Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έγινε ένα περιστατικό πριν λίγο που με προβλημάτησε πολύ.

Είχα τον υπολογιστή ανοιχτό. Ήμουν σε άλλο δωμάτιο και ξαφνικά υπήρχε μια ακαριαία πτώση τάσης στα φώτα και έκανε θόρυβο το ups οτι και καλά είχε πέσει το ρεύμα και επανήλθε. Ο υπολογιστής όμως έσβησε! Φοβήθηκα μην είχε καεί τίποτα και υπήρξε καμιά βλάβη, τον άνοιξα και όλα δουλεύουν οκ. Το UPS κάνει έναν θόρυβο περίεργο οχι σαν τον συνηθησμένο. Λέτε να υπάρχει θέμα με UPS ή με τον υπολογιστή να έγινε κανένα βραχυκύκλωμα και να πήγε να ρίξει την ασφάλεια; Το UPS το έχω 9.5 χρόνια και δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα ξανά, στην τελευταία διακοπή ρεύματος άντεξε καλά για κανένα 3-4λεπτο

Δημοσ.

όταν λες κάνει θόρυβο τι εννοείς; κάποιο χαρακτηριστικό ήχο/μπιπ ή κάνει εναν αδιευκρίνιστο "φυσικό" θόρυβο τύπου κάτι δεν δουλεύει καλά στο εσωτερικό; ... τι μοντέλο είναι; το βιβλιαράκι το έχεις;  με μια πρώτη ματιά παίζει να έχει πρόβλημα η μπαταρία και να θέλει άλλαγμα.

Δημοσ.

Στο θέμα του θορύβου, ναι μεν φυσικό θα τον έλεγα, αλλά οχι όπως ο προηγούμενος που ξέρω τόσα χρόνια, κάπως διαφορετικός.

accupower είναι μάρκα του, αγορασμένο το 2006, μοντέλο δεν γνωρίζω. Το βιβλιαράκι λογικά θα είναι στο κουτί του που το έχω καταχονιασμένο στο υπόγειο.

Δημοσ.

Εχεις αλλαξει μπαταρια ολα αυτα τα χρονια; Το πιθανοτερο αφου εσβησε ειναι να εχει χαλασει η μπαταρια.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω αλλάξει μπαταρία, στην τελευταία διακοπή ρεύματος άντεξε και δεν έσβησε γρήγορα. Λογικά θα πρέπει να κάνω μια δοκιμή κάποια στιγμή και να βγάλω το ups από την πρίζα για να δω αν θα κλείσει ο υπολογιστής.

Δημοσ.

ΑΝ υπάρχει καποιο πολύμετρο,μέτρησε την μπαταρία.

Θα πρέπει να ξεβιδώσω το ups όμως; Ή μπορώ να βάλω τις ακίδες του πολυμέτρου στο ενσωματομένο φις που έχει για να συνδέονται οι συσκευές;

Δημοσ.
όχι αυτό που είπες μην το κανεις..

άνοιξε το καλύτερα και μετρα τες..

βασικά κιόλας είπες ότι δεν έχει αλλάξει ποτε μπαταρία από τότε που το πήρες.

η μπαταρίες κρατάνε 2 το πολλή τρία χρονια.

πάνε καλύτερα για αλλαγή κατευθείαν

10 - 15 ευρώ έχει η μια

όχι τώρα ότι δεν έχει προστασία αλλα ποτε δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει

Δημοσ.

Φίλε μου είναι εύκολο και ασφαλές να το ανοίξω το μηχάνημα αυτό ή κινδυνεύω με ηλεκτροπληξία; Σε ρωτάω γιατί έχω ακούσει διάφορα για το ups. Υπάρχει παραμένων μαγνητισμός;

Δημοσ.

ΑΝ δεν το κατέχεις,καλύτερα πάρε το(ups) και πηγαινέ το σε κάποιον που γνωρίζει,για να τσεκάρει την μπαταρία.

Δημοσ.

Καλησπερα διαβασα με προσοχη το προβλημα και τα post. Προφανως εχει δημιουργηθει προβλημα στην θεση σου μεχρι να ξεκαθαρισει το θεμα θα το εβγαζα αμεσα απο τον υπολογιστη. Θεωρω οτι πρεπει να το δει τεχνικος αμφιβαλω οτι ειναι μπαταρια μιας και το προβλημα δημιουργηθηκε αμεσως μετα την πτωση τασης στο σπιτι σου, μην προσπαθησεις να το ανοιξεις ουτε για πλακα δεν θα καταφερεις τιποτα, οσο αναφορα το να μετρησεις τις μπαταριες το θεωρω ακυρο μιας και ολλα τα UPS ακομα και τα πιο φτηνα εχουν ενδειξη που δειχνει αν χρειαζονται αλλαγη οι μπαταριες, θες ειδικο και βασικα μαλλον θα πας για καινουριο, 10 χρονια αυτο τα εφαγε τα ψωμια του νομιζω. Δεν ξερω την αξια του και αν αξιζει η επισκευη γι'αυτο σου προτεινω να κοιταξεις λιγο ποσο εχουν και τα καινουρια που εχουν πολυ καλυτερα κυκλωματα προστασιας.

Δημοσ.

Λοιπόν, έβγαλα το UPS από την πρίζα να δω τι θα γίνει και έκλεισε αμέσως ο υπολογιστής.

Κάτι παίζει με την μπαταρία λοιπόν και λογικά θα χρειάζεται αλλαγή.

Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός οτι εδώ και 3 μήνες ανοίγω το ups μόνο όταν είναι να ανοίξω και τον υπολογιστή μου, και το βράδυ το κλείνω πάλι γιατί το ανεμιστηράκι που έχει καταναλώνει 40W, σπανίως έχει μείνει ανοιχτό με κλειστό τον υπολογιστή στο stand by. Σκέφτομαι σήμερα το βράδυ να το αφήσω συνδεδεμένο στην πρίζα μήπως φορτίσει η μπαταρία. Στο UPS δεν έχει ανάψει η γνωστή κόκκινη λυχνία οτι υπάρχει πρόβλημα με την μπαταρία.

Δημοσ.

Αυτό που ξέρω ότι η μπαταρία δεν μετριέται με πολύμετρο. Υπάρχουν άλλα μηχανήματα που μετρούν την χωρητικότητα της μπαταρίας, όπως αυτά που έχουν στα συνεργία αυτοκινητών.

Δημοσ.

Καλησπερα,

99% εχουν χαλασει η μπαταριες.

Μπορεις να το ανοιξεις το ups απλα πρεπει να προσεξεις να μην ακουμπησεις τον μετασχηματιστη, τσεκαρισε να μην εχει τιποτα φουσκωμενους πυκνωτες στην πλακετα.

Το ups τι τυπου ειναι; εαν ειναι online αξιζει να του αλλαξεις τις μπαταριες.

Αν ειναι του 50ρικου πετα το και παρε καινουριο.

Δημοσ.

Αυτό που ξέρω ότι η μπαταρία δεν μετριέται με πολύμετρο. Υπάρχουν άλλα μηχανήματα που μετρούν την χωρητικότητα της μπαταρίας, όπως αυτά που έχουν στα συνεργία αυτοκινητών.

μετράμε τα Volt με πολύμετρο

ΔΕΝ ισχύει αυτό που αναφέρεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...