Kitharodos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Λοιπον εχω 2 σκληρους εναν SSD με win7 και εναν ΣΑΤΑ3 με 2 φορες τα win7 μεσα. Το ξερω λιγο περιεργο ετσι οπως τα χω δεν υπαρχει ο λογος να εχω 3 λειτουργικα αλλα τελος παντων μερικες φορες βαριεμαι να τα φτιαχνω μετα απο καποιο φορματ αν και δεν κανω πολυ συχνα. Το λειτουργικο που τρεχω εδω και 1 χρονο στον SSD ανεκαθεν δεν μπορουσε να κανει μπουτ απο μονο του. Επρεπε να βαλω προτεραιοτητα τον παλιο σκληρο που πριν αρχισει να φορτωνει τα windows εβρισκε οτι ειχα 2 λειτουργικα (εβρισκε 2 γιατι το 3 που ηταν στον ιδιο σκληρο δεν το εβρισκε φανταζομαι γιατι θεορουταν ως windows.old) και ετσι εφοσον με ρωτουσε πατουσα το λειτουργικο του ssd και ολα μια χαρα. Χτες ομως θελοντας να αδειασω χωρο απο το παλιο σκληρο διεγραψα πολλα αρχεια και γενικα το κατεστρεψα λιγο το εκανα ανω κατω. Ετσι οταν παει να μπουταρει ο παλιος σκληρος δεν βρισκει το αρχειο μπουτ. Ο ssd δεν μπουταρει οπως ειπα αν θεσω αυτον 1ο ανεκαθεν και δεν ξερω γιατι. Αρχισα με στικακι περασμενο με τα win7 να κανει startup repair και μ βγαζει σφαλμα οτι δεν μπορει. Ετρεξα αλλες εντολες που βρηκα ψαχνωντας σε αλλα φορουμ οπως bootrec /fuxboot και τετοια, μου βρισκει οτι εχω 3 λειτουργικα αλλα με κανενα απο αυτα παρολο που λεει πτο μ φτιαχνει το boot αρχειο δεν ξεκινα ο υπολογιστης. Βρισκομαι σε απογνωση και format δεν θελω να κανω. Θελω να λυσω το προβλημα εκει που παρουσιαζεται οχι να τα ξαναβαλω ολα απο την αρχη.
TheELF Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Κατέβασε το easybcd, την ελεύθερη έκδοση ,πάνε στο bcd deployment επέλεξε από την λίστα τον ssd και πάτα το install bcd,μόλις τελειώσει θα σε ρωτήσει αν θες να το επεξεργαστείς κιόλα,επέλεξε ναι (διαφορετικά file->select bcd store πας στον ssd στον φάκελο boot και φορτώνεις το αρχείο bcd που υπάρχει εκεί) πάνε στο add new entry επέλεξε windows 7 και στο drive δώσε το γράμμα που έχει εκείνη την στιγμή ο ssd, με το που θα πατήσεις το add entry θα ξεκινάει πλέον μόνο του. (Εφόσον και από το Bios είναι πρώτος δίσκος ο ssd) 1
Kitharodos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 εξηγησε μου πως θα το κανω αυτο αφου ο υολογιστης δεν ξεκιναει καν δεν περναει στα windows Exw deftero laptop stospiti an mou peis pws na treksw ena stikaki ws bootable pou na kanei auth th douleia alla den to vriskw pws me auto to programma. Me sigxoreite gia ta greeklish den exei ellinika to pc auto pou grafw twra
TheELF Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Τώρα από που μας γράφεις;; Αν τρέχει windows και μπορείς να συνδέσεις τον ssd μπορείς να κάνεις ότι είπα από όποιον Η/Υ θες.
Kitharodos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 απο το κινητο μου και φεν μενω ελλαδα και το λαπτοπ του συγκστοικου δεν εχει ελληνικσ συγγνωμη γιαυτο δεν νομιζω οτι μπορω νανσυνδεσω τον σσδ μου σε αυτο το λαπτοπμ Υπαρχει αλλος τροπος νανφτιαξω ενα bootable στικακι με περασμενο το μποοτ των 7 καπως?
TheELF Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Αυτό με το οποίο έκανες startup repair είναι σωστό έχει και κονσόλα και μπορείς να επεξεργαστείς το bcd,μπορείς να κάνεις ότι κάνει και το easybcd απλά είναι πολλές και κρυπτικές εντολές και πιθανόν να τα κάνεις χειρότερα. Μπορείς να κατεβάσεις και κάποιο windows pe (βρες στο google) και να τρέξεις το easybcd μέσα από αυτό. Δεν χρειάζεται να έχει ελληνικά το laptop από την στιγμή που θα βγεις στην επιφάνεια κάνε διπλό κλικ στο εικονίδιο του easybcd και τέλος,στα αγγλικά βγαίνει πάντα το μενού του.
Kitharodos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 χρυσε μου ανθρωπε πως θα βγω στην επιφανεια εργασιας? απο τοτε που μου δημιουργηθηκε το προβλημα δεν βγηκα ποτε. Αν εβγαινα δεν θανποσταρα το ολο πτοβλημα. Επισης δεν εχω καποιο θπολογιστη που θα μπρουσε να δεχτει τον σσδ μου και να κανω το κολπο με το προγραμματακι που λες. Το μονο που μπορω να κανω ειναι οτιδηποτε με το στικακι μου η ολη διαδικασια που εξηγεις προυποθετει πως εχω περασει σε καποιον υπολογιστη στην επιφανεια και τρεχω το προγραματακι αυτο και υπαρχει καπου και ο σσδ στον συγκεκριμενο υπολογιστη. Οδικος μου ομως δεν περναει στην επιφσνεια εργασιας και δεν εχω καποιον αλλον εδω που θα μπρουσα νανφορτωσω τον σσδ μου
TheELF Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Για αυτό είπα, ψάξε για windows pe iso είναι έτοιμα windows που μπορείς να τα περάσεις σε usb και να σε βγάλουν στην επιφάνεια εργασίας είναι αρκετά περιορισμένα στο τι μπορούν να κάνουν αλλά μπορούν να τρέξουν το easybcd. Μπορείς και με το usb με το οποίο έκανες repair να μπεις στην κονσόλα δες εδώ εικόνα 7 http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/windows-7-recovery-environment-command-prompt/ και να κάνεις όλες της λειτουργίες με εντολές. http://windowsitpro.com/systems-management/build-bootable-bcd-scratch-bcdedit
Kitharodos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 καταφερα και βρηκα αλλον υπολογιστη και ετρεξα το προγραμμα στον ssd μου και οταν το δοκιμασα μου εγραψε πως windows failed to start kai na valw to windows installation disc kai info: the boot configuration data file doesnt contain valid infirmation for an operating system
TheELF Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 boot configuration data file = bcd ,σίγουρα τα έκανες όλα σωστά; Στο easybcd αν φορτώσεις το bcd του ssd τι πληροφορίες σου βγάζει;Σου βγάζει κάτι στο μενού;
Kitharodos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 μήπως έχει να κανει με το γεγονος του οτι προσπαθω να περασω το BCD μεσω USB και docking station συνδεδεμενο σε λαπτοπ? φιλαρακι να σου πω κατι αρχισα να κανω τις εντολες μια μια απο την ιστοσελιδα που μου εδωσες σε λαπτοπ με περασμενα windows 8 και του το κατεστρεψα και αυτου το boot! Τι ειναι αυτα που μου λες να κανω?
TheELF Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Αυτό με το οποίο έκανες startup repair είναι σωστό έχει και κονσόλα και μπορείς να επεξεργαστείς το bcd,μπορείς να κάνεις ότι κάνει και το easybcd απλά είναι πολλές και κρυπτικές εντολές και πιθανόν να τα κάνεις χειρότερα. Αδερφέ σου είπα να μην το κάνεις με εντολές. Το usb δεν παίζει ρόλο το easybcd βλέπει το id του δίσκου και πάει με βάση αυτού.
Kitharodos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Έλυσα το πρόβλημά μου. Για κάποιο λόγο το easybcd δημιουργουσε το EFI φακελο στο default C: και όχι μέσα στο φάκελο των windows. Έκανα ένα απλό copy/paste και τωρα λειτουργει κανονικα. Το προβλημα ειναι πως τωρα με τις εντολες χαλασα το boot του λαπτοπ το οποιο ειναι και σε win8. Τι κανω σε αυτη την περιπτωση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα