Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι εννοείτε άμα ερθει Ευρώπη ... Αφού μπορείτε να το πάρετε σε αυτή την τιμή απο το Gearbest. Και φαντάζομαι χωρίς κινεζικά πάνω , αφού τρέχει την official της Google , κίνηση Mat κατα την γνώμη μου.

ναι.. παράνομα...

αν περασει κανονικά εκτελωνισμό κλπ γύρο στα 250 ευρώ θα σε πάει

Δημοσ.

ναι.. παράνομα...

αν περασει κανονικά εκτελωνισμό κλπ γύρο στα 250 ευρώ θα σε πάει

Γιατι παράνομα;

Δημοσ.

Γιατι παράνομα;

το να μιν πληρώσεις εκτελωνισμό και ΦΠΑ λέγετε φοροδιαφυγή και από ότι είδα τελευταία φορά είναι παράνομο κάτι τέτοιο

Δημοσ.

το να μιν πληρώσεις εκτελωνισμό και ΦΠΑ λέγετε φοροδιαφυγή και από ότι είδα τελευταία φορά είναι παράνομο κάτι τέτοιο

Δεν έχω πληρώσει ποτέ τίποτα στο τελωνείο σε αγορές ηλεκτρονικών συσκευών που έχω κάνει από Κίνα ή ΗΠΑ.

Και ξέρω και από φίλους ότι ούτε αυτοί έχουν πληρώσει.

Και δεν είναι ότι κάνουμε κάτι παράνομο. Αφού εκτελωνίζετε κανονικά δεν νομίζω και να είναι.

Δημοσ.

Το κινητό φαίνεται πολύ καλό και αν έχουν δείξει τη ψιλοστανταρντ προσοχή και δεν πουσάρουν χαρακτηριστικά (όπως πχ μπαταρία) δεν νομίζω να έχει προβλήματα.

2 μικρά σημεία που ίσως κάποιοι που ενδιφέρονται πρέπει να προσέξουν:

1. Χαμηλός χρονισμός της CPU (1.3 GHz)

2. To πάχος του κινητού είναι στην πραγματικότητα 7.5 χιλιοστά (λέει visual thickness 5.5 mm).

Δημοσ.

Δεν έχω πληρώσει ποτέ τίποτα στο τελωνείο σε αγορές ηλεκτρονικών συσκευών που έχω κάνει από Κίνα ή ΗΠΑ.

Και ξέρω και από φίλους ότι ούτε αυτοί έχουν πληρώσει.

Και δεν είναι ότι κάνουμε κάτι παράνομο. Αφού εκτελωνίζετε κανονικά δεν νομίζω και να είναι.

για δες καλά τι αξία βάλανε πάνω στα δέματα και θα καταλάβεις...

Δημοσ.

Για το τελωνείο για προϊόντα από Κίνα με απλό ταχυδρομείο κατά 90% δεν πληρώνεις τελωνείο και ας έχει την κανονική αξία πάνω. Όμως κατά 90% πληρώνεις αν έρθει με κουριερ. Για Αμερική ισχύει το ίδιο με λίγο χαμηλότερα και λίγο υψηλότερα ποσοστά αντίστοιχα. Υπ όψιν ότι ότι τιμή και να έχει πάνω δεν θεωρείται απόδειξη και το κοστολογουν όσο θέλουν.την λαμβάνουν υπ όψιν τους μόνο αν είναι απόδειξη PayPal ή πιστωτικής κάρτας.

Έχω εκτελωνισει ο ίδιος προϊόν και έχω συζητήσει με υπαλλήλους για το πως δουλεύουν πάνω κάτω.

Δημοσ.

Δυστυχώς ένα μεγαλο ποσοστο από τα κινεζικα κινητά παθαίνουν ζημιές. Δε λεω ότι και ένα Samsung δεν μπορει να πάθει αλλά αυτό είναι η εξαίρεση του κανονα και όχι ο κανόνας...... Εκανα για 4 χρόνια εισαγωγές κινητών και ειχα αγανακτήσει με τις βλάβες. Άλλο δεν φόρτιζε, άλλο μητρική, άλλο μπαταρία....και μάλιστα επώνυμα brand όπως ΖΤΕ, Amoi, THL,XiaoMi,Cubot κ.λ.π. Μονο τα lenovo ηταν ανθεκτικά.....

Ενα 30-50% μέσα τον πρωτο χρόνο τελείωναν.......Εμπαινα και μέσα από τις βλάβες.

Αλλα και οι ίδιοι οι πελάτες τα κατεστρεφαν με τον λάθος χειρισμό ( παιχνιδομηχανές, κατεβαστήρια, σκληρή χρήση...)

Ανταλλακτικά και μπαταρίες δεν βρίσκεις ευκολα....Αν σπάσει η οθόνη τι γίνεται;;;;;Αν παθει βλάβη τι γίνεται;;;;ποιος θα συννενοηθεί και θα το στειλει πίσω στην Κίνα;;;;;;;;Ασε που οι κινέζοι συνηθως κανουν τον κινέζο και 2-3 μηνες αναμονή τις εχεις στο τσεπάκι...

Γι αυτό Nokia, LG, SAMSUNG, MOTOROLA, SONY, MICROSOFT, IPHONE, BLACKBERRY  τίποτα άλλο..

• Like 1
Δημοσ.

Το να μπορείς να αγοράσεις από το οποιοδήποτε eshop εξωτερικού δεν το απαγορεύει κανένας νόμος.Ίσα ίσα που το δικαίωμά σου αυτό κατωχυρώνεται από το σύνταγμα περί ελεύθερης διακίνησης αγαθών.

Το να φτάσει στο τελωνείο το δέμα και να περάσει από έλεγχο και να αποφασιστεί (ή όχι) εαν θα του επιβληθεί ο όποιος δασμός , έχει να κάνει καθαρά με το πόσο καλά (ή όχι) κάνει τη δουλειά του ο εκάστοτε τελωνειακός.

Από τη στιγμή που δεν επιβάλεται φόρος σε δέμα που θα έπρεπε να επιβληθεί φόρος , δεν λέγετε φοροδιαφυγή από την πλευρά του παραλήπτη του δέματος αλλά αμέλεια και πλημελή εκτέλεση καθήκοντος του εκάστοτε τελωνειακού υπαλλήλου.(Εαν θες να το πάμε τυπικά και με βάση το γράμμα του νόμου).

Στην πράξη όμως, η πλειονότητα των εισερχόμενων μικροδεμάτων που δεν υπάγονται στην ΕΕ , δεν τους επιβάλεται ο όποιος φόρος απλά και μόνο λόγω πρακτικότητας εξαιτίας του μεγάλου όγκου δεμάτων που έχουν να διαχειριστούν οι τελωνειακοί.

Το μόνο που θα μπορούσε ίσως κάποιος να καταλογίσει στον παραλήπτη του δέματος , είναι το ηθικό της υπόθεσης , δηλαδή το ότι είναι εν γνώση του οτι γλυτώνει τον κανονικό φόρο που θα έπρεπε να επιβληθεί εαν λειτουργούσαν σωστά οι συγκεκριμένοι κρατικοί λειτουργοί.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορείς να καταλογίσεις σε κάποιον οτι διαπράττει φοροδιαφυγή επειδή το δέμα του δεν ελέγχθηκε όπως θα έπρεπε.

• Like 1
Δημοσ.

Μονο μη βγει σαν το umi zero! Πολλα μας τα λεει η bluboo...

Αυτό ακριβώς. Διαβάζω Specs διαβάζω τιμή και το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το Zero. Σκέφτομαι πάντως να το προπαραγγείλω, και μακάρι να μη μας κάνει ζημιά η Bluboo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...