και πάρτε Mac".

Δημοσ.

Τελικά το ίδιο πράγμα λέμε από διαφορετική σκοπιά ο καθένας  :-D . Απλά εδώ να τονίσω πως τα 7 ποτέ δεν τα συμπάθησα. Ναι, ήταν η εξέλιξη των πολύ πετυχημένων ΧΡ (είπαμε, μετά το SP3) αλλά τα κενά ασφαλείας ήταν χαώδη και η εργονομία τους έπασχε λίγο (άσχετα αν τα είχαμε συνηθίσει και δε μας έκανε εντύπωση). Και όταν λέω εργονομία εννοώ πρωταρχικά τα βήματα που χρειάζεται να κάνεις για μια συγκεκριμένη εργασία. Με αυτό που θα πω λοιπόν είμαι σίγουρος ότι θα προκαλέσω θύελλα αντιδράσεων αλλά ο καθένας διακιούται τη γνωμη του. Τα 8.1 μου άρεσαν (από εργονομία και πριν τα 10) περισότερο από οποιοδήποτε λειτουργικό της Microsoft! Ε, ναι λοιπόν το είπα! Και δε μου καγόταν καρφί που δεν είχαν start menu γιατί το finder που είχαν σου έλυνε τα χέρια σε οτιδήποτε και αν χρειαζόσουν (άλλωστε υπήρχαν ένα σωρό third party εφαρμογές που επανέφεραν το start menu για όποιον είχε μάθει να δουλεύει με αυτό). Μακράν πιο ασφαλή από τα 7, πολύ γρήγορα (όχι σαν τα 10, αλλά πολύ κοντά) και προπαντώς βράχος! Δεν είχαν κολλήσει ούτε μια φορά σε σημείο που να μου προκαλούν νευρικότητα (το περίμενα συνέχεια και κάθε φορά που έκανε 1-2 δευτερόλεπτα παραπάνω να φορτώσει κάτι έπιανα τον εαυτό μου να σκέφτεται: Τώρα θα κολλήσουν, τώρα θα κολλήσουν. Αλλά τελικά τίποτα).

Όταν τελικά βγήκαν τα 10 δεν έβλεπα την ώρα να τα εγκαταστήσω γιατί φαινόντουσαν το τέλειο λειτουργικό. Καταρχήν μεγάλο respect στη Microsoft που από το σχεδιασμό τους ακόμα, από το πρώτο βήμα, δεν έκαναν του κεφαλιού τους αλλά έπαιρναν ιδέες και feedback από το κοινό. Και κατάφεραν όπως προείπα σε άλλο post μου και συνδύασαν άψογα την εργονομία και την οικειότητα των δύο προηγούμενων λειτουργικών. Περιμένω λοιπόν πως και πως να βελτιωθούν στα σημεία.

Παρεπιπτόντως, ένα σημείο που θέλω οπωσδήποτε να βελτιωθεί αντί να θαφτεί είναι ο Edge. Μπορεί τώρα (σε beta όπως λες) να είναι προβληματικός, είναι όμως αισθητά πιο γρήγορος από τους άλλους browsers (έχω δοκιμάσει Chrome, Firefox, explorer-για τα σκουπίδια- και Safari στο Mac) και αρκετά καλοσχεδιασμένος.

Και για να φύγουμε λίγο από το θέμα, οι Mac μπορεί να έχουν το τέλειο και αψεγάδιαστο λειτουργικό, αλλά το αντίβαρο είναι πως πάσχουν από άποψη hardware και κυρίως στην επεκτασιμότητά του. Κοινώς, πήρες ένα mac, το παντρεύτηκες όπως ακριβώς είναι. Θες μετά από μερικά χρόνια να αλλάξεις επεξεργαστή ή κάρτα γραφικών; Λυπούμεθα! Ξεφορτώσου το παλιό και πάρε καινούριο. Σε αυτό που έχω εγώ έπρεπε να κάνω ολόκληρο "χειρουργείο" απλά και μόνο για να αλλάξω το σκληρό με SSD και πάλι να κάνω πατέντα γιατί η Apple χρησιμοποιούσε σκληρούς με thermal control, που σημαίνει πως όταν έμενε το καλωδιάκι να κρέμεται οι ανεμιστήρες γύριζαν σαν τρελοί.

Θέμα ισορροπιών είναι τα πάντα. Ζυγίζεις τι θες, τι σου χρειάζεται και τι μπορείς να ανεχτείς και αποφασίζεις!

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κατεβασα win 10 χωρις να τα δοκιμασω,αναφερωνται ως "full updated 11/8/2015" παιζει να εχουν εγκατεστημενη αυτη την μεγαλη ενημερωση;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κατεβασα win 10 χωρις να τα δοκιμασω,αναφερωνται ως "full updated 11/8/2015" παιζει να εχουν εγκατεστημενη αυτη την μεγαλη ενημερωση;

λογικά ναι.

Ερώτηση: Έχω εγκαταστήσει τα windows 10 education, είναι τα αντίστοιχα των enterprise. Δεν έχω πάρει ακόμα την αναβάθμιση Νοεμβρίου, υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω την αναβάθμιση χειροκίνητα και να μην περιμένω από το Windows update? Δεν γίνεται να την κάνω από το media creation tool γιατί δεν υποστηρίζει αυτή την έκδοση

Δημοσ.

λογικά ναι.

Ερώτηση: Έχω εγκαταστήσει τα windows 10 education, είναι τα αντίστοιχα των enterprise. Δεν έχω πάρει ακόμα την αναβάθμιση Νοεμβρίου, υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω την αναβάθμιση χειροκίνητα και να μην περιμένω από το Windows update? Δεν γίνεται να την κάνω από το media creation tool γιατί δεν υποστηρίζει αυτή την έκδοση

Άνοιξε το Windows Update και δες αν είναι επιλεγμένο το Defer Upgrades. Αν είναι και το κλείσεις θα σου έρθουν τα update.

Δημοσ.

Άνοιξε το Windows Update και δες αν είναι επιλεγμένο το Defer Upgrades. Αν είναι και το κλείσεις θα σου έρθουν τα update.

Το έχω κλείσει αυτό, έχω αδειάσει και το φάκελο SoftwareDistribution από τα Windows. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι παίρνω αναβαθμίσεις που έχουν βγει πιο μετά την κυκλοφορία του update, δηλαδή δεν είναι ότι δεν μπορώ να πάρω γενικά updates. Επίσης δεν προέρχομαι από αναβάθμιση από 7 η 8.1 για να πω ότι θέλω 1 μήνα για να μου έρθει αναβάθμιση, έχω κάνει format σε νέο δίσκο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...