Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα φίλοι.

Όπως γράφει και ο τίτλος του post αναζητώ μια συνάρτηση έναν τύπο η μια μακροεντολή (ότι είναι πιο απλό ) για μια εργασία σε excel  που θα με γλυτώσει από πολλές ώρες εργασίας. 

Θέλω να ανταμείψω αυτόν που είναι γνώστης  της λύσης του προβλήματος μου με 5€ μέσα από κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Δεν βάζω το ζήτημα σε σχετικό website Micro Jobs γιατί δεν τους έχω εμπιστοσύνη αλλά και γιατί θέλω ότι δώσω να πάει απευθείας σε αυτόν που θα μου δώσει την λύση. Ελπίζω ότι η κίνηση μου αυτή δεν θα θεωρηθεί ως προσβολή του forum.

Και ας πάμε στο θέμα μου.

Επισυνάπτω ένα μέρος από φύλλο excel στο οποίο υπάρχουν αριθμοί με μορφοποίηση κελιών σε κείμενο.

Όπως είναι σαφές πιστεύω σε αυτόν που θα ανοίξει το φύλλο τα δεδομένα της στήλης Α θέλω να ταξινομηθούν σε μια από της στήλες της περιοχής Γ ανάλογα με την τιμή τους  και αντίστοιχα τα περιεχόμενα των κελιών της Β στήλης θέλω να ταξινομηθούν αντίστοιχα στην περιοχή Δ. Η μορφοποίηση με χρώματα των περιοχών – στηλών είναι μόνο για να καταδείξω εύκολα το ζητούμενο. Για ταξινόμηση που δοκίμασα χειροκίνητα πιστεύω ότι ίσως να μην μου φτάνει αυτή η μάταιη ζωή λόγο όγκου δεδομένων. Τα εξαχθέντα αποτελέσματα θα αντιγραφούν με ειδική επικόλληση σε άλλο φύλλο οπότε δεν έχω περιορισμούς σε πιθανή χρήση μακροεντολής γιατί δεν θα είναι ενεργή στην τελική εργασία.

Αν δεν έγινα αντιληπτός σε κάτι, παρακαλώ να μου θέσετε σχετική ερώτηση εδώ.

Σε όποιον ενδιαφερθεί ευχαριστώ εκ των πρότερων.

Δείγμα πίνακα.zip

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...