Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ετσι όπως έπρεπε να βγουν τα Windows 10 με καθυστέρηση 3 μηνών στην ουσία.

Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

Κάποια tweaks βελτιστοποίησης λογισμικού ειτε under the hood ειτε σε επίπεδο UI απο αυστηρά άποψη χρωματικής παλέτας εικονιδιων και ελαφρώς ανασχεδιασμό εικονιδιων. 

Ουτε σε επίπεδο universal app είδαμε τίποτα,σε tablet mode τα καρκινώματα σε UI παραμένουν σε όλα τα επιπεδα,η Cortana ελάχιστες γλώσσες υποστηρίζει,ουτε καν ενοποίηση control panel με PC setting έχουμε δει,ο Edge απέχει πολυ και σε λειτουργικότητα,ευχρηστία,feature και μηδέν βελτίωση σε πιο touch friendly λειτουργία. 

Που ειναι ο full screen mode,ποτε θα βάλουν gestures swipe back/forward.

Η notifications center θυμίζει νηπιακού επιπέδου σε επίπεδο functionality,customization και συνεργασία με app,μέρα με την νύχτα με iOS 9 η OS X στην τελευταία έκδοση. 

Του χρόνου το φθινόπωρο αφού βγει το πρώτο σοβαρό upgrade το RedStone 1-2 μάλλον θα έχουμε μια ουσιαστική μικρη βελτίωση στο σύνολο του λειτουργικού. 

Αυτο το αναθεματισμένο on screen πληκτρολόγιο ποτε θα βελτιώσουν που θυμίζει εποχές προηγούμενων δεκαετιών.

Ουτε καν μια απλή αλλαγή γλώσσας να φτιάξουν σε επιπεδα iOS η android πληκτρολόγιο.

Ουτε καν μια εφαρμογή στιλ swiftkey εναλλακτική υπάρχει.

Ίσως εάν μετρίαζες τις προσδοκίες σου, να σου άρεσε λίγο περισσότερο. Είναι σχετικά παλιό το λειτουργικό. Κάτι σα να προσπαθείς να κάνεις lifting στη Barbara Streisand.

Δημοσ.

Πάντως σε δυο μηχανάκια που χρησιμοποιώ καθημερινά και ήταν με 6 μηνών εγκατάσταση 8.1 τα έκανα day one upgrade σε win 10 και δεν έχω δει το παραμικρό πρόβλημα μέχρι στιγμής. Γενικά δε θυμάμαι να χρειάστηκε να googlάρω τόσο καιρό κάτι σχετικά με πρόβλημα των windows.

I'm a lucky bastard :)

Δημοσ.

Λες να μην τους πέρασα? Σε γενικές γραμμές υπάρχουν προς τα πίσω ασυμβατότητες, τα 7 στην εποχή τους ήταν πολύ καλύτερα ακόμα και από τα vista (το λέω ως ποιο παλιά). Επίσης ως νέα  windows έχουν bugs. Αυτά θα διορθωθούν στο μέλλον, ως τότε αντίο..... 

δεν μπορώ να ξέρω αν τους πέρασες δεν σε ξέρω κιόλας :P 

τα 10 γενικά έχουν πολύ διαφορετική δομή απο τα 7,εξού και η πολύ καλύτερη επεξεργαστική διαχείριση που τρέχουν άνετα χωρίς κολλήματα.

δεν είναι εύκολο για μια εταιρία να καλύψει όλα τα παλιά προγράμματα που δεν φταίει και η ίδια για αυτό,γιατί στο developer κόσμο ο καθένας κάνει το μακρύ του και το κοντό του.

τώρα το λειτουργικό βγήκε πριν κάτι μήνες,μην το βάλεις σε επιχείριση ,το έλεγε και η ίδια η ms για την technical preview αλλά βιάζεται να καλύψει την πατάτα των 8 με το άθλιο για desktop ui,εξάλλου μπορείς να το τρέξεις σε vmware να δεις αν τρέχει τα απαιτούμενα προγράμματα και το περνάς μετά η δεν αλλάζεις καθόλου.

Δημοσ.

Εγώ πάλι άκουσα πως με αυτό το update  θα μπορέσεις να κάνεις εγκατάσταση εφαρμογών από το windows store και σε sd κάρτα πλέον  γνωρίζει κανείς αν ισχύει αυτό ;

Δημοσ.

Από την στιγμή που και τα 10 συνεχίζουν την κατεύθυνση προς το ταμπλετοειδές περιβάλλον (βλέπε PC settings κλπ.) εγώ δεν πρόκειται να τα βάλω ποτέ. Εννοείται ότι τα δοκίμασα και τα έχω ακόμα σε Virtual PC. Και εκεί θα μείνουν, όπως έμειναν και τα 8άρια. Μένουμε 7άρια, pure desktop!! Άσε που τα 7 είναι και πολύ πιο όμορφα.

Δημοσ.

Από την στιγμή που και τα 10 συνεχίζουν την κατεύθυνση προς το ταμπλετοειδές περιβάλλον (βλέπε PC settings κλπ.) εγώ δεν πρόκειται να τα βάλω ποτέ. Εννοείται ότι τα δοκίμασα και τα έχω ακόμα σε Virtual PC. Και εκεί θα μείνουν, όπως έμειναν και τα 8άρια. Μένουμε 7άρια, pure desktop!! Άσε που τα 7 είναι και πολύ πιο όμορφα.

για μένα έπρεπε να έχει επιλογή pc και tablet mode,αλλά και πάλι έχεις πίνακα ελέγχου και τα πάντα οπότε τι σε χαλάει το pc settigns?

τα 7άρια είναι κολλημένα σε ένα βαρύ περιβάλλον που στα λάπτοπ βλέπω τρελή διαφορά στις επιδόσεις.

Δημοσ.

Τα εγκατέστησα με επιφύλαξη..γρήγορα όμως είδα πως άξιζε τον κόπο! Μετά από 3 μήνες χρήσης μπορώ να πω με βεβαιότητα πως δικαιωματικά η Microsoft κέρδισε το challenge μετά τα αρκετά επιτυχημένα 7! Θεωρώ πως με το update θα λυθούν όλα τα μικρά θέματα που υπήρχαν!

Δημοσ.

για μένα έπρεπε να έχει επιλογή pc και tablet mode,αλλά και πάλι έχεις πίνακα ελέγχου και τα πάντα οπότε τι σε χαλάει το pc settigns?

τα 7άρια είναι κολλημένα σε ένα βαρύ περιβάλλον που στα λάπτοπ βλέπω τρελή διαφορά στις επιδόσεις.

Σε αυτό κάνεις λάθος, οι μισές ρυθμίσεις του λειτουργικού έχουν μεταφερθεί στα PC settings, δεν μπορείς να το αποφύγεις, ακόμα και πολλά links του πίνακα ελέγχου σε στέλνουν στα PC settings, αντί να ανοίγουν τις ρυθμίσεις που υπήρχαν στα 7αρια.

Επίσης έχουν αφαιρέσει ρυθμίσεις για το interface, και πρέπει να κάνεις tweaks στη registry για να έχεις π.χ χρώματα στα παράθυρα.

Απλά τραγικοί στην MS, ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Για τρελή διαφορά σε επιδόσεις, εγώ δεν έχω δει τέτοια σε λαπτοπ, αλλά είχε SSD, το δικό σου έχει; Αλλά και τρελλή διαφορά να είχε, εμένα με νοιάζει περισσότερο το interface και οι ρυθμίσεις του λειτουργικού. Θελω να έχω τον απόλυτο έλεγχο στα πάντα.

Δημοσ.

Σε αυτό κάνεις λάθος, οι μισές ρυθμίσεις του λειτουργικού έχουν μεταφερθεί στα PC settings, δεν μπορείς να το αποφύγεις, ακόμα και πολλά links του πίνακα ελέγχου σε στέλνουν στα PC settings, αντί να ανοίγουν τις ρυθμίσεις που υπήρχαν στα 7αρια.

Επίσης έχουν αφαιρέσει ρυθμίσεις για το interface, και πρέπει να κάνεις tweaks στη registry για να έχεις π.χ χρώματα στα παράθυρα.

Απλά τραγικοί στην MS, ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Για τρελή διαφορά σε επιδόσεις, εγώ δεν έχω δει τέτοια σε λαπτοπ, αλλά είχε SSD, το δικό σου έχει; Αλλά και τρελλή διαφορά να είχε, εμένα με νοιάζει περισσότερο το interface και οι ρυθμίσεις του λειτουργικού. Θελω να έχω τον απόλυτο έλεγχο στα πάντα.

φίλε έχω λάπτοπ με αργό σκληρό και είδα μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις,με τα 7άρια σερνόταν πολύ και με τα 10 πάει καλά,στον σταθερό με ssd που έβαλα 10άρια απο 7 δεν είδα διαφορά.

φαντάσου σε ένα netbook με emmc τι διαφορές θα δείς ;-)

Δημοσ.

Αυτο που ολοι οι "ειδημονες" βγαζετε συμπερασματα οτι ειναι μαπα ενω ειναι φρεσκο προιον ακομη, με ξεπερναει!

Δημοσ.

Με τεράστια διάφορα είναι το καλύτερο και πιο γρήγορο λειτουργικό που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει. Ανοίγουν σε 5 sec με ssd και στο 6 πατάς chromε και καπάκι ανοίγει αστραπιαία.photoshop κτλ ανοίγουν σφαίρα ...γενικά κανένα παράπονο

• Like 1
Δημοσ.

δεν μπορώ να ξέρω αν τους πέρασες δεν σε ξέρω κιόλας :P

τα 10 γενικά έχουν πολύ διαφορετική δομή απο τα 7,εξού και η πολύ καλύτερη επεξεργαστική διαχείριση που τρέχουν άνετα χωρίς κολλήματα.

δεν είναι εύκολο για μια εταιρία να καλύψει όλα τα παλιά προγράμματα που δεν φταίει και η ίδια για αυτό,γιατί στο developer κόσμο ο καθένας κάνει το μακρύ του και το κοντό του.

τώρα το λειτουργικό βγήκε πριν κάτι μήνες,μην το βάλεις σε επιχείριση ,το έλεγε και η ίδια η ms για την technical preview αλλά βιάζεται να καλύψει την πατάτα των 8 με το άθλιο για desktop ui,εξάλλου μπορείς να το τρέξεις σε vmware να δεις αν τρέχει τα απαιτούμενα προγράμματα και το περνάς μετά η δεν αλλάζεις καθόλου.

Όχι φίλε μου, η microsoft είναι που φταίει. Το είχε ξανακάνει με τα svista και με τα millenium (με το dos prompt...). Δεν πρόσεξες που το γράφω. Τα 7αρια ήταν ποιο συμβατά απ΄ότι ο προκάτοχος τους. Αυτό που δεν μπορώ να ξέρω ακόμα είναι το γιατί. Μπορεί να είναι λόγο ωριμότητας ή αμέλειας, μπορεί και με δόλο, μπορεί και για να πάμε ποιο μπροστά (για καλό δηλαδή). Είναι νωρίς να μιλάμε ακόμα, σε ένα 6μηνο θα μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις. Τόσο θέλουν κάθε φορά τα καινούργια windows για να στρώσουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...